Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Reind

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Reind (Pagina: 10 van 10)

Topic: Andere webshop gebruikt letterlijk tekst new-line! (23-2-2007 01:19:00)
Iedereen jat wel eens iets toch.... ik in ieder geval wel. Zolang het maar om kleine dingen gaat zoals een stukje source code e.d en niet om complete websites zal het mij m'n achterste oxideren. Ik ben mijn achtergrond ook al regelmatig tegen gekomen op andere websites, an sich niet zo erg. Zolang ze m'n complete site + content maar niet jatten.

Overigens kun je ook gewoon een webdesign vast laten leggen alszijnde een soort auteurs recht, vraag is alleen of dat uberhaupt de moeite is.
Topic: geluidskaart op windows vista (22-2-2007 00:07:00)

renevanh schreef:

Dit is de Quickcam Messenger, ik doelde op de Quickcam Communicate (mijn fout).
Wat betreft de realtek heb je gelijk, had hem over het hoofd gezien (kan ook niet zeggen dat de volgorde erg logisch is...)
De quickcam messenger driver kun je vergeten, voor zover ik terug kon vinden in de lijst gaat die niet meer ondersteund worden in Vista door Logitech. Logitech heeft een duidelijke scheiding aangebracht in producten die al redelijk aan het verouderen zijn en hun nieuwe producten. Al het nieuwe heeft voorrang gekregen en men gaat kijken wat er met ondersteuning van de oude drivers gaat gebeuren. Aangezien de quickcam messenger niet echt een hele bijzondere cam is kun je het proberen met de laatste XP drivers. Zo heb ik het firewire kaartje op de laptop van een vriendin ook prima werkend gekregen.
Noch Everest, noch PC Wizard of Sandra komen verder dan "Dell Dimension 8300". Ik weet wat er ongeveer in moet zitten, maar Dell heeft deze gegevens helemaal naar eigen hand erin gebakken, dus met Everest oid ga je het niet vinden.
{Overigens, mocht iemand interesse hebben in Everest, ik heb de installer nog, aangezien Lavalys er niks meer mee doet/niet meer als download aanbied...)
Dan zit je inderdaad met een klein probleem.
Het is nog te vroeg om te zeggen dat er geen ernstige kinderziektes zijn. Vooral IE7 zal nog voor wat problemen gaan zorgen (om maar een voorbeeld te geven: W3C HTML en IE7 HTML is nog steeds iets anders, CSS2 afhandeling is bagger).
Daarnaast betwijfel ik of Vista veiliger is. Nu misschien nog wel, maar het is pas een paar weken commercieel in de lucht, en hackers beginnen niet meteen te roepen dat ze een lek hebben, maar wachten daar mee tot ze voldoende bewijs en een oplossing hebben. Daarnaast wordt heel veel van die informatie niet eens publiekelijk, maar je krijgt wel maandelijks 10 security patches binnen...
En wat betreft het onderscheid tussen zakelijk en prive: volgens mij is het groter dan ooit. Er zijn maar liefst 6 (uit m'n hoofd, kunnen er best 7 zijn, exclusief N versies) verschillend versies, waarvan 2 prive en 2 zakelijk (en de Ultimate gevallen). Toch kun je met Home of Premium niet de functionaliteiten van Business benutten als het gaat op policies, domeinen en/of gebruikersrechten.
Vista is absoluut veiliger geworden omdat het de gebruiker nu duidelijk wijst op de gevaren van bepaalde software en je niet zomaar meer 1-2-3 door kan klikken. Daarnaast heeft windows nu een eigen beveiligings systeem wat een oogje in het zeil houd. Exploits zullen er ongetwijfeld komen maar daar is ondertussen iedere windows gebruiker wel een keer aan gewent.
Mac is wat anders natuurlijk, want die hebben alleen hun eigen hardware om zich druk over te maken. Daarbij is er tussen OS-X 10.3 en OS-X 10.4 geen drastische wijziging op bijvoorbeeld het gebied van kerneltoegang, zoals tussen XP en Vista.
Toch heeft men heel wat patches nodig gehad om 10.4 goed werkend te krijgen. Mac fans schreeuwen maar al te graag van de daken dat hun OS zo perfect is maar ik mag ondertussen net zo vaak patchen met de mac als ik met XP moest doen.

