Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Djsteev

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 165 bijdrage(n) van Djsteev (Pagina: 5 van 9)

Topic: Het bouwen van een Dj Meubel (21-3-2006 22:09:00)
Ja, dat zou kunnen. Maar het mdf is natuurlijk enigszins beschermd door het verflaagje dat erop zit. Maar vooralsnog: geen dweil op mn kamer laugh :D
Topic: Het bouwen van een Dj Meubel (21-3-2006 21:29:00)
Euhm, ik snap je niet helemaalashamed :$ Haha, maar nee, de vloer wordt nooit gedweild, alleen gestofzuigd.
Topic: Mijn eerste spulletjes (20-3-2006 21:58:00)
Ik ben toen ik ong 11 was begonnen met 1 hifi-cdspeler, een discman en 1 versterker. 1 player op de CD-ingang en 1 op de AUX-ingang en elke keer maar op de knop drukken om over te schakelen. Feestjes was vooral voor klasgenoten bij mij thuis in de garage. Meestal kwam een kameraad van me lang met zijn spiegelbol en kleurenlamp en een stroboscoop. Speakers waren uiteraard mijn hifi-speakers.
Omdat het niet echt handig was om elke keer van CD naar AUX over te schakelen ben ik op zoek gegaan naar een mengpaneel. Ik heb toen een tweedehands mixer op de kop kunnen tikken voor achteraf veel te veel geld. De combinatie van 1 hifi-cdspeler en 1 discman beviel me toen nog redelijk. Beatmixen was er uiteraard niet bij, als er maar geluid uit kwam.
Omdat ik ook wel eens feestjes gaf zonder die kameraad met zijn spiegelbol ben ik zelf wat gaan knutselen met lampen. Ik heb een paar gekleurde lampen gekocht en op zolder een paar spotjes bij elkaar gezocht en hier een leuk setje van gemaakt. Van mijn oom kreeg ik 2 strobo's en een lichtsturinkje op geluid, waar ik dus mijn spotjes op aan sloot.
Een paar jaar later toen de feestjes iets groter werden (en vooral de ruimtes die iets groter werdenwink ;)), voldeden mijn hifi-speakers niet meer en kocht ik voor 50 euro 2 marquant speakers van 350 watt (ahum). Ach, er kwam iets harder geluid uit dan die hifi-speakers, en het woord huren had ik nog niet uitgevonden. Dit was overigens ook niet mogelijk omdat ik geen inkomsten had met die feestjes.
Langzamerhand vond ik dat ik toch wat miste met 2 simpele spelers en schafte 1 CDJ-20 aan. Uiteraard heb je aan 1tje niet zo veel en kocht daarna 2dehands mijn tweede (omdat ze toen niet meer nieuw te verkrijgen waren). Ook de simpele mixer voldeed niet meer en werd vervangen door de MX4. Ook begon ik mijn muziekstijl te veranderen. Pop-muziek was een beetje te soft en ging over op trance. Ik ging thuis wat trancemixjes maken met mn cdspelers. Ook groeiden de feesten. Ik kreeg een aantal keer de gelegenheid om op school een feest te organiseren, waarvoor ik uiteraard wel apparatuur ging huren.
Langzamerhand ging het trance over in hardstyle. Ik kwam erachter dat er eigenlijk weinig muziek was te verkrijgen op cd, omdat de meeste nieuwe nummers op vinyl uikwamen. Zodoende ging ik op zoek naar een tweetal TT's. Voor 170 euro was ik in bezit van 2 Q30's. Twee OM Pro's erbij gekocht en wat platen.
Het aantal feestjes nam af, omdat ik me niet echt meer interesseerde voor pop-muziek. Ik ging liever lekkere hardstyle mixen maken.
En zo ben ik nu beland. Dus ik ben nu in bezit van:
- 2x Gemini CDJ-20
- 2x JB Systems Q30
- 1x Jb Systems MX4 MK2
- Skytec hooftelefoon (zit nu met powertape in elkaar, is aan vervanging toerazz :p)
- Dit alles in een pracht meubel.
Foto's

Ik wil me meer gaan richten op hardstyle dan op de populaire muziek. Ik ga binnenkort maar eens ff wat navraag doen bij discotheken, om daar te gaan draaien.

