Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Stekelvarke

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Stekelvarke (Pagina: 3 van 10)

Topic: Martin pro 518 aankoop (3-8-2008 21:32:00)

marijn schreef:

Iemand hier ervaringen mee? zijn het nog leuke dingen om de dag van vandaag aan te schaffen?
Laten we zeggen dat er vandaag de dag betere scans zijn, met een output die vele hoger ligt.
Ook hebben de meeste 218's een redelijke leeftijd

Maar als de prijs van de scans niet te hoog is (of beter gezegd erg laag), en ze in redelijke staat verkeren zou ik het overwegen om ze aan te schaffen.
Topic: Stroomvoorziening band (1-8-2008 22:30:00)
De Fadermaster16 is blijkbaar wel te programmeren, dit had ik blijkbaar niet gelezen. Echter is hij wel niet al te uitgebreid in zijn programmeer gedeelte, dus mijn advies voor de showmaster blijft gelden.

Om van 3x 63A naar 3x 32A te gaan zou je voor een verloopkabel met zekering kunnen zorgen.
Als je het simpel wil, CEE 3x 63A Male naar CEE 3x 32A female, met ertussen een automaat van 3x 32A.
Iets uitgebreider: CEE 3x 63A Male naar 2x CEE 3x 32A female, met ertussen 2x automaat van 3x 32A, 1x automaat van 63A(eventueel ook aardlek beveiliging). Zo kan je de overgebleven 3x 32A ook nog nuttig benutten indien nodig. Je maakt met andere woorden een verdeeldoos van 3x 63A naar 2 keer 3x 32A.
Een andere optie is natuurlijk in je rider zetten dat je 3x 32A wilt, en dat de organisatie anders zelf voor een verdeler moet zorgen.
Topic: Stroomvoorziening band (1-8-2008 17:38:00)

beerke schreef:

Tja, die DMX barren kunnen hun nut wel hebben, en zeker voor drive-in, maar het gaat hier over een band, en bovendien ben ik dus echt niet voor die DMX barren te vinden. Persoonlijke goesting zeker.
Drive-in of band maakt eigenlijk niet veel uit, 't zijn in dit geval beide relatief kleine dingen, dus DMX barren zijn goed bruikbaar, maar rack dimmers zijn ook niet verkeerd.

beerke schreef:

Ondertussen heb ik de zoektocht wat verder gezet en dit is wat ik voorlopig als beste en voor mij meest flexibele (totaal)oplossing zie, en waar ik qua uitbreidbaarheid naar de toekomst toe nog vele jaren mee verder kan:

STROOMVERDELER: ShowTec PSA-321

Dit apparaat geeft als output 6 x Schuko. Dus dan hebben we 2 Schuko's van 16A/220V voor het geluid en 4 voor het licht.

Als er stroomvoorziening 3x32A voorzien is, is dit ideaal en kunnen we de stroom ten volle benutten. Is er 3x64A voorzien, dan een verloopstukje gebruiken. En als er geen krachtstroom voorzien is, dan trachten we gewoon 2 of 3 gewone stopcontacten te vinden en beperken we de lichtshow dus.

Als er stroomvoorziening 3x32A voorzien is, zou ik op 1 faze het geluid steken en op de andere 2 fazes het licht. Is dat OK?
Je hebt dan 32A voor geluid en 64A voor licht, lijkt me voor beide meer als voldoende, mocht je dingen gaan doen met een echte grote PA of een grotere lichtset kan je op locatie de indeling nog goed aanpassen.

beerke schreef:

DIMMER: JB Systems DSP4

Zo zou ik er (op termijn) 4 kopen. (Mag ook van een ander merk zijn, maar ik vind hier niet direct iets vergelijkbaars, dus 19 inch en met 4 Shuko uitgangen, die bovendien max 1800 Watt per kanaal aankan en 3500 Watt in totaal) Het voordeel hiervan is dat dit apparaat gewoon een Schuko stopcontact nodig heeft. Dus ik kan deze dimmers gebruiken in combinatie met de bovenvermelde stroomverdeler indien er krachtstroom is. Als er geen krachtstroom is, dan kan ik 2 van deze 4 DSP4's toch gebruiken als ik twee gewone vrije, stroomkringen vindt voor het licht (en dan beperken we de lichtshow dus een beetje).
Showtec heeft ook een nieuw 19" 4ch dimmer, deze is wel maar 1He hoog dus ik betwijfel dat het shuko's zijn, t zullen wel IEC-aansluitingen zijn.

beerke schreef:

Ik zou de stroomverdeler en de dimmers in 1 19 inch rack willen steken (of misschien toch 1 apart rack voor de stroomverdeler en dan 1 rack voor de 4 dimmers). Gaat dat geen problemen geven qua koeling?

