Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Stamplaaf

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 67 bijdrage(n) van Stamplaaf (Pagina: 2 van 4)

Topic: kort vraagje: wat is ohm? (9-5-2003 15:52:00)
laat vorige post maar weer zitten... *schaam*

zelfs google gaf dit forum als antwoord: happy :)

www.new-line.nl/forum/read/?t=893

verder alles onder controle hier, maar wil wel weekend pffffff sad :(
Topic: kort vraagje: wat is ohm? (9-5-2003 15:47:00)
pff...
het komt door vrijdag dat ik niet heel helder meer kan nadenken..

in serie aansluiten had ik idd fout, dan gaat Rv dus omhoog.
aansluitmanier was dan +versterker naar +speaker dan van -speaker naar +andere speaker en dan -andere speaker naar -versterker.

hoe ging het parallel aansluiten nou ook alweer.. krijg effe geen parallelschakeling meer uit m'n hoofd laugh :D
Topic: kort vraagje: wat is ohm? (9-5-2003 09:15:00)
even leuk vraagje, wel off topic want gaat over hifi.

ik draai op dit moment op een baggerversterker, aangezien mijn normale versterker op dit moment 'dood' op onderdelen wacht.

de versterker waar ik nu op draai is veel lichter. de speakers (translator impact 5) hebben een impedantie van 16 ohm. als ik ze nu in serie aan 1 uitgang hang kom ik dus uit op 8 ohm (?) en iets meer power uit de versterker

zou de versterker dit gaan trekken?? (oudere sony TA-F303 100W@8ohm)
Topic: FTP Server voor New-Line (9-5-2003 08:57:00)
lukt het je nou toch nog echt niet om je plaatje kwijt te kunnen, dan kan je ook hier nog wat opfrutten:

www.weirdinside.nl/upload

kan je alleen plaatjes op kwijt (dus geen zip exe php enz.)
Topic: OT: Vraag voor netwerkspecialisten (9-5-2003 08:45:00)
heb even voor je gezocht,

support.microsoft.com/?kbid=325487

deze link zal je vast al 40x hebben gezien (er stond ook iets over het hub verhaal in), maar even voor de zekerheid..

ik zou er zelf vanuit gaan dat je gewoon weer eens met een luiheid van ome bill en personeel te maken hebt.. veel zeuren bij mickeysoft, en misschien geven ze je die 'Private Patch'

ik ga vanmiddag nog even naar de 'advanced network administrators' hier op m'n werk, zal daar het probleem ook even op tafel gooien.
Topic: Help me out plzzz.... (9-5-2003 08:27:00)

Eric schreef:

Stamplaaf schreef:

zal ik ook nog ff helpen als (jawel!) DCC Owner :D

DCC is op zich best een net systeem, en het klinkt ook helemaal niet zo slecht.. hetgeen waar het wel op gefaald is, is de prijs t.o.v. minidisc dat wat meer te bieden had.
Offtopic:

Die prijs van DCC bandjes was indetijd eigenlijk best wel duur ja. Maar eigenlijk is de tape gewoon praktisch gelijk aan die van een (chrome?) cassettebandje.

Dus wat heb ik toen gedaan, gierig als ik ben... Heb een chrome cassettebandje bij zitten werken zodat er dezelfde gaatjes op dezelfde plaatsen inzaten als bij een DCC. En jawel hoor, het apparaat trapte erin en ik kon 'm gewoon gebruiken als DCC, voor een paar piekes laugh :D

Voor de rest: DCC is inderdaad het grootste baggersysteem ooit bedacht imho.
*hmmm.. kkkkrggg!*

/me rent naar huis om Chrome cassettebandje te zoeken!
Topic: Help me out plzzz.... (8-5-2003 16:25:00)
zal ik ook nog ff helpen als (jawel!) DCC Owner :D

DCC is op zich best een net systeem, en het klinkt ook helemaal niet zo slecht.. hetgeen waar het wel op gefaald is, is de prijs t.o.v. minidisc dat wat meer te bieden had.

DCC heeft het gebruiks'gemak' van een bandje.. dat betekent dat je de hele tijd heen en weer mag spoelen naar andere nummers, dat kost wat meer tijd dan "klik BZZZZT speel" bij CD, MD en Winamp( laugh :D ) Je kan wel op de DCC 'markers' instellen die je kan zien als een soort 'trackmarkeringen'. ook op stiltes van een aantal seconde reageert de DCC alsof hij het einde van een track ziet.

