Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Tom314

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 127 bijdrage(n) van Tom314 (Pagina: 4 van 7)

Topic: jaren 60' 70' 80' (24-3-2004 03:49:00)
jongen, welke de reden ook is, zolang het je geen zier interesseert wat je daar staat te doen, ben je de verkeerde persoon op de verkeerde plaats. en DAT is de slotsom van de discussie volgens ons.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (23-3-2004 09:52:00)
over het algemeen: irritante mensen, bv. die denken dat zij alleen daar zijn (met playlist dus), maar vooral degene die aan je spullen zitten. Zo trok enkele weken geleden iemand, terwijl ik me omdraaide voor een plaat te pakken, de masterfader met 1 ruk volledig open. gevolg: 1 van de luidsprekerspoelen verbrand.

Reind, je hebt misschien iets tegen geluidsprofessionals, omdat ze het beter weten, maar ik heb nog meer iets tegen DJ's die geen bal geven om het materiaal van iemand anders. Een toonregelingsknop dient niet om op +12dB te draaien, terwijl heel de zaak al KEIhard speelt. Vervorming horen die kerels blijkbaar niet, vu-meters in het rood en clip-leds zijn er blijkbaar enkel voor de show.

Daarnaast, allerhande drank boven, naast, of op de apparatuur. Kan dodelijk zijn.

En last but not least, falende apparatuur, om wat voor reden ook. Heb zo een tijdje geleden 3 kwartier in de complete donker staan draaien. En dan zijn er nog mensen die verzoekjes komen doen laugh :D . Nu, dan los je het wel makkelijk op met een grapje: zeker meisje, graag zelfs, maar ik vind het vanzeleven niet. Nu, mijn mixen waren nog nooit zo goed denk ik. Het Stevie Wonder-effect zeker ? laugh :D
Topic: jaren 60' 70' 80' (23-3-2004 07:36:00)
Of die kameraad van je er af en toe bij is of niet, je bent niet goed bezig. Als je voor 40euro gaat draaien en in de tumult verdwijnen twee cd's, ben je je winst alweer kwijt.

Trouwens, wat ga je toch in godsnaam doen op die feesten ?! Ik draai bv. heel breed, maar ik ga geen house-avond neerzetten, ook al heb ik een pak house en ken ik er toch heel wat van. Maar ik ga er van uit dat ik NIET de geschikte persoon ben om een house-avond te vullen. Je moet niet alleen aan je portemonnee denken, maar aan de mensen die je gaat moeten entertainen. En HUN het werk laten doen, is al helemaal not done.

Als DJ wordt je verondersteld je eigen muziek te draaien en dat vereist enige muziekkennis, niet alleen van titels en artiesten, maar van de muziek in het geheel, de dingen een beetje kunnen plaatsen e.d. .

Gezien dat jij bv. er geen ene ruk van af kent, ben je letterlijk een jukebox. Nog een gleuf in je hoofd en je bent klaar.
Topic: jaren 60' 70' 80' (20-3-2004 07:54:00)
man, man, man, wat ben jij een idioot.

1. omdat je in iemand anders' bakken laat graaien. Wat doe je als er dingen ontbreken ?
2. omdat je wel dj wil zijn, maar nog niet eens de moeite wil nemen om je in de muziek te verdiepen. Draai dan niet en laat iemand die wel hart voor muziek heeft het doen.

Typisch voorbeeld: wannabe-a-dj, niet voor de muziek, maar voor de roem...
Topic: Stijlen en een omschrijving? (18-3-2004 17:53:00)
hebbes!

www.di.fm/edmguide/edmguide.html

zie hier, als dat niet mooi is.
Topic: Stijlen en een omschrijving? (18-3-2004 17:44:00)
het is moeilijk zo'n overzicht te duiden zonder oorsprong (en dat kan ver terug gaan) en kruisreferenties naar mekaar. muziek kan niet altijd in vakjes worden opgedeeld, teveel dingen vallen net tussen die vakken, maar goed, ik snap je bedoeling.

