Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Reind

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Reind (Pagina: 4 van 10)

Topic: Numark ''Computer DJ in a Box'' (3-12-2007 13:46:00)
Het is Cue LE, oftewel een uitgeklede versie van Cue die je erbij krijgt. Net zoiets als Traktor en Traktor LE...

Cue LE is overigens prima werkbaar hoor voor 99,9% van de mensen. De volledige versie kun je later altijd nog aanschaffen alszijnde een upgrade geloof ik.
Topic: Installatie traktor scratch (16-11-2007 23:38:00)
Ik zei het je toch ;)

Leopard is nieuw en zorgt links en rechts nog voor wat probleempjes, activeer spaces maar eens en wissel tijdens het gebruik van Traktor Scratch eens van space, krijg je gratis een zwart scherm terug. Zwarte scherm is vervolgens weer weg te toveren met een F11 en een klik op het TS venster. En zo zijn er nog een paar bugjes in Leopard, nu moet je soms ook na het opstarten je Audio8 even los halen en weer terug pluggen voor alles werkt... maar als het werkt werkt het ook prima. Ik draai nu vanaf de laatste beta met leopard en dat bevalt me prima, nog geen enkele crash gehad met Traktor Scratch.
Topic: Installatie traktor scratch (13-11-2007 22:25:00)
Je kan de versie op de cd ook niet gebruiken in combinatie met Leopard, daarvoor zul je de laatste versie moeten downloaden op de website NI (versie 1.1). Even de update van TS + de laatste service center weg trekken bij NI en het zal wel werken.

Hier draait de combo macbook + leopard + ts namelijk als een speer ;-)
Topic: Pioneer CDJ-400 topic (8-11-2007 13:02:00)
De d2 is inderdaad niets langzamer dan de Denon qua zoeken, indexeren is het keyword inderdaad. Nog mooier is het kleurenscherm op de iDJ2 van Numark, het systeem is hetzelfde gebleven maar het scherm is breder geworden EN in kleur (PSP schermpje) en dat geeft nog meer duidelijkheid. Dat schermpje mag wat mij betreft direct op de d2 gezet worden.

En wat ik irritant vond aan de Denon was het feit dat de USB aansluitingen op een plek zit waar je niet bijkomt als de speler ingebouwd is, lekker handig wanneer je een nummer af moet spelen van een USB stick die je van iemand krijgt.

Zo hebben alle spelers wel wat, de ideale speler moet nog worden uitgevonden in dit segment.
Topic: Pioneer CDJ-400 topic (7-11-2007 20:21:00)
De CDJ-800MKIII zal in het geval van de CDJ-400 ook wel niet heel lang op zich laten wachten. Pioneer zal eerst kijken wat de CDJ-400 aan schade toebrengt aan de CDJ800 en als dat groot genoeg is komen ze geheid op de Messe 2008 met een opvolger van de 800MKII. Ze zijn natuurlijk niet helemaal achterlijk bij Pioneer ;-)

Slimme actie van Pioneer om deze trein wel op tijd in te springen voor men weer achter de feiten aan loopt en Pioneer merken als een Denon, Numark en Cortex weer eenvoorsprong geeft die vroeg of laat ingehaald moet worden. Ik wacht nog wel even op de CDJ800MKIII want als de 400 een hit word zal die ook wel niet lang op zich laten wachten.
Topic: Syrincs M3-220 DT vraag (5-11-2007 03:51:00)

Zeroxx schreef:

Ik hoor namelijk op AboutDJ.nl dat de KRK RP6 beter klinken , en aangezien deze 150 euro minder kosten, dit wel degelijk een betere optie is ? :) meningen hierover graag ?
KRK klinkt netter MAAR geeft je niet de mogelijkheid een bas door je kamer heen te pompen die je een maag torsie bezorgt. Het is dus het één of het ander. Gebruik je het setje om mee te draaien dan zou ik de Syrincs pakken, gebruik je hem om te producen pak je de KRK. Weet je het niet dan pak je ook de Syrincs omdat het setje nou eenmaal wat breder in te zetten is. Wanneer je namelijk een monitor setje wil hebben wat ook nog lekker door dauwt valt de KRK af, het is echt meer een producing setje dan een dj monitor set naar mijn mening en de vraag is altijd nog maar of jij in staat bent het kleine verschil tussen de 2 sets te horen.
Topic: Denon DN-HC4500 en DN-HS5500 (5-11-2007 03:46:00)

fracktone schreef:

Ik ga er vanuit dat ze bij Denon ook niet achterlijk zijn en dat ze, hoewel ik begrijp dat Traktor er veel aan gelegen is om hun LE versie zoveel mogelijk met nieuwe controllers te leveren, een verdraaid goede reden hebben om voor PCDJ te kiezen en niet voor andere software.