Mijn doel is om een beetje geld te verdienen met het draaien, om zo mn platencollectie te kunnen blijven uitbreiden en eventueel mijn dj set uit te breiden. Volgend jaar komen er een aantal andere kosten wat betreft studie om de hoek kijken, dus ik kan niet alles uit eigen zak blijven betalen.
Topic: nieuwe dj set (20-3-2006 17:40:00)

Tribal Chef schreef:

(heb bijvoorbeeld heel lang met het contragewicht verkeerdom gedraait razz :p )
laugh :D

@ ronald: graag gedaan wink ;)
Topic: nieuwe dj set (19-3-2006 20:27:00)
Dat laatste ben ik ook wel met je eens. De meeste dingen die ik doe heb ik ook zelf uitgevonden. Ik ben meer uit nieuwschierigheid gaan lezen om te zoeken naar nieuwe dingen, dan dat ik ging opzoeken hoe iets moest. Handleidingen verdwijnen ook vaak in een stoffige lawink ;)
Topic: nieuwe dj set (19-3-2006 20:12:00)
Nee Aboutdj bedoel ik niet. En wat betreft zijn layout, dat weet ik wink ;)

En na wat googlen heb ik de site weergevonden:
klik

Veel leesplezier!
Topic: nieuwe dj set (19-3-2006 19:57:00)

Sylvia schreef:

Natuurtalenten hoeven niks te lezen, de rest wel. Beschouw je jezelf als een natuurtalent?
Nou, ben ik niet helemaal met je eens Syl. Ik denk dat ook natuurtalenten eerst een heleboel hebben gelezen voordat ze goed kunnen dj-en. Oké, ze hebben vast niet alle tricks en skills geleerd door het lezen van ervaringen van anderen, maar de echte basics hebben ze niet van zichzelf, lijkt me.

@ ronald: Er bestaat een site met een groot aantal basics van het dj-en. Ik weet de link zo ff 1,2,3 niet uit mijn hoofd, misschien dat een andere forummer het wel weet. Ikzelf heb dit helemaal doorgelen voodat ik uberhaupt TT's en cdspelers had, en heb er toch wel het een en ander van opgestoken, waar ik zelf echt niet opgekomen was.

Succes alvast wink ;)
Topic: Het bouwen van een Dj Meubel (17-3-2006 20:58:00)
Yep, dat is ook mijn bedoeling geweest wink ;)
Topic: Het bouwen van een Dj Meubel (16-3-2006 15:34:00)
Het heeft ff een paar weken geduurd maar heb het meubel helemaal afgemaakt.

Wat viel er nog te doen? Ventilatoren! Er moest eerst ruimte gemaakt worden waar de ventilator achter kwam. In eerste insantie was ik van plan om gewoon een paar gaatjes te boren, maar bij nader inzien heb ik er een gat van gemaakt:
Klik
Klik

Je zult van direct zeggen, wat lelijk! 100% met je eens. Vandaar dat ik op het idee kwam om een roostertje ervoor te monteren. Het is er alleen nog niet van gekomen om hier achter aan te gaan.

