Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Coda

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 36 bijdrage(n) van Coda (Pagina: 1 van 2)

Topic: Passend Beginnummer voor feest in Manebrug. (15-3-2008 12:44:00)
Brand new day van The Wiz, lekker begin nummer...
Topic: Welke nummers passen lekker in de mix? (29-7-2007 15:48:00)

jordydonze schreef:

Marco borsato - Ik leef niet meer voor jou (bij 1 min 7 remain) Wham - edge of heaven. Zorg wel dat je marco weghaalt voordat hij begint met zingen ;). aan de pitch hoeft niets gedaan te worden.
Alsjeblieft... verzin zelf eens wat... Deze is echt uitgekauwd.
Topic: Vanaf 1 januari 2007, 6% BTW voor DJ. (24-10-2006 15:57:00)
Vanaf januari alle dj's 6%!

Gezamenlijke motie SP en D66 regelt artiestenstatus voor dj
De bandjeswereld had het er lang moeilijk mee. Tien jaar geleden nam niemand buiten het eigen wereldje een dj serieus. Vijf jaar geleden erkenden muzikanten hun gelijke in de artiest achter de draaitafel. Vanaf januari ziet ook de politiek geen verschil meer. Maandag dienden D66 en SP samen een motie die de minister meteen overnam. Vanaf januari is elke dj die ergens optreedt artiest en kan dus ook elke organisator die een dj boekt het lage btw-tarief hanteren.

Bij het gevecht om de artiestenstatus gaat het grofweg om twee zaken. Ten eerste is er de loonbelasting en sociale premies. Artiesten kunnen gebruik maken van de zogenaamde artiestenregeling. Dan dragen ook zij loonbelasting en sociale premies af van hun gage via de boeker/concertzaal. Het voordeel is duidelijk: heb je geen werk als artiest, dan is er ook voor jou een sociaal vangnet. De dj kan hier nu echter niet zomaar gebruik van maken. Hij moet bewijzen dat ook hij een artiest is, maar het is niet kraakhelder hoe hij dat zou kunnen doen. Gevolg: het hangt van de belastinginspecteur af of een dj wel of niet als artiest wordt gezien.

Daarnaast is er de omzetbelasting waar een artiest of een boeker van een artiest mee te maken heeft. De entree voor concerten is in principe belast met het lage btw tarief van 6 procent. Maar een dj, is dat nu een artiest of niet? Voor de omzetbelasting is er wel een richtlijn. Wanneer - hou je vast - hij of zij eigen werk produceert dat is opgenomen in een professionele studio en als dat werk in vaktijdschriften besproken wordt door collega's, mag een dj zichzelf artiest noemen. En het is aan de organisator of boeker van een artiest om dit te bewijzen.

Deze regel speelt in de hand dat juist de goed betaalde bekendere dj's onder het lage tarief vallen, terwijl onbekende beginnende talenten onder het hoge tarief vallen. Maar het lage tarief was nu juist bedoeld om een 'culturele infrastructuur' te stimuleren.

De oplossing is volgens Boris van der Ham (D66) en Arda Gerkens (SP) heel simpel: schaf het arbitraire onderscheid tussen dj en artiest af. Dat scheelt de organisator een hoop administratie en geeft hem meer ruimte om aanstormend talent te boeken en het geeft de dj de rechten die ook andere artiesten al hebben.

De grote maar is het feit dat bij een gelijktrekking van alle dj's zonder een bewijslast, je ook de discotheek op de hoek de mogelijkheid geeft om het lage btw-tarief te hanteren. Dat schopt velen tegen het zere been. Moet je de commerciele exploitant van een discotheek dat belastingvoordeel geven? Van der Ham vindt van wel: "Je moet soms met hagel schieten in de politiek. Bovendien stel je die vraag ook niet als de kroeg op de hoek het lokale bluesbandje boekt of wanneer Marco Borsato tien keer het Gelredome uitverkoopt." Volgens de beide politici is het heel simpel: "De politiek moet dat oordeel over smaak niet maken."

