Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Vasco

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Vasco (Pagina: 10 van 10)

Topic: Digimixer: Behringer X32 (28-8-2012 09:21:00)

vasco schreef:

bomdes schreef:

De enige nadelen die ik tot nu toe heb gevonden:

1) Ik vond nergens de mogelijkheid om inputs 1 op 1 te patchen. Je kan per 8 kanalen kiezen van welke source ze komen, maar niet individueel. Ik split quasi altijd de vocals uit voor FOH en monitor, en omdat ik dit niet meteen vond heb ik dat nog aanloog gedaan.
Met de huidige firmware is dat inderdaad helaas niet mogelijk. Patchen kan alleen in blokken van 8 kanalen. Wanneer je (straks) werkt met de digi-snakes en je wil enkel de kanalen 31 en 32 lokaal gebruiken dan ben je gelijk de andere 6 kanalen van dat blok ook kwijt in je snake. Hopen dat ze inzien dat dat beter kan.
Even op terug komen n.a.v. iemand op een ander forum het kan namelijk wel maar niet onder de routing setup. Het zit eigenlijk op een best logische plaats, in de channelstrip zelf.

Ik zit hier nu een beetje te spelen met de offline editor en het kan onder de kanaal instellingen zelf. Kies het kanaal, ga naar config en met de 3e encoder kun je vrij de input source selecteren voor het gekozen kanaal. Wil je dubbele kies je op beide kanalen bij de source dezelfde input, staat de software in elk geval toe je te doen.

Misschien kan jij hier bevestigen of de software in de tafel het ook kan.
Topic: Digimixer: Behringer X32 (27-8-2012 13:20:00)

bomdes schreef:

De enige nadelen die ik tot nu toe heb gevonden:

1) Ik vond nergens de mogelijkheid om inputs 1 op 1 te patchen. Je kan per 8 kanalen kiezen van welke source ze komen, maar niet individueel. Ik split quasi altijd de vocals uit voor FOH en monitor, en omdat ik dit niet meteen vond heb ik dat nog aanloog gedaan.
Met de huidige firmware is dat inderdaad helaas niet mogelijk. Patchen kan alleen in blokken van 8 kanalen. Wanneer je (straks) werkt met de digi-snakes en je wil enkel de kanalen 31 en 32 lokaal gebruiken dan ben je gelijk de andere 6 kanalen van dat blok ook kwijt in je snake. Hopen dat ze inzien dat dat beter kan.
Topic: Digitaal of toch nog maar analoge mengtafel (23-8-2012 17:26:00)

s500d schreef:

Als ik dit allemaal zo lees gaat me dit wel even boven mijn pet.
Het hele verhaal van jakkes72 kun je op zich vergeten voor het werken met digitale tafels. Het kan een interessante configuratie zijn wanneer je met bijvoorbeeld een Roland M-serie mixer (of andere op ethernet gebaseerde snakes/digitale audio) werkt en meer redundantie met daarbij ook nog normaal netwerkverkeer over slechts één à twee UTP kabels. Bomdes merkt hierbij terecht op dat latency een grote stok tussen de spaken kan vormen bij dit soort configuraties.

Het merendeel van de digitale mixers werken niet met een routable ethernet protocol en dan heb je niets aan bovenstaand verhaal.

Hoe ik overigens nu mijn normale datanetwerk mee stuur over dezelfde snake is met twee Devolo DLAN adapters. Één bij de mixer en één in mijn snake. Hierdoor heb ik beide UTP lijnen voor wat voor een digi-snake dan ook beschikbaar en kan ik toch data mee sturen over de powerlijn van de kabel. De beide UTP lijnen hoeven hierdoor niet perse een digi-snake te bevatten die routeerbaar is over ethernet.

Ik denk dat ik het lekker zo laat omdat ik anders wel heel erg vast zit aan ethernet routable digi-snakes. Toch bedankt voor het delen van je idee jakkes72. Je weet maar nooit waar het nog eens van pas kan komen.
Topic: Digitaal of toch nog maar analoge mengtafel (22-8-2012 09:31:00)

jakkes72 schreef:

Klik

Zoiets....?

Is ILME
Dat is/zijn precies de foto('s) (website) van de connector die ik inderdaad eens had gezien, bedankt.
Is dit toevallig jou website/snake?
Als dit inderdaad die van jou is, waar heb jij de connector vandaan?