Verder heb ik thuis het probleem dat de eerste 10 a 15 seconden van een opname aan het begin van een DCC bandje het geluid wegvalt.. daarna doetie het weer goed..
heb weinig andere DCC decks mogen aanraken (alleen de mijne) dus weet niet of dit probleem algemeen is..

wilde een tijdlang ook nog een draagbare DCC speler kopen, aangezien ik al een DCC speler heb en dus ook de tapejes, maar ga denk ik toch over op MD. dat spoelen wordt je helemaal zat! angry
Topic: wat is de beste mic/signaalkabel? (7-5-2003 15:25:00)
over het kabeldraaiverhaal.

ik heb altijd gedacht dat over je elleboog rollen in principe geen kwaad kon, en doe dit dan ook altijd.

toch wilde ik even de proef op de som nemen hier op m'n werk, en heb even een stuk UTP gepakt uit de doos (dus zo van de rol af, zonder connectortjes of iets.)
UTP leek me wel geschikt, aangezien het redelijk gevoelig is voor knikken en te scherpe bochten. en heb een stuk van om en nabij de 6 meter gepakt.

omdat de kabel op rol zat, zat er nog een beetje de vorm in van de rol (de kabel had dus de neiging om 'op te krullen')

Eerst heb ik de methode van dre geprobeerd, echter, de kabel weigerde om 'de andere kant' op te buigen.. de originele vorm hield veel te veel aan. ik ben echter ook niet heel bedreven in dit kunstje, dus het kan ook aan mij liggen.
na de kabel dan maar 'hardhandig' opgerold te hebben, sprong de kabelrol na het neerleggen direct uit elkaar..

Hierna heb ik mijn eigen 'elleboogmethode' getest.. nou zorg ik er wel altijd voor dat ik geen 'twists' in de kabel draai, dus mijn andere hand gebruik ik om de kabel weer 'recht te trekken'. na het oprollen heb ik de rol neergelegd, en deze bleef bijna geheel netjes in vorm.. dus zoals ik normaal gedaan zou hebben: klittebandje erom en de kast in..

eigenlijk dus een gefaald expiriment want de methode van dre wilde mij niet lukken. nou kan dit aan de UTP kabel liggen (voor de leek: UTP is 8 aderige kabel waarvan de aderen per 2 getwist zijn om elkaar, en de 4 kabelparen ook nog om elkander getwist zijn) maar XLR kabels hebben toch ook intern de aders getwist??

op zich ook voor deze IT-er wel een interessant vraagstuk, omdat ik redelijk vaak met kapotte kabels 'uit de kast, "deed het vorige week nog hardstikke goed!"' geconfronteerd wordt. waar vaak de oorzaak een draadbreuk is, en geen kapotte RJ45 o.i.d.

wat doe ik (of mijn kabel) fout??
Topic: eigen mix (7-5-2003 12:19:00)
ook leuk om te proberen:

in plaats van tot 4 (of 8/16/32/64/128/256/512) te tellen, tel eens tot 6 (of 10/18/34/66/130/258/514)

oftewel, op het moment dat je normaal je plaat laat lopen, wacht je nog 2 beats, en daar laat je 'm lopen.

doe je dit weer precies goed in de blokken muziek (waar dre het over had) dan krijg je leuke verrassende effecten.. probeer dit wel een paar keer uit, want het kan bij sommige platen echt niet.. maar bij platen met weinig melodie en veel percussie (zoals bij kalere progressive, kalere club en techno) kan dit ritmisch onwijs gruwelijk mooi vet en cool klinken (kan het effe niet anders uitdrukken.. je platen en je mix krijgen er een heerlijk ritmische 'drive' door happy :) happy :) happy :) .)

je kan natuurlijk bij andere stijlen ook dit truukje proberen, maar dan vooral bij platen met een lange uitloop en inloop. happy :)
Topic: Paint & Stuff!!! (7-5-2003 11:44:00)
helaas, dit is niet mogelijk op een snelle manier.

illustrator werkt met vectorafbeeldingen, en paint shop pro (of iig de formaten die dit programma ondersteunt) doet dit niet.

een vectorafbeelding kun je als volgt zien:

ik maak een cirkel, met een diameter van 20 pixels, diameter * pi is omtrek, dus omtrek is afgerond 69 pixels.

sla je dit op als bitmap, en vergroot je dit in PSP (naar bijvoorbeeld diameter 40 pixels), dan pakt hij die 69 pixels, vergroot ze, en voila! we hebben een heel blokkerige cirkel.

heb je de cirkel in illustrator gemaakt, dan 'weet' illustrator dat dit een cirkel is.. vergroot je deze cirkel naar een diameter van 40 pixels, dan doet illustrator weer diameter * pi, en krijg je een omtrek van afgerond 126 pixels. geehn blokjes meer.