Het enige nadeel van Vista vind ik op dit moment dat de 64bit versie geen drivers wil accepteren die niet WHQL gecertificeerd zijn en dat is jammer want zo haal ik niet het onderste uit de kan wat betreft de hardware. Zodra er echter overal 64 bits drivers voor te vinden zijn gaan gaat de 64 bit versie er direct op.

Het grootste voordeel van Vista vind ik superfetch, geheugen wat je niet gebruikt gooit windows al vast vol met programma's die je veel gebruikt. Gebruik ik de PC een kwartier niet en open ik de task manager dan zie je dat de complete 4 gig intern geheugen vol geramd staat met programma's. Photoshop opstarten duurt daarna nog geen 10 seconden en daar had ik in XP met dezelfde hardware toch wel een ruime 30 seconden voor nodig. Dat er nu dus ook echt gebruik word gemaakt van veel geheugen EN dat er eindelijk een zoek functie in zit die ook echt werkt. Grafische zooi is ook leuk maar niet noodzakelijk (al mis het wel leuk om er mee te patsen bij mensen die geen Vista hebben ;-) ).

Nu moet nVidia alleen nog even een SLI opstelling gaan ondersteunen want dan kan ik het zaakje echt AF gaan maken en genieten van de overkill aan hardware :-P

Wat betreft het DRM verhaal, dat is een aflopende zaak, zowel microsoft als apple hebben zich inmiddels ook tegen het hele DRM verhaal gekeerd en dat is maar goed ook want DRM is geen beveiligings maatregel maar een beperking in de werking.
Topic: geluidskaart op windows vista (21-2-2007 01:12:00)

renevanh schreef:

Hoe je er bij komt dat Creative geen A merk is (en Linksys wel shocked 8O) begrijp ik niet.
Hoe dan ook: Jouw A merkt "M-audio" heeft ook nog geen Vista drivers op de website staan.
Linksys is Cisco en dat is toch al jaar en dag een bedrijf wat zijn zaakjes op consumenten vlak wel op orde heeft (Dat het bedrijf zelf waardeloos in elkaar steekt is een ander verhaal maar hun consumenten lijn is gewoon prima), als ik bel voor mijn linksys router omdat die niet wil werken krijg ik een service medewerker aan de telefoon die je het probleem helpt verhelpen. Probeer dat eens voor elkaar te krijgen bij creative.

En de Delta 44 word na het online zoeken naar drivers gewoon door Vista geinstalleerd en werkt daarna vlekkeloos, schijnbaar zijn ze er dus wel of werkt het gewoon in 1 keer goed met een standaard driver.
M'n zusje heeft een Logitech Quickcam... Geen Vista driver te vinden. Ik heb zelf een Realtek RTL8139 in m'n PC hangen als extra netwerkkaartje... geen Vista drivers.
Et voila, Quickcam en Realtek 8139. Hoezo geen drivers voor te vinden? De Realtek driver dateerd zelfs al uit december 2006!
Moederbord drivers van Dell zijn ook nog niet in orde, en zo kan je nog wel even doorgaan.
Mischien een idee om everest home edition even te installeren, te kijken wat voor chipset er o.a op je moederbord zit en ze dan gewoon direct bij de moederbord fabrikant zelf weg te halen? Alle chipsets worden standaard al ondersteund door Vista (inclusief de onboard video) en dus is het een kwestie van soundcard en netwerk driver downloaden en laten die nou net bij Dell in 99 van de 100 gevallen van Realtek zijn die voor zover mij bekend inmiddels overal wel Vista drivers voor heeft. In het andere geval betreft het vaak een Soundmax kaartje en ook daar zijn drivers voor te vinden.

Daarnaast kan het ook gewoon de andere kant op gaan, XP SP2 cd herkend mijn raid configuratie niet tijdens een installatie en daarvoor moeten eerst aparte raid drivers geinstalleerd worden voor ik uberhaupt een install kan gaan doen. Bij Vista was het een kwestie van CD er in, zeggen op welke schijf ie moet en installen maar.
Vista is nieuw, zit nog vol kinderziektes
Vista is niet nieuw, Vista is windows 2003 met een shitload aan grafische nieuwigheidjes er in + dunctionaliteit van Windows MCE. De basis is echter Windows 2003 met kernel wijzigingen voor verbeteringen en nieuwe features. Het echte nieuwe OS van Microsoft gaat Viénna heten. Microsoft is aanvankelijk met een schone lei begonnen voor Vista, toen men zich echter realiseerde dat het dan veel te lang ging duren (mede door het dichten van lekken in XP ruim 2 jaar na de release) voor de nieuwe versie er was en men het OS niet de beperkende factor wilde laten worden voor de technologische ontwikkeling die er gaande is heeft men dat project stop gezet en is als basis Windows 2003 genomen.