Als je je rack niet te klein neemt en niet alles potdicht maakt zal dit geen problemen geven.
Ik zou kiezen voor 2 racks, zo ben je het meest flexibele.

beerke schreef:

DMX STURING: ShowTec Fademaster

Hieraan had ik gedacht voor de sturing van de PARs. Dit lijkt mij hiervoor voldoende. Wij hebben ook nog twee lichteffectjes (JB Systems Colormoon of iets gelijkaardigs). Kan ik deze dan ook aan en uit switchen met deze Fademaster?

De scanners (niet van mij, maar mag ze wel altijd gebruiken als ik wil) zijn geen Winners, maar JBSystems Dynamo's. Daar was ik dus even verkeerd. We hebben deze tot nog toe weinig meegenomen naar optredens, en als we dat al eens gedaan hebben, dan lieten we ze gewoon op "automatische piloot" draaien. Eens we stroomverdeler en dimmers hebben, zullen we ze misschien meer meenemen en dan op termijn ook uitkijken om een aparte DMX sturing hiervoor te kopen (ScanMaster of zoiets).
Ik zou niet voor de door jou genoemde controller gaan, omdat je hier niets op kan programmeren.
Een showmaster 24(al dan niet van Showtec) of de Behriger variant lijkt me een betere optie, en hier ga je op termijn meer plezier van hebben.

beerke schreef:

Wij hebben momenteel een 24+8 multikabel voor het geluid van het podium naar de PA tent. Niet al die 32 kanalen worden gebruikt. Kan ik 1 van die kanalen gebruiken voor het DMX signaal? En als ik de scanners achteraf ook via een aparte ScanMaster wil aansturen, moet ik dan een tweede DMX lijn van de PA tent naar het podium trekken, of kan dat over dezelfde lijn? Of heeft elke lichtsturing een DMX uitgang en ingang en kan ik de ScanMaster en de FadeMaster dan doorlinken?
Ik ken je audio-multikabel niet, dus kan hier opzich niet veel zinnig over zeggen, maar ik doe het toch.
De gebruikte kabel is wellicht niet geschikt voor DMX, voor DMX wordt kabel van 110 Ohm gebruikt, dit is andere kabel als de standaard microfoon kabel. De praktijk wijst echter wel uit dat het ook kan werken met microfoon kabel, uitproberen dus.
Daarnaast is het ook belangrijk dat bv niet alle massa's van je multikabel zijn samengenomen.
Ik weet ook niet of er ground lift schakelaartjes aan je multikabel zitten, maar deze kunnen ook voor problemen zorgen.

Als je 2 stuurtafels hebt zal je in de meeste gevallen ook 2 kabels moeten trekken, dit kan wel opgelost worden door een DMX merger toe te voegen.
De DMX-in op de scanmaster kan niet worden gebruikt om door te linken, deze wordt volgens mij gebruikt voor het kopiëren van bepaalde data tussen 2 scanmasters onderling. Er zijn echter wel (duurdere) lichttafels waar je met de DMX-in wel voor een soort van merger functie kunt zorgen.
Topic: Freestyler & LED-parren (23-7-2008 19:59:00)

Dré schreef:

man, dat zijn 130+ kleurenwisselingen per minuut bij een stukje housemuziek
Toch niet helemaal, ik heb dit uitgeprobeerd bij Martin LJ. En dit gaf met het nodige prutswerk wel een zeer goed resultaat, ja ik was er ook verbaasd over.

LJ DaAn schreef:

Dat bedoel ik met een continu ronddraaiend (meestal heen-en weer, nog erger) kleuren en gobo wiel.
ik hou zoiezo niet van een scanner/MH die binnen 1 minuut even een rondje kleurenwiel doet. Helaas zie ik het nog veeel te vaak gebeuren, danwelniet icm de shutter en gobo's.
Ik ben zelf ook niet te vinden voor een kleurenchase waarin elke kleur van de regenboog voorbijgeflitst wordt.
Maar met het juist programmeer werk gebeurt dit ook niet. Het is steeds raadzaam (of je nu je cue triggert met een knop een fader of met muziek) om in een kleurenchase, kleuren te nemen die naast elkaar of niet te ver van elkaar liggen zolang we in het lage en middensegment niet werken met fixtures zoals een VL6.
Dit heeft opzich dus niet helemaal iets te maken met de triggering via audio.

LJ DaAn schreef:

Mijn inzien's schiet dat geluidgebeuren dus niet op
Dat hangt er vanaf hoe je het bekijkt.
Je hebt gelijk in de zin dat er een hoop sturingen(vooral in het budget segment) zijn waarbij je het heel moeilijk fatsoenlijk zult krijgen.
De sturingen waar het wel iet of wat fatsoenlijk bij gaat hebben het nodige prutswerk nodig om het geheel in orde te krijgen, en dit kost tijd die er niet altijd is.
Je hebt ongelijk als je beweert dat (iet of wat fatsoenlijk)triggeren met geluid helemaal onmogelijk is.

