Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van CyberDance

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van CyberDance (Pagina: 4 van 10)

Topic: PathTest draaiend op een QNAP. (5-2-2015 22:08:00)

Webbie schreef:

Mijn PC zit op poortje 6 (groene cirkel), de QNAP op de poorten 17-18 (groen rode cirkel, Trunk1) en mijn ESXi op 23-24 (rode cirkel, Trunk2). Ik zie dat ik nog steeds wat moet doen aan de ESXi configuratie (was het al weer vergeten), om de performance omhoog te brengen moet ik de Intel Dual-port server kaart onder VMware anders configureren.

Greetz Webbie...
Performance van het ESXi netwerk alsin dat de poorten van de trunk niet gelijk belast worden? Volgens mij is de goede instelling Load balancing op basis van IP Hash maar ook dat is helaas niet heilig als je maar met een klein aantal machines verbindt, omdat vmware op basis van de source en destination IP adressen gaat bepalen welke link gebruikt wordt en dus niet per definitie keurig 50/50 load-balanced.
Bij de default instelling wordt er overigens helemaal niet ge-loadbalanced en wordt er enkel overgeschakeld naar een andere link als de actieve verbroken is.

Hier thuis zit er ook wel een redelijk gat tussen de 2 uplinks in trunk mode:
https://cybernetworks.nl/~tom/files/cs1-esx.png

Klik voor groot

Qua uptime gaat het hier overigens de goede kant op zie ik sneaky :V
https://cybernetworks.nl/~tom/files/cs1-uptime.png

Bij dit soort speedtestjes zijn er overigens ook aardig wat instellingen die de resultaten kunnen beïnvloeden. Voorbeeldje hiervan is de TCP Window size in Iperf. Kan geen kwaad om voor dat soort settings de logica er goed in te houden binnen een netwerk. Afhankelijk van de firewall instellingen (public, work etc) kan windows hiervoor ook nog wel eens roet in het eten gooien en dingen aanpassen zonder dat je het weet.

Zeker als je richting disk en file-share performance gaat meten worden dat soort instellingen nog belangrijker. Dwz block size van je raid array, esx datastore, windows partities etcetc gelijk houden. Ik heb in het verleden bij de test-scenario's voor de iSCSI server hier wel ontdekt dat sommige default instellingen redelijk wat roet in het eten kunnen gooien.
Topic: PC / Server voor PA gebruik. (2-2-2015 13:44:00)

jadjong schreef:

HD-SDI, de rest schiet niet op.
HD-SDI is top voor video toepassingen, mits de rest van je infra er ook op aangepast is.

Om een simpel beeldscherm op een pc aan te sluiten? naaaahhh...
Topic: American DJ ST-132 VS VMB TE-034 Wind-Up Statief (27-1-2015 18:52:00)

big bang schreef:

CyberDance schreef:

Wis niet dat de ADJ variant 120 mocht ashamed :$
Is ook niet zo, maar wel met de VMB TE-034 (125 kg zelfs). Ik zie de TE-034 toch vooral als statiefje voor een lichtbrug, maar een klein carré moet zeker kunnen. De lage werkhoogte is heel erg prettig.

Ik zie nu dat er (sinds namm 2015) ook een TE-046 bestaat. Is dat niet een heel handig ding voor jou? Max load 150 kg en max height 4,6 m
Aaah, oeps. Met de 034 zou een klein carreetje nog wel moeten lukken idd. Die lage werkhoogte geldt natuurlijk wel alleen maar als je de verlengbuizen niet gebruikt.
De specs op de VMB site zijn in dat opzicht ook wel een beetje misleidend. Zonder verlengstuk gaat ie maar 3.2mtr dus daarmee krijg je geen 3mtr poten onder een carreetje, wat betekent dat dat verlengstuk meestal wel nodig is.
Topic: Advies gezocht van grotere bedrijven (27-1-2015 13:38:00)
Eens met de rest.

