Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Djsteev

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 165 bijdrage(n) van Djsteev (Pagina: 3 van 9)

Topic: Centraal Examens 2006 (18-5-2006 20:55:00)
Ach, ik snap ook niet helemaal waar mensen over klagen.. Er was niets mis met Biologie, het was goed te doen. Natuurlijk moet het een beetje moeilijk zijn, het is immers ook vwo. Ik vind dat er dan wel wat van je verwacht mag worden. Dat er dan weer leerlingen zijn die klagen dat het te moeilijk was, ach, die moeten maar havo gaan doen ofzo wink ;)

Overigens, niet beginnen aan het gebruiken van middeltjes. Er bestaat geen middeltje die je helpt je prestaties te verhogen. Er bestaan alleen middeltjes die je meer rust geven, maar deze brengen je concentratievermogen achteruit.
Het enigste wat je zou kunnen doen is eieren eten, hier zitten namelijk veel eiwitten in die wél goed zijn voor je concentratie.
Topic: Centraal Examens 2006 (18-5-2006 18:09:00)
Zo, Biologie achter de rug. Ik had hem eerlijk gezegd wat makkelijker verwacht, maar hij ging toch redelijk. Moet wel een dikke 6, danwel een 7 zijn.happy :) Op naar scheikunde maandag..
Topic: Centraal Examens 2006 (18-5-2006 10:39:00)
Nou, vandaag beginnen ze voor mij. Vanmiddag Biologie!

Ik heb me goed voorbereid in de zin van goed uitslapen, gezond eten. Vage medicijnen en middeltjes doe ik niet aan, allemaal onzin.

We zien wel wat het word vanmiddag.. zal wel meevallen denk ik happy :)
Topic: Centraal Examens 2006 (15-5-2006 16:30:00)
Aha, ja dat hadden ze hier ook wel mogen doen... meeste tentamens duren hier (maar) anderhalf uur.

Maargoed, zelf thuis 3 oefenen doe ik uiteraard ook, maar als je dan alvast even in de zaal zit om mee te maken hoe alles gaat dan is tijdens het echte examen een beetje de spanning eraf, omdat het niet meer nieuw is. Dit komt dan weer ten goede van je prestaties lijkt me.
Topic: Centraal Examens 2006 (15-5-2006 12:07:00)
Ja dat zijn gewoon oude examens, die heb ik allemaal al happy :)

Het gaat mij om het even oefenen in de praktijk.
Topic: Centraal Examens 2006 (15-5-2006 10:48:00)
Ja lekker balen bij mij op school. Daar doen ze dit jaar ineens niet aan proefexamens... Had toch wel graag ff wil zien hoe het nou precies gaat.
Topic: Centraal Examens 2006 (12-5-2006 11:57:00)

Reind schreef:

Snel iets op pikken heeft naar mijn mening niet heel veel met slim te maken, wat is tenslotte de definitie van slim? Iemand die een groot probleem oplossend vermogen heeft? Of iemand die dat probleem oplossend vermogen pas deels bereikt na er jaren voor gestudeerd te hebben?
Je moet het zoeken bij intelligent en het hebben van werklust. Als je intelligent bent heb je minder werklust nodig om dingen te snappen / leren. Ben je niet zo intelligent dan kun je met werklust ook een hele boel bereiken.

Kijk bijvoorbeeld eens naar het van biologie. Voor biologie hebben we 4 dikke pillen met leerstof, die je nagenoeg niet nodig hebt om de examenopgaven te maken. Deze examenopgaven bestaan vaak uit praktijksituaties waar je intelligent voor moet zijn om deze op te lossen. Ookal ken je de 4 boeken tot de laatste bladzijde uit je hoofd, dan hoef je nog niet persé de opgave te kunnen oplossen.

Op het VWO wordt je dan ook meer getoetst op intelligentie dan op kennis (werklust), wat ik een goede zaak vind. Ikzelf heb de ervaring dat ik al 2 jaar mijn biologieboeken niet heb opengeslagen en toch 8en en 9ens haal op mijn tentamens (die bestaan uit alleen examenopgaven van de afgelopen jaren). Heel af en toe oefenen met een examenbundel en ik ben klaar.

Ik ben dus van mening dat slim zijn overeenkomt met een grote intelligentie hebben, en dús een groot probleemoplossend vermogen heeft. Uiteraard heb je ook kennis van het vak nodig, die je tijdens je studie opneemt. Snel informatie oppikken heeft níet te maken met slim zijn.

Ik geloof overigens dat dit een mening is en niet een bewezen feit. wink ;)
Topic: Centraal Examens 2006 (12-5-2006 11:39:00)

big bang schreef:

MBF schreef:

djsteev schreef:

[..]
Wat dacht je van je diploma laugh :D . Dat papiertje is toch je hele toekomst! Ik hoef ook niet perse een laptop. Ik heb liever dat ik zeker slaag een geen laptop krijg dan met onzekerheid en stress zit en wel een laptop krijg. happy :)
En sowieso de lange vakantie daarna. Eindelijk een vakantie waarin je echt helemaal niets hoeft te doen wink ;). Ik geloof dat ik in de week na mn diplomauitrijking zo'n beetje fulltime feestbeest ben geweest.
Ja oke, maar voor mijn gevoel is het de afgelopen paar jaar alleen maar vakantie geweest razz :p En zowiezo, vakantie kan je het niet noemen, ik ga aan het werk, sparen voor nieuwe gear wink ;)

Laptop is natuurlijk altijd mooi meegenomen, alleen moet ik hem zelf bijelkaar sparen. Het papiertje, daar gaat het allemaal om, dat weet ik of course wink ;) Toch zegt het me nu nog niet zoveel..

René Eppink schreef:

Het klinkt misschien ego, maar het is niet zo bedoeld: Soms had ik gewild dat ik wat minder 'slim' was, zodat ik wel meteen vanaf het begin gewend was om ervoor te moeten werken... wink ;)
Dat gevoel heb ik soms ook...
Topic: Centraal Examens 2006 (11-5-2006 21:39:00)
Voor mij is het dan ook zover.. ik ga straks mn vwo diploma halen!

Moet lukken lijkt me, geen spoortje stress, terwijl ik toch een paar lastige tentamens ertussen heb zitten (Latijn / Scheikunde1,2)

Helaas gaat dat van die beloning niet echt op voor mij sad :( Heb niet iets speciaals om naar uit te kijken, geloof ik.

Bij deze, succes iedereen die ook examens heeft! wink ;)
Topic: html-tips voor het maken van je site (10-5-2006 15:11:00)
Een groot voordeel van CSS is toch wel de snelheid. Het is gewoon een stuk efficiënter als je een groot aantal pageviews hebt. Ik meen overigens ergens gelezen te hebben dat CSS op de pc zelf wordt opgeslagen zodat het niet elke keer gedownload hoeft te worden van de server, maar of dit waar is weet ik niet.

Het gaat er in ieder geval om dat het een stuk sneller en overzichtelijker wordt, en dit bespaart je uiteraard kosten voor de bandbreedte.
Topic: Beginners setje. (2-5-2006 20:34:00)
Was nogal een beetje ironisch bedoeld heh wink ;)

Als je van het een op het andere moment zomaar verandert wat je wilt dan kun je mij niet wijs maken dat je 100% achter je beslissing staat. Verdiep je eerst eens in de materie voordat je klakkeloos apparatuur gaat aanschaffen.

Wat zul je spijt van je aankoop krijgen als je het over een half jaar ineens niet meer leuk vind en blijkt dat je apparatuur ineens enkele honderd euro's in waarde is gedaald!
Topic: Beginners set (voor mix & scratch werk)? (2-5-2006 19:26:00)
Zulke tafels kosten meer dan jouw budget waarschijnlijk is.

Ik zou gaan voor 2 Q30's / RP4000 met een naald waarmee goed gescratcht kan worden. Deze sluit je aan op een battle mixer en je kunt gaan met die banaan.

De paar voordelen van een rechte arm wegen naar mijn mening niet op tegen een normale S-arm. Zolang je een goede naald hebt is scratchen geen probleem meer. Vergeet niet dat je wel de speling moet laten verwijderen. Dit komt je scratchwerk namelijk wel ten goede.

Mocht je nou niet perse nieuwe spullen willen hebben, dan kun je ook kijken naar 2de hands spullen.

mvg, Steven
Topic: Beginners setje. (2-5-2006 19:18:00)
Hmm, ik vind het een beetje raar dat je zelf eigenlijk niet eens weet wat je wilt. Producen / mixen / Dj's van tv 'nadoen'... tsja

Ik zou als ik jou was eerst eens goed nadenken voordat je zoveel geld uitgeeft aan apparatuur. Je kunt eventueel beginnen met een mixprogramma op de pc (Bijvoorbeeld Virtual Dj, trial is gratis te downloaden van de site) om te kijken of het echt leuk vind.

Ik denk dat als je hiphop wilt gaan maken dat je dan op z'n minst een cdspeler wilt waarmee je kunt scratchen. Gewoon een beetje plaatjes draaien op je kamer kun je ook met een hifi cdspeler van de rommelmarkt voor 1,95. Neem je gelijk 2 cdspelers en gooi je beide spelers op je versterker (op verschillende ingangen).
Topic: Beginners setje. (1-5-2006 19:40:00)
Muziek máken doe je niet met een mixer en draaitafels.wink ;)

Als beginnerssetje raad ik dit setje aan. Zit precies binnen je budget.
Vergeet niet dat je ook nog speakers/versterker nodig hebt. Hiervoor zou je ook je hifi-setje kunnen gebruiken.

En vinyl is overigens ook niet goedkoop.

Succes ermee!
Topic: Alle top 40 lijsten van 1965 tot heden (24-4-2006 17:11:00)
Potver. Zekers netjes gedaan. Ik heb eigenlijk nog weinig aan toe te voegen zie ik wink ;)
Topic: Beginnende DJ - Nieuwe gear (23-4-2006 20:50:00)

JeroenVDV schreef:

Toch werkt correctie etc. net even wat anders, wat best wel kan uitmaken in je mix. Misschien wen je er ook wel snel aan, ik heb er (zelf) geen ervaring mee, maar ik denk dat je als je zeker wilt zijn ervan, beter lekker SL'en kunt nemen.

Komt bij dat we van de SL1200 weten dat'ie met gemak 10-15 jaar meegaat met amper problemen. Van de (Super)OEM weten we dat simpelweg nog niet, dat moet de tijd ons nog leren.
Daar heb je absoluut gelijk in.

Ik vind de SL's gewoonweg te duur, vooral voor beginners. Als beginner kun je je geld beter steken in vinyl, dan 1100 euro te besteden aan alleen nog maar draaitafels. Ik geloof trouwens dat het budget van de OP niet eens toereikend is voor SL's wink ;)
Topic: Beginnende DJ - Nieuwe gear (23-4-2006 20:06:00)
Ik denk niet dat je dan grote problemen zult tegenkomen. Het principe van draaitafels is eigenlijk allemaal hetzelfde: de knopjes zitten over het algemeen op dezelfde plaats en de platters draaien net zo snel wink ;) De een reageert alleen wat feller en krachtiger dan de andere, maar ik denk dat je, zeker als je een goede dj bent, daar heel snel aan gewend bent als je ergens moet draaien.

Anders is het bijvoorbeeld als je gewend bent om met Denon cdspelers te werken en dat je dan in een discotheek met Pioneers moet draaien. Dat verschil is veel groter dan bij draaitafels.
Topic: Beginnende DJ - Nieuwe gear (23-4-2006 17:32:00)
Tsja, er bestaan vele topics (niet alleen op deze site) waar mensen discussieren welke nou beter is. Ik vind persoonlijk dat de SL's gewoon te duur zijn vergeleken met zijn concurrenten (Bijv. de Akiyama). Deze superOEM's zijn gewoon net zo goed, dan wel beter op sommige punten, vergeleken met de SL's.

Ik zou, vooral als beginner, gaan voor de superOEM's. Vooral als je kijkt naar de prijs. Als ik eventueel een keer zal overstappen ga ik zeker weten voor de superOEMs.

Bij de SL's betaal je mijns inziens gewoon voor de naam, net zoals je Nike kleren koopt terwijl exact dezelfde kleren, maar dan merkloos, een stuk goedkoper zijn.

Als beginnner zou ik zowiezo niet te duur beginnen.. stel dat je het helemaal niet leuk vind? Dan maak je een hoop verlies en dat is zonde. Uiteindelijk is in één keer het beste van het beste kopen wel het goedkoopst, maarja, wie zegt dat je nog steeds dj bent over een jaar (of 2) ?

Ik wens je in ieder geval succes met je aankoop wink ;)
Topic: Het bouwen van een Dj Meubel (19-4-2006 17:49:00)
Daarbij komt dat als je de sub in het meubel zelf zet dat je dan kans hebt op rondzongen door je TT's. Ook zijn de dreunen niet bevordelijk voor je cdspelers.

Ik zou je sub gewoon (onder je meubel) op de grond zetten. Ik heb dat ook (heb alleen geen syrincs) en heb er totaal geen last van. Ik neem aan dat je meubel niet constant verplaatst moet worden. Mocht je je meubel willen verrijden, dan moet je handmatig ff je sub verplaatsen wink ;)
Topic: Alle top 40 lijsten van 1965 tot heden (18-4-2006 20:16:00)
Ik ben zelf ook aan het coden geslagen met een script. Het lukt mij alleen niet om de .csv-bestandjes in een database te krijgen. Ik wacht daarom ff af hoe jij dat hebt gedaan.

Met mijn script kun je onder andere:
- zoeken naar een artiest, welke nummers deze heeft gemaakt, wanneer ze in top40 stonden, hoe lang, hoogst genoteerde positie etc etc.

Lijkt me leuk als we enigszins samen konden werken en er samen een goede script van te maken!