Ik heb pas nog een site gezien met een heleboel kruisreferenties van alle dance-stijlen, met oorsprongen, evoluties, substijlen.. ik ga eens kijken of ik die nog kan vinden.
Topic: grote party organiseren hoe en wat?? (17-3-2004 22:38:00)
heb begin van het jaar feestje georganiseerd. doel was iets kleins, gezelligs, met +/- 50 man. alles op voorhand betalen, drank à volonté. twee weken later was het feestje al. affiches gemaakt, met 3 man gedraaid (wat wel een maximum is, 3x2 uur = 6 uur), drank en PA binnengestouwd. de inschrijvingen liepen maar 1 week, maar toch 130 man !

niet te moeilijk doen allemaal !

in het geval van zo'n commerciële dingen: zorg dat je genoeg mensen hebt om te tappen, inkom, bonnetjes, vestiaire enz.. te doen !!
en als je dit in een discotheek doet, zul je toch ook nog wel een paar mensen nodig hebben. Ivm sabam: daar betaalt de discotheek normaal gezien een jaar-bedrag aan, dus niet per avond.
Topic: cd-spelers... welke zijn de beste?! het blijft een moeilijke vraag (24-2-2004 02:39:00)
heb zelf de cdj-100, en vond het ook spijtig van de loop-functie, maar draai op mijn residency met Denon DN-4000, en ondertussen valt me op dat ik daar zelden of nooit de loop-functie van gebruik.

trouwens, die DN-4000 is ook een schitterend apparaat. maar de cdj-100's ook hoor.
Topic: Logo's ontwerpen. (23-2-2004 20:15:00)
drop me a mail. Ben grafisch ontwerper.

Hier vind je meer info:
www.fuguforce.com/tom
Topic: cd kopies (23-2-2004 00:22:00)
weet je wat zo'n mannetjes hun probleem dikwijls is, ze vragen 20euro voor een avond te draaien...

dat is dus die ene cd..

kijk eens rond op rommelmarkten, platenbeurzen, houd de promoties in het oog (bij FRS zijn er de laatste tijd schitterende cd's te scoren voor 7.99)
en kijk naar verzamel-cd's, zelfs de wat oudere.

laatst in mediamarkt: 16cd's voor 100 euro, bij vanleest 10cd's voor 81euro, vandaag platenbeurs 12vinyls+7singles 92euro...
Topic: Drum&Bass (21-2-2004 19:17:00)
tali - blazin', erg populair nu
high contrast - basement track

dit is wel geen genre om 'enkele nummertjes' van te draaien, en vergt wel wat meer studie dan top40..

maar goed, dit zijn twee frisse, vrij vlot speelbare nummers.

enkele namen nog: roni size, dj die, dilinja, ez rollers, bad company, aphrodite ..
Topic: horror/spook muziek (21-2-2004 14:28:00)
Fad Gadget - Coïtus Interruptus (ook schrikken hoor, haha) serieus, dit is meer wave/goth
The Specials - Ghost Town
Anne Clarke - Our Darkness (ook wave)

ik denk ook dat als je wat zoekt in die wave en goth dingen, die hebben bijna allemaal die duistere sfeer.
Topic: grote party organiseren hoe en wat?? (20-2-2004 14:32:00)
400 euro schulden door een fuifje voor 60 ipv 150 ?

en die willen met tiesto beginnen ? I think not.

Aan iedereen die zo zweeft, probeer maar eens eerst een fuifje voor 150 ineen te steken, dan weet je wat er allemaal bij komt kijken.
Topic: welke stijl meest populair? (17-2-2004 16:50:00)
leuke keuze in ieder geval. Nu, ik denk dat de meesten hier er zo over denken, maar wel die kans om op een groot evenement niet laten liggen (ligt er natuurlijk wel aan wat voor iets het is, ik zie me niet op een trance-evenement staan, of pakweg op een platte kermis).

Maar goed, leeftijd is niet zozeer van toepassing dan, maar "wat" draai je dan ?
Latin, soul, funk, drum 'n bass, punk, noise ?? Noem desnoods enkele namen van groepen/dj's, ik denk dat je ons allemaal wel benieuwd hebt gemaakt.
Topic: welke stijl meest populair? (17-2-2004 12:14:00)
underground is beter omdat het underground is, meer niet. Zo wordt het op al die underground-feestjes gezien. WIJ tegenover de rest (lees: de commerciêle muzek/mensen). Waarbij alles wat iets of wat verkoopt/gespeeld wordt op radio of in de disco, bij voorbaat wordt afgebroken. Heeft dat nog veel met de muziek te maken ?