Voor bijkomende wensen kan je altijd kijken wat de opties zijn binnen het budget, maar in dit geval lijkt het me vrij duidelijk dat die redelijk klein zijn. Extra kosten die je moet maken om aan hun extra wensen te voldoen doorrekenen aan de klant lijkt me niet meer dan normaal.

Als ze iemand anders vinden die het wel voor die prijs doet kan je beter de ander zich in de vingers laten snijden dan dat je er zelf spijt van krijgt gedurende de ritshut up :X
Topic: American DJ ST-132 VS VMB TE-034 Wind-Up Statief (27-1-2015 13:24:00)

BSS schreef:

Hey Cyber

...

Totaal = 280 kg, en dan heb ik toch ruim gerekend kwa gewicht denk ik.

Dat zou ik met 4 statieven van 120kg max toch veilig omhoog moeten krijgen?
120*4*0.75 = 360kg
Dan heb ik toch nog een ruime marge?
De eurolift ES-160's mogen 80kg max, dus dan zit je op 320kg voor het totaal. Wis niet dat de ADJ variant 120 mocht ashamed :$
Op de 1 of andere manier heb ik altijd het gevoel gehad dat als je rond die 80kg komt dat het toch net allemaal wat stroever gaat dan wat naar mijn idee prettig is. Verder zit je bij een constructie met 4 punten (ten opzichte van een normaal recht trussje) ook nog met het issue dat als niet iedereen even snel draait sommige statieven een hoop extra gewicht te verduren krijgen en het dus nog allemaal wat stroever gaat. Vandaar dat ik toen het besluit heb genomen dat careetjes (tenzij klein en bijna leeg voor een beursstandje oid) niet meer met dat soort statieven omhoog gaan.

BSS schreef:

Misschien dat jij in martin mac 500's denkt of armaturen van 20-30kg, en dan begrijp ik je. Maar met die led movingheadjes lijkt het me allemaal prima te doen toch? Of zie ik iets over het hoofd?
Wat er hier in de carreetjes hangt is nogal variabel, dat kunnen kryptons / 101-tjes zijn maar ook VL2500's (Mac 500/600s zijn gelukkig alweer even geleden verkocht happy :) ). De keuze voor 1 type statief wat een tik zwaarder is is idd wel een stuk makkelijker op het moment dat er ook wat vaker zwaardere constructies de lucht in moeten.
Ik wil nog steeds een keer richting een set serieuze vorken die compact genoeg zijn in transport om alles te vervangen (Op statiefjes kaliber ES160 / TE034 na natuurlijk), ook omdat er nogal eens achtertrussjes met kleine ledwalls omhoog moeten, maar €10.000 uitgeven aan een 4 blokken metaal blijft toch lastig sad :(
Topic: PC / Server voor PA gebruik. (27-1-2015 12:54:00)
VGA? Omdat het gewoon wel altijd werkt? laugh :D
Topic: PC / Server voor PA gebruik. (25-1-2015 14:14:00)
Interessant happy :)

Ik denk dat de keuze van de kast ook vooral afhangt van de applicatie waarvoor het gebruikt gaat worden. Een simpele mini-itx behuizing kan voor een lichtsturing prima volstaan als het weggewerkt zit in een flightcase samen met controller/touchscreen etc. Op die manier heb ik een cuelux computersturing.

In het verleden heb ik ook wel een paar PC-tjes gebouwd op basis van een 19" 1HE supermicro kastje, werkte ook prima.

Afgelopen zomer heb ik het project opgevat om een mediaserver te bouwen. Gezien de hoeveelheid electronica die daarin moest is dat een vrij grote 4HE kast geworden die vervolgens nog relatief wat modificaties nodig had (standaard scherm vervangen door touchscreen etc). Daar heb ik ervoor gekozen om bijvoorbeeld de audiokaart niet in te bouwen maar gewoon extern te houden aangezien er in de flightcase toch nog diverse converters moeten komen die onmogelijk allemaal in de computerkast te bouwen zijn. De uiteindelijke aansluitingen gaan via een patch panel dus allemaal D-Size op de case zetten is dan ook niet echt nodig.

