Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van S

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 105 bijdrage(n) van S (Pagina: 4 van 6)

Topic: Combinatie platenspeler met table top cd-speler?? (6-12-2004 18:12:00)
Mijn verzamelaars stel ik per week samen (of twee weken). Als een nummer een grote hit blijkt te worden, brand ik hem de week erna nog eens op de weekcd. Zo heb ik 1/2 het nummer altijd wel ergens reserve.
Daarbij brand ik ook cd's puur per genre, maar omdat het dikwijls erg moeilijk uit is te maken welke stijl het nummer precies is, kan het dus ook gebeuren dat een nummer op 2 cd's terecht komt (vb is het nummer tech-house of techno? gewoon allebei dus)
en als het dan toch voorkomt dat het nummer wat ik erna wil draaien toch op dezelfde cd staat, dan mix ik eerst even een ander nummer in wat er bij past, al is het maar voor een korte sample.
Topic: Tas? (6-12-2004 13:35:00)
het valt me ook op dat cd's die ik in hoesjes bewaar veel sneller bekrast raken dan jewelcases, ondanks het feit dat ik toch zo goed mogelijk zorg draag voor mijn cd's. Daarom blijf ik maar met zware koffers zeulen, ik vind het een goedkopere oplossing dan onbetrouwbare cd's
Topic: Draaitafel meubel (28-11-2004 22:21:00)

Dj Noiz schreef:

s schreef:

het bedrijf heet Verellen (als ik het goed heb)
ik heb er momenteel geen info van hier, ik zal proberen tegen morgen wat te fixen
www.nfh.be/teksten/leden/nl_verellen.html ?
dat zijn ze inderdaad, het is een zeer professioneel bedrijf, met vriendelijke mensen.
Topic: Draaitafel meubel (28-11-2004 22:21:00)
voor het lichtjes schuren een schuurpapier gebruiken wat fijn genoeg is (dus een hoog getal op de achterzijde, vb 200 ofzo) Hoe hoger het getal op de achterzijde, hoe meer korrels er op het papier zitten. Ook voor elke volgende laag is schuren toch wel aangewezen, anders krijg je een lelijke verflaag
Topic: Draaitafel meubel (28-11-2004 16:40:00)
het bedrijf heet Verellen (als ik het goed heb)
ik heb er momenteel geen info van hier, ik zal proberen tegen morgen wat te fixen
Topic: Draaitafel meubel (28-11-2004 14:05:00)

remczero schreef:

Nou simpel niet maar 250 euro vind ik ook niet zo simpel eigenlijk shocked 8O Je bouwt dit zelfde meubel uit 3-4 grote platen mdf schat ik. Dan bouw je er 2 voor dit geld shocked 8O Decoupeerzaag moet je trouwens niet aan beginnen met planken op maat maken. Is een hoop gekluns. Een handcirkelzaag is tegenwoordig ook niet meer zo duur en daar heb je bij de bouw een hoop gemak van. Zagen in de bouwmarkt kan ook een optie zijn. Hou er dan wel rekening mee dat dit niet altijd even precies gebeurt en dat dit goed uit moet vallen.
ik vind die 250euro anders niet overdreven, zelf zou ik ook zoiets aanrekenen (tenzij voor vrienden), zeker als je telt dat de enige optie om alles echt mooi te zagen een fatsoenlijke paneelzaag is.

als de kleur van de gewone mdf je niet bevalt, onlangs heb ik een bedrijf gecontacteerd dat mdf in allerlei flitsende kleuren verkoopt, namelijk blauw, geel, rood, groen en zwart (niet geverfd, maar dus echt van binnen ook gekleurd, dus als je het zaagt moet je het in principe niet bijkleuren), dat kan ook een leuke optie zijn voor de niet-ververs

Natuurlijk is zelfbouw veel goedkoper, en in wat gevallen zelfs beter, omdat je bijvoorbeeld ook geen communicatiefouten kunt maken met de schrijnwerker/meubelmaker. Alleen heb ik al veel mensen met een project weten beginnen wat er fantastisch uitzag op papier, maar waar in praktijk toch ontzettend veel problemen kwamen kijken, en die dan achteraf beter en goedkoper waren geweest door gewoon een professioneel iemand.