een vectorafbeelding is dus gewoon een afbeelding met objecten waarvan de eigenschappen bekend zijn, en dus vergroot en verkleind kunnen worden zonder kwaliteitsverlies.

tip voor de drive-inners:

als je een logo maakt, doe dit dan in een programma dat vectorafbeeldingen ondersteunt.. je kan je logo dan zonder kwaliteitsverlies in alle mogelijke formaten opslaan.. dus voor je backdrop op 4 bij 4 meter, en voor je factuurpapier op 4 bij 4 centimeter. zelfde kwaliteit, geen pixelmeuk meer, en drukkers kunnen probleemloos met je plaatje overweg (mits gemaakt in de standaardprogramma's als photoshop, illustrator enz.)
Topic: van wave naar midi???? (7-5-2003 11:27:00)
er zullen programma's zijn die een goede gooi doen om dit te bewerkstelligen, echter (en het is hiervoor ook al gezegd...) midi bestaat uit datasignalen, en niet uit audiosignalen.

het verschil (voor den leeck wink ;))

audio:

kleine pulsjes, spanningsverschillen enz. die je versterker uiteindelijk versterkt om dat grote ronde geval met die magneet in beweging te zetten.

midi

dataoverdracht tussen verschillende muziekinstrumenten.. hoe je dit kan zien:

je plingelt op je keyboard (die via midi is aangesloten op een ander keyboard) een melodietje in elkaar. het geluid ben je echter niet tevreden over, en je zoekt een instrument dat het keyboard waar je nu achter zit niet heeft, maar het andere keyboard wel.

je stuurt via midi de volgende info: "ik sla een C accoord aan (noot C, E en G)"
keyboard 2 ontvangt dit, en laat deze noten spelen op zijn keyboard zonder dat je daar wat aanraakt.

op je computer gaat dit hetzelfde, alleen is je geluidskaart nu keyboard 2 happy :)

Aangezien keyboards (en in dit verhaal mag je keyboard wat mij betreft ook synthesizer noemen, aangezien we het zeker niet hebben over de ramplank waar ik dit verhaal op tik) over het algemeen geen voice synthesizer hebben, zal je stemmen nooit in midi kunnen verwerken, en andere instrumenten die het keyboard niet bevat ook niet.

een Midi bestandje is dus eigenlijk een soort cover van een nummer gespeeld met de standaard geluiden op je geluidskaart.

Midi is echter wel zeeeer functioneel in de studio! je kan bijvoorbeeld je computer naar al je midi apparaten data laten versturen, zodat je al je synthesizers, drumcomputers enz. tegelijk dingen kunt laten afspelen. zo kun je dus een nummer maken, want om nou live in je studio 4 melodietjes door elkaar te spelen, je drumcomputer ondertussen te programmeren, je sampler even aan te vuren, je afmix goed klinkend te maken, en ook nog al je effecten onder controle te houden, is een beetje ondoenlijk wink ;)

ik weet het, lang verhaal, niet overal ontopic, maar in ieder geval lekker over midi getypt laugh :D
Topic: uv-licht (28-4-2003 10:42:00)

Peter schreef:

Victor schreef:

Het lijkt mij dat een blacklight-TL niet meer UV uitstraalt dan een gewone TL. Alleen wordt bij een blacklight het UV als enige doorgelaten en de rest weggefilterd door een speciale coating
Dat vindt ik moeilijk te geloven. UV kun je niet zien. Maar als je een blacklight aanzet zie je toch duidelijk licht.

En dan had ik nog een vraagje over de blacklight in scanners. Zit waar werkelijk een blacklight filterachtig iets in of is het gewoon een paars/blauw filtertje?
tis een dichroisch (donker)blauw filter.

als je op een wit shirt richt, dan ziet de reflectie er hetzelfde uit als die van een blacklight. tis 't niet wink ;)
Topic: Hoe wordt je LJ ? (28-4-2003 10:37:00)

Douwe schreef:

KnipperdeKnip(per)
Op zich snap ik wat je bedoelt, maar aan de andere kant gaat het gewoon om het eindresultaat.

als iemand een DMX kabel zelf in elkaar flanst terwijl buurman ze kant en klaar bij de winkel haalt.. ben je dan meer 'elite' of 'stoerder'?? als 't signaaltje maar aankomt toch?

en als ik als IT-er zelf m'n UTP kabel knip, en m'n collega haalt ze in de winkel, betekent dat toch ook niet dat de netwerken die hij in elkaar flanst bij voorbaat al kansloos is?

