Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Elcee

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Elcee (Pagina: 5 van 10)

Topic: party organiseren. Kunnen volgende zaken wel? (27-1-2005 18:03:00)
Oh ja en vergeet niet 7 % van de recette moet je afdragen aan Buma !!!
Topic: party organiseren. Kunnen volgende zaken wel? (27-1-2005 18:00:00)
Als ik een feestje zou willen geven met nog niet veel ervaring, dan zou ik een plek zoeken waar horeca, beveiliging, geluidsinstallatie al goed voor elkaar zijn. Met de zaal een deal maken over entreegelden ten opzichte van zaalhuur en dan zelf zorgen voor programma invulling en publiciteit. Dat is moeilijk genoeg.
Topic: party organiseren. Kunnen volgende zaken wel? (27-1-2005 17:57:00)
Zelf horeca regelen is een vak apart. Daar zou ik nooit aan beginnen. Je hebt het met 300 man publiek als snel over 4000 a 5000 euro omzet. Dat moet je kunnen handelen. Je moet betrouwbaar personeel hebben. Muntenkassa's of cash. Iemand die kan afstorten in een kluis. Voldoende wisselgeld. Ga zo maar door... En daarnaast als vermeld ook nog alle wetgeving. Niet aan beginnen, alleen als je samenwerkt met een ervaren bedrijfsleider.
Topic: party organiseren. Kunnen volgende zaken wel? (27-1-2005 17:54:00)

Tom schreef:

in een zaal waar 300 man past is een vloeroppervlak van ongeveer 300 m2.
dat verlicht je niet met 8 parretjes.
sneaky :V
sneaky :V
1 persoon per m2 is wel heel erg ruim qua opzet.
300 man is minimaal 80 m2 met voldoende nooduitgangen.
Topic: Nieuw: Pioneer DJM 1000 (25-1-2005 19:18:00)
Geluidskwaliteit van mixers is idd vrij relatief. Soms is een mixer die het geluid flink kleurt zelfs gevoelsmatig mooier. Ik draai zelf erg graag met de DJM 600, maar je gaat het wel horen als de faders in het rood komen. Bij dateq mixers heb ik vaak het idee dat het geluid dan lekker afvlakt en afgerond wordt. Zo hoef je niet zo heel erg op je gain instellingen te letten en kun je lekker makkelijk volle bak mixen (alle toonregeling nog aan). Dit moet je Pioneer niet doen. Sowieso is de gain te gevoelig en hebben effecten een erg 'opwekkend' effect. Maar los van dat al: het draait zo lekker. Hoop dat de 1000 best of both worlds wordt. Dan ga ik sparen.
Topic: Draaitafel meubel (14-12-2004 17:03:00)
Die gast van DJ Furniture is wel helemaal top. Hij maakt een tekening naar jouw wensen. Komt hem brengen en installeren. Kan hem ook verven. Alles is erg netjes afgewerkt. En hij is echt niet duur.
Topic: Dance Top 100 2004 (14-12-2004 16:51:00)
1 Freestyler - Push Up
2 Outkast - Hey Ya
3 Junior Jack - Stupidisco
Topic: Mixing Skills (7-12-2004 01:30:00)
Mixen is uitgevonden door DJ's die zich tussen de nummers door aan het vervelen waren. Je gaat er in ieder geval ietsje minder van roken...
Het publiek heeft er lak aan. Dus gewoon leuke plaatjes draaien met goeie overgangen, goeie lengtes van nummers, sommige intro's weglaten, anderen juist niet inmixen is best wel belangrijk. Plaatkeuze het allerbelangrijkste en je hebt nog zoiets als uitstraling...
Mixen is toegevoegde waarde als je er echt iets bijzonders mee doet. In Dance muziek maak je een set en kies je je momenten voor je breaks en mix je platen weg voor breaks als je door wil gaan met de beat.
In de top40 vind ik goeie mixen het allergaafst, een houseplaatje mixen is echt niet lastig, maar ik denk wel vaak dat dat met name komt omdat ik zelf draai en een rare mix freak ben. Ik hou van mashes, van remixen, van verschillende stijlen in elkaar plakken, etc. Maar als ik voor groot publiek een jaren 80 feestje draai, dan moet ik mezelf vaak corrigeren door net veel minder te mixen en veel meer met tempovariatie te draaien. Daar hou je het publiek pas bezig mee.

Ofwel: ik zou blijven oefenen met mixen. Bijvoorbeeld door bij platen die je vaak draait BPM's te noteren. Komen ze in elkaars buurt, dan zijn de platen mixbaar. Maar verder me er zeker niet op blindstaren.
Topic: Pioneer weer een stap verder. (15-11-2004 18:02:00)
Ik wacht op de eerste DJ/VJ mixer. Dan lijkt het me nog wel te doen. Maar ik zou het niet kunnen om zo snel door te mixen en dan beeld en geluid in de gaten te houden. Deze jongen had ook duidelijk alles voorbereid, want ik heb hem geen dvd zien wisselen.
Topic: Hulp bij PC mixen gezocht (5-11-2004 17:23:00)
Sorry, ik zie dat je met je computer wil gaan mixen. Daar heb ik geen verstand van en staat ook niet in het boekje.
Topic: Hulp bij PC mixen gezocht (5-11-2004 17:23:00)
Koop het boekje: how to become a DJ
Daar staat alles duidelijk en met humor geschreven in uitgelegd.
Topic: HK Lucas 1000 of JBL JRX-125 (5-11-2004 17:20:00)
Alletwee goede sets. HK heb ik in demonstratie gezien. Is verbazend hoeveel volwassen geluid er uit zo'n kleine set komt. En toch, misschien is het wel ongeloof of wil ik gewoon veel speakers zien, vind ik het meer een presentatieset dan een echte set om over te draaien.
Topic: rare dingen met synq smx-1 (5-11-2004 13:48:00)
Dat blijkt inderdaad. Hoewel ik vind dat een mixer van E 500,- het ook gewoon moet doen.
Topic: rare dingen met synq smx-1 (3-11-2004 12:54:00)