Trouwens ook een interessant verhaal over dat trunken en VLAN-en. Heb hier eens op gezocht op internet om te kijken of ik het allemaal begrijp hoe dat werkt en of ik het ook zelf zo kan inrichten want heb hier wel oren naar. Als ik het goed begrijp draaien twee porten redundant (trunk) zodat als er één 60 seconden of langer uitvalt de ander de taak automatisch overneemt (die tijd beschreven in de trunk specs vind ik wel een kritisch puntje dan, 60 seconden zijn best lang). De 3 VLAN's lopen over deze trunk wat eigenlijk drie gescheiden (virtueel aparte) netwerken zijn. REAC A loopt over VLAN1, REAC B over VLAN2 en je data over VLAN3. Hierdoor kan (in theorie) alle verschillende informatie toch over één UTP lijn lopen.

Dit alles moet je aan beide zijde op beide switches hetzelfde instellen.

Begrijp dat je management switches nodig hebt zie alleen door de bomen het bos niet. In je haspel kun je niet veel meer kwijt dan maximaal een 8 poort switch. Welke switches heb jij gebruikt?

AMX_Pete schreef:

Waarschijnlijk is dat de HAN Modular serie.

Kan je zelf de connector samenstellen door de gepaste inserts te kiezen in een zelf gekozen formaat behuizing.
Bedankt, ga ik ook eens naar kijken.
Topic: Digitaal of toch nog maar analoge mengtafel (21-8-2012 13:07:00)
Wij hebben na lang zoeken op dit moment er een Harting 24 polige connector aanzitten. Werkt prima maar toch blijven wij doorzoeken naar een speciale hybride connector waarin 2x RJ45, 2x Audio/DMX en 1x Power zit. Heb zo een connector ooit 1x gezien op een foto op internet maar kan hem niet meer vinden. Misschien eens een mailtje naar Harting sturen met de vraag of zij zoiets hebben in hun assortiment.

Welke connector gebruiken jullie?
Topic: Wat te doen in deze warmte (20-8-2012 13:33:00)
Tja, ik moet gewoon werken wink ;)
Maar afgelopen weekend Latijns Amerikaansfestival met bijbehorende temperaturen geeft wel sfeertje.
https://www.diaslatinos.nl/image/show/s/300/700/4963710582.jpg
Topic: Digitaal of toch nog maar analoge mengtafel (20-8-2012 13:31:00)

jakkes72 schreef:

Zelf heb ik een multikabel gevonden met 2 CAT5 kabels, stroom en een DMX lijn.
Klinkt mij bekend, Pinanson?
Wij hebben deze kabel op een haspel met een multi connector aan de mengtafelzijde.
Topic: Digimixer: Behringer X32 (17-8-2012 13:16:00)

bomdes schreef:

Maandag wordt normaal onze X32 uitgeleverd, ik post wat ervaringen kort erna :)

bomdes schreef:

Ik zal eens vragen bij de invoerder of ik hem eens mag testen met een DL251 aan tov de ingebouwde preamps
Wil je indien mogelijk ook deze (uit een ander topic) met ons delen?
Topic: Digitaal of toch nog maar analoge mengtafel (16-8-2012 14:03:00)

bomdes schreef:

de DL251 is mss niet goedkoop, maar dan heb je wél Midas preamps. Zie het maar als een luxe uitvoering van je X32, die op zich niet essentieel is. De S16 stagebox bv gaat rond de 600EUR liggen, das de echte budget solution natuurlijk.
Natuurlijk is deze combi te maken door het AES50 protocol maar in hoeverre zal de X32 door de eigen interne processing (een deel van) de dure DL251 snake weer om zeep helpen. Twee jaar geleden bij de aankondiging van de X32 toen ze nog niet van hun eigen digi snake hadden laten horen noemde ik deze combi ook ergens met deze kanttekening erbij. Ik vraag mij af wat de werkelijke winst is van een DL251 aan een X32 want het kan natuurlijk een interessante zijn als dit de kwaliteit ten goede komt, wie durft het als eerste?

Totdat deze combi is getest op klank, werking en mogelijkheden zou ik het geld er niet aan uitgeven in deze combinatie enkel omdat je dan een onderdeel hebt waar Midas op staat.