Ik deel de mening van braz, ik kom ook uit een noise/punk-achtergrond en daar zag je hetzelfde als wat jij hier verteld. En wat is er gebeurd, het is populair en commercieel geworden. Was dat zo erg ? Nee. Maar de "underground"-pioniers vonden het ineens niet goed genoeg meer, en kijk, veel van hen kwam ik op het laatste drum 'n bass-feestje tegen...

En ik wil niet persoonlijk worden, want ik denk (niet slecht bedoeld) dat je een jaar of 20 ofzo bent, en ik dacht er toen iet of wat hetzelfde over..
Topic: welke stijl meest populair? (17-2-2004 01:59:00)
hahaha.

ik kan je hier meteen 10 mensen leveren die naar al die underground-parties gaan, maar enkel dwepen met de dj's, en die sommige nummers misschien wel 'kennen' maar zeker niet bij naam kunnen noemen.. en dat zou een 'kenner' toch wel moeten kunnen. Ik merk dat aan het aantal "wat heb je nu op staan ?" vragen die ik daar toch wel erg vaak krijg.

en drugs is geen onderdeel van de muziek. of hebben ze nu ook al heroïne op 12" ?
jij vind misschien dat het erbij hoort, maar dan heb je het over de feestjes, niet over de muziek.

Tenslotte, ik werd en word niet persoonlijk, ik had het enkel over een overdreven hype, en ik ben insider genoeg om dat te kunnen doen.
Topic: Plan nieuwe school installatie. (16-2-2004 18:43:00)
je moet echt wel compressie e.a. effectapparatuur hebben, wil je je speakers langer dan een week hebben. de dynamiek van een zanger(es) die uithaalt, is zo veel sterker dan je vermoedt. dit is niet vergelijkbaar met cd of plaat.

de opmerking over tweedehands vind ik ook niet zo gek, want in een school gaat er veel 'stuk' en 'verloren'... en daar liggen nog prima zaken bij meestal.

ivm mixer: kijk ook eens naar de powered mixers van Dynacord (Powermate-series) of Soundcraft
Topic: welke stijl meest populair? (16-2-2004 18:31:00)

colin232 schreef:

sylvia schreef:

Zolang die feestjes piepklein blijven, gaat dat nog wel. Maar als je ziet wat de politie op een gegeven moment met de groeiende illegale tekno-parties is gaan doen (als ze tenminste konden achterhalen waar die plaatsvonden razz :p ).
Ik vermaak me wel op Underground party's
De muziek is 100x beter. De sfeer is beter, de mensen zijn leuker en snappen de boodschap die in de muziek verborgen ligt.
Ik ben al op een paar underground-parties (ééntje zelfs letterlijk) geweest, of het zo'n muziek'kenners' zijn, betwijfel ik nogal.

Heel leuk allemaal, maar na 2x had ik het wel gezien..
(en ivm 'verborgen boodschappen' ben ik ook benieuwd, je ziet wel dat velen die blijkbaar ontcijferen als 'neem nog een pil/bol/snuif/trek' wink ;) )

Maar goed, ik weet natuurlijk niet in wat voor tenten je anders terecht kan, dus in die optiek vrees ik het ergste en ben ik blij voor je dat er een alternatief bestaat. happy :)
Topic: welke stijl meest populair? (15-2-2004 13:13:00)
DE trend, algemeen denk ik wel, was in 2003 Electro (zelfs kylie en britney zijn besmet). En dit gaat zo nog wel even door ook. Maar ik heb zo de indruk dat er hier en daar weer acid-geluiden opduiken
Topic: installeren, afstellen, regelen apparatuur (14-2-2004 15:04:00)
elk nummer met PFL afregelen op 0db-punt met gain-draaiknop, faders gebruiken om in te mixen. en die staan bij 'normaal spelen' dus ook idd vol open..

nummers die ongelijkmatig verlopen, bv. een vrij stille intro, wordt vantevoren wel rekening mee gehouden dat de gain 'te hard' staat voor de rest van het nummer, kan ook makkelijk bijgeregeld worden met kanaalfader en gain (wel je muziek kennen ofcourse, of even snel PFL)