LJ DaAn schreef:

als ik een feestje doe dan heb ik bij 1 nummer 1 gobo, 1 kleur en vaak zelfs nog 1 beweging (uitzonderingen daargelaten, zoals een stukje shutten met wit en een snelle beweging)
Een colorloop komt niet voor in mijn LJ laptop (ja, een wit-blauw loopje, maar die zitten toevallig naast elkaar in mn MX4's)
Ik gebruik wel wat meer kleur, maar steeds bij elkaar passend en wanneer er in een cue per fixture van kleur versprogen wordt zijn dit steeds naast elkaar liggende kleuren om zo een regenboog van kermiskleuren te vermeiden. Daarnaast heb ik toch wel steeds een groot aantal speciaaltjes die ik op de juiste momenten van het nummer kan oproepen. Maar ik heb dan ook een aanzienlijk aantal cues, waartoe ik op allerhande manieren zo snel mogelijk toegang tot probeer te krijgen. Dit vergt uiteraard het nodige programmeer werk en vooral tijd die niet altijd voorhanden is. Maar het zorgt er ook wel voor dat je zelden 2x hetzelfde plaatje te zien krijgt.

Al denk ik dat we serieus offtoppic aan het gaan zijn. Al is het wel een interessante discussie.
Topic: Freestyler & LED-parren (23-7-2008 15:44:00)

LJ DaAn schreef:

Flikker dan meteen je PC uit het raam, want dan heb je dus geen (dure)sturing nodig.
Toch wel, want in de sound modus van je scans heb je niks te zeggen over welke kleur,gobo,... je op dat moment wil.
Bij de (PC) sturing kies je zelf welke cue je wilt, je gebruikt de muziek alleen maar om van de ene stap naar de andere te springen.
Topic: Freestyler & LED-parren (23-7-2008 11:27:00)
't wordt hier blijkbaar ook een beetje een 'hoe trigger ik mijn lichtshow' toppic, dan ook maar een reactie van mij.

GoeieGast schreef:

Doorgaans is ook de 'tap twice to set tempo' niet om over naar huis te schrijven. Werk een avond in de week met LJ met en fingers, en na twee keer tappen houdt ie het tempo ongeveer 5 seconden goed en dat wijkt het al af.
Ik werk ook vrij veel met Martin LJ, voor het triggeren van kleur, gobo, shutter gebruik ik vrijwel altijd de tap functie zonder enig probleem.

GoeieGast schreef:

De sound to light optie is eigenlijk uit den boze. Dat gebruik je gewoon niet- klaar. Daar krijg je altijd een hele ongenuanceerde onooglijke kermis van - dan liever constant een kleur.
Ik heb geen idee wat er juist met "sound to light" bedoeld wordt in dit toppic. Langst de ene kant heb je de sound to light functie waar elk lampje z'n eigen leventje gaat lijden en dan wordt het zoals GoeieGast poste een "hele ongenuanceerde onooglijke kermis". Ook voor parren vind ik dit maar niks.

Maar langst de andere kant heb je ook de sound trigger mode van bijvoorbeeld Martin LJ.
Het audio gedeelte is redelijk goed in te stellen zodat er getriggerd wordt op de beat (ik was er zelf verbaasd over in de positieve zin). En is dus redelijk goed te gebruiken voor kleur, gobo, shutter chases; bewegingen wil je er echter niet mee aansturen.
Topic: Bevindingen rookverbod in de horeca. (9-7-2008 18:00:00)
Hoe het met de longen juist zit weet ik niet, ik heb geen medicijnen gestudeerd, het ging me meer over je reactie.

Ikzelf ben een niet-roker, maar heb zelf niet al te veel problemen met roken op cafe.
Al vind ik het zelf steeds vriendelijk en getuigend van respect als je rokende buur even op voorhand vraagt of het een probleem is om aan zijn verslaving te voldoen.
Daarnaast ben ik van mening dat een niet roker wel het recht heeft op een plaatsje wat rookvrij is. Ben dus eerder te vinden voor een niet rokers zone, alleen is het jammer dat je de klanten in 2 groepen begint op te delen op basis van het rookgedrag.
Topic: Bevindingen rookverbod in de horeca. (9-7-2008 17:52:00)

pietje schreef:

Bovendien ga je als je ouder word steeds minder vaak naar een kroeg (althans, de meeste mensen), dus heb je er ook geen last van, en worden je longen vanzelf schoner.
Dus jij vind dat je als roker het recht hebt iemand anders zijn longen 'vuil' te maken, ze worden na een paar jaartjes toch vanzelf schoon?
Topic: [DMX via PC][budget][8 scans+2MH] (9-7-2008 12:18:00)
Die 96 euro zal wel de prijs zijn van de interface samen met het verloopje en wellicht ook nog samen met de verzend kosten.
Topic: [DMX via PC][budget][8 scans+2MH] (8-7-2008 18:09:00)
Of je manier van programmeren aanpassen, een visualiser is een handige optie, maar kleuren, gobo, shutter, dimmer chases kan je allemaal op voorhand maken, daar heb je geen visualisatie voor nodig. Bewegingen kan je dan op locatie zelf maken.