gemak dient de mens, het lichtpaneel de LJ happy :)
Topic: eigen mix (22-4-2003 13:42:00)
in principe is het bijna niet mogelijk twee platen naadloos te laten overvloeien.. je zal toch altijd wel het gekloot met EQ's horen. maar ook dit kan juist weer vet zijn!
Topic: biertjehhh??? tijdens het draaien... (22-4-2003 13:34:00)

dj ivan schreef:

hmmm geen reacties, is bier niet intressant meer ofzo???
integendeel :)

afgelopen zaterdag bij m'n afscheidsavond in delirium wist ik rond een uurtje of 3 niet meer hoe het lichtpaneel werkte.. gelukkig was daar den hardcore, dus rook, strobe en blinders waren genoeg :D
Topic: yamaha DJXII (22-4-2003 13:26:00)
in principe heb je gewoon je midikanalen. daar selecteer je een geluid, dat laat je ritmisch herhalen, et voila! musique is made! wink ;)

en weer weinig tijd afgelopen dagen (het zomerweer en m'n stille liefde hebben meer prioriteit op het strand wink ;) ) dus het mixje en de zelf gecreeerde patterns laten nog even op zich wachten happy :)
Topic: yamaha DJXII (18-4-2003 11:04:00)
ohw okee.. :)

had ik het fout, dacht dat het wel mogelijk was (had dit uit de gebruikershandleiding begrepen.. maar helaas.

komende dagen ga ik maar eens lekker aan de slag met cubase om zelf wat patterns in elkaar te gaan vogelen.
Topic: yamaha DJXII (16-4-2003 09:43:00)

Snake schreef:

Stamplaaf schreef:

de malloten van yamaha denken zeker dat je dat ding alleen maar gaat gebruiken op batterijen, dus leveren de adapter er standaard niet bij angry
Dat is bij al hun producten die op batterijen kunnen werken zo! Wel jammer.
Bij een sampler die ik later wil kopen zit ze er ook niet bij...
Welk model is het? Dan weet ik ineens hoeveel ze hier kost.
(Zal waarschijnlijk PA-3B zijn.)
ik heb niet de originele yamaha adapter erbij gekocht. een 1000mA adaptertje van de hobbyzaak (zo-eentje met regelbaar voltage, polariteit en 40 stekkertjes) doet het ook perfect.
Topic: yamaha DJXII (16-4-2003 09:41:00)

justiceworld schreef:

kan iemand mij uitleggen hoe je die DJ-XBOX kunt gebruiken bij het draaien?!? ik heb er zelf eentje gehad en het is meer een my first sony dan een effector. Er komen alleen maar voorgeprogrammeerde geluidjes uit die f*cking moeilijk gelijk te krijgen zijn met je muziek-tempo (pitch bend misschien handig?) Ik vond het helemaal niks toevoegen en heb hem dus zo snel mogelijk weer verkocht


De bedoeling van de DJXIIB is de volgende:

er zit een input in, die je aansluit op een uitgang van je mengpaneel. via deze input kan je een aantal dingen doen.

allereerst zal de DJX automatisch gaan beatmatchen op de input, dus gelijkzetten is dan niet meer zo'n probleem omdat dit automatisch gaat :)

vervolgens zou je bijvoorbeeld kunnen gaan sampelen.. kleine loopjes, leuke vocals enz. je kan natuurlijk gewoon voorluisteren via je mengpaneel en koptelefoon zodat je weet waar je mee bezig bent.

je kan ook via de input de DJX als een effector gebruiken, in dat geval gooi je de schuif van je DJX open, waar je via de line-in je signaal doorheen stuurt. vervolgens kan het effectenspel losbreken.

ook kan je een style selecteren die past bij de huidige plaat die je speelt, en daar gewoon door het spelen met de patterns en de parts een stukje live-optreden doen.

pak je de DJXII (dus met een klavier) dan kun je bijvoorbeeld bij een lekker stukje groove ertussendoor gaan pingelen met zo'n lekker jaren 50 hammond orgeltje, of een elektrische piano.

ik heb gisteren voor het eerst eens een demootje opgenomen. zal even kijken of ik schijfruimte kan regelen zodat ik deze even online kan zetten, dan kan ik een beetje laten horen waar het apparaat toe in staat is.

overigens voor de mensen die de DJXII kopen om ook 'normaal' een beetje keyboard op te pingelen zou ik hem toch niet aanraden, er is geen touch response, en er missen te veel functies (modulation, fatsoenlijke pitch bend) om 'm te kunnen vergelijken met een 'echt' keyboard.
Topic: yamaha DJXII (14-4-2003 14:42:00)
€199,- voor het apparaat
€15,- voor de adapter

de malloten van yamaha denken zeker dat je dat ding alleen maar gaat gebruiken op batterijen, dus leveren de adapter er standaard niet bij angry