Nog een argument: op dit forum wordt bijna altijd geroepen van niet onder de prijs te gaan draaien, omdat je anders de markt verziekt, en je het voor jezelf onmogelijk maakt om fatsoenlijk te investeren. Ook bij materiaal aankopen wordt er dikwijls de raad gegeven om wat meer te investeren in degelijk materiaal als in goedkope bucht. Hetzelfde geldt ook voor meubels.
Topic: Lounge (14-11-2004 23:04:00)
nog n paar tips (eigenlijk gewoon d eplaten die ik vandaag heb gedraaid)

* sven van hees
* buscemi
* Zero 7
Topic: Magneet Speakers (9-11-2004 19:43:00)
Het bewijst allemaal dat beeldschermen een gigantisch gevoelige mechaniek gebruiken. De beste tip is gewoon om preventief zo weinig mogelijk contact met magneten laten te maken.
Topic: hoe te beginnen met een cd/vinyl collectie (8-11-2004 22:40:00)

teknoknights schreef:

Eerst en vooral heel erg bedankt voor het snelle en duidelijke antwoord Didier wink ;) happy :)

Het is voor mij zoals ik al zei een hele nieuwe uitdaging en ik kan ieder advies over hoe je de tien beste platen uit een serie van 100 platen haalt gebruiken happy :)

Mag ik voor mezelf het volgende vaststellen?

stel*** (ja, daar heb je 't weer laugh :D ) (maar aangezien je mijn vragen "leuk" vond kan dat geen probleem zijn razz :p laugh :D )
stel dus... Ik weet van mezelf dat ik al redelijk goed thuis ben in een bepaald muziekgenre en dat ik echt weet wat ik zoek (daarmee bedoel ik dat ik de muziek wel ken, maar nog niet draai)

Meestal luister ik zo een keer of vier, telkens een vijftal seconden, verspreid over de track. (en dan weet ik of het iets voor mij is of niet)
Het gebeurt dan, dat ik iets hoor, waarvan ik echt kippevel krijg omdat ik het zo goed vind. Ik noem het als het ware een "uniquum", dan heb ik echt het gevoel dat die plaat (release) iets heeft wat de andere missen.. Een soort hogere dimensie! Iets waarvan ik denk dat het gewoon MOET aanslaan bij het publiek.. het kan niet anders.

Moet ik dus echt puur op dat soort gevoel werken? Of is het beter om ook de platen in huis te halen die in mijn stijl passen (die ik dus wel goed vind, maar ook weer niet overdreven, maar waarvan ik weet dat de artist een bekende naam is of waarvan ik weet dat dit wel een hit zal worden voor de meeste mensen)?

Thanx wink ;)
Ik zou zeggen dat je niet puur op je eigen gevoel af moet gaan, en ook aan je publiek moet denken.

Bijkomend moet je er ook aan denken dat er (voor mij toch) niet zoveel platen binnen een genre zijn die "Een soort hogere dimensie" bevatten. ze zijn er wel, maar meestal niet genoeg om een hele set boeiend te houden, of zelfs meerdere sets achter elkaar boeiend te houden. Je hebt als het ware superplaten nodig, maar ook platen voor tussen die superplaten.
Topic: hoe te beginnen met een cd/vinyl collectie (8-11-2004 22:35:00)

teknoknights schreef:

...
Greetz

1. wat je nog bent met de platen die je enkele maanden geleden hebt gekocht:
Je kan geluk hebben, je kan pech hebben. sommige platen gaan een eeuwigheid mee, andere platen ben je na 2* al beu gehoord.
het heeft er ook mee te maken hoe je jezelf wil profileren. Ook binnen techno heb je hits die iedereen kent, en onbekender werk. Wil jij de platen draaien die niemand anders heeft? dan gaan ze niet zo lang mee als dat je enkel de bekende krakers draait.

2. Als je tijd teveel hebt, kun je ze allemaal één voor één op pc zetten, en dan op cdr's branden. veel gemakkelijker te transporteren, en dan hoef je enkel een draaitafel te vinden met een goede naald (pitch control is zelfs niet nodig). Vinyl draait volgens mij wel veel lekkerder. maar dat is een andere discussie

3. Jij bent de DJ, jij bepaalt wat je draait. eigenlijk moet ik terug naar punt 1 verwijzen. het voordeel is wel dat als je de platen in grotere hoeveelheden koopt de prijs wel lager zal zijn.

succes!
Topic: Magneet Speakers (8-11-2004 18:02:00)
ALs je beeldscherm allerlei gekke kleuren begint te geven doordat er magneten te dicht bij hebben gestaan en je krijgt het er niet meer uit door de magneten weg te halen heb je veel kans op blijvende schade. Er zijn wel een paar tips om terug een normaal beeldscherm/TV te krijgen

* bij lichte storing: gewoon magneten weghalen, en beeldscherm ff uit laten staan. soms kan het helpen
* sommige beeldschermen beschikken over de degaus functie. heel handig.
* Toen ik nog videotechnieken kreeg op school vertelde de prof ooit deze tip: leg het toestel waar je storing op hebt verpakt in dekens in je kofferbak, en rij er een uurtje mee rond. (ik weet het, ontzettend ongeloofwaardig. Hij vertelde er ook bij dat hij het zelf nooit had geprobeerd)
Topic: Final Scratch 2 (3-11-2004 21:54:00)
heb juist even de specs van de eerste post bekeken, en het ziet er vet uit, maar weet iemand wat dit betekent?