Momenteel is er ook een volledig custom 19" 2HE 40cm diep kastje in de maak wat nog het meest aansluit bij de ideën van Webbie. In mijn geval wel specifiek bedoeld als foolproof stand-alone versie van een van een vrij populaire PC-Based lichtsturing die gaat draaien op windows embedded.
Features als wifi (standaard geconfigureerd als AP zodat ipad/iphone app kan connecten), 3p en 5p DMX out op de achterkant, geïntegreerde UPS, SSD en custom front panel met verlichte buttons, indicatieleds voor power, dmx etc en een paar USB poorten zijn daarin helemaal geïntegreerd.
Voor configuratie kan er een scherm en muis op worden aangesloten en met een touchscreen en extra remote heb je zelfs een relatief uitgebreide lichtsturing, echter in de basis is het bedoeld om ieder persoon een lichtshow, uitgebreider dan een paar fourbarren, te kunnen laten bedienen zonder dat het mis kan gaan.

Wat naar mijn idee velen overigens vergeten bij al die PC projectjes is images maken van een clean systeem wat je snel kan terugzetten. ALs om de 1 of andere reden wat fout gaat als je op locatie staat of iemand heeft lopen rommelen is het wel zo fijn om met een paar klikken terug te kunnen naar een 100% schone en werkende installatie. Showfiles of content sla je op op een aparte partitie.
Voor de macbooks in de verhuur heb ik hetzelfde gedaan: via recovery kan je met een paar klikken terug naar een volledig schone installatie, met alle goede instellingen.
Topic: American DJ ST-132 VS VMB TE-034 Wind-Up Statief (25-1-2015 13:00:00)
Let op dat je met statieven die tot 3.50 gaan nooit een carreetje met 3.5mtr poten (dus 4mtr bovenkant, wat wel redelijk vaak voorkomt) kan bouwen omdat je statieven niet hoog genoeg gaan. Met een statief wat tot 4.00 meter gaat kan dat wel.

Betreft het ADJ / Eurolift verhaal: dat zijn leuke statiefjes voor losse trussjes bij een disco, maar voor carréétjes raad ik ze absoluut af, je zit dan veel te snel aan hun max gewicht en dat vinden ze niet fijn.

Als je carreetjes niet op statieven wil tillen is de enige optie vorkliften, werkt erg fijn, maar zit ook een prijskaartje aan.
Topic: MAC 550 of toch MAC2000 (13-1-2015 18:37:00)
Als een 250W MSD wapper niet meer voldoet qua output ga je toch al naar de iets grotere feestjes dan een locale kroeg of bruiloft.
Bij allround kan ik me inbeelden dat er niet alleen disco mee gedraaid wordt maar wellicht ook iets richting voorstellingen of theater: bepaalde features zoals zoom en CMY in 250-pitters is schaars dus dan kom je al snel op de wat stevigere modellen uit.

Van de mac2K's zou ik mijn handen ook afhouden net zoals de écht oude series (500/600) maar een relatief moderne 575 of 700W spot is zo groot en zwaar nou ook weer niet. Qua onderhoud is een sensor een sensor en een fannetje een fannetje, dat is niet heel anders in een kleine of grote spot en bij normaal gebruik gaat er niet veel meer stuk dan dat. Wellicht een keer een kabelboom, ligt aan de draai-uren.
Lampen zijn duurder (maar niet per sé duurder voor een oude dan nieuwe spot) maar je moet er iets voor over hebben natuurlijk ;-)

Bij je aankoopbudget alvast nieuwe lampen meerekenen en die ook gelijk vervangen scheelt al een hoop.
Topic: MAC 550 of toch MAC2000 (11-1-2015 15:06:00)
Mac700 wordt tegenwoordig ook massaal aangeboden en kost de wereld niet meer. Dat zou dan mijn keuze zijn.