Reind schreef:

Elcee schreef:

Het vertrouwen is geschaad, terwijl ik het eigenlijk een perfecte mixer vind.
Dan kunnen we iedere fabrikant wel zo'n beetje af gaan schrijven wink ;)

Fouten hebben ze uitgevonden om gemaakt te worden, gelukkig heeft men daarna ook de oplossing uitgevonden en zolang die maar met z'n 2 samen gaan is het klote dat het gebeurd maar tis ff niet anders.
Zodra fabrikanten bij ieder product wat ze maken de zooi barstensvol met fouten de markt op pleuren het ook nog is ontkennen n eerste instantie en je van het kastje naar de muur sturen is het een ander verhaal.
Helemaal mee eens. Maar als je mixer uitvalt door sluiting in een volle zaal met 1000 man betalend publiek, dan durf ik niet meer op die mixer te draaien.
Topic: rare dingen met synq smx-1 (2-11-2004 14:03:00)
Ik heb ook sluiting in mijn SynQ gehad. Wat ik via mijn leverancier van de importeur moest horen is dat de eerste ladingen SMX mixers verkeerd op de behuizing aarden en dat als je hem 19 inch ingebouwd hebt zitten er problemen kunnen ontstaan.
Vond ik ook als een bullshit verhaal klinken, maar het werd wel overtuigend gebracht, onder het motto: je hebt de mixer zeker in een 19 inch behuizing gehad? Antwoord: ja. Nou, dan is dat het probleem geweest.
De mixer doet het nu weer prima, maar hij gaat nooit meer mee en ik denk er hard over om hem te verkopen. Het vertrouwen is geschaad, terwijl ik het eigenlijk een perfecte mixer vind.
Topic: Speakers voor max 80 decibel. (1-11-2004 17:05:00)

sylvia schreef:

80 dB binnen heb ik ook al eens meegemaakt, in een Utrechtse werfkelder die wordt verhuurd voor feesten & partijen. Ik denk dat dit een bikkelharde afstraffing was na jarenlange klachten van omwonenden over geluidsoverlast in combinatie met het gemeentebeleid om juist aan die kant van de Oude Gracht de horeca-activiteiten in te dammen.
De werfkelder van het COC !!! Daar kun je met simpel gemak de limiters omzeilen en het barpersoneel kreeg ik ook om de tuin geleid. Blijft een kutlokatie waar ik ook niet snel meer zal draaien
Topic: Koptelefoon voor draaien op feestjes? (100-200 euro) (28-10-2004 04:58:00)
Ik zou voor het betere gooiwerk zo'n pro dj user kreng meenemen. Komt hard aan en je bent alleen maar blij als ie stuk is.
Topic: Beste instapmodel voor een beginnende DJ (4-10-2004 19:42:00)
Vinyl is cool en te gek, maar met cd's draaien is zo veel prettiger geworden de laatste jaren, dat je eigenlijk wel een soort van verstokte malloot bent als je met je kromme ruggetje met 6 volle platentassen komt aangesjouwd in plaats van 1 zo'n mapje waar 100 cd's inpassen.
DJ's van naam die met cd's draaien groeien met de dag. Het beste voorbeeld vind ik dat DJ Rockid (5 voudig Nedelands DMC 'scratch' kampioen) nu niet meer met platen maar met Numark spelers draait.

Dan is de discussie over het vinyl gevoel toch bijna niet meer rationeel te voeren.
Topic: Aardlus? hoe konden we het voorkomen/verhelpen (3-9-2004 03:29:00)
Een goeie test is om stagetape over de aarde van je stekkers te plakken en kijken bij welke stekker de brom ophoudt. Niet een hele avond mee draaien verder (zeker geen microfoon aan je mond zetten), maar je weet wel waar de storing zit.
Topic: reserve onderdelen. (25-8-2004 02:08:00)
Ik heb laatst een mixer gehad die er plotseling halverwege de avond mee ophield. Dit is me ook een keer met de cd dubbelaar gebeurd waar ik op draaide en vervolgens hield de met spoed uitgerukt cdj 500 er ook mee op. Ik ben verder gegaan met de cd spelers van een kennis in de buurt. Gelukkig was er al deze keren backup. Ook heeft bij mij in de club tijdens oud en nieuw voor het eerst in 6 jaar de good old Dateq het begeven. Mixer en extra cd speler (al is het een huis tuin en keuken geval) wil ik sinds deze voorvallen wel altijd aanwezig hebben. Verder neem ik standaard multitool, zaklamp en stagetape mee. Daar kun je alles wel tijdelijk mee fiksen. Ik rook, dus zilverpapier voor kapotte zekeringen heb ik al bij me laugh :D