" Firewire Interface 2 Plugs maybe for Possible Daisy Chaining " en dan bedoel ik voornamelijk daisy chaining. Ik gok dat dit ervoor zorgt dat je met 4 decks kan draaien (2*Final scratch 2) of heeft iemand hier een juistere uitleg voor?
Topic: Lounge (2-11-2004 18:23:00)
ok, ik geef het toe

zelfs een buitenstaander zal gothic niet snel onder gitaargeweld klasseren; en ik wou geen enkele gothic fan beledigen of shockeren met mijn uitspraken, een paar goeie vrienden van me hebben zelfs een gothic groep. ;-)

Ik blijf natuurlijk wel bij mijn standpunt dat muziekstijlen pas interessant worden als je er wat in gaat graven. Zelf ben ik niet zo'n trance, retro of hardstyle liefhebben. (enkele nummers niet te na gesproken) Voor mij lijkt dat allemaal veel op elkaar, en ik kan er de nuances niet uithalen, omdat ik er praktisch nooit naar luister. In de tijd dat ik LJ was op zulke feesten, had ik het gevoel dat ik de hele tijd naar de zelfde 3 platen aan het luisteren was. (schiet me nu niet af, dit is geen belediging naar iemand die dit wel goede muziek vind) Terwijl mensen die hier meer naar luisteren hier waarschijnlijk wel een heleboel nuances en plezier uit kunnen halen. (wat ik hun natuurlijk ook van harte gun)

om net iets meer ontopic te verschuiven:

de absolute lounge/deephouse klassieker is voor mij st. germain met Boulevard (heb hem zelfs dubbel gekocht)
verder kan ik nog volgende artiesten aanraden:
* fila brazilla
* nightmares on wax (fantastische platen, echt waar)
* portishead (niet echt lounge, maar samen met Lamb de mooiste vrouwelijke zanglijnen ooit)
* Lamb
* Dj shadow al uitgecheckt? (ook weer niet echt "lounge", maar wel de moeite waard)
* buscemi
* sven van hees
* Aim
Topic: Lounge (1-11-2004 22:17:00)

sylvia schreef:

Gothic gitaarbeuk? Dacht het niet. Die scène is nog zeer alive en er wordt (op ein Bischen Rammstein na dan) geen gitaarbeuk gedraaid op die feesten. Maar dat terzijde.
dat bedoel ik nu net
ok, gothic is geen gitaargeweld, het is een heel aparte stijl met een heel eigen cultuur. de muziek zelf is heel theatraal en maakt wel gebruik van gitaren, maar het is niet meer te herleiden tot gitaargebeuk.

Een buitenstaander daarentegen zal Gothic wel veel sneller onder gitaarbeuk klasseren, juist omdat hij niet vertrouwd is met de hele scene. Pas als je de muziek wat dichter bekijkt/beluisterd zul je de nuances horen die net dat genre of nummer uniek maken.
Topic: Detroit Techno & Chicago House (1-11-2004 19:20:00)
Als je ergens de overbekende sampel hoort van "Oew....Yeah....Oew.....yeah" heb je al veel kans dat je met chicago house te maken hebt ;-)
Topic: Lounge (1-11-2004 19:14:00)

Snake schreef:

Ik draai zelf vaak deephouse en daar valt wel altijd op te dansen.

Maar er bestaat idd ook deephouse die niet dansbaar is.
Je hebt groot gelijk, heb op dit het eigenste moment een deephouse plaat opstaan die super dansbaar is. En achteraf gezien was het verkeerd van mij om lounge te definëren als muziek waar je niet op kan dansen, of alleszins toch om daar dan deephouse en st germain bij te pakken.

Ik kan me gewoon dikwijls niet ontdoen van de indruk dat veel mensen lounge zien als de verzamelnaam voor alle tragere en/of gekkere elektronische muziek waarop het wat moeilijker dansen is. Kijk bijvoorbeeld naar "metal". voor velen is dat gewoon gitaargebeuk, terwijl je toch ook hele subculturen heb die allemaar onder "gitaargebeuk" vallen, zoals punk, nu-metal, death-metal, industrial, gothic,...

