Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Remco

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 144 bijdrage(n) van Remco (Pagina: 8 van 8)

Topic: Vochtigheidsprobleem? (7-10-2002 20:12:00)
Of je maakt het gat gewoon groter; bijvoorbeeld 15 centimeter en je hebt 3 x zoveel afzuicapiciteit als bij 10 centimeter.
Het is ook zaak dat het ding kontinue draait.


Dit is inderdaad een belangrijk punt. Een kleine verandering, maakt het geheel een stuk beter. Misschien moet ik de doorsnee inderdaad wat vergroten.

Met de genoemde punten, moet het goed komen....

Groeten, Remco
Topic: Vochtigheidsprobleem? (6-10-2002 19:52:00)
Hoi Tom,

Zo'n badkamerventilator hangt er (helaas) al. Mijn plan is wel om er wellicht nog één bij te hangen met wat meer kracht. Ook zal ik in de deuren 2 "tochtgaten" maken, waardoor de circulatie van de lucht verhoogt wordt. Ik zal toch (alle beetjes helpen?) ook zo'n vochtvreter neerzetten. Waarschijnlijk moet dan alles samen wel tot een goed resultaat komen. Ik ben in ieder geval blij dat het dus niet heel erg kritisch is voor je speakers.

Bedankt!

Groeten, Remco
Topic: Vochtigheidsprobleem? (5-10-2002 19:22:00)
Hallo Dré,

De randapparatuur staat allemaal niet in de garage met de omstandigheden die ik opnoemde, deze staan gelukkig in een andere ruimte. Dit is helaas niet mogelijk met de speakers.

Maar ik ben een beetje bang geworden door een topic van 'RV' van het J&H forum, deze had beyma's in W-bins zitten en deze in een aanhanger staan. Deze waren gaan schimmelen en de speaker is dan ook kapot gegaan tijdens een feest (wellicht heb je deze topic + foto gezien). Is het niet zo dat de konus (van +/-karton) gewoon door en door nat wordt als het tijden in de garage staat en dat ze zodoende geen tijd genoeg hebben voor het aclimatiseren?

Aangezien ik binnenkort pas begin met verhuren, staan de speakers nu nog gewoon weken achter in de ruimte en de planning is niet zo dat de speakers enkele keren per week de deur uit zullen gaan.

Die bison vochtvreters heb ik vandaag even bekeken. Ik vroeg me al af of het veel zou helpen voor mijn doeleinden, maar ik begrijp dus dat het toch wel redelijk goed werkt.
Aangezien jij deze dingen gebruikt/gebruikte heb jij ook ervaring met andere goederen zoals zout/suiker/rijst? Schijnt ook goed te zijn en denk ik wel een stuk goedkoper, al valt dat bisonspul ook nog wel te doen.

Weet jij trouwens hoe vaak jij deze apparaten moest "legen"?

Bedankt voor de reactie tot dusver.

Groeten, Remco
Topic: Vochtigheidsprobleem? (5-10-2002 16:03:00)
Hallo iedereen,

Ik heb weer een vraag, deze keer gaat deze over de vochtigheidsgraad van de ruimte waar ik mijn apparatuur heb opgeborgen.

Ik heb mijn geluidsinstallatie in de garage staan (hiervoor op mijn kamer, maar nu werd het echt te gek, zelfs voor mij ;-)
Nu wordt er echter in de garage gewassen en gedroogd en is de ruimte sowieso vochtiger dan de anderen ruimten in het huis (ook de natte fietsen van buiten worden hier gestald). Nu is mijn vraag of iemand misschien enige gegevens heeft over de vochtigheidsgraad waarbij je speakers/kasten etc nog niet gaan rotten of kapot gaan. In bijna alle kamers in het huis is de vochtigheid 60%. In de garage variert het tussen de 70-80%. Natuurlijk snap ik dat dit niet ideaal kan zijn, maar of dit al over de kritsche grens is zou ik niet weten.

Nu de tweede vraag. Zijn er wellicht goede oplossingen te geven voor dit (mogelijke) probleem? Luchtontvochtigers zijn redelijk prijzig (300-400 euro) heb ik begrepen. Wellicht 50 KG zout/suiker/rijst neerzetten? happy :)

Het is niet de meest gestelde technische/electronische vraag, ik hoopte echter toch dat iemand mij hier misschien wat over kon vertellen en dan in het bijzonder voor de je luidsprekerkasten.

Alvast hartelijk dank,

Groeten, Remco