Vervolgens de ventilatoren erin geplaatst:
Klik
Klik
Klik

En ik kan je vertellen dat ik met 2 ventilatoren een half uur ben bezig geweest om deze vast te schroeven! Wat een p*kkewerk zeg! Ik raad mensen dus ook aan om voordat ze het bovenste blad erop plaatsen, al de ventilatoren te monteren, want je komt er bijna niet met je hand bij! Gelukkig heb ik goedgetrainde vingertopjes, al zeg ik het zelf, en kon ik het alsnog redelijk monteren.
Klik

Tenslotte ff de kabeltjes aan de adapter solderen en de adapter in de stekkerdoos prikken om te checken of ze het doen. En jawel, dat deden ze ook!wink ;)
Klik

En nu ik toch het meubel uit elkaar heb maak ik ook 8 plaatjes hout voor onder de poten van de draaitafels. Ze stonden namelijk net íets onder de rand van de tafel, wat minder mooi lijkt. Hier dus 8 van gemaakt:
Klik

En onder de poten geplaatst:
Klik
Klik

Resultaat:
Klik

Ze staan er nu 2 millimeter boven, maar ach, ik vind het wel prima zo.

Nou, dat was het eerst wat betreft het meubel!

Het enige dat nog moet gebeuren zijn de wandsteunen voor de cdspelers. Helaas zijn ze niet meer te bestellen, dus ik moet nog ff goed zoeken naar een tweede steun. De eerste heb ik inmiddels wel opgehangen:
Klik

Én ik heb deze week ff 2 andere slipmajes gekocht:
Klik

En als laatste een totaalplaatje in rustwink ;) (Uiteraard zijn dan de lampen ook nog uit):
Klik
Topic: dj gear samenstelling (14-3-2006 19:08:00)
Ik ben zelf in bezit van de JB Systems MX4 en ben er zeer over te spreken! Ik draai zelf ook hardstyle en dat gaat prima.wink ;)

Je zou eventueel kunnen zoeken op t tweedehandsforum of op markplaats voor een goede 2ehands set, of gewoon losse componenten uiteraard. Ik ben ook op die manier eigenaar geworden van 2x JB Systems Q30 voor in totaal zo'n 250 euro inclusief Ortofon OM Pro's.

Vergeet uiteraard niet dat je met alleen gear er nog lang niet bent. Zonder vinyl heb je nog steeds weinig aan lekkere TT's.

Ik wens je alvast succeshappy :)
Topic: Jows - Schizophrenic (Resistance Anthem) Korte preview!! (6-3-2006 16:32:00)

Bazzzz schreef:

djsteev schreef:

L zit niet in 'tkofschipsneaky :V

Ontopic maar weerwink ;)
[HBO diploma op zak mode ON schreef:

Euhm.... hoe werkt dat ook al weer??

[schaam mode aan schreef:

mja

[HBO diploma op zak mode OFF schreef:

[schaam mode blijft nog wel ff aan]
[Offtopic schreef:

[vwo6 studie mode ON schreef:

De stam van het werkwoord bellen, bel, eindigt op een L. De L komt niet voor in het woord 'TKOFSCHIP', dus is de verleden tijd 'belde' en het voltooid deelwoord 'gebeld'wink ;)

[vwo6 studie mode OFF schreef:

[/Offtopic schreef:

laugh :D
Topic: Jows - Schizophrenic (Resistance Anthem) Korte preview!! (6-3-2006 15:57:00)
L zit niet in 'tkofschipsneaky :V

Ontopic maar weerwink ;)
Topic: Mijn eerste spulletjes (27-2-2006 21:53:00)
Prima... ik wacht af in spanning!wink ;)
Topic: Het bouwen van een Dj Meubel (26-2-2006 20:47:00)
Dank!

Ja, dat is ook mijn voornaamste bedoeling geweest om dit hier te plaatsen. Nogmaals, succes met bouwen, en als je vragen hebt kun je in dit topic terechtwink ;)
Topic: Het bouwen van een Dj Meubel (26-2-2006 19:23:00)
Ha bedankt! Ja dat wordt zeker lekker draaien!laugh :D

Oja, nog vergeten te vermelden dat ik morgen een tweede wandsteun erbij ga kopen voor mn cdspelers. Ik durf het toch niet aan om beide spelers op 1 steun te plaatsen. Waarschijnlijk morgen deze steunen ook maar aan de wand monterenhappy :)
Topic: Het bouwen van een Dj Meubel (26-2-2006 18:14:00)
Wait and see wink ;) En over die ventilatoren: ja ik weet ik niet of het écht nodig is, maar ik denk dat als die spotjes een tijdje aan staan, dat het dan wel warm gaat worden. Ik neem het risico liever niet dat mn apparatuur eraan gaat!