Een beter/eerlijker vergelijk zou overigens zijn:
Behringer X32 met Midas DL251 komt op € 6700,00
Roland M300 met 2x S1608 komt op € 7400,00

Voor die 700 euro meer krijg je ook wel iets meer dan Behringer (ook al doe je er een Midas snake bij). Dit in combinatie met het reeds bewezen betrouwbare/flexibele systeem van Roland. Laten wij dit van de Behringer X32 gewoon even afwachten.
Topic: Digitaal of toch nog maar analoge mengtafel (16-8-2012 13:39:00)

joepurlings schreef:

Ik dacht dat de X32 ook Midas preamps ging hebben?
Lees nog eens goed op de site van Behringer.
Ik lees er toch iets teveel het woord gebaseerd namelijk.
Neemt niet weg dat het een leuke budget tafel kan zijn overigens.
Topic: Digitaal of toch nog maar analoge mengtafel (15-8-2012 17:02:00)

bomdes schreef:

M-serie heeft een strontdure digisnake

bomdes schreef:

of zelfs de nieuwe Behringer X32 met de Midas DL251 stagebox
No offense maar de Midas DL251 is zo lekker betaalbaar. Kortom, kost wat maar bij beide krijg je er ook echt wat voor.

bomdes schreef:

...de Presonus heeft geen motorised faders met total recall wat imho zijn grootste punt is om hem ondertussen van de optielijst te schrappen
Begrijp me niet verkeerd, ik loop zeker niet weg met een PreSonus om dezelfde redenen maar aangezien hier advies wordt gevraagd noemde ik hem toch even in geval van budget optie. Deze tafel zal op zijn minst beter klinken dan de gedateerde opsomming van Marktplaats. Er is toch markt voor deze (halve) digitale tafel (zeker gezien sommige leden van een ander forum die hard tegengas geven als je de tafel wijst op zijn minpunten die digitaal nu juist zo handig maken).
Topic: Digitaal of toch nog maar analoge mengtafel (15-8-2012 13:25:00)

s500d schreef:

Nu zie ik op mp veel digimixers langskomen waaronder de Yamaha o1v96 maar ook de O2r en o3d en DM2000. Wat zijn de verschillen tussen die tafels en zijn ze nog gangbaar op dit moment.
Dit zijn gedateerde tafels en persoonlijk zou ik daar nu niet meer voor kiezen. Er is veel beter te krijgen op dit moment en dat zal wel een van de redenen zijn dat ze an masse worden verkocht.

Steeds meer digitale mengtafels hebben een (eigen) digitale snake inderdaad. Toch kun je bij een deel ook nog wel wegkomen met een analoge snake. Echter als je je oude tafel verkoopt kun je die snake erbij verkopen lijkt mij als deze niet bruikbaar is bij de aanschaf die je dan doet. Ook hier persoonlijk maar ik zou geen analoge tafel meer aankopen in deze tijd en over twee jaar al helemaal niet meer. Ook de producenten van (serieuze) randapparatuur komen steeds meer met software versies van hun producten welke in de digitale mengtafel geladen kunnen worden of er af fabriek zelfs al inzitten.

Wat afschrijving betreft, die zal op analoge tafels nu ook steeds sneller gaan, mede door de digitale mengtafels. Je krijgt gewoonweg voor minder of hetzelfde geld bij een digitale mengtafel hetzelfde met minder/zonder oud-board of zelfs (heel veel) meer oud-board in één apparaat. Veel collega's zie ik nu overstappen naar digitaal en MP staat dan ook vol met analoog. Leuk spul nog voor de bandjes in het oefenkot/amateur/bruiloft en partijen circuit.

Kijk naast de voornoemde Midas Pro1/Pro2C en Behringer X32 ook eens naar o.a. A&H GLD80, Roland M-serie of PreSonus StudioLive (als het budget klein(er) is). Er is zoveel meer te krijgen en het ligt vooral aan budget en wensen.
Topic: Hulp gevraagd (8-8-2012 17:05:00)
De enquête is niet best opgezet. Op sommige vragen wil je voor de volledigheid meer dan één antwoord kiezen/geven maar dat kan niet waardoor je onderzoek niet volledig zal zijn. Ben dan ook maar afgehaakt.