Dan heb je de functies van de mac 2000 in een behuizing niet veel groter dan een 550. En er komt nog meer licht uit ook razz :p
Topic: Het bouwen van een case (6-12-2014 14:24:00)
AED gebruikt niet de standaard flightcaseplaten (met gladde HPL) zoals je die veelal in NL tegenkomt maar met zgn. Mandarin toplaag. Die is wat grover. Ik gebruik hetzelfde spul voor alle flightcases, dus idd altijd wel een paar plaatjes op voorraad liggen.
Topic: Splittertje maken (23-10-2014 20:40:00)
Tasker C286 of vergelijkbare kabel is daar ideaal voor. Stuk dunner als normale mic kabel dus je kan er makkelijk 2 of 3 uit 1 plug laten komen.

Ideaal voor bekabelingsprojectjes intern in rekken of Y splitters etc. Voor splitjes etc eventueel nog techflex sleeve errond voor extra hufterproofheid.
Topic: UTP Bekabeling (10-10-2014 23:08:00)
Zal wellicht ook van de omgevingsinvloeden etc afhangen. Mijn ervaringen met die lengte zijn gebaseerd op de soundcraft SI series en Midas PRO-1. Gebruikte kabel o.a. van damme tourcat. Eens goed testen met degelijke CAT6 FTP kan wellicht geen kwaad, maar buiten de specs van fabrikant gaan op zo een cruciaal onderdeel van het syseem is toch tricky.

Ethersound (layer-2) en Dante (layer-3) zijn idd goede opties als het gaat om mengen met ander ethernet verkeer, echter de meeste standaard systemen werken via MADI over CAT5 of AES50. Prijstechnisch zijn die standaard sets goed te doen, op het moment dat je aan de ethersound of dante stageboxen gaat wordt de stagebox zowat duurder dan de tafel.

Yamaha heeft opzich mooie opties mbt Ethersound maar ook daar valt het totaalplaatje kostentechnisch ook al snel een redelijk stuk duurder uit.

Betreft de 230V zou er hier sowieso nooit minder dan 3x 2.5mm² in de kabel gaan.

big bang schreef:

En als je bij de soundcraft de glasvezel variant pakt? Dat wordt langzaamaan ook betaalbaarder...

50m utp gaat probleemloos bij de si expression in ieder geval.
Qua lengte heb ik nu analoge multi's van 90mtr en korter moet het echt niet worden. Daar nog even de connecties bijgeteld naar de racken en tafel en 100mtr lijkt reëel qua lengte. MADI over CAT5 of AES50 zijn dan theoretisch al niet meer mogelijk. Als er dan toch een aparte kabel langs moet om de lengte korter te houden is fiber sowieso de beste optie, echter dan vervalt het voordeel van alles in 1 kabel, waar ik een beetje naar op zoek ben.
Topic: UTP Bekabeling (10-10-2014 22:42:00)

PvG schreef:

De Pinanson kabel is leuk, maar heeft 1 minpuntje waar je rekening mee moet houden: er zit geen aparte mantel om de 230V aders. Je moet de kabel dus altijd laten eindigen in iets met een wartel/trekontlasting. Een powercon of shucko direct aan de kabel kan dus niet.
Valt wel mee toch. Met techflex sleeve oid om de aders prima op te lossen. Waar je de mantel stript een stuk krimpkous met lijm intern om alles te fixeren. Eventueel eerst nog een stuk dun krimpkous om de aders als extra bescherming.

