Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Elcee

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Elcee (Pagina: 10 van 10)

Topic: Beat Counter (11-6-2004 17:35:00)
veel DJ's schrijven de bpm achter de nummers of op de plaat. Zo kun je makkelijk zoeken naar goed mixbaar werk. Met zo'n countertje kun je dan een stuk sneller zoeken en kom je ook op verrassende matches qua tempo. Ik heb zelf de cmx 3000 en die heeft gewoon een goede counter. Dat ik niet meer zonder zou kunnen is niet waar, maar ik herken veel in de opmerking van Sylvia dat je er wel lui van wordt.
Topic: Prijsoffertes.. (11-6-2004 16:22:00)
ik snap niet waarom bedrijf 1 21% BTW in rekening brengt en bedrijf 2 6% BTW
Topic: Vergelijk topmodellen cd-spelers Denon-Pioneer-Technics (10-6-2004 14:17:00)
Nog even, wellicht voor sommigen ten overvloede maar volgens mij voor anderen niet: staar je bij de aanschaf van een top cd speler niet blind op specificaties en extra features. Het gaat uiteindelijk met name om functionaliteit van de opties en dat de basis opties supergoed werken en bij jouw manier van draaien passen. Ik vind zelf de pitch-instelling van de cdj 1000 bijvoorbeeld veel fijner werken dan van de denon (numark en technics nog niet mee gedraaid), hij is ook nauwkeuriger (0,02% ook bij grotere standen dan plus of min 4%) en je kunt er zelfs goed mee corrigeren buiten de jog om. Iemand anders kan dit bij Denon weer beter of fijner vinden. Ik vind de functionaliteit van de memorysticks super. Iemand anders sjouwt toch altijd zijn eigen spullen mee. Ga zo maar door. Dus niet alleen: die speler kan meer. Het gaat ook om beter, fijner voor hoe jij draait. In dat opzicht worden cd spelers te weinig vergeleken met platenspelers, waar extra mogelijkheden veel minder een issue zijn.
Topic: Actieve of passieve speakers (7-6-2004 15:49:00)
Je kunt ook minder professioneel denken dan de postings hierboven. Een goede tweedehands keyboardversterker van zo'n 100 a 150 watt (o.a. Peavey kb series, Roland Cube series, Torque, Carlsbro) met hierop twee simpele boxjes doorgelust en je hebt een set waarmee je flink kan blazen zonder dat je veel centen uitgeeft. En die versterkers zijn wel roadproof.

www.marktplaats.nl/markt/muziek/synthesizers/9642.htm Een Carlsbro voor E 150,-

Andere optie is tweedehands zoeken:
www.marktplaats.nl/markt/muziek/profspeakers/9626.htm. Twee JBL Eon speakers voor E 450,-. Versterker erbij en binnen je budget is dit gewoon goed spul.
Topic: Cue'en; "One cup" of "Two cup" (wie doet wat??????????) (8-3-2004 17:17:00)

sylvia schreef:

Elcee schreef:

met de monitor aan vaak nog een beetje harder ben ik bang.
En die zet je dan dus zachter.
Ik zet de monitors alleen maar aan tijdens de mix om alles helder te horen. Ik ken maar weinig plekken waar de DJ de monitors lekker zachtjes kan hebben staan.
Sterker nog: als ik op plekken sta waar ik het zaalgeluid bijna niet kan horen ben ik ook nooit zo blij, dan mis ik weer de controle en moet ik vertrouwen op de kwaliteit van de monitor en of een bedrijfsleider of een slapende technicus wel hetzelfde oog heeft voor volume en zaalgeluid als ik.
Topic: Cue'en; "One cup" of "Two cup" (wie doet wat??????????) (8-3-2004 01:17:00)
Fatsoenlijk qua geluid ben ik met je eens, maar dat op het podium of in het hok (hekel aan DJ hokken...) het geluid nou zoveel zachter is. Nee, met de monitor aan vaak nog een beetje harder ben ik bang.
Topic: betere dj dmv betere gear (4-3-2004 16:16:00)

king ryan schreef:

Ik maak te vaak mee dat een dj constant met een biertje in de hand staat te mixen. Daar kan ik mij best wel aan ergeren.