Ernstige kinderziektes valt dus wel mee, het is eerder een kwestie van schoonheids foutjes weg poetsen die het OS verder perfectioneren. Windows XP hebben we 5 jaar lang mensen over horen klagen dat het onveilig was etc, nu is er een veiliger OS in de vorm van Vista en wil iedereen bij XP blijven omdat het beter is? Vista is veiliger, maakt beter gebruik van de nieuwe mogelijkheden die hardware bied en het onderscheid tussen zakelijk en prive gebruiker is kleiner geworden. De basis van zowel de zakelijke als de prive versie is gelijk, daar zit 0,0 onderscheid meer in. Het enige verschil word nu nog gemaakt door de extra's tussen de verschillende versies.
en er moet door de gebruiker en fabrikant van hardware nog een hoop aan ontdekt worden. Dat kost tijd, en daar moet je ook als consument het geduld voor hebben (en dus nooit direct een nieuw MS OS kopen, want daar heb je in het begin alleen maar last mee).
René
Ik koop zelf altijd meteen een nieuw OS, heb ik met XP gedaan en nu ook weer met Vista, hetzelfde geld voor mijn apple, daar stond OS-X 10.3 op en daar heb ik na het uitkomen van OS-X 10.4 geen seconde mee gewacht om het aan te schaffen en ik heb daar ook geen seconde spijt van gehad. Als je financieel gezien afhankelijk bent van een PC kan ik me voorstellen dat je de kat uit de boom wil kijken, als je liever op SP1 wil wachten prima. Maar om nu te zeggen dat Vista één grote bug is waar nog van alles aan gedaan moet worden... nee dat ben ik absoluut niet met je eens. Vista is namelijk niet nieuw, Vista is Windows 2003 met een shitload aan eye candy en windows is er (op ME na) nog nooit slechter op geworden wanneer er een nieuwe versie werd gereleased dus wat dat betreft neem ik dan graag een gokje ;-)

Daarnaast is er in de laatste release candidate weinig meer gewijzigd in de kernel en zijn het alleen wat bugfixes geweest, de laatste RCP versie is ruim 3 maanden beschikbaar geweest en is toen zonder verdere grote wijzigingen omgetoverd tot final versie. 3 maanden tijd lijkt mij toch wel voldoende voor de meeste bedrijven om een driver te ontwikkelen, helemaal als je er vanaf moment 1 wat energie in hebt gestoken.

Dat fabrikanten te laat zijn met het supporten van een nieuw OS of zelfs de volledige support laat vallen voor oudere hardware is niet af te schuiven op Microsoft. Als Microsoft alles maar blijft ondersteunen legt het zichzelf beperkingen op en dan gaan we weer met z'n allen daar weer over lopen klagen. Dat oude hardware niet meer ondersteund word is heel jammer maar in dat geval zul je lekker XP moeten blijven draaien.

Als je vandaag de dag een videotheek binnen loopt ligt daar ook geen enkele videoband meer, de technologische ontwikkelingen hebben er immers voor gezorgd dat DVD de nieuwe standaard werd. Mijn oma heeft de behoefte helemaal niet om een DVD recorder of speler te kopen en blijft lekker met een video recorder werken.... das prima maar dan moet je achteraf niet klagen dat je jezelf een beperking op legt. Zo zie ik het met een OS ook, je kunt het nieuwe OS verketteren of je stapt over.