Naast dit verzoek was er ook nog een motie om de rompslomp rondom de artiestenregeling te beperken. Nu zorgt de artiestenregeling voor heel veel papierwerk bij popzalen omdat ze aan het eind van het jaar elke artiest die is betaald door het podium een loonverklaring moeten opsturen. Volgens SP en D66 kan dat veel simpeler. Ze hebben de minister gevraagd te komen met een oplossing. Deze motie gaat komende week in stemming.
Topic: Welke nummers passen lekker in de mix? (4-7-2006 21:58:00)
Conga is in principe met elk (house-)nummer prima te mixen. Je hoeft maar weinig bij te sturen.
Topic: Oud & Nieuw 2005! (7-12-2004 17:20:00)
Organiseer dit jaar een oud en nieuw feest in cafe/gallerie Dante te Breda.
Prachtige locatie, 3 etages... kijk maar op onze website:

www.mas-musica.nl/ over onze namen kun je met je muis bewegen en dan verschijnt er een leuk introotje.

groeten!

oja...zet ook even je speakers aan... wink ;)
Topic: Eindelijk 'gereserveerd' de Xone:62 ;) (25-6-2004 10:22:00)
haha ja zeg, ik kan hem ook net zo goed naar je sturen, kan je het zelf zien;)
Als ik de tijd er voor vind zal ik een mix posten.
Topic: Eindelijk 'gereserveerd' de Xone:62 ;) (17-6-2004 13:06:00)
Bij deze:

www.mas-musica.nl/video/

Ik hoop dat het wat duidelijkheid geeft.
Topic: Eindelijk 'gereserveerd' de Xone:62 ;) (16-6-2004 16:01:00)
Op dit moment heb ik even geen digi-cam, maar ik zal er vanavond wel eentje uploaden.
Het komt er op neer dat de midden tonen onderverdeelt zijn in hoge en lage middentonen. Bijvoorbeeld met de lage middentonen draai je een baslijntje weg. Met de hoge middentonen draai je het frequentie gebied van bijvoorbeeld zang mee weg. Maar goed, ik post vanavond wel een ondersteunend filmpje.
Topic: muziek voor kampioenen voetbal (11-4-2004 14:21:00)
Ik doel eigenlijk op een ander nummer, waarin een sample zit van het commentaar van Jack van Gelder bij het doelpunt van Dennis Bergkamp.
Topic: muziek voor kampioenen voetbal (11-4-2004 01:06:00)

hessel schreef:

Het lied van WK '98. Ik weet niet meer hoe hij heet.
Zou je die aub even willen opzoeken, ben erg benieuwd. Zoek de artiest en titel al jaren. Alvast bedankt
Topic: Carnaval 2004 (26-2-2004 23:20:00)

Niek Bolscher schreef:

Wat ook een knaller dit jaar was, waren de Bad Brothers met het nr: Leef als een zigeuner (b kant van de single Jet's geht los)
Origineel is 10x beter...
Klopt maar dit geldt bijna voor alle apres skinummers. Het was deze carnaval meer en meer "pak een oude hit en gooi er een beat onder". Heel jammer maar het publiek reageerd er voor alsnog positief op (helaas).
Topic: happy hardcore nummers (18-1-2004 19:37:00)
Kijk eens naar de Bounce cd's van Mental Theo.
Spit de tracklisten een keer door en je kan een aaridg happy harcore feest geven.
Topic: Pioneer HDJ 1000 (2-12-2003 17:47:00)
Bij mij precies hetzelfde probleem!! Heb al eens een nieuwe gehad (3 maanden geleden) en deze geeft nu alweer (! angry ) hetzelfde probleem. Aansluiting aan de linkerschelp is gewoon ruk. Toch maar een sony dan?:S
Topic: Kerst Party Knallers (30-10-2003 22:59:00)
Party Preachers - Wild Christmas

Iedereen gaat er op los;)
Topic: Welk nummer is dit? (22-10-2003 20:17:00)
U wordt hartelijk bedankt!! wink ;)
Topic: Welk nummer is dit? (22-10-2003 14:13:00)
Ik ben op zoek naar een nummer waarvan ik alleen vaag de tekst weet. Toevallig dat Roger Sanchez de remix eens in één van zijn sets draaide.

