Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Larzzzie

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Larzzzie (Pagina: 10 van 10)

Topic: lichtshow software (9-1-2005 21:34:00)
het zal vast wel kunnen, aangezien ik de full version (peform) heb, heb ik dat nog nooit geprobeerd. Maar volgens de makers van wysiwyg(cast software) is het in de demo mode niet mogelijk om projecten op te slaan en af te drukken... (probeer na het downloaden van wysiwyg maar eens de "wysiwyg" te starten (ipv. " wysiwyg (demo " ). Dan krijg je een mooie melding met de mededeling dat je wysiwyg demo moet starten en dat je daarin alle mogelijkheden hebt behalve printen en opslaan...! Maar goed, als jij dat wel voormekaar hebt ben je voor weinig geld en moeite klaar happy :) (waarschijnlijk bedoel jij dat jij screenshotjes van wysiwyg op kan slaan en kan printen, maar je kan ws niet je hele project opslaan en later weer bewerken etc.?!)
Topic: lichtshow software (9-1-2005 21:23:00)
waarom hadden jullie collega's dan niet eerst bij elkaar te raden gegaan...! sneaky :V
Topic: lichtshow software (9-1-2005 21:19:00)
@ peron55: voor jou is wysiwyg nog niet eens zo gek: je kunt zelf het aanzicht bepalen (dus boven, voor, achter, onder, zij, 3d etc.) in de CAD mode... Je kan natuurlijk ook gaan tekenen met autocad, echter heb je hier niet de symbolen van lampen e.d. (overigens kan je met ieder tekenprogramma gewoon plat en netjes tekenen, als dat is wat je bedoelt)

@ de rest van dit topic: de wysiwyg demo die je via cast- software kunt downloaden is de gewoon de volledige wysiwyg, alleen kanj e niet printen en niet opslaan, soms lastig, maar een screenshotje doet wonderen, je hebt dan namelijk ook gewoon je tekening!. Zoals al vermeld is is er voor rond de 100 euro een dongle te koop (legaal) , daarmee heb je dan een " kleine" versie van wysiwyg.
er zijn mensen die hebben een crack ( is vast ook ergens te downloaden), en daarmee dus wysiwyg peform ,de uitgebreidste versie van wysiwyg (echter wel illegaal)...

@ perron55/ peron55: voor het gemak twee namen die lekker op elkaar lijken EN opdezelfde dag hier op het forum zijn gekomen... (welkom trouwens)... laugh :D shut up :X
Topic: gaffa tape (7-1-2005 16:54:00)
ideaal toch wink ;) beetje gaffa happy :)

maar we gaan wel weer erg offtoppic....!
Topic: gaffa tape (7-1-2005 13:12:00)
zo zag ik er laatst een rijden die had een complete deur eruit gereden, maar net zo makkelijk weer vast aan z'n auto getaped (geeen nichiban wink ;) ) en dan met 140 over de snelweg... ach.. zo blijft het wel spannend, autorijden!

achja, waar mensen tape voor gebruiken....
Topic: gaffa tape (7-1-2005 10:10:00)

Tom schreef:

Op jaarmarkten, en de wat grotere weekmarkten;
staan vaak gereedschap-collega's van me.
Deze hebben goedkoop een vrij goede merkloze kwaliteit gaffa.
In het zwart en in het grijs.

Wel moet je het gaffa meteen na je optreden weer verwijderen, want als je daar een week mee wacht, laat het lijmvlekken achter en is het heel slecht los te trekken.
Goede (dure) kwaliteit gaffa heeft deze negatieve eigenschap niet, is daarom het beste.
Wij hebben vaak genoeg " echte nichiban" (witte)gaffa gebruikt om even op een flightcase te scrhijven wat erin zit. Laatst een boel nieuwe cases gekregen en de oude weg gedaan, gaffa eraf gehaald, maar er zaten wel lijmresten op... (en ik weet 100% zeker dat het nichiban was!) Het is dan wel na ong. een jaar maar goed... het heeft de eigenschap wel, op langere termijn...!
(Plak voor de grap 's een stukje op een warme par, eind van de avond is het ook hele maal weg en zitten er ook resten aan je par razz :p )
Topic: Kwaliteit van de duurdere Showtec producten (3-1-2005 19:06:00)
Daar heb je wel enigszins gelijk in, maaaaar, KAN je hem nog verkopen...!?! Door de naam die eraanhangt is die kans veel kleiner. De kans dat de verkopers van die 2 macs ze wel verkopen voor hun vraagprijs en misschien wel meer, is velen malen groter dan dat jij je showtecs verkoopt voor die 500 euro!
De naam en reputatie van een product ligt erg gevoelig voor de (tweede hands) verkoop.
Topic: ideeën uitlichten kerstmarkt (8-12-2004 22:02:00)
:-)kerststal zijn we over uit! KERSTbomen: Groen van achteren?? bomen aan het plein?? groen/rood/blauw ?? er staan 4 bomen op ´n rij, ze krijgen ieder 1 par 56 300w . wat is daar het beste voor qua kleur??