Iemand trouwens al eens op de maximale te gebruiken lengte gelet bij de verschillende kabels? Dat wil namelijk nogal eens verschillen. Fabrikanten van digitale tafels geven vaak 90mtr op maar het zal niet de eerste keer zijn dat 75mtr wel een beetje de max blijkt te zijn bij bepaalde kabels.
Aangezien de meeste audio-over-ethernet protocollen Layer1 zijn en dus het enige gemeenschappelijke met ethernet het type kabel is, zit extenden dmv ethernet switches of mee laten lopen over een FOH-Stage trunk er ook niet echt in. Iets wat mij toch nog even tegenhoudt tot het kopen van wat simpele digitale tafels (categorie soundcraft SI oid) als tussentafel voor dance-evenementen etc.
Topic: Advies simpele lichteffecten (19-5-2014 17:56:00)
Heren laugh :D (en dames)

Wellicht een wat rare vraag uit mijn hoek, maar ik probeer het toch maar:
Ik ben op zoek naar wat leuke simpele lichteffecten, grotendeels voor losse verhuur of simpele showtjes waarbij headjes te duur of ingewikkeld zijn.

Nou heb ik me in die materie van simpele effecten nooit echt verdiept, is ook niet echt mijn ding, maar zomaar op foto of omschrijving kopen lijkt me ook niet alles, dus dan maar via deze weg.

Wat ik zoek zijn:
  • Nette en representatieve effectjes zonder kermisgehalte (dus geen double of triple derby's oid vanwege te groot en veel te veel kleurtjes door mekaar).
  • Goede stand-alone functionaliteit. DMX aanstuurbaar mag maar is niet noodzakelijk. Denk dat het meer niet dan wel gebruikt gaat worden.
  • LED heeft voorkeur maar niet per-se noodzakelijk
  • Beetje hufterproof en betrouwbaar, ik ben niet zo van ieder half jaar verkopen en wat nieuws.
Bij voorkeur koop ik een aantal van 2 verschillende types die leuk te combineren zijn. Iemand suggesties?
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (12-5-2014 10:52:00)
Dat zijn 3weg topracken met MC2/Turbosound MC750/1250/1250 erin.
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (11-5-2014 21:34:00)
Ampcity in prep mode.
Topic: Tour labels (28-4-2014 12:58:00)
Hier ook gaffa op het tourlabel en dan schrijven. Veel makkelijker te verwijderen. En verschillende kleuren gaffa kunnen zorgen voor onderscheid tussen bijv. verschillende sublocaties.
Topic: Verhuur managment software (17-4-2014 00:14:00)

dj-bart schreef:

Wij zijn ook op zoek naar een nieuw systeem. Ik zag op de website van rentman geen prijzen staan. Persoonlijk ben ik niet zo fan van abonnementsvormen. Maar wellicht dat er ook een verkoop pakket is.
Ik was er in eerste instantie ook niet echt een voorstander van (niet zozeer vanwege "het internet" wat ertussenzit maar vooral het feit dat de data niet in eigen beheer is) en wilde graag een lokale versie ernaast draaien maar dat is helaas niet mogelijk, ook ivm updates etcetc. Een verkoop pakket van RentMan is er niet.

dj-bart schreef:

Ik vind 74 euro een hoop geld. Zal het best wel waard zijn gezien de mogelijkheden. Maar dan is ons huidige php/sql systeem goedkoper. (3,50 p/mnd)
Probleem is echter dat bij ons in de opslag we slechts 3g hebben. We hebben wel een onbeperkt abb. maar om geheel afhankelijk te zijn van internet is niet heel fijn werken.
Of die 74eu veel of weinig is ligt er denk ik maar net aan watvoor jobs je draait en hoeveel. De voordelen heeft Webbie al aangehaald. Voor een pakket als RMS moest je de laatste jaren ook een "onderhoudscontract" afsluiten terwijl er nooit wat onderhouden wordt aan de software, tips genegeerd worden en bugs er jaren in blijven zitten.
Ik heb wel al een paar keer aangekaart dat een "Lite" pakket voor best wat mensen best een uitkomst zou kunnen zijn. Hier zouden dan de uitgebreidere functies zoals personeelsplanning etc niet in kunnen zitten, wellicht dat dat er nog eens komt.

