Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Johan_de_jong

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 3 bijdrage(n) van Johan_de_jong (Pagina: 1 van 1)

Topic: EUROLIGHT LC2412 (30-12-2007 00:05:00)
De EPROM is van type 27C512. Voor iedereen die em zelf wil of kan programmeren: het hoeft geen 70ns exemplaar te zijn zoals in een van mijn vorige posts. Behringer heeft mij vorige keer een 27C512-10 (100ns) gestuurd. Versie 1.07 heb ik zelf gebrand. Werkt prima. Ik probeer nu een programma te ontwikkelen om de geheugenkaart te backuppen, te managen en te presetten (veel makkelijker met looplichten programmeren). Als ik daar meer van weet, schrijf ik dat op het forum.
Topic: velleman Vs. ander merk (27-3-2004 20:44:00)
Even wat ervaring in de strijd gooien: Ik had een HQPower DMX T-bar aangeschaft (dikke korting erop), maar zelfs tijdens het proefdraaien thuis (nog vóór een optreden) klapte de eerste triac er al uit. Dus zodoende had ik de T-bar opengemaakt: een grote zwarte roetvlek rond een verkoold stukje printplaat. Nieuwe triac erin gezet, het optreden nog net gered, maar tijdens een optreden bijna een week later gingen de andere kanalen vaag reageren en op den duur klapten ook deze eruit sad :(

Even ter verduidelijking: De bar kan 4x5A leveren, ik had 500W per kanaal erop, en omdat het die tweede keer een theatervoorstelling betrof had ik de lampen rond de 80-100% continu aan. Wie heeft een oplossing voor dit probleem?

De elektronicahandel in de buurt had gelukkig een aantal zwaardere triacs op voorraad welke nu bij mij thuis liggen... wink ;)

Welk merk raden jullie aan? JB Systems, American DJ, Botex, Lite-Puter, ShowTec, IES, andere?
Topic: DMX zelfbouw (27-3-2004 18:12:00)
Ik ben wel eens van plan geweest om zo'n ding te bouwen. Een ontvanger ligt reeds op de plank (met een mooi display met tiptoetsen enzo, sturing voor een moonflower), dat werkt allemaal prima.
Op de site van chipfabrikant Atmel zijn verschillende microcontrollers verkrijgbaar waar al een USB-interface (v2.0!) ingebakken zit. Deze ben ik nog niet in PCI-vorm tegengekomen, maar dat heeft ook weinig zin met een laptop :-) Een microcontroller die in aanmerking komt is dan de AT89C5131 (8051 core, zie www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc4136.pdf ). Het ontbreekt mij alleen in tijd om zo'n ding te bouwen en te programmeren, maar wie ideeën nodig heeft kan ze bij mij halen :-)