Ik stap liever meteen over, onoverkomelijke bugs ben ik niet tegen gekomen en dat er dan een apparaat niet direct wil werken, so be it. Ik werk namelijk liever met een veiliger en verbeterd OS. Vind je dat apparaat wat niet werkt onoverkomelijk dan installeer je XP gewoon weer en probeer je het na het uitbrengen van service pack 1 nog een keer, ik ben echter nog niemand in de directe omgeving tegen gekomen die daar op zat te wachten.
Topic: geluidskaart op windows vista (20-2-2007 01:45:00)
Komop zeg, hoe lang is de RC candidate al wel niet te downloaden geweest en heeft Microsoft fabrikanten gesteund bij de ontwikkeling van drivers? Als je hardware nu dus nog niet voorzien is van een driver mag je die schuld gewoon bij een hardware fabrikant neer leggen en niet bij Microsoft naar mijn mening. Je kunt het ook zo doen als bij Linux gebeurd... daar schrijft men de drivers zelf, zit je echter wel met het nadelige gevolg dat je veeeeeel langer op drivers moet wachten en dat het dan nog maar de vraag is of het werkt.

Als je kiest voor exotische hardware moet je daar ook de nadelige gevolgen van accepteren in situaties als deze, ik gebruik zelf alleen maar A merk hardware en heb 0,0 gezeur gehad, mensen bij wie ik Vista heb geinstalleerd precies hetzelfde. Overigens is het wel grappig dat mensen nu weer zeuren dat Microsoft niet alles zomaar standaard ondersteund, ik durf een wedje te leggen dat veel van die mensen gezegt dat wanneer Vista wel alles had ondersteund het weer veel te bloated zou zijn geweest.

Wat dat betreft ben ik blij dat ik zelf altijd kies voor A merk hardware, blijkt maar weer dat dat gewoon wel altijd werkt zoals het hoort en dat die bedrijven wel in staat zijn hun zaakjes op orde te hebben.

Mijn pc bestaat op dit moment uit een Intel moederbord met een Core2Duo er op, GeForce 8800, linksys wireless card en een M-Audio Delta 44. Een flinke sloot kingston geheugen er in (op dit moment 3 gigabyte) en het systeem draait als een speer. Ben alleen bang dat ik een nieuwe voeding moet gaan kopen wanneer de 2é 8800 er in komt voor de SLI opstelling want de 8800 lust wel een beetje stroom.
Topic: geluidskaart op windows vista (19-2-2007 23:12:00)

JeroenVDV schreef:

DJ_T schreef:

Hieruit kan ik dus concluderen dat creative en vista totaal niet samen gaan en ik dus moet gaan zoeken naar een andere kaart die wel vista ondersteund, Of wachten tot er een kaart van creative komt die wel vista ondersteund. wink ;)
Of gewoon GEEN Vista gebruiken????
Waarom zou je geen Vista willen gebruiken? Ik zou echt voor geen goud meer terug willen naar XP, behalve dat Vista alleen maar sneller is geworden dankzij het goed indexeren van de schijf en het aanmaken van gebruikers profielen op basis van het gebruik is het systeem ook veiliger geworden, gebruiks vriendelijker, stabieler, en kan het eindelijk wel goed om gaan met het interne geheugen. Hoe meer geheugen je in je pc propt hoe sneller ie er van word want Vista maakt er dankbaar gebruik van en op mijn laptop gaat de accu ineens ruim 40 minuten langer mee omdat Vista zijn power management beter voor elkaar heeft.

XP ligt inmiddels in de kast.... kan ik vast en zeker nog wel weer eens een keer iemand blij mee maken. Ik hoef het in ieder geval niet meer.

renevanh schreef:

De nieuwe kaarten van Creative hebben wel al werkend drivers (of krijgen die per 5 maart). Als je dus nu een kaart koopt zal het zeer binnenkort zeker werken.

René
Drivers die je de mogelijkheid geven 20% van je kaart te gebruiken, het is maar net wat je werkend wil noemen. Zojuist de M-Audio Delta 44 in mijn pc geprikt en in 1 keer werken zonder ook maar een driver te hoeven installeren. Zo kan het ook ;-)
Topic: geluidskaart op windows vista (19-2-2007 14:13:00)

renevanh schreef:

Het is heel makkelijk om dat zo te zeggen als je niet weet waar je het over hebt.
Wel eens zelf een driver geschreven? Ik kan je zeggen, het is niet eenvoudig, zeker niet als je (zoals in Vista) geen directe toegang tot de hardware hebt.