De afhankelijkheid van internet is denk ik iets waar je je stilaan overheen moet zetten. Internet is de laatste jaren zo'n gemeengoed dat er altijd wel internet te fixen is op de 1 of andere manier. Storingen komen altijd op het meest ongelukkige moment maar dat komt een storing aan een stand-alone systeem ook. Voor je dat terug up and running hebt duurt vaak langer en je bent er zelf je tijd aan kwijt. + als je een stand alone systeem vanop een andere locatie wil gebruiken heb je alsnog internet nodig. Kortom zet je een stand alone syteem bij jou in de opslag neer zonder vast internet kan je er alleen daar bij. Zet je het elders neer heb je ook internet nodig om het in de opslag te benaderen sneaky :V
Het is ook een rekensommetje wat je zelf moet maken. Wat kost het aan extra tijd om alles via 3G te doen en wat is de kans dat het eruit ligt en wat kost dat. Je kan dan zelf afwegen waar de opties zitten tegenover de eerder berekende kosten. Vaste internetlijn geen optie? Als je collega 3G van KPN heeft en jij bijvoorbeeld Vodafone ben je er wellicht ook al.
Ik had jaren voordat RentMan op de markt was en lang voor RMS met RMS online kwam de normale RMS25 al op een server in het datacenter draaien juist om het overal te kunnen benaderen. RMS kon ik vervolgens overal via RemoteApp opstarten op iedere pc of zelfs tablet. Dus uiteindelijk ook een online programma maar dan anders.

en Webbie: Backups maken is makkelijk. Restoren is een ander verhaal. Laat nou dat laatste zijn wat de meesten pas proberen als het al mis is gegaan razz :p sneaky :V shut up :X sad :(
Topic: Verhuur managment software (16-4-2014 23:58:00)
@Webbie:

As ik het zo hoor zou ik voor de watereffecten verhuur beginnen met alle losse items in de database te zetten en vervolgens op basis daarvan sets te maken. Iets zegt me dat een bepaald type fontein bestaat uit een head unit met een aantal slangen, pompen en sturingsrack oid. Wellicht dat bepaalde slangen of sturingen ook voor andere fonteinen gebruikt worden en dan is het goed om met sets te werken. De software gaat dan zelf calculeren op basis van aantal beschikbare losse items hoeveel keer je een set kan wegzetten bijvoorbeeld.

Het scannen van materialen gebruik ik momenteel niet. Voor dingen als CD Spelers, moving heads etc zou dat nog wel te doen zijn maar ik zie mezelf niet echt ieder kabeltje wat van een festival terugkomt afzonderlijk scannen. Dingen als steels, scaff clamps, shackles etc zijn ook lastig te labelen (op een manier waarop het label ook heel blijft bij gebruik) dus dat zou dan al vanaf een label op het rek gescand moeten worden + aantal oid.
Vooralsnog gaat uitleveren en retour hier dus nog met handmatig uit en retour boeken.

Voor kostenanalyse voor nieuwe fonteinen weet ik niet of het zo geschikt is aangezien ik RentMan niet echt veel voor verkoop gebruik. Er zit wel een verkoopmodule in en je kan items ook als verkoopitem in de database zetten maar ik kan me voorstellen dat in een fontein veel onderdelen en schroefjes zitten razz :p Die zou je dan in eerste instantie allemaal in de database moeten gooien met in- en verkoopprijs en dan een project maken wat je gebruikt voor de calculatie van een nieuwe fontein. De materiaallijst wordt dan een lisjt van verkoop- ipv verhuuritems en de personeelsmodule kan je natuurlijk gewoon gebruiken als calculator voor werkuren etc. Wellicht dat het dus wel mogelijk is.

Als je een keer in de buurt van Maarssen bent mag je altijd eens komen kijken hoe ik het systeem gebruik. In Utrecht bij RentMan op kantoor ben je denk ik ook wel welkom wink ;)