Lucas
Fabrikanten doen wel vaker dingen waarbij ik mezelf meerdere malen achter de oren krab ;-).

Ik snap de keuze voor PCDJ namelijk absoluut niet, ten eerste snap ik niet waarom men kiest voor een software pakket waarvan de full version nog niet eens af is. Ten tweede snap ik de keuze niet voor een software pakket wat de laatste jaren zijn positie in in de markt alleen maar heeft zien verslechteren. PCDJ geniet tenslotte al lang niet meer de populariteit die het genoot aan het eind van de jaren 90 / begin jaren van deze eeuw.. Het lijkt mij dat wanneer je een product op de markt zet je kiest voor een betrouwbare partner die op zijn minst de software 100% op orde heeft. Op de Denon forums roept men nu dat de mensen van PCDJ 18 uur per dag aan het werk zijn om de full final versie af te maken... zijn ze wel een tikkeltje laat mee begonnen dan als je het mij vraagt. PCDJ kondigde maart dit jaar de komst van PCDJ reflex aan, nu zijn we een half jaar verder en is de full versie nog steeds niet klaar. De Full version zou klaar zijn ten tijde van de Namm waar het gepresenteerd zou worden, toen werd het 20 september ten tijde van de release van de HC4500 en nu word er maar helemaal geen datum meer genoemd door de mensen van PCDJ. Als ik kijk naar de mensen van NI en de mate waarin die door denderen qua ontwikkeling van de software (en die hebben toch een behoorlijk pakket aan software) zou dat mij meer vertrouwen voor een eventuele samenwerking geven als fabrikant zijnde dan PCDJ dat op dit moment doet.

Want wat heeft PCDJ ons nu de afgelopen paar jaar gebracht? Vrij weinig als je het mij vraagt, PCDJ Reflex moest het antwoord worden op de andere bigshots zoals een Traktor en VirtualDJ maar PCDJ laat het af weten op dit moment. Wat dat betreft zou men voor de grap eens moeten kijken naar de ontwikkelaar van djDecks... die jongen ontwikkeld in zijn eentje en is altijd 1 van de eersten met ondersteuning voor 3rd party hardware EN geeft je voor 35 euro ook nog eens een stukje software wat een shitload aan features heeft dat mag wel enige naam hebben.

Ik kom hier niet om PCDJ af te zeiken maar ik heb de keuze voor het pakket nooit gesnapt vanuit de positie die Denon heeft. Maar ach het zijn en blijven amerikanen en die snap ik wel vaker niet. Denon heeft wat dat betreft nog het geluk dat men niet vast zit aan 1 partij met de HC4500.
Topic: DJM800 vs Xone92 (4-11-2007 00:43:00)

DannyK78 schreef:

Wat wordt er bedoeld met eerlijker, gedurfd en gekleurd geluid?

Ik heb nog nooit een dergelijke klwalificatie aan geluid gehangen en vraag me echt af hoe jullie dat dan zien/horen.
Zulke kwalificaties kun je er ook niet aan hangen, het geluid word correct weer gegeven of er mankeert iets aan in een bepaald gebied van een spectrum. Anders dan dat kun je geluid niet kwalificeren naar mijn mening. Ik moet ook altijd lachen om van die hifi uitspraken als "het hoog spettert er vanaf". Het zijn veelal uitspraken die door mensen gebruikt worden uit de audiofielen wereld, dat die mensen een klap van de molenwiek hebben gehad is geen geheim meer. Maar toch lees ik altijd stukken als deze al is het maar om m'n broek bijna vol te pissen van het lachen bij het lezen ervan ;-)
Topic: Syrincs M3-220 DT vraag (4-11-2007 00:32:00)
Je houd dan de Syrincs set of de KRK Rokit6 over als 2 echte kandidaten, alternatieven zijn er niet voor die 2. Tis de één of de ander voor dat geld ;-)
Topic: Denon DN-HC4500 en DN-HS5500 (4-11-2007 00:20:00)
Toch fijn dat er zoveel duidelijkheid is omtrent dit verhaal, ik kreeg vandaag de product folder binnen van de importeur en daar staat in,
Als deze software u bevalt, kunt u na 30 dagen deze LE versie voor ca 99 dollar (dus geen euro) via internet activeren
Wat ik dan raar vind is dat A) De NL importeur van PCDJ besluit registratie codes te laten blokkeren (waarom eigenlijk) B) de NL importeur van Denon in een productsheet zet dat de software te registreren.