Podium is geworden: 8 x par 64 front ( 152, 117); tegen 8 x par 56 long( 106, 124) onder het podium (is met kaasdoek "omwikkeld" dus kan lampje onder) 4 x par 56 short (195).
Verder is er achter het podium direct een grote gevel; hierop projecteer ik dmv van 2 scans wat sterren en met 1 horizonbak wordt de hele gevel mooi blauw (met gele/witte sterren ziet dat er toch mooi uit hoop ik;-) ) verder heb ik 2 sneeuwmachinetjes om er in ieder geval een soort van witte kerst van te maken... Nog suggesties/opmerkingen?
Topic: ideeën uitlichten kerstmarkt (8-12-2004 21:10:00)
dat is ook zeker weer zo.. sowiso 152 om " gezichten" aan te lichten... misschien wat rood invul maar voor "tegen/ diepte" lijkt me blauw (195) wel mooi... (is niet heel koud blauw zegmaar..). Ben bang dat het er met geel erbij meteen weer zo´n "disco" is... (ook wel leuk maar da is nu net niet de bedoeling ;-) )
Topic: ideeën uitlichten kerstmarkt (8-12-2004 20:59:00)
Kerststal moet vooral sfeervol zijn en ik denk dat blauw en alleen een zacht frontje wel mooi is of toch dat rood en groen??!

Wat voor kleur dacht je aan bij de kerstbomen??

Ik gebruik voor lange stukken 220 allemaal cee form en ik zorg dat er goede afscherming is voor vocht en kinderhandjes:-)
Topic: ideeën uitlichten kerstmarkt (7-12-2004 22:20:00)
hangt hoog genoeg :-) ( 4 mtr ong.)
Topic: ideeën uitlichten kerstmarkt (7-12-2004 22:12:00)
Hej forummers,

Binnenkort moet ik een heuse kerstmarkt uitlichten en het geluid verzorgen.
Het podium is geen probleem maar wat meer een probleem is zijn de kraampjes en
de levende kerststal; een hok van 4 x 4 met wat levende personages erin; hoe kan ik dit het leukst uitlichten en met welke kleuren? (moet vooral sfeervol en " ouderwets " zijn.
Verder is het de bedoeling dat er her en der kerstbomen staan welke allemaal een leuk parretje krijgen (195 bijv.) om net even wat meer naar voren te komen. De pleinen waar het gebeurt moet ook worden uitgelicht: hiervoor zijn zo´n 16 multiparren beschikbaar. Welke kleuren en hoe het beste aan te pakken?

Dus: Hoe, wat en waarom?

Beschikbaar:

Kerststal: 8 x par 56 short black en 4 x par 64 long
Pleinen: 16 x multipar (source four)
Kramen: priksnoeren en per kraam 2 par 56 short (in totaal 8 kramen)
Terras: omringt met kerstbomen 8 par 56

Voor het podium heb ik al het e.e.a. liggen wat voorgaande jaren ook is gebruikt alleen dan nu in een andere constructie etc. Echter is de rest eromheen wat groter! Wie helpt?
Topic: Martin Lightjockey + WYSIWYG (7-12-2004 20:27:00)
Jo menno! Ik dacht toch echt dat je een dongle had (had ff verkeerd begrepen) ;-) haha! ik zal niet meer zo ijlen...!! (ach ja.. kan gebeuren!)
Topic: Martin Lightjockey + WYSIWYG (5-12-2004 17:56:00)
oke sorry verkeerd gelezen; máár echter kan er met een demo versie en de dongle wél worden opgeslagen en verwerkt en ontworpen worden en dat kan met de demo versie zonder dongle niet.