Het wordt gewoon allemaal veel interessanter begint om te graven in de muziek in plaats van alleen maar de bekende hitjes en verzamelnamen te draaien/gebruiken.
Topic: Lounge (28-10-2004 23:01:00)
"lounge" is een term die veel wordt gebruikt voor alle soorten electronische muziek waar je (meestal) niet op kan dansen. Binnen dit vak is er nog een heel spectrum van stijlen die toch heel divers kunnen zijn.

zo heb je lounge die tegen hiphop aan schuurt (dan heb ik t wel niet over de 50 cent en dr.dre hiphop, meer richting gangstarr) een goed (en supermooi) voorbeeld hiervan is Aim - cold water music

Een andere mogelijkheid bij lounge is geflirt met jazz (check saint germain, marc moulin, en de verzamelaars van saint germain de pres café)

nog een andere richting is dan weer de oude easy listening platen, of kitscherige jaren 60 soundtracks (kinobe - slip into something more comfortable)
en dan heb je daarbuiten nog ambient, Dub, IDM, triphop, breakbeat, echte jazz, deephouse,... of combinaties tussen hierboven genoemde stijlen... zo krijg je dus een gigantisch breed spectrum van mogelijkheden en sferen die je kan samengooien tot één geheel van electronische muziek waarop je niet kan dansen

zowat twee jaar geleden was er op een gegeven moment een echte knal van lounge compilaties, want dat was op dat moment super hip, en bracht elk label gouw gouw een verzamelaartje uit met wat overschotjes van trage elecktronische muziek waarop je niet kan dansen, dikwijls samengesteld door één of andere fransman. Daar zit verschrikkelijk veel bucht tussen, maar ook een heleboel pareltjes. En doordat de knal van twee jaar geleden nu wel voorbij is, sijpelen al die compilaties nu door naar de afprijsbakken, dus hou die zeker in de gaten!
Topic: informatie over de ballad (23-9-2004 15:46:00)
het is een traag gezongen lied.

kenmerken die regelmatig terugkomen (NIET ALTIJD)
* traag van ritme en tempo
* weinig instrumenten, vooral piano en akoustische gitaar
* gaat bijna altijd over liefde
* er wordt bijna altijd in gezongen
* ballades worden bij voorkeur gezongen tussen wat snellere nummers. veel rockgroepen gebruikten de ballad om te laten kijken dat ze ook gevoelens hadden, en om even wat minder snel te spelen (scorpions - wind of change --> scorpions waren eigenlijk hardrockers)
Topic: Geluids demping restaurant (12-9-2004 22:59:00)
tussen de tafelpoten, onder de tafels lijkt me sterk...
aangezien imo weinig geluid weerkaatst wordt op het ondervlak van de tafels,
maar dat hangt dan ook weer af van de toonhoogte

ik dacht (correct me if i'm wrong) dat hele lage tonen zo verspreid worden dat ze zowat door alles heen gaan. Lage tonen zouden dus kunnen geabbsorbeerd worden. Voor bonkende bassen zou de theorie dus (in theorie) kunnen kloppen, al ben ik hier zeker geen deskundige in

maar als je over restaurants spreekt, zijn de meest voorkomende tonen toch midden en hoog, en die hebben de eigenschap dat ze veel rechtlijniger verspreid worden. Lage tonen buigen veel sneller af, maar hoge tonen gaan in een rechte lijn. Hier zou de theorie in mijn ogen niet werken omdat er weinig onder tafel gesproken wordt (letterlijk dan)

Wat dan wel zou kunnen werken: absorberend materiaal op de tafels, maar aangezien niet erg praktisch en hygienisch, zou het plafond het best haalbaar zijn in dit geval.

Alleszins moet ik er aan toevoegen dat de theorie wel interessant klinkt, maar dat ik hem nog nooit in praktijk heb gezien

gegroet, Sil

Edit: misschien klinkt mijn uiteenzetting over lage en middentonen nogal wazig. Ik zal wat opzoekwerk doen, en het wat duidelijker proberen te formuleren, maar dat zal voor morgen of overmorgen zijn
Topic: pure trance en techno klassiekers (2-9-2004 01:04:00)
Mijn all-time favourits:
* Laurent garnier - sound of the big babou; coloured city; crispy bacon
* Underworld: moaner
* Jeff Mills - the bells
* dave clarke: red1, red2, red3, southside, shake your booty
* Umek - gatex
* Christopher Just - I'm a disco dancer (and a sweet romancer)
* Vitalic - la rock 01
* U96 - Das boot
* CJ Bolland - it ain't gonna be me, sugar sweeter, prophet
* plastikman - spastik, psyk
* ignacio - virton (chris liebing rmx)
* midfield general - coat noise
* filterheads & thomas - i love techno
* green velvet - flash, lalaland, coïtus interruptus
* josh wink - higher state of conciousnis
* Orbital - belfast
* Dave angel - funk music
* ken ishii - extra

dat is hetgeen me nu te binnen schiet, zal proberen deze lijst wat te updaten.
de lijst bestaat vooral uit techno klassiekers, zal wel af en toe een iets minder techno, of iets minder klassiek geval tussen zitten, maar tzijn allemaal platen die ik sterk kan aanbevelen :)