Gelukkig staat er ook onder,
We verwachten dat binnen nu en een half jaar meerdere software fabrikanten deze controller gaan ondersteunen
Sorry dat ik het zeg maar zoals ik het verhaal nu bekijk was Denon beter af geweest wanneer men gekozen had voor een Traktor LE licentie. Ten eerste is de LE software van Traktor lang niet zo karig als die van PCDJ en ten tweede was er niet zo'n zooitje ontstaan wat betreft de software. PCDJ maakt er nu namelijk een zooitje van naar mijn mening door de NL importeur te laten bepalen dat men maar naar de officiële reseller moet gaan voor een licentie, wat gebeurt er als men niet bij een officiële reseller koopt? De zaak word dus heen en weer geschoven maar duidelijkheid is ver te zoeken.

Gelukkig is de eerste alternatieve fabrikant met ondersteuning er al, VirtualDJ. Ik verwacht overigens ook nog ander nieuws omtrent de software perikelen maar om een aantal mensen niet in een lastig parket te brengen houd ik dat nog even voor me (heb het namelijk niet kunnen verifiëren)
Topic: De nieuwe SL1200CANDY komt eraan. (2-11-2007 01:54:00)
Nee deze vind ik iets minder mooi qua kleur, dan had ik liever spier en spier wit gehad en dan nog hoogglans ook. Kan overigens ook komen dat de kleur minder lijkt omdat je een gloeilamp als lichtbron hebt, volgende keer je EOS even goed instellen voor gloeilamp licht en desnoods eerst even je witbalans aanpassen ;-)
Topic: DJM800 vs Xone92 (2-11-2007 01:50:00)

Dré schreef:

(uitgezonderd een klein aantal A-merk producten die ik nu even niet zal noemen omdat ik toch al zo met ze overhoop lig).
Oh maar die kan ik me ook wel herinneren... ik zeg bliepjes ;)

Blind testen gaat hier in huis overigens vrij makkelijk, met behulp van 2x 5mtr xlr kabel staat de syrincs set zo in een andere ruimte die volledig afgesloten kan worden (oftewel deur dicht en je hoort en ziet helemaal niets meer). Ik moet overigens ook eerlijk bekennen dat ik de Korg Zero 4 ook niet uit het rijtje kon pikken evenals de Mackie d.2 toen we die er tussen hebben gezet. Het verschil bij de high end mixers is naar mijn mening zo klein dat geluids kwaliteit geen issue meer is ZOLANG men de meters netjes in het groen houd. Daarnaast vind ik dingen als headroom en een muzikale EQ net even iets belangrijker dan het kleine beetje wat mixer A of B beter zou klinken dan mixer X want daar kan het verschil wel gemaakt worden.
Topic: DJM800 vs Xone92 (1-11-2007 14:41:00)

calipso schreef:

Ik merk dat de Xone veel helderder klonk. En met name de EQ van de Xone overtreft de DJM ruim. Zo veel mooier mee te mixen. De bas is ook echt de bas etc. Als je er gewoon doorheen stuurt merk je een klein beetje verschil, en ik vind de Xone net even wat beter klinken dan de DJM. Maar dat is mijn mening.