Hoe deze twee pakketen met elkaar te "verbinden" zijn weet ik niet zo te zeggen...
Topic: Martin Lightjockey + WYSIWYG (5-12-2004 16:11:00)
ik heb het nagevraagt en hij betaalde voor de dongle écht maar 120,00 euro!!
waar? bij een bedrijf hier in de buurt... als je het wilt weten zal ik het even voor je navragen!!
De dongle zorgt ervoor dat ie het doet. Echter heb je dan voor lightjockey nog wél een usb => dmx adapter nodig...
Topic: Martin Lightjockey + WYSIWYG (5-12-2004 15:39:00)
Dongle?

Een vriend van me heeft laatst ook een Wysiwyg dongle gekocht (usb "pen" met een bepaalde code) waardoor hij de demo kan gebruiken en kan koppelen aan andere -sturings?- programma´s. Kosten? Rond de 100,-- euro.
Topic: Het grote drive-in show woordenboek (4-12-2004 21:25:00)
óók wel leuk na de site van **** te hebben bezocht:

" En nu? We hebben op veel sites gekeken voor lichten enz. We waren het eerst geslaagd op www.marktplaats.nl een leuk flikkerlicht gezien. Maar dat is natuurlijk niet genoeg. Wat dacht je van boxen haha.. www.conrad.com prachtige boxen zien staan met 500 watt vermogen. Na lang zoeken op internet kwamen we op www.musicandlight.nl mooie rookmachine gekocht met 1liter vloeistof. Leuk sinterklaas cadeautje toch? En ook nog op www.elektro-online.nl een laser , mushroom flikkerlicht en een showtech tubemoon. Dat zijn de materialen voor wat we nu hebben. En er komt natuurlijk meer. En langzamer hand hebben we ook platen gekocht voor de Draaitafel. Prachtig ding geworden! ( foto ). Zo werd ook de internet site gemaakt door***** zijn neef: ***** En komen we weer bij nu. "

HÚN wil ik voor mijn feestje :-)

(mods; de namen van de "leveranciers" zeggen alweer ´s genoeg,ik weet niet of dré ze hier wil hebben anders edit ik ´m even... )
Topic: Het grote drive-in show woordenboek (4-12-2004 21:22:00)
marktplaats... tss..:

" te koop aangeboden - **** drive-in show - **** drivein show geeft gezellige en sfeervolle feesten. Voor een prijs van 25 euro. ... Te Huur, **** drive-in show. ... "

ofwel: we komen met 3 vriendjes voor het eerst op je feest draaien met twee cd spelers en een hifi versterker van opa en de knalboxen van papa. Ook hebben we een mooie moonflower, hier op marktplaats gevonden

[edit] even de naam veranderd in **** wel zo netjes [/edit]
Topic: verloopjes (25-11-2004 21:42:00)
Disco´s, concertjes ( zang, band), theater... vanalles...!!

Wat is jullie mening over de zgn. "koppelbusjes" welbekend uit het dapboek... of liever een stukje kabel ertussen?
Topic: verloopjes (25-11-2004 19:40:00)
ik ben bezig met het maken van veel verschillende geluid/licht verloopjes; waarom? omdat je altijd wel een situatie hebt waarin je net even dat verloopje nodig hebt... voorbeeld: laatst waren we aan ´t bouwen voor een theaterproductie. Er was iemand die even kwam "helpen". Is begonnen met aansluiten van de ASL, wat gebeurt; alles verkeerd om... toen kwam een female-female xlr toch wel erg mooi van pas! En zo zijn er nog tal voorbeelden.. (komt een meisje met een mp3 speler" dit is mijn dansje in de voorstelling" nog even snel een xlr-jack zitten maken....
Nu is mijn vraag omdat ik nog pluggen moet bestellen: welke verloop moet ik nu absoluut niet vergeten en is bij jou standaard mee?!

Ik heb al:
XLR 5 p male – XLR 3 p female
XLR 5 p female – XLR 3 p male

XLR 3 p male – XLR 5 p female
XLR 3 p female – XLR 5 p male

XLR 3 p male - XLR 3 p male
XLR 3 p female – XLR 3 p female

XLR 3 p male – Jack male
XLR 3 p female – Jack male
XLR 3 p male – Jack female
XLR 3 p female – Jack male

wie vult me aan??