René
Vista kun je al HEEL lang legaal downloaden om er het één en ander mee te testen, dat heeft iedere zichzelf respecterende fabrikant gedaan en imiddels is overal wel een driver voor te vinden. Voor de videokaarten zijn ze nog niet zo snel als onder XP maar ze werken wel prima over het algemeen. Creative komt echter met het excuus dat men heeft gewacht tot op het laatste moment om zo geen last te hebben van extreme veranderingen... nu wil ik niet heel lullig doen maar zodra een final release candidate beschikbaar is hoef je geen drastische veranderingen meer te verwachten, hoogstens nog wat bugfixes en dus vind ik het wel een heel erg slap excuus van een grote fabrikant als Creative. In de RC2 is er nou een wijziging doorgevoerd in de audio engine van Vista echter heeft Microsoft toen direct een programma uitgeschreven om fabrikanten van geluidskaarten te helpen bij het maken van geschikte drivers.

Om te zien dat Creative er een puinzooi van maakt op driver gebied hoef je geen verstand van zaken te hebben, als overal werkende drivers voor zijn en een groot bedrijf als Creative loopt nog steeds te klootviolen met drivers dan doe je het gewoon slecht. Zelfs een butmerk als sweex heeft al werkende drivers....

Logitech heeft overigens wel drivers, kwamen 2 dagen na de launch van Vista zelf. Hier draait de dinovo edge prima op de nieuwe setpoint software (evenals de oudere MX610 muis en de 510S keyboard), nVidia heeft alleen problemen met hun nieuwste kaarten, de GeForce 6 en 7 serie werken prima, de nieuwe kaarten in veel gevallen ook (mijn 8800 werkt hier prima) alleen de SLI ondersteuning is nog niet 100%. Ati heeft ook prima werkende drivers voor Vista.

Mijn Creative ligt in ieder geval op de grote hoop van waardeloze hardware... ik doe het wel met de onboard HD soundcard op mijn Intel moederbordje.
Topic: geluidskaart op windows vista (18-2-2007 21:51:00)
Lekker van Creative af blijven als het onder Vista moet werken, Creative is namelijk 1 van de fabrikanten die zijn drivers nog steeds niet op orde heeft.... en dat terwijl de beta's en RC versies van Vista toch al even beschikbaar zijn. Alle fabrikanten hebben wel een whql certified driver... behalve Creative.

Nog leuker is dat Creative bij sommige kaarten die nog niet eens 2 jaar oud zijn gewoon de complete support stop heeft gezet met betrekking tot Vista. Ik zou lekker een andere geluidskaart kopen, Creative maakt zijn oude naam van goede driver bouwer voor zijn producten al geruime tijd niet meer waar.
Topic: Draaitafel(digitaal) (15-2-2007 14:38:00)

Dré schreef:

(maar ook de niet meer leverbare Gemini PDT-6000 had digital uit volgens mij; net als de Denon DP DJ-151). wink ;)
Coaxiaal inderdaad. Jammere is alleen dat je daar weinig aan hebt op een pc aangezien de meeste soundcards tegenwoordig alleen maar spdif hebben. Alleen de wat duurdere kaarten hebben coaxiaal digitaal in.

Andere optie is natuurlijk gewoon een apparaatje als dit (OEM product dus ook nog wel van andere merken te verkrijgen) aanschaffen en dat tussen een thorens TD160 en pc zetten.... lijkt mij een mooiere en betere oplossing dan alle andere dj draaitafels als je goed wil recorden. Ik heb in ieder geval ontzettend veel plezier van mijn TD160 die ik op de kop heb getikt voor 50 gulden destijds (en dan was ie nog netjes gereviseerd ook).
Topic: Crossfader probleem (5-2-2007 00:02:00)

René Eppink schreef:

Op een PC chassis dat geaard aangesloten is (zoals het hoort) staat als alles goed is natuurlijk sowieso geen spanning.
Helaas is het vaak niet zoals het hoort, dat betekent dus dan mensen hem OF niet aarden OF dat er cheap ass voedingen in zitten met alle problemen van dien. Ik kreeg vorige maand nog een fikse opdonder van de pc die bij mijn ouders staat (budget kastje en een 400 watt voeding er in die nog niet eens in staat is een 12 volts lijntje op 12 volt te krijgen maar wel een complete kast onder stroom zet) en die toch echt netjes aan een werkende muurdoos zat met randaarde.
Topic: Syrincs gaan niet meer aan (4-2-2007 18:04:00)
Kan zijn dat er gewoon een beroerd stroomnet in je huis ligt, ik heb hier precies hetzelfde gehad totdat ik het zo zat was dat ik tussen alle dure spullen piekspannings beveilig stekkerblokken heb gezet en sinds die tijd is het over.