Welke software ben je vanplan te gaan gebruiken met je Enttec interface?
Ik dacht dat er bij Freestyler iets van 3D visualisatie bij was?
Chamsys is wel een heel stuk professioneler, maar zonder een wing wel wat moeilijker(anders) in gebruik.
Bijde programma's zijn gratis te downloaden(zoals ongeveer alle lichtbesturingssoftware), dus je kan ze op voorhand al proberen.
Topic: Professionele lichtsturing (8-7-2008 00:30:00)
Met het programma FaderS is het mogelijk om met de BCF de DMX-in te simuleren.
Dus alles wat met DMX-in mogelijk is, is ook mogelijk met de BCF.
Topic: [DMX via PC][budget][8 scans+2MH] (7-7-2008 17:26:00)

t1m0tjuh schreef:

Liefst gebruik ik Sunlite Suite.
Budget: Tsja, wil niet budget overkomen, maar ik wil er niet meer dan 400 euro voor uitgeven.
De goedkoopste versie van Sunlite kost €449 volgens de website.
Hiervoor heb ja alleen de interface en de software. (ik veronderstel dat die 400 euro exclusief PC en externe monitor is?)

Mocht je die 50 euro extra er niet voor over hebben is het misschien een optie om voor Freestyler of Chamsys Magic Q software te kiezen samen met een interface onder de €100. Zie de diverse andere toppics hierover.
Topic: Professionele lichtsturing (7-7-2008 15:51:00)

LJ DaAn schreef:

Ik wil er onder anderen graag shape's mee kunnen maken
Wat bedoel je hier mee?

LJ DaAn schreef:

en de snelheid en grootte daarvan aanpassen, en de snelheid van chases regelen..
Dat kan.
Topic: DMX Lichtsturing (6-7-2008 11:23:00)
Maar de Sweetlight interfaces zijn volgens de Freestyler website niet te gebruiken met Freestyler. Opzich geen probleem want als je voor een Sweetlight interface kiest zou ik ook Sweetlight gebruiken.

Ik zou absoluut niet voor de 100 kanalen interface van Sweetlight kiezen, nu zijn 100 kanalen misschien genoeg. Maar ik zou toch op zeker spelen en direkt voor een volledige DMX universe kiezen.

Ik zou voor de DMX4all interface kiezen met Freestyler, tenzij je budget meer toelaat.
Een andere optie is de Enttec open DMX interface, deze zou met Freestyler en Chamsys software werken.
Topic: Professionele lichtsturing (3-7-2008 19:59:00)
Het is natuurlijk altijd het mooiste om de beschikbare wings van de fabrikant te gebruiken (als ze er zijn tenminste).
Maar ik vind het altijd een pluspunt als zo iets ook kan via DMX-in of midi (of usb of ...)
Topic: Beveiliging harde schijf muziekcomputer (1-7-2008 16:00:00)
inderdaad, net even geëxperimenteerd met de rechten op een externe HD, en het blijkt perfect te werken.
Topic: Beveiliging harde schijf muziekcomputer (1-7-2008 15:54:00)
Tenzij je de USB kabel van de externe HD uitrekt en in je eigen laptop/PC stopt.
Topic: Beveiliging harde schijf muziekcomputer (30-6-2008 16:52:00)
Inderdaad, een 2e account aanmaken met alleen lees rechten, en als je toch bezig bent kan je er ook voor zorgen dat hij niet meer in het configuratiescherm kan enz.

Maar maak voor alle zekerheid toch maar een back-up voor in het geval dat.
Topic: verdeeld licht ophangen? (29-6-2008 12:34:00)

roystraver schreef:

maar hoe knoop je dat vast? touw? ijzerdraad? ti-rips? safety's?

roystraver schreef:

kan t niet gewoon met spanbanden ofzo?
blijf AUB ver weg van truss en laat het omhoog hangen door iemand die er wel iets van kent!
Topic: audio via netwerk streamen.. (6-6-2008 12:31:00)
Geen idee wat je 'media center' juist inhoud, maar misschien is er iets mogelijk met extern bureaublad?