Dat is toch ook uitstraling?!?
Ik breek een lans voor de DJ die meegaat met z'n zuipende publiek.
Topic: je opdracht gecancelled!! (3-3-2004 20:29:00)
Je hanteert idd grote percentages. Moeilijk daadwerkelijk te innen lijkt me. Ik zou er als boeker een flinke streep doorzetten in ieder geval.
Topic: je opdracht gecancelled!! (3-3-2004 15:48:00)
Ik boek zelf met grote regelmaat DJ's (ben programmeur van een club) en draai zelf ook vrij veel. Contracten doe je met mensen waar je nooit eerder mee gewerkt hebt. En dan niet te uitgebreid. Hoeft ook allemaal niet te officieel (door advocaten gecontroleerd etc.). Je kunt een kopietje van een bestaand contract maken. Misschien wil Tom wel een link naar zijn contractje plaatsen.
Vooruitbetalen: niet doen. Er is een soort ongeschreven regel dat je daar alleen om vraagt als er meer dan E 1000,- kosten vooraf zijn voor een show. Als iemand bij mij zijn 'kleine' gage vooruitbetaald wil krijgen, dan doe ik dat sowieso niet. Eerst leveren, dan vangen.
Nog fijner is het om gewoon met betrouwbare klandizie te werken en dat kun je vrij snel zelf inschatten. Ik heb zelf 7 jaar in een veel spelende band gezeten en draai nu al weer een jaar of 3 en heb nog nooit een boeking gehad die niet doorging op meer dan 700 shows. Bij twijfel, een hoop 'bla bla', vaak bij studenten of sprotclubs contract sturen, iets hogere prijs noemen. Krijg je het getekend retour: fijn, anders: jammer.
Topic: Oordoppen (2-3-2004 17:00:00)
het gaat mij ook idd om de clubs en grote kroegen, zeg maar tot 500 man. Daar gaat het wel hard, maar sta je ook meestal midden in het geluid. Om te draaien heerlijk, maar wel te hard. De soorten doppen etc daar ben ik wel van op de hoogte, maar het gaat mij om ervaringen van anderen. Gaat het ooit wennen? Wat kun je eraan doen om je feel te houden met je werk.
Eergisteren nog weer zo'n feest gehad. Te gek feest: een horeca avond met 250 stappende barmannen en -vrouwen. Ik probeerde het met m'n doppen in, maar na 15 minuten waren ze uit.
Topic: dj's gezocht (1-3-2004 20:16:00)
Presentatie is het halve werk. laat je daar een steekje vallen, dan kun je beter geen site hebben of eea achterwege laten. Dat staat los van leuk initiatief, veel tijd in steken, en verdere professionaliteit
Topic: betere dj dmv betere gear (1-3-2004 19:43:00)
Maar het ging om het leren. Dan zeg ik: niet het nieuwste van het nieuwste kopen. Dan kom je op veel plaatsen waar je als beginnende DJ een keer mag draaien snel in de knoei. Ik ben begonnen met een pre-historische Denon dn 2000, met alleen de basis (pitch en cue) met een simpel mengpaneeltje van JB systems. Dat was meer dan genoeg om te leren mixen en dan ben je niet meer te vangen als je materiaal eens wat minder is.
Ik zou dat 'oude fiets' ideaal echt iedereen willen aanraden. Als je dan met spullen werkt met meer features, dan weet je die ook muzikaal in te zetten. Je weet wat je ermee kan doen, waar het zinvol is, etc. Ga je die dingen gebruiken in de basis van het leren draaien, dan ga je in 9 van de 10 gevallen er afhankelijk van worden. Dat is zonde.
Topic: Oordoppen (1-3-2004 19:29:00)
Ben benieuwd: wie draait er met oordoppen in?
Ik heb het geprobeerd met goed spul (op maar gemaakt, instelbare demping, etc), maar kan er maar niet aan wennen. Ik voel niet meer het zaalgeluid aan, durf niet op de vu meters af te gaan, mis feeling en raak voor m'n gevoel geisoleerd van het publiek. Het lukt me dus niet en daar baal ik van, want ik wil niet doof worden.
Iemand betere ervaringen?
Topic: Cue'en; "One cup" of "Two cup" (wie doet wat??????????) (1-3-2004 19:26:00)

sylvia schreef:

Je wordt sowieso niet doof als je het geluid goed afstelt en niet harder zet dan noodzakelijk, of je nu één of twee oren gebruikt.
ben bang dat je als DJ sowieso wel doof wordt. Afstelling helpt maar een beetje. Lekker geluid is vaak al snel 100 db in de zaal en dat is als je er een paar uur in staat gewoon slecht.
Alleen oordoppen bieden uitkomst, maar die zie ik maar erg weinig mensen gebruiken.
Topic: cd-spelers... welke zijn de beste?! het blijft een moeilijke vraag (1-3-2004 19:21:00)
@ Reemski
Check even bij de cmx 3000 het volgende:
* faderstart: als je die gebruikt kan het kabeltje (minijack) lostrillen (bij inbouw merk je er dan niks van) en dan gebeuren er wel eens rare dingen.
* de ejectknop op het bedieningspaneel is zacht rubber en wil wel een scheef kantelen (onder het randje blijven zitten). Dat kan oorzaak zijn van het idee dat ie je cd's niet leest. Hij leest als het zo is dan geen enkele cd meer, totdat je weer op eject duwt.

Ik gebruik de cmx3000 al een flinke poos en on the road en vind hem erg betrouwbaar. Ik heb wel eens iets gelezen over te veel variatie in afstelling bij Pioneer. Dat zou wellicht ook het probleem kunnen zijn. Bij mij doet ie het erg goed en leest hij alles, waar ik met andere spelers (o.a. Numark en Denon) wel eerder last mee had.
Topic: Dateq XTC / Pioneer DJM600 / A&H Xone:32 ?? (20-2-2004 01:12:00)
DJ's met als eis een DJM 600 in de rider:
Laidback Luke
Ben Liebrand

Technisch wel twee van de allerbeste. Dat is ook de grote plus van Pioneer. Hij is 'lekker' om mee te draaien.
Topic: Cue'en; "One cup" of "Two cup" (wie doet wat??????????) (13-2-2004 21:32:00)
Eerst de cue met one cup. Anders voel ik me zo vervreemd van wat er in de zaal te horen is. Dan op de monitor gelijk zetten en heel even two cup luisteren als referentie. Bij het mixen het liefst alleen de monitor, is die ruk, dan master pfl. En dan heel snel die koptelefoon af!
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (10-2-2004 04:17:00)
Helemaal mee eens Dré. Zelfde geldt wat mij betreft voor het draaien van een gedownloade remix terwijl je het origineel hebt.
Topic: Goede/slechte DJ's?? (10-2-2004 04:16:00)
Denk zelfs dat dit ook voor club DJ's geldt. Hoe vaak hoor ik niet: wauw wat een goeie mix vanuit het publiek als er maar heel duidelijk 1 plaatje opligt. Het zal de meeste een rotzorg zijn, als ze maar lekker kunnen dansen.
Topic: Goede/slechte DJ's?? (10-2-2004 04:14:00)
Mixen is vooral leuk om te doen en heel leuk als je er het publiek mee kan pakken of teasen. Maar ik heb heel erg het gevoel dat beatmixen ooit ontstaan is omdat alleen plaatjes draaien wat saai is voor de DJ en niet voor het publiek.
Beste voorbeeld: sta op een jaren 80 avond en hem een paar prachtige unieke mixjes. Komt er iemand klagen dat ik de platen niet uitdraai. (haalde ze zo'n 40 seconden voor het eind weg).