Tis dat het mijn eigen huis niet is maar een huurpand anders had ik al lang en breed de hele zooi er uit laten rossen en er opnieuw in laten leggen zoals het hoort.
Topic: Crossfader probleem (4-2-2007 17:55:00)
Dan 100 keer liever een groundloop dan een mogelijke bron waar een stroompje op staat. Daarnaast is het praktisch onmogelijk om een draaitafel te aarden aan een laptop aangezien die in 999 van de 1000 gevallen een plastic behuizing hebben.

Gewoon aan de mixer knopen dus dat ding.

Darbe schreef:

je kan wel zeggen dat ik de handleiding moet lezen.. maar de duitse taal ken ik niet en engels gaat niet zo makkelijk.
Peace
Toch beter zoeken want er zijn complete aansluit schema's te vinden op de website van virtual dj, deze bijvoorbeeld had ik binnen 1 minuut gevonden op de website.
Topic: dj-set ter ondersteuning live act? (4-2-2007 07:31:00)

SLiN 45 schreef:

en nu staat hij in deze review niet genoemd bij de Super-OEM Draaitafels, terwijl hij er in deze vergelijkingstabel wel tussen staat als Super-OEM tafel.
Goed dat je het zegt, zal ook dat morgen even mee nemen als ik er in ga editten. De review is één van de best gelezen items op de site (het best gelezen met inmiddels 96091 pagina impressies (en das dan vanaf na de server problemen en hack aanval)) en moet links en rechts nog wel een beetje bijgeschaafd worden.

Morgen een "vrije" dag dus dan kan er het één en ander weer onder handen genomen worden.
Topic: Syrincs gaan niet meer aan (4-2-2007 00:53:00)
Staat in de webshop onder shophelp...
Topic: Crossfader probleem (4-2-2007 00:47:00)
Mijn god (excuses voor de bewoording).... hoe moeilijk kan het zijn na al deze tekst.

Draaitafel naar de line ingang van je geluidskaart op de PC en vanaf daar weer met de line uitgang van je geluidskaart (welk kanaal op je 5.1 kaart zul je software matig in moeten stellen) naar je mixer en daar aanpluggen op een line ingang

Lees een handleiding of leer eens begrijpend lezen en nadenken, iedereen die een klein beetje in staat is zijn hersens te gebruiken had dit al lang en breed goed aangesloten en werkend kunnen hebben.
Topic: Crossfader probleem (3-2-2007 21:00:00)

René Eppink schreef:

Dit systeem gebruikt blijkbaar geen scratchamp (zie link eerder in dit topic).
Had bij nader inzien inderdaad beter het woord geluidskaart kunnen gebruiken (aangezien een scratchamp ook niets anders is dan een geluidskaart) ;-)

Draaitafel naar geluidskaart van pc en die weer terug met een line out naar de mixer in dit geval. Overigens een lastig systeem om mee te werken naar mijn idee omdat je altijd met interne 5.1 geluidskaarten aan het klootviolen bent of met 1 stereo in/uitgang zit, veel makkelijker is gewoon 2 keer stero in en 2 keer stereo uit zoals een ESI U46DJ heeft om maar een voorbeeld te noemen en dat hoeft je de kop niet te kosten.

Darbe schreef:

ok ik begrijp nu alles behalve 1 ding :

hoe kan ik de grounding wire op mn laptop(Acer Aspire 5612) aansluiten?? want hij heeft niet zo een knopje net als bij de mixer.. kan iemand dat uitleggen.. niet te vergeten ik ben een newbie razz :p

(ASIO4ALL driver had ik al dinsdag geinstalleerd en ingesteld)
Die sluit je gewoon aan op je mixer.

Ik weet niet wie er zo slim is geweest bij Virtual DJ om te bedenken dat je die aan je pc moet knopen (als de regel van René Eppink tenminste uit de documentatie komt, heb het zo 1-2-3 niet bij de hand en er staat ook nog geen acrobat op de vista pc dus kan het zo 1-2-3 ook niet nakijken met hetgeen wat ik heb aan documentatie) maar dat lijkt me niet echt verstandig gezien het feit dat er nog wel eens een zwakstroompje op een kast wil staan als de pc niet goed geaard is.