Ik ben ook een beetje audiofiel (gelukkig maar een beetje) en ik weet wel waar ik op moet letten. Als ik een mix met de xone vergelijk met een mix van de djm. Dan merk je toch net ja.. Kan het niet echt omschrijven, maar de Xone klinkt net even iets eerlijker, duidelijker. Mischien wel gedurfder.
Qua EQ kan ik me er nog wel in vinden, qua geluids kwaliteit absoluut niet. Heb je ze beiden tegelijk blind naast elkaar getest? Je weet namelijk dat het akoestisch geheugen van een mens net zo goed is als dat van een gemiddeld bushokje ;)

En ik weet ook prima waar ik op moet letten en de eigenaar van de Xone:92 wist dat ook prima maar blind de Xone of de DJM800 er tussen uit pikken lukte ons geen van beiden. Jouw verhaal klinkt dus in mijn oren een beetje als psyco akoestiek. Test ze eens blind en ga dan nog eens kijken of je het verschil hoort, blind testen is namelijk de enige betrouwbare test die je hier op los kunt laten wanneer een stel oren een oordeel moeten geven.
Topic: DJM800 vs Xone92 (1-11-2007 02:10:00)
- Geluidskwalliteit (hij is net even wat minder dan Xone.)
- De PFL instellingen.... arghhh!!! (je moet voor splitcue goed te kunnen gebruiken de master vol open hebben staan, welke idioot verzint dat nou??? Gelukkig gebruik ik dit bijna nooit)
Ik heb de DJM800 en Xone:92 blind naast elkaar getest en ik kon de mixers niet van elkaar onderscheiden, voor het gemak de digitale in en uitgangen van de DJM maar links laten liggen bij de test aangezien de Xone:92 die niet heeft.

Wat betreft de PFL instellingen, heb jij ooit wel eens naar je oren laten kijken (niet lullig bedoeld)? In split cue mode word de PFL inderdaad aan de master gekoppeld maar ik hield altijd genoeg speelruimte over om genoeg herrie over de headphone mijn oren in te pompen.

De DJM800 is naar mijn mening een veel leukere mixer, de Xone:92 is een ontzettend mooie mixer qua build quality maar de DJM800 slaat hem aan alle kanten om de oren wanneer het op speel plezier aan komt. Zeker wanneer je ook nog eens aan de slag gaat met de midi functies van de DJM800.
Topic: Denon DN-HC4500 en DN-HS5500 (27-10-2007 01:01:00)

fracktone schreef:

Victor schreef:

En wat is daarvan het belang voor de consument?
Klant kan kopen op vertrouwd adres.
Is niet verplicht om met credit card te betalen.
Krijgt duidelijke Nederlandse rekening (met daarop de betaalde BTW).
Weet dat hij in Nederland ondersteuning kan krijgen.
En is, zoals het nu lijkt, nog enkele euro's goedkoper uit ook.
Is het misschien slim om daar een klein pers berichtje over te maken en zo een beetje duidelijkheid te scheppen over hoe en wat men kan gaan doen? Ik wil het best plaatsen op mijn site, er lijkt nu namelijk alleen maar meer onduidelijkheid te zijn.

Overigens een gemiste kans van PCDJ naar mijn mening, een kaal geplukte OEM versie mee schepen met het apparaat was naar mijn mening slimmer geweest. Wanneer men namelijk al vanaf dag 1 de gebruiker zijn hardware laat gebruiken met een LE versie van de software die goed werkt in combinatie met de geleverde hardware (mijn god wat een lekkere kromme zin) is de kans veel groter dat men over stapt naar een volledige versie. Nu geeft PCDJ andere fabrikanten meer kans dan nodig zou zijn, een Native Instruments is natuurlijk al lang en breed bezig dit apparaat ook te gaan supporten en hoeveel mensen hebben Traktor LE nu al wel niet liggen thuis en pakken straks lekker de Traktor LE software. PCDJ laat hier een beetje een schot voor open goal liggen naar mijn mening.

Ik ben overigens even aan het rond bellen geweest vanmiddag en PCDJ zal niet de enige zijn die de HC4500 ondersteund, begin volgend jaar zullen er sowieso nog 2 software fabrikanten ondersteuning gaan bieden aan het apparaat. Wanneer het overigens een echte midi controller is zou8 men nu ook al gebruik kunnen maken van andere software, het display zal alleen NIET gaan werken ben ik bang.
Topic: Denon DN-HC4500 en DN-HS5500 (26-10-2007 12:18:00)

fracktone schreef:

Misschien in Nederland, Belgie en Duitsland maar PCDJ is wereldwijd nog steeds de meest verkochte DJ software.
Sorry, die amerikanen verkopen veeeel minder dan de mensen van NI die het vandaag de dag bij zo'n beetje ieder stukje gear weg geven en vervolgens full versions verkopen aan de lopende band. De populariteit van PCDJ is nooit erg hoog geweest, het heeft altijd achter een ander aan gebungeld. Eerder was BPM studio het must have programma, toen werd het Traktor maar PCDJ is het nooit geweest. Ik heb hier wat PCDJ software liggen (na mijn aanvaringen met de mensen van PCDJ en het HC4500 publicatie verhaal) en ik vind het 3 keer niks. Als ik kijk naar wat er aan hardware door Traktor ondersteund word en wat er door de huidige PCDJ software ondersteund word en op welke manier dat gebeurd vind ik dat de mensen van NI het gewoon beter af handelen.

