Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Diederik

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Diederik (Pagina: 8 van 10)

Topic: Zijn ze nou helemaal van de pot ge...? (19-10-2005 20:21:00)
Ik ken het apparaat niet, maar afgaand op de foto zie ik feitelijk alleen een knop 'smoke'...als je nou afhankelijk van wat die schakelaar schakelt daar een geschikt relais overheen knoopt en dat relais bedient met een simpele drukker op een afstandbediening. Dan heb je in ieder geval de belangrijkste functie binnen handbereik. Een en ander in een net kastje bouwen en klaar ben je.
Als de knop 220 Volt schakelt natuurlijk wel oppassen en niet vergeten om een vrijloopdiode parallel (en in sperrichting) met de spoel te zetten.
Topic: Kan een compressor-limiter de reclames op televisie onderdrukken? (11-10-2005 19:39:00)

Dré schreef:

Natuurlijk klopt dat. Wat echter niet klopt is dat de omroepen zeggen dat ze er daarna niets meer aan kunnen doen. Da's gelul natuurlijk. Als de commercials van aparte machines komen zet je de output van die machines gewoon een fiks stuk naar beneden (ook in digitale domein is volumeregeling gelukkig nog gewoon mogelijk). En dat doen ze dus niet onder het mom van "dat kunnen we niet".
Dat kunnen ze vaak ook niet aangezien er nog zoiets als processing tussen hangt die totaal anders wordt ingeregeld als je bij een PA doet. Die processing is namelijk zo geprogrammeerd dat die het geluid altijd naar het zelfde niveau (en dynamiek) afwerkt, ongeacht wat de programmatechnicus op dat moment voor niveau uitstuurt. Dus of jij nou netjes op -3 of continu op +12 uitstuurt, er zal altijd min of meer hetzelfde niveau uitkomen op de zendlijn. En afgezien van de headroom zal de gemiddelde zendlijnprocessor je het verschil niet laten horen (en als je sommige radio-dj's ziet 'schuiven' dan ben je daar maar wat blij om ook). Een Orban kost dan ook een paar centen (de veelgebruikte optimod 8400 gaat richting de 10.000 euro) maar dan heb je wat ook wink ;) . Het inregelen van die dingen is ook een kunst apart waar maar een paar mensen in Nederland zich mee bezig houden...
Maar goed. Wellicht hebben ze daar al onderzoek naar gedaan (gaat om een hoop centjes) OF gaan ze dat nog een keer doen. Mooier was geweest als de omroepen gewoon een duidelijke afspraak zouden maken over de gemiddelde output van het geluidskanaal.
Een afspraak (lees: regel) voor het geluidsniveau is er al: het stokkemasker. Dat is het gebied waar je op de zender/modulator binnen moet blijven qua luidheid en frequentieband. En neem van mij maar aan dat bijna alle omroepen tegen het randje aan moduleren (da's het omzetten van audio/video naar het radio/tv signaal, tegenwoordig steeds vaker digitaal). Eventuele verschillen in hard/zacht ontstaan bij TV vaak bij het kopstation van de kabelboer waar de verschillende signalen uit de lucht (satteliet) worden geplukt en omgezet naar de (analoge) CAI kabel.

Blijft het 'probleem' van de dynamiek over...als dáár regeltjes voor komen dan is het probleem opgelost maar zover zie ik het voorlopig niet komen.
Topic: Kan een compressor-limiter de reclames op televisie onderdrukken? (10-10-2005 21:30:00)
Heb stage gelopen bij een leverancier/studiobouwer van audio voor radio/tv en opname- en productiestudio's dus heb er meerdere van binnen mogen bekijken happy :)
Topic: Kan een compressor-limiter de reclames op televisie onderdrukken? (10-10-2005 21:22:00)
Kan mij nog herinneren van een bezoek aan een vrij gerenommeerd productiebedrijf in Amsterdam waar men o.a. commercials maakt dat bij het masteren een en ander vaak bewust wordt afgewerkt met een dynamiek van hooguit 3 dB. Helemaal plat dus...
Het verhaal van de commercials die zo gecomprimeerd worden aangeleverd kan dus best wel kloppen... En ja, de adverteerder is natuurlijk ook gebaat bij een zo luid mogelijke commercial, dat dringt beter door tot al die mogelijke klanten... sneaky :V

Het eindniveau op de zender wordt net als bij de radio op TV begrensd door een stevige processor (soms zelfs van hetzelfde merk en type). Moet ook wel gezien de steeds verder gaande digitalisering. Alles wat boven de grenswaarde uitkomt resulteert immers in gekraak en geknetter.
Ik waag het dus te betwijfelen of een compressor/limiter in de keten hangen veel zin heeft aangezien het probleem hem niet zozeer in het geluidsniveau zit, maar in de dynamiek. Dat betekent dus dat je eventueel de dynamiek zou kunnen beperken met de copmressor, maar om het dus gelijk te krijgen zul je dus alles net zo moeten platwalsen als de gehate reclame, wat niet echt wenselijk is lijkt me...
Topic: Op 23 oktober DJ snuffelmarkt (17-8-2005 20:59:00)
(ene Starlight/Starlite drive-in show die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat brakke platen in een doodnormale beurszaal knalde, waar anderen probeerden netjes hun verhaal te doen shut up :X)
En daarvoor dient de organisatie ten alle tijden over een kniptang te beschikken sneaky :V. Even zonder gekheid: dat lijkt me een taak voor de organisatie van een dergelijke beurs om ervoor te zorgen dat iedereen elkaar nog kan verstaan. Doe je dat niet vind ik dat persoonlijk een minpuntje. Speakersysteempjes testen doe je maar ergens in een weiland ofzo waar hooguit de koeien er last van hebben sneaky :V wink ;)
Topic: Welke lijm is het beste voor hard schuim? (15-8-2005 19:55:00)
De meeste lijmen op oplosmiddelbasis tasten het schuimplastic aan. Wat ik zelf weleens gebruik voor het verlijmen van schuimplastics is ordinaire witte houtlijm (die is op waterbasis). Kost relatief weinig en mijn ervaring is dat schuimplastic daarmee heel best blijft zitten.
Topic: Nieuwe boxen voor oude Philips versterker? Welke? (8-8-2005 21:04:00)
losse draadjes aan de versterker, speakon plug aan de andere kant van het kabeltje in de speaker en klaar is kees :)
Topic: Ventilatoren afdekken tegen insecten etc. (26-6-2005 21:42:00)

marko schreef:

Ik weet dat er voor pc`s een soort "luchtfