Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van S

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 105 bijdrage(n) van S (Pagina: 6 van 6)

Topic: Proud to be Fout, muziek? (20-4-2004 19:18:00)
reel to real - i like to move it
sin with sebastian - shut up and sleep with me
scatman john - alles!
outhere brothers - alles!
gala - freed from desire
robert miles - children
hans teeuwen - carnaval
2 unlimited - no limit

en als je deze kunt vinden en je kunt deze draaien zonder beschaamd weg te kruipen dan geef ik je een aplaus
bobby trafalgar - kung fu girls
popcorn (dacht dat het van E-rotic was, maar der zijn veel versies)
20 fingers - short dick man
max don't have sex with your ex (weet heel even niet meer van wie, als het me te binnenschiet edit ik het wel even)
Topic: betere dj dmv betere gear (20-4-2004 19:01:00)
Toen ik al dertienjarige begon, kon ik alleen maar dromen van sl 1200's of ecler mengpanelen. Toen ik begon had ik een versleten mengpaneeltje van een obscuur merkje met 5 schuiven waarvan er twee kapot waren, één cd-speler met een loop functie (geen pitch control hoor, het was één van de allereerste hifi - cd-spelers die uitkwam, en blijkbaar was een loopfunctie toen nog standaard) één 6-cd wisselaar waarbij het een eeuwigheid duurde wou je de cd's vervangen, en een stel draaitafels (bijna allemaal belt drives, één marantz 6150 en een technics sl 1300 (laat je btw niks wijsmaken door de naam technics sl 1300, hij kon niet eens dezelfde snelheid houden, laat staan pitch control toepassen).

Nu heb ik achter die grote hoop kabels en tot op de draad versleten apparatuur zo ontzettend veel tijd doorgebracht dat ik op die apparatuur een resem mix technieken heb ontwikkeld die me achteraf nooit zijn gelukt op standaard draaitafels en degelijke mengpanelen. Zo had ik ontdekt dat als je op het mengpaneeltje de schuif naar links trok, (een beetje forceren dus) het rechtse signaal wegviel en vica versa. (zo had ik nog een hoop andere trucjes, maar die allemaal beschrijven zou ons te ver brengen)

Maar de dag dat ik eens op "echte apparatuur" mocht draaien op een vrij groot feest met veel vrienden, lukte me opeens niks meer, buiten plaatjes achter elkaar opzetten. (en je had de eigenaar van de mengpaneel moeten zien kijken toen ik opeens zijn faders van links naar rechts begon te forceren)

Dus ik denk dat iets of wat degelijke apparatuur toch wel nodig is, of anders zorgen dat je overgangen van "rommel" tot "profi" niet te groot zijn
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (20-4-2004 18:10:00)

Reemski schreef:

s schreef:

- Draaien met CD's die niet van mij zijn. klinkt gek, maar het draaien wordt knap lastig als de cd's onduidelijk gelabeld zijn (bijvoorbeeld: een vriend labeld al zijn cd's met één woord, zonder tracklist. zijn koffer puilt uit met cd's zoals "house","hiphop" enz..)
Ik draai helemaal niet met anderman's cd's, en zo gek is dat niet. Je hebt meestal maar 2 minuten om een passend opvolgend nummer te vinden. Als je niet weet waar alles staat is 2 minuten opeens erg kort.
Uiteraard probeer ik het zoveel mogelijk te vermijden om niet met mijn eigen cd's te draaien. Maar op de kleine feestjes waar het meer vrienden onder elkaar zijn, gebeurt het nogaleens dat ik aankom, en een vriend vraagt om even over te nemen.
Maar als ze mij hebben gevraagd om te draaien, pak ik altijd mijn koffers mee.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (20-4-2004 16:27:00)
Mijn grootste ergenissen:

- Naar het toilet moeten als je alleen aan het draaien bent. Je moet dan een lange plaat op zien te leggen, door een kluwen mensen uit zien te raken, bij het toilet aankomen en wachten tot het jou beurt is, en dan terug door die hoop mensen uit zien te geraken, om uiteindelijk terug net op tijd aan de booth te komen. Ondertussen moet je maar hopen dat er niemand aan je platen en cd's heeft gezeten, en dat er niets is gestolen. Het is me zelfs één keer overkomen dat er een kerel mij niet meer achter de booth wou laten omdat hij niet wist dat ik DJ was...
- Dronken mensen. Af en toe grappig, meestal niet.
- Draaien met CD's die niet van mij zijn. klinkt gek, maar het draaien wordt knap lastig als de cd's onduidelijk gelabeld zijn (bijvoorbeeld: een vriend labeld al zijn cd's met één woord, zonder tracklist. zijn koffer puilt uit met cd's zoals "house","hiphop" enz..)
- organisatoren die moeilijk doen over het bedrag dat je vraagt (ik heb eens ooit voor een studentenvereniging gedraaid, 9 uur aan een stuk. Omdat ik goed bevriend was met een paar van de organisatoren, had ik hun beloofd om enkel mijn transportkosten te vragen, 10€ in totaal (ik weet het veel te weinig, maar het was al een tijdje geleden, nu vraag ik minstens het tienvoud voor zo zo een prestatie) Zelfs voor die 10€ begonnen ze moeilijk te doen)
- Mensen die je blijven vragen om platen waarvan ze zelf goed genoeg weten dat ze niet passen op het feest. Zo was ik aan het draaien op een feest waar ze me hadden gevraagd om enkel 70/80/90 muziek te draaien, het stond ook duidelijk op de affiche. een kerel vond het precies bijzonder nodig dat er wat meer death metal moest gedraaid worden. Om het kwartier kwam hij vragen waar nu die metal bleef...)
- kapotte cdspelers, cd's, draaitafels, mixers, versterkers. Beeld je in: je bent lekker op dreef, en je legt een cd op die het feest nog beter moeten maken. Opeens blijft die cd-speler hangen, of maakt geen geluid meer. Je had mijn rode kop moeten zien... De cd was pas nieuw gekocht, dus moest het wel aan de cd-speler liggen. Nadien kwam de eigenaar van de zaak mij doodleuk vertellen dat de cd-speler het soms niet deed...
Topic: Stel je even voor... (6-4-2004 17:02:00)
hallo, ik ben sil

ik ben er nu 20, en mijn grootste hobby is toch wel alles wat met audio (de muziek, de techniek, de muziek,...) te maken heeft

Heb Beeld-geluid-montage gestudeerd, maar niet echt afgemaakt.

heb 2 jaar voor een drive-in gewerkt, en die is in die tijd geëvolueerd van niks (een hoop rommel bij elkaar) tot één van de grootste spelers in de streek (een hoop dure rommel bij elkaar wink ;) )

Ondertussen ben ik actief als hobby DJ (waar ze mij nodig hebben draai ik) en muziekliefhebber.