Tis dus leuk dat de mensen van PCDJ durven beweren naar hun resellers dat ze het best verkopende dj software bedrijf zijn maar iedereen die de ontwikkelingen van de laatste 2 jaar heeft gevolgd weet dat dat klinkklare onzin is.

Wat betreft de software zelf, onoverzichtelijk, niet handig en niet intuïtief ten opzichte van een Traktor en ook niet beter qua stabiliteit (eerder slechter) EN dan vergeet ik de belangrijkste, ze zijn nu pas mac compatibel en de enige keuze die je dan hebt is de bulky software genaamd reflex die er standaard niet uit ziet (ja maar je kan het skinnen krijg je dan standaard als antwoord) en waarvan nog maar de vraag is of het lekker zal werken. Native heeft het met Traktor 3 gewoon goed voor elkaar, software die smoelt, waar iedereen mee kan werken, compatibel met zo'n beetje alle gear etcetera. Het enige leuke wat PCDJ heeft gehad was de DAC maar dat was het ook wel zo'n beetje.
Topic: De nieuwe SL1200CANDY komt eraan. (16-10-2007 13:32:00)
In de rode tt zitten echt glitters. Zie je overigens alleen wanneer je er recht op kijkt, de eerste keer dat ik ze zag vroeg ik aan Randy waarom Rob de zijkant ook niet met metalic had laten spuiten maar zodra je er recht op kijkt zie je ze zitten.

Als je dan ook nog eens een flinke flitser op je camera zet en indirect flitst komen ze mooi naar boven.
Topic: De nieuwe SL1200CANDY komt eraan. (16-10-2007 11:43:00)
https://www.aboutdj.nl/images/stories/diversen/rob_tt_1_sm.jpg https://www.aboutdj.nl/images/stories/diversen/rob_tt_2_sm.jpg https://www.aboutdj.nl/images/stories/diversen/rob_tt_3_sm.jpg https://www.aboutdj.nl/images/stories/diversen/rob_tt_4_sm.jpg
Topic: Denon DN-HC4500 en DN-HS5500 (8-10-2007 14:23:00)
Maar Reflex is niet de meest gewaardeerde software die er is, PCDJ legt het namelijk qua populariteit nog altijd flink af tegen een Traktor of Virtual DJ. Ik snap de keuze PCDJ Reflex dus ook niet helemaal en al helemaal niet waarom men voor Reflex heeft gekozen. Ik zou als ik Denon was kiezen voor een lite versie van dergelijke software, oftewel alles er uit laten slopen wat de gebruiker niet nodig heeft in combinatie met de HC4500 en die als main versie bij leveren.

Je ziet het ook met Trakttor LE wat mee geleverd word met diverse controllers, Traktor LE werkt in principe altijd want het word op maat geleverd bij het product (mapping files e.d zijn allemaal standaard ingesteld), wanneer gebruikers echter over gaan op Traktor 3 (omdat men het denkt nodig te hebben) begint het gedonder en gaat het vaak fout. Mensen raken het overzicht kwijt van alle functies en kunnen die schijnbaar zelf niet instellen.

Als ik Denon dus was geweest had ik de software compleet laten strippen tot op het broodnodige voor de HC4500 (wat moeten gebruikers met tijdcode vinyl support bijvoorbeeld ;-) ) en de gebruiker de keuze gegeven om later tegen een gereduceerd tarief over te stappen naar een volledige versie. En natuurlijk zorgen dat je speler ook zo snel mogelijk werkt met andere software en met name Traktor aangezien dat nog altijd de meest gebruikte software is op dit moment.
Topic: Reloop RMP1 en RMP 2 (8-10-2007 01:14:00)
0,1% inderdaad, prima om mee te mixen dus ;-)