De tekst gaat ongeveer(!) zo:

I'm gonna be higher, like liar/fire, insire/desire... Het is een beetj een reggea achtig nummer.

Alvast bedankt!!
Topic: pioneer djm500 vs djm600 (12-8-2003 00:19:00)
Ik heb zelf ook de DJM-600 gehad en ben nu overgestapt op de xone:62.

Gedurende 2 jaar heb ik eigenlijk totaal geen problemen gehad met de pioneer, terwijl ik er toch veel mee heb gedraaid zowel thuis, als in cafe's. Wat me wél tegenviel was de geluidskwaliteit. Naar mijn zin klonk dit niet altijd even mooi. Heb met carnaval de mixer flink op zn donder gegeven. Dit resulteerde in een geluid wat je kan beschrijven alsof de boxen opgeblazen waren. Uiteraard ken ik de regel Rood is (w)Rong. happy :) Maar het klonk gewoon niet lekker.

Verder als thuis mixer issie gewoon perfect, daar zal hij het ook niet snel moeilijk krijgen. En voor die €299 extra zou ik toch voor de DJM600 gaan. Waarom? Betere faders, leuke effecten en misschien zelfs meer kwaliteit.
Topic: BREIN pakt Kazaa gebruikers aan! (11-8-2003 12:11:00)
Bron: www.automatiseringgids.nl/news/default.asp?nwsId=23333

Net sluit zich rond de gebruikers van KaZaA


Den Haag, 7.55 uur - De stichting Bescherming Rechten Entertainment Industrie (Brein) bereidt acties voor om gebruikers van muziek- en software-uitwisseldiensten te vervolgen.

De stichting volgt daarmee acties in de Verenigde Staten, Denemarken en Italië waar recent duizenden gebruikers van muziek- en bestandsuitwisseldiensten als KaZaA en Grokster een schikkingsvoorstel in de bus kregen. De rekeningen lopen op tot wel 10.000 dollar. Volgens Brein-directeur Tim Kuik nemen de partijen die zijn organisatie vertegenwoordigt, in het najaar een besluit. "Het gaat die kant op. Ik verwacht geen grote verdeeldheid. De voorbereidingen liggen op schema."

Om tot actie over te gaan, moet de stichting eerst de adres (NAW)-gegevens achterhalen die horen bij een IP-adres waarop illegale kopieën worden aangeboden. Internet service providers (ISP's) geven die informatie over hun klanten niet, tenzij er een civielrechtelijk bevel ligt. De stichting is daardoor afhankelijk van de belangenafweging die de rechter voor elke individuele 'piraat' moet maken.

Die situatie kan echter binnenkort veranderen. De branchevereniging van internetaanbieders NLIP wijst op het wetsvoorstel 'vorderen gegevens telecommunicatie' dat de opvragingsbevoegdheid van opsporingsambtenaren sterk verruimt. Bovendien heeft het Europees Parlement in juni de 'Declaration against Piracy' aangenomen die lidstaten maant deze schending van rechten aan te pakken.

---------
Degene die hier(nog) gebruik van maken... Je bent gewaarschuwd!;-)
Topic: R&B en Dancehall Zomer Hits (10-8-2003 23:10:00)
Kevin Little - Turn me on ? Dus niet de verkrachtte versie van de RMX Crew.
Topic: Extreme DJ-GEAR/Set-up's (29-7-2003 01:21:00)

Boellie schreef:

Ja, ik ben helemaal met jullie eens dat dit niet echt indrukwekkend is, de Gear is gaaf maar als je echt even spaart en echt wilt heb je het die Denons (behoorlijk) snel bij elkaar, had mischien beter ietsie meer voor zijn mixer uit kunnen geven maar dat is mijn mening.
Ja ok, het past misschien niet in het rijtje "extreme", maar het is toch zeker wel een opvallende set-up. Ik zou zeggen hang alles op een dateq appolo o.d. Dit ziet er niet echt mooi uit natuurlijk. Het oog wil ook wat. happy :)