Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DJJD

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van DJJD (Pagina: 3 van 10)

Topic: showtec lightdesk pro 136 (27-5-2005 16:10:00)

Michel Tigelaar schreef:

*knip*
Volgens mij kan je toch beter voor een duurdere tafel kijken, je haalt het nu namelijk maar net maar hebt zo weinig uitbreidingsmogelijkheden.
Topic: Het bouwen van een case (24-5-2005 09:08:00)
Hmm, ik weet zeker dat ik hier wel eens een lijstje met flightcaseboeradressen heb langs zien gaan van elke stad. Maar ik kan hem helaas zo snel niet vinden.
Topic: Het bouwen van een case (23-5-2005 15:16:00)
Heb net even gevraagd bij de ijzerhandel, maar het is toch het makkelijkste voor 9mm hout om gewoon met decoupeerzaag te doen. Dus hierbij rest ik mijn case wink ;)
Topic: Het bouwen van een case (23-5-2005 08:49:00)
Ik doe het eigenlijk nu vooral met de decoupeerzaag omdat ik nog niet zo bedreven ben met de bovenfrees, dus vandaar. Ik heb het wel een keer getest door mijn naam te schrijven 21mm underlayment, dit ging echter best goed.
Een nieuw freesje is misschien wel een idee ja, want ik heb nu een 4mm oid, ik zou dan graag een dunnere willen voor minder weerstand. De bovenfrees zelf is volgens mij sterk genoeg (Festo).
Topic: Het bouwen van een case (22-5-2005 17:35:00)
Ik heb het tot nu toe ook met de boor gedaan, maar moest toevallig vanmiddag nog wat vlinderslotgaten zagen.
Ik heb het even geprobeerd door hem schuin te houden. Maar dat was wel lastig, want hij ging soms een soort van naar de zijkant zodat je allemaal deuken in het hout kreeg daar.
Maar ik ga denk ik toch maar voortaan voor het boren-zagen/bovenfrezen, gewoon omdat er dan minder kans is het hout te beschadigen
Topic: Het Punisher baskast topic (22-5-2005 15:28:00)
Even nog een vraagje over de fout op de tekening, ik wil de punishers (4) wel pas over maximaal een jaar gaan bouwen (i.v.m. geld), maar wat zou ik precies aan de tekening aan moeten passen dan? De maten kloppen toch wel verder die er bij staan? Ik had nl. begrepen dat het op de tekening gewoon verkeerd stond getekend, maar dat de rest goed was.
Topic: enorme licht(en eventueel geluid) beurs? (22-5-2005 15:05:00)
Frankfurter Messe, alleen wordt daar naast veel licht ook nog allemaal dingen die met muziek te maken hebben behandeld.
Topic: Het bouwen van een case (22-5-2005 15:02:00)

QuincMan schreef:

Echt wel! Het vereist alleen wat meer techniek. Je laat zeg maar je zaagje horizontaal in het hout zakken, totdat je er doorheen zit, dan houd jeje decoupeerzaag weer verticaal, en gebruik je hem weer als "normale" decoupeerzaag.
Oh! Dit moet ik dan een keer proberen, maar hoe kan je het zaagje dan helemaal horizontaal houden?
Topic: Het bouwen van een case (22-5-2005 10:50:00)

kvm schreef:

Een "net" gat is niet nodig handvat komt erop en je ziet er niets meer van.
En dan met de decoupeerzaag uitzagen, dat werkt vele malen sneller dan een bovenfrees.
Ik denk toch dat het in dit geval makkelijker gaat met een bovenfrees, bij een decoupeerzaag kan je namelijk niet meteen in het hout beginnen, maar moet je eerst gaten maken waaruit je verder kan zagen.
Met een bovenfrees kan je ook gewoon op de lijn zagen, met het voordeel dat je alle kanten op kan zagen.

kvm schreef:

Duur gereedschap is absoluut niet noodzakelijk, er komt juist een stukje vakmanschap om de deur kijken.
Vakmanschap is absoluut onmisbaar, maar ik denk dat vakmanschap in combinatie met duur gereedschap wel een betere combinatie is dan alleen vakmanschap.
Topic: Het bouwen van een case (21-5-2005 10:30:00)
Nog een nieuw vraagje!
Je ziet bij nagenoeg alle grotere verhuurbedrijven (zie ook Cyber's foto's hierboven) dat ze een soort flightcase hebben met daarin een 19" bak met apparatuur. Heeft dit alleen voordelen als je vaak op pad gaat met verschillende spullen of zie ik iets over het hoofd?
Topic: Het bouwen van een case (21-5-2005 10:20:00)
Even nog voor de duidelijkheid, dit is dus een CNC frees,
https://www.swvhout.nl/img52.jpg
https://www.castelijn.nl/images/cnc%20fraisen.jpg
voor menig flightcasebouwer dus niet betaalbaar.

Mijn probleem is meestal dat het hout niet helemaal de lengte is die ik wil. Dat komt omdat ik de grote stukken (nouja langer dan 30cm) meestal bij Gamma o.i.d. laat zagen omdat onze zaagtafel maar een meetvlak heeft tot 30 cm. Zal nog gaan kijken voor een verlengstuk tot 1,5m oid, dan is dat probleem verholpen.
Gebruik sinds kort een bovenfrees om nettere gaten te maken, maar het schijnt dat je hier veel meer mee kan, ook met een soort geleider werken ofzo, dat zou natuurlijk heel mooi zijn als je gewoon een standaard 'handvatmal' hebt ofzo dat je dat precies na kan maken. Maar daar moet ik me dan ook nog eens in verdiepenwink ;).
En dan nog misschien wel het grootste probleem, sluitprofielen heel mooi zagen, het lukt me niet! Maargoed, daar heb ik het eerder in dit topic al over gehad.
Topic: Het bouwen van een case (20-5-2005 17:39:00)

CyberDance schreef:

En dan de kistjes van deze week:
https://www.licht-verhuur.nl/div/cases/stolpen_dicht_1.jpg
https://www.licht-verhuur.nl/div/cases/stolpen_dicht_2.jpg
https://www.licht-verhuur.nl/div/cases/stolpen_open_1.jpg
https://www.licht-verhuur.nl/div/cases/stolpen_open_2.jpg
https://www.licht-verhuur.nl/div/cases/stolp_close_up.jpg
Pfff!! Hoe krijg je alles zo netjes? Dure gereedschappen of gewoon heel precies werken? Of natuurlijk combinatie van die twee? wink ;)
Topic: Het bouwen van een case (13-5-2005 23:00:00)
thanks
Topic: Het bouwen van een case (13-5-2005 15:28:00)
Even nog een ander vraagje, na toch besloten te hebben dat verven van de cases niet echt handig is en dus overal toplaag op te plakken vraag ik me nog af met wat voor lijm je dit ook al weer er op moet lijmen?
Het kan dat dit al eerder gezegd is maar ik kan het nergens vinden!
Topic: Het bouwen van een case (12-5-2005 19:28:00)
Zo, heb het even gevraagd aan gereedschapsboer. Die zegt dat je een gewone afkortzaag (met ander blad) in principe wel kan gebruiken, maar dat deze eigenlijk echt voor hout zijn gemaakt.
De beste optie om écht alu en staal mee te zagen is een watergekoelde cirkelzaagmachines. Het voordeel hiervan is dat je meteen ijzeren staven oid ermee kan zagen. Hier zit echter wel een prijskaartje aan, de kleinste versie die ik voorgeschoteld kreeg was €649 excl, incl btw: €772,31.
Topic: Het bouwen van een case (11-5-2005 09:21:00)

kvm schreef:

Bij de foto van Martijn met de tacker geef jij als opmerking dat je de nietmachine ook niet kan missen, dan neem ik aan dat je deze gebruikt om je case in elkaar te schieten. Jou case is echter met spijkers in elkaar gezet. Vandaar de opmerking. (een dergelijke case niet je in slechts enkele minuten)
oh! Nee, wij hebben ook een soort schietapparaat. Is het zelfde als de niet-er met het verschil dat je er rijen met 6mm/12mm spijkertjes in schiet.