Wel wens ik je succes natuurlijk!
Topic: eenvoudige softwarematige speler (7-8-2012 13:30:00)
Logitech Media Server (SqueezeBox Server) is gratis en is bedoelt voor hun SqueezeBoxen uiteraard maar...

Je zet op dezelfde computer de gratis SoftSqueeze (SqueezeBox simulator) waarmee men de muziek kan selecteren en afspelen net als een CD-speler. Je kunt deze muziekcomputer vervolgens ook met de gratis Logitech SqueezeBox remote ap (die herkend de simulator als een SqueezeBox) op je Android telefoon/tablet bedienen alsof dat de remote is mits er een lokaal (WiFi) netwerk(je) aanwezig is waaraan deze computer en de telefoon/tablet hangen. Heb je een touchscreen aan de computer dan is het heel makkelijk met de vingers te bedienen zonder keyboard en/of muis.

Nieuwe muziek zet je gewoon in de map op de harddisk erbij en de Media Server neemt ze automatisch op in de database zodat het beschikbaar komt in de player. Wat al eerder is aangegeven is het goed taggen van je muziek belangrijk maar dat geld voor elke software speler.

Kip simpel in gebruik, heb dit thuis in mijn domotica hangen (mijn Synology NAS had al de Logitech Media Server aan boord) en zelfs mijn vrouw (totaal niet technisch en/of handig met apparaten en computers) kan dit bedienen.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (1-8-2012 13:01:00)
https://www.varomedia.nl/images/fun/my_truck.jpg
Topic: geluid/licht humor (1-8-2012 12:36:00)
Eindelijk ECHTE INNOVATIE in de audiobranche
https://eventtechniker.de/database/images/2011/04/1s/1.jpg

LED-spots geven GEEN warmte
https://lh5.googleusercontent.com/_lDvFCBf9LaQ/TGJg_C0-tcI/AAAAAAAAETI/3CAb1Z49aWQ/s912/Naamloos.jpg

Nieuw bij Ikea
https://lh4.googleusercontent.com/-tZXHzVE9QP8/Tg8X5kLGmWI/AAAAAAAAE4Q/wrUdXDMKqBE/s576/180527_199722096708964_140713825943125_833557_5378019_n.jpg

Altijd bij je hebben
www.varomedia.nl/images/fun/drankcase.jpg
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (30-7-2012 13:12:00)

Soundpower schreef:

Wanneer je voor een baas werkt krijg je je uren van je woonwerkverkeer ook niet betaald, dus de klant hoeft dat ook niet te betalen.
Er zijn er genoeg die eerst gewoon woon-werkverkeer naar hun werkgever hebben en dan pas naar de opdrachtgever gaan. Die werkgever moet dan toch mooi je uren betalen ook al zit jij in de auto. Het uurloon (meestal 50% hiervan) doorbereken is toch bij veel branches normaal (o.a. IT-ers, journalisten, freelancers, advocaten, cv-monteurs, elektro-installatiebureaus, etc). Jij ziet hier op het factuur echter niets van want het zit berekend in de voorrij-/transsportkosten, kilometerprijs, verzend-/bezorgkosten, of andere varianten.
Topic: Setje uitbreiden of nieuw setje aanschaffen? (25-7-2012 13:29:00)

bomdes schreef:

...Soundweb 9088... zijn zeker ook te vinden rond de 500EUR. En allemaal stuk voor stuk betere processors dan een PA(+)
Wel opletten, 2e hands kun je hier nog wel eens brakke versies van treffen en dan is 500 euro veel geld. Echter als deze goed is heb je er ook zeker een werelds mooie en uiterst flexibele processor aan. Als je niet gewoon bent te werken met Soundweb dan kan de leercurve ook nog wel eens hoog zijn.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (25-7-2012 13:20:00)
Ook hier rekenen wij 50ct de kilometer.
Zo komen wij in totaal gewoon uit met de 19ct onbelast en 31ct belast.
Reis- en transportkosten horen er gewoon bij voor de opdrachtgevers.
Topic: Proel M16-USB (24-7-2012 16:37:00)

Tom schreef:

Omdat iets duurder is hoeft het niet perse beter te zijn hoor.
Je mist het "sarcasme" in mijn vraag.
Dat was mijn beredenering namelijk ook op Vincent.