Oke, komt ie dan! Ik heb hem vandaag bijna helemaal afgemaakt, op de ventilatoren na, want die komen pas komende week.

Alles heeft gister lekker kunnen drogen, dus vandaag kon alles mooi in elkaar worden gezet. Ik wil dat ik het meubel ook weer uit elkaar kan halen, dus ik moet de 3 delen zó op elkaar zetten, dat het ook weer uit elkaar kan. Mooiste oplossing zijn weer de deuvels. En omdat we nog maar 4 over hadden en omdat het zo ook stevig genoeg is, heb ik alleen op de buitenste wanden 2 geplaatst:
Klik
Klik
Klik

En op de onderkant van het bovenste deel heb ik de stekkerdoos geplaatst, waarmee ik de spotjes en ventilatoren kan uitschakelen. Hiermee schakel ik ook direct al het apparatuur uit, maar dat is ook niet erg. Deze manier is een stukje veiliger dan het schakelaartje dat ik van de week had gemaakt. Daarbij komt dat ik zelf geen ingewikkelde schakelingen hoef te bouwen. Het is nu gewoon een stekker aan de lamp maken en in de stekkerdoos doen, klaar:
Klik
Klik
De stekkerdoos is bevestigd dmv door 4 gaatjes onderin te boren en daardoor 2 tire-repjes (of hoe je dat ook schrijftrazz :p) te binden. Geen geklooi met beugeltjes e.d.

Ff een shot van de zijkant met spotjes:
Klik

En dan het tweede deel op zijn plek zetten:
Klik

En ik was hem al bijna vergeten, maar er kwam ook nog een plankje tussen de twee poten. Deze bevestig ik dmv 4 zelfgemaakte beugeltjes:
Klik
Klik
Klik
Klik

En dan het bovenste deel erop:
Klik

Hupsakee.. HÉT moment!
Klik
Klik
Ik ben er vanzelfsprekend SUPERtrots op!!happy :)

De spotjes moeten nog een beetje meer naar de hoeken gericht worden en de ventilatoren moeten er nog in, dan is hij wat mij betreft helemaal klaar!
Het idee van de spotjes werkt perfect. Ik heb tijdens het draaien er totaal geen last van en het geeft voldoende licht om alles goed te kunnen blijven zien. De foto is eigenlijk een beetje te donker gemaakt dan het werkelijk is!

Zo, nu tijd om mn platencollectie uit te breiden om de vakken onderin te vullenlaugh :D
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (25-2-2006 18:48:00)

JeroenVDV schreef:

Over een half jaar hoop ik ingeburgerd te zijn in Engeland,
...en dan zul je nog steeds nl's kunnen pratenrazz :p
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (25-2-2006 08:10:00)
Tsja, dat moet toch wel als je dat daar wilt draaien? Hoe wil je dat anders doen?
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (24-2-2006 22:14:00)
Kleine kick:

Ik heb me sinds vandaag ff geregistreerd bij dance-tunes van id&t. Gelijk ff een mailtje gestuurd naar de helpdesk over hoe het zit met muziekrechten.

Dit kreeg ik terug:
Bij Dance-Tunes krijg je na aankoop een digitale afrekenbon die tevens het bewijs van aankoop is. Bewaar deze of print ze uit.
Dance-Tunes is een legale site dus je hebt normale rechten om jou tracks in een club/disco te draaien.


Lijkt me duidelijk of niet?
Topic: Het bouwen van een Dj Meubel (24-2-2006 22:07:00)
Ha! Ja klopt! Ik vind jouw meubel erg mooi! Toevallig heb ik ook een groene kamer, dus ik dacht waarom ook niet een groen meubel?wink ;)

En de spotjes heb ik idd van jou..happy :)