En behalve dat.... a) daar is een aarde snoer nooit lang genoeg voor b) waar zou je hem aan willen aarden als je met een laptop draait die voorzien is van een plastic behuizing.
Topic: Suggestie webshop en forum (3-2-2007 14:46:00)

Dré schreef:

MySQL is ook geen probleem (zou me zelfs een hoop centen besparen).
Vraag is alleen of MYSQL de load aan kan die er word gegenereerd en niet net zo snel word als dikke *piep* in een trechter.

big bang schreef:

Ik ben zelf een n00b op dit gebied, maar ik vind persoonlijk alles best als de huidige data maar behouden kan worden. In hoeverre is dat mogelijk als je op zo'n ander systeem overstapt?
In principe is dat gewoon mogelijk, het schrijven van een conversie script van de ene naar de andere software is iets wat je zelf moet doen en eerst flink moet testen voor je je "live" forum om gaat zetten. Ik kan me ook voorstellen dat een database die achter dit forum zit niet de kleinste is qua omvang (ik was net met het backupppen van mijn forum nog 3MB kwijt, ik denk dat er bij Dre wel 3 nullen bij mogen ;-) ) dus dat word evengoed flink testen en debuggen.
Topic: Crossfader probleem (2-2-2007 22:46:00)

Dré schreef:

Als je werkt met tijdcodeplaten dan werk je dus met een digitaal systeem. Enne... Dan is het zeker aan te raden je daar in te verdiepen (vooral in de werking). In zo'n geval gaat er namelijk geen audio meer door je mixer (maar alleen een "datastroom").

Probeer de combinatie eens met NORMAAL vinyl (nadat je alle handleidingen (nog een keer?) goed doorgelezen hebt).
Klopt niet helemaal of ik snap je zin niet, de datastroom gaat namelijk via de scratchamp naar de pc zonder dat daar een mixer tussen heeft gezeten, vanaf de laptop gaat het weer terug naar de scratchamp die je een output signaal geeft welke je op de mixer aan kan sluiten. Mixer staat dus pas helemaal op het eind van de keten en heeft 0,0 invloed op de werking van de software. Ik kan gerust onder het draaien alle RCA stekkers uit mijn mixer trekken zonder dat de software daar last van heeft, het word een ander verhaal als ik de draaitafel stekkers van de scratchamp los trek.

Met tijdcode vinyl is het vanaf bron naar mixer als volgt: Draaitafel + tijdcode vinyl -> scratchamp stuurt inkomend signaal door naar -> pc zet het signaal om door middel van de software in een audio signaal en stuurt het terug naar de -> scratchamp die daar het audio signaal op zijn beurt weer door stuurt naar de -> mixer in dit geval dus de laatste schakel in het verhaal.

Het word een ander verhaal wanneer je de zogenaamde thru functie gaat gebruiken, in dat geval valt de schakel pc namelijk weg en gat het van tijdcode naar scratchamp naar mixer.

Het probleem van de topic starter klinkt mij nogal raar in de oren en lijkt mij hoogst onwaarschijnlijk wanneer alles correct aangesloten is. Een signaal stopt namelijk niet wanneer je een fader dicht gooit, zelfs niet bij de digitale systemen (zou toch wel verdomd lastig draaien worden namelijk). Aansluiten dus zoals het moet EN NIET een draaitafel die een tijdcode signaal uitstuurt direct op een mixer zetten want dat werkt niet.
Topic: Suggestie webshop en forum (2-2-2007 14:19:00)
Het enige goede gratis forum word gemaakt door de mensen van PunBB, werken met strict html, houden het simpel en leveren een pakket zonder allemaal extra rotzooi er in. Jammer maar helaas voor Dre.... tis geen asp.net systeem.
Topic: Musik Messe / Prolight + Sound, Frankfurt, 2007 (2-2-2007 00:20:00)
Vorig jaar was het op zaterdag ook veel drukker dan de dagen er voor. Donderdag en vrijdag waren prima te doen daarintegen.
Topic: Suggestie webshop en forum (1-2-2007 00:50:00)
Ik zeg.... dat worden weer slapeloze nachten door het programmeer werk ;-)