Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van S

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 105 bijdrage(n) van S (Pagina: 1 van 6)

Topic: Eenvoudig, betaalbaar mengpaneel (19-8-2014 20:36:00)
rodec mx10!
Topic: Hoe ziet jouw DJ Booth eruit (20-3-2013 21:53:00)
mdf kan toch best wel zwaar worden hoor. Moest ik iets willen om te vervoeren zou ik het in multiplex maken.
multiplex is steviger, kan beter tegen vocht en lichter
MDf heeft soortelijk gewicht van 750 kg per m³, multiplex +/- 500 kg per m³

bewerken: laat het voor je zagen in de bouwmarkt, voor de rest is er geen verschil bij het monteren.
Topic: Huwelijk in NL- welke feestmuziek up to date? (8-6-2012 13:13:00)
Elke trouw die ik gedraaid heb had de intentie om om 9 uur aan het dansen te zijn, zodat het rond 1 a 2 uur wel stilaan gedaan zou zijn. Maar op elke trouw die ik gedraaid heb gebeurd het volgende: de dag zelf loopt wat uit, eten loopt toch wat uit, nog een paar stukjes die wat lang duren en rond twaalf uur 's nachts doet men de openingsdans. na een uurtje dansen kun je toch nog niet naar huis, dus ...

Ik probeer er meestal voor te zorgen dat ze rond één uur 's nachts een feest hoogtepunt hebben, rond 2 uur 's nachts begin ik stilaan af te bouwen met muziek volume/energie. rond 3 probeer ik meestal klaar te zijn, afhankelijk van het feest waar ik draai. Soms geven ze op voorhand al aan dat het de hele nacht kan duren, dan drink je wat meer koffie. soms is het om twee uur al ver gepiept, hangt volledig van het publiek af.
Topic: Kinder (groeps) dansjes (22-10-2011 22:37:00)
hoofd schouders knie en teen is een goeie
de hucklebuck wil ook soms wel heel erg goed doen
waka waka kennen ook veel meisjes het dansje van
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (20-5-2011 17:42:00)

Malle Pietje schreef:

...
óf goed draaien, dan krijg je ook geen verzIEkjes sneaky :V
ik zie een verzoekje niet als een teken dat ik slecht aan het draaien ben, integendeel.
Er zijn ook mensen bij die ook met hele goeie ideeën aankomen, waar ik zelf niet direct zou opkomen, maar die toch waanzinnig goed marcheren.
Natuurlijk zijn de zageventen die komen roepen dat jouw muziek slecht en hun muziek de top is een ramp. Daar kan ik soms ook pisnijdig op worden, ook al draai ik nu al een jaar of 15 ondertussen.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (16-5-2011 20:47:00)
Niet bij hebben is dikwijls het beste antwoord. Als je gaat uitleggen dat je het niet kan of wil draaien, moet je beginnen uitleggen waarom je het niet wil draaien. Als ik aan het draaien ben, heb ik gewoonweg geen tijd om te beginnen argumenteren. standaardantwoorden op verzoekjes:
* ja! goed idee! ik draai hem meteen! (en ook doen)
* straks misschien, past nu niet
* heb ik niet bij

werkt redelijk goed, al zijn er mensen die dat niet vatten.
Topic: hoe ziet jullie CD collectie eruit? (21-3-2011 09:20:00)
Als ik kom draaien, is het meestal voor een hele avond ja. Beginnen rond 9, eindigen rond 4 a 5 uur komt voor mij geregeld voor, ik denk dat dat ook één van de redenen is dat men mij vraagt, omdat ik een hele avond kan draaien; beginnende dj's hebben dikwijls moeite om een set van drie uur te draaien, ik kan het publiek 'lezen' en de avond aanvoelen. De mensen die drank verkopen hebben er dus baat bij om iemand te vragen die de avond vol krijgt, waardoor het volk langer blijft en zij meer drank kunnen verkopen.

Ik laat ook niet elk nummer 3 min spelen, ik probeer daar mee te spelen. er zijn momenten dat ik de nummers langer laat spelen, er zijn momenten dat ik zeer snel ga mixen, om het energieniveau wat omhoog te krijgen. Vooral bij nineties/carnaval/ambiance nummers is een minuutje dikwijls genoeg, bij oudere muziek of recente nummers draai ik ze meestal wat langer.

zaken die ik op de hoes vermeld: datum van de cd, uitvoerder, titel en lengte van het nummer.
BPM zou interessant zijn, vooral voor nummers die fel afwijken van 125/130. dus voor genres als house of trance is dat niet zo belangrijk, maar voor genres als r 'n b, hiphop, dubstep en disco kan het wel heel handig zijn, omdat er daar veel grotere verschillen zijn in BPM.
Topic: hoe ziet jullie CD collectie eruit? (20-3-2011 16:58:00)
De verzoekjes die ik moet weigeren omdat ik ze niet bij heb komen weinig voor, meestal kan ik ze niet draaien omdat het gewoon niet in de avond past. Na 10 jaar draaien en muziek slepen ben ik er toch achtergekomen dat ik van elk plaatje maar één goeie versie nodig heb.
Ik blijf bij mijn punt, er passen +/- 150 nummers in een avond, en ik pak er ongeveer 4000 mee (2 slappa mappen, en 2 koffers, bij avonden waar ik niet weet wat ik ervan moet verwachten pak ik nog 2 koffers extra mee)
Als ik alles zou moeten branden waarvan ik denk: misschien zou dit wel een goed plaatje kunnen zijn, maar ik ben niet zeker, dan kom ik heel snel aan 10000 nummers, en ik vindt dan veel moeilijker terug wat ik moet opzetten.
Topic: hoe ziet jullie CD collectie eruit? (19-3-2011 17:31:00)
daar is hier al behoorlijk veel over geschreven, search functie eens raadplegen kan helpen.

mijn tips: brand niks waarvan je denkt: 'misschien wel nuttig/draaibaar/bruikbaar'. Een cd collectie hou je best zo slank mogelijk, dat gaat je tijdens het draaien veel tijd opleveren. Heb je dan eens een plaatje niet, geen probleem, dan zorg je er gewoon voor dat je het volgende keer wel hebt.

voor het volgen van de recente dingen: ik verzamel de nummers van nu, en ik zet die gewoon telkens op een cd, en die cd's steek ik chronologisch in 1 map. De andere map bevat ouder werk, wel gesorteerd per genre, maar elke cd wordt telkens 2 keer geschreven, zodat je nummers van de zelfde cd achter elkaar kan draaien.

lay out van de hoesjes is ook zeer belangrijk, zorg ervoor dat je variatie hierin hebt, zodat je met een half oog genoeg hebt om de juiste cd te vinden, scheelt je een hoop zoekwerk. Zelf werk ik veel met kleuren en fotootjes, zodat elke cd toch een unieke hoes heeft, niet de standaard itunes of nero hoes.
Topic: bas geluid draagt te ver (5-5-2010 19:32:00)
* ik zou zeker proberen de speakers te ontkoppelen van de vloer als er een kruipruimte onder zit m.B.V. een rubbermat. zo beperk je het contactgeluid.
* zijn de speakers hoorn-geladen of bass-reflex? want hoorn-geladen speakers hebben de neiging om dichtbij weinig geluidsdruk te produceren, maar veraf veel meer. bass reflex speakers zijn beter voor geluid in kleine ruimtes.
Topic: ''Jazzy'' House (17-1-2010 10:56:00)
swing bop van der dritte raum

ga je goed vinden
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (14-10-2009 21:26:00)
inderdaad, ik ga echt niet moeilijk doen voor een telefoonnummer, als ik iemand kan helpen doe ik het. what goes around comes around.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (24-9-2009 23:09:00)
hier nog een ergenis: je komt aan op locatie, gezellig café voor een avondje te draaien. je bent klaar om te beginnen, eerste gasten komen binnen. Op dat moment krijg je telefoon, een jongedame in paniek. Haar DJ voor de grote party in je hometown heeft net afgebeld. Je had 3 maanden geleden wel eens geïnformeerd of jij niet mocht draaien, maar ze hadden al iemand, dus heb jij een andere boeking aangenomen. En die kerel kan dus niet want blablabla. Kun jij nog?

ehh.. NEE!
maar ik kan je misschien wel nog iemand regelen...

en net dan! is je gsm leeg.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (22-9-2009 22:33:00)
1 keer meegemaakt: ik was aan het draaien, beetje 90ies. komt er een kerel "right here right now" van fatboy slim vragen. ik antwoorde "bijna goed!" en startte de rockafella skank (stond net klaar) je kon zijn ongeloof haast voelen!
Topic: Thema muziek: Vegas (14-6-2009 08:18:00)
praga khan - breakfast in vegas
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (13-5-2009 18:11:00)
Ik was aan het draaien in een klein cafeetje
komt er een kerel op mij af
"ah, ik ben ook DJ!"
meestal vraag ik dan aan die persoon uit vriendelijkheid wat hij draait, een klein gesprekje totdat ik de volgende plaat opzet.
deze 'DJ' beweerde dat hij regelmatig in de fuse draait, een bekende Belgische discotheek, waar oa Dave Clarke regelmatig komt draaien. Ik blijf wat verder babbelen, totdat ie opeens naar mijn mixer wijst: "wat is dat eigenlijk?"
...
tja
Topic: Obscure DJ apparatuur (21-3-2009 15:40:00)

voltcontrol schreef:

Iemand deze mixer ooit gezien? Ik kwam het plaatje bij toeval tegen, kan er verder geen info over vinden..
het is een project van iemand die de ultieme mixer wou bouwen. zowel in geluidskwaliteit als functionaliteit. Persoonlijk denk ik wel dat het toch wel een bijzondere ervaring kan zijn om met deze te mogen draaien.

meer info vindt je in deze thread op wavemusic
Topic: Randen afronden (8-11-2008 16:28:00)
idd, plooimateriaal is geen optie voor zulke kleine hoeken. in één stuk maken, en dan aantrekken op de freesbank. evt kun je de hoeken afzonderlijk aantrekken, en het geheel dan monteren, lijkt me het gemakkelijkste. als je wil heb ik zo'n frees nog wel liggen op het werk, (uit het blote hooft heeft die een diameter van 50 -> straal 25)
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (6-2-2008 21:58:00)
het irritantst zijn in mijn geval de lui die de hele tijd komen vragen voor slechte muziek, waardoor je de "goede" verzoekjes gewoonweg vergeet...

nog ergenisjes:
*De DJ die voor ons speelt arriveert veel te laat. Als hij dan uiteindelijk bezig is wil hij niet stoppen, en blijft maar plaatjes opzetten ('nog één plaatje hoor'). Niet eens zo heel erg, wij worden toch betaald. Maar vlak voor hij dan eindelijk stopt zet hij een ongeloofelijk makke plaat op (Beirut - Nantes) en is ie weg (hij moest zelfs zijn cd niet terug hebben). Terwijl hij daarvoor de hele tijd house plaatjes had gedraaid!

* Je voornemen om niet te veel te roken vanavond. op het einde van de avond een assenbak vol peuken naast je hebben. yuk.

* Je haalt één cd uit je koffer voordat je vertrekt ("deze draai ik toch nooit, beetje ergonomisch werken") Op die avond zijn er opeens 6 mensen die een nummertje komen vragen wat blijkbaar allemaal op die ene cd stonden! (echt gebeurd!)

* cafébazen die hun zaaltje verhuren voor een feestje. De klant wou een DJ neerzetten, was geen enkel probleem. Ik begin te draaien, er wordt fijn gedanst, de muziek stond helemaal niet luid. Je mag er zeker van zijn dat ik degene ben die daar het eerste op let, mijn oren moeten nog wel even mee, en die van het publiek ook, dus overdreven luid spelen doe ik niet, dat heeft toch geen enkele zin.
komt de cafébaas opeens ROEPEN dat het veel te luid stond. Ik schroef het volume wat terug en draai de bassen wat minder. Een halfuur later komt hij opnieuw roepen dat het veel te luid stond, dat zijn buren heel snel kwaad worden, dat de politie zou komen, etc. Terwijl het volume niet omhoog was gegaan! Ik heb hem rustig gezegd dat hij dat zaaltje dan maar niet moest verhuren voor een DJ te laten komen. cafébaas boos.

* gevraagd worden voor een elektro en drum 'n bass set te draaien. uiteindelijk blijkt dat je all round moest komen draaien.
* gevraagd worden voor een allround set te draaien. uiteindelijk blijkt dat je uitsluitend reactie krijgt bij drum 'n bass.

maar het kan ook héél fijn zijn! Ik draai regelmatig kinderdisco met animatie en opdrachtjes ertussen. Normaal pakken we dan een basis ecler tafel en twee cdj100 mee. Een echte backstage ruimte gekregen met koelkast! Verwelkomd worden met Champagne! Een super geluidsset met een DJM 800, twee maal cdj1000mk3, twee sl1200, twee DVJ1000. en een LEDvloer. en een super publiek! heerlijk
Topic: doe muziek?? (30-1-2008 20:21:00)

StijnS schreef:

s schreef:

In Zaïre (johnny walkelin) of Indianendans (K3)

de macarena was ook nog niet vermeld
Ik meen mij te herinneren dat de Indianendans iets van de M-kids is?
Macarena staat trouwens als in de openingspost happy :)
Ik had hele topic doorgelezen, behalve de openingspost :)
indianendans is inderdaad van de m-kids, ik moet eerlijk toegeven dat ik op zulke momenten niet meer echt op artiesten-namen let :)