Verder zal ik vandaag proberen naar de ijzerhandel te gaan, en daar nog even vragen over wat voor gereedschap er handig zijn om alu te zagen happy :)
Topic: Het bouwen van een case (10-5-2005 16:46:00)

Tom schreef:

Een goede pneumatische popnagel tang, koop je tussen de € 125,- en de 300,-

Wat betreft het op maat zagen van je sluitprofiel,
zou ik zeggen:
Ga eens helemaal naar het begin van dit topic.
Daar heb ik op zijn Janboerenfluitjes uitgelegd hoe een minder geoutillerde DHZver een redelijk kistje kan maken.
Gister nog gekeken wink ;)
Maar daar doe je het met een verstekbakje en ijzerzaag, ik zoek nu (liefst electrische) alternatieven.
Topic: Het bouwen van een case (10-5-2005 09:55:00)

kvm schreef:

Nee, ik vergis mij zeer zeker niet, anders had ik er ook niet over gesproken. Om precies te zijn ,95Euro heb ik er voor betaald.
En, ja ook voor dikke popnagels. Voor een beetje harmonica tang betaal je ook vrij veel, bovendien heeft martijn een compressor.
Hmm, ik heb hier anders toch wel geinformeerd naar verscheidene flightcasebouwbedrijven en ijzer(groot)handelaars. Heb je misschien een linkje of foto van wat je bedoeld?

kvm schreef:

Niet gebruikt, of niet geschikt??
wat bedoel je hier nou precies mee? ashamed :$

kvm schreef:

Een case meet ik goed op en lijm ik razz :p daarna wordt hij met de tacker (ook op lucht) in elkaar gezet, werkt supersnel.
Hehe ja, zal anders ook wel voortaan gaan lijmen vooraf, tot nu toe heb ik alleen maar aan het eind lijm tussen de voegen gesmeerd.
Topic: Het bouwen van een case (9-5-2005 19:53:00)
Alles word ook nog eens vastgezet met hoekprofiel hoor, en tot nu toe is er nog niks verkeerd gegaan hoor! Maar zal er in de toekomst wel wat meer aan denken lijm te gebruiken.

Ik las net trouwens dat sluitprofiel ook met een decoupeerzaag gezaagd kan worden, foto's?!?! ik snap niet hoe je dat mooi kan krijgen?
Topic: Het bouwen van een case (9-5-2005 19:09:00)

kvm schreef:

Je hebt een compressor, dus waarom koop je dan geen pneumatische popnageltang(blindklinknageltang)? In een beetje aanbieding kost zo'n ding 100, hooguit 125 euro.
Vergis je niet, een pleumatische popnageltang voor zulke dikke popnagels kost al gauw een paar ruggen. De goedkoopste en snelste oplossing is naar volgens mij om een stevige harmonicatang (zo noem ik het tenminste) te kopen. Een echte Gesipa kost zo'n €200 maar een OEM versie kost zo'n 140 euro o.i.d.
Wij hebben deze laatst aangeschaft en het werkt heeel goed! Gewoon 2x met weinig moeite heen en weer halen en hij popt ze hardstikke mooi.

@KVM: Ik gebruik hem zegmaar om de hoekprofielen die een beetje bol zijn zo beter op het hout te kunnen laten sluiten, zie foto

@DJmouse, nouja schoot af en toe uit enzo wink ;)

Ik heb trouwens iets heel doms gedaan, de versterkerkist is namelijk 4mm te kort. Heb dus besloten kist gedeeltelijk opnieuw te maken. Nog een paar foto's gemaakt van de kist.
Flightcasebouwers met een zwakke maag niet kijken:
Foto1
Foto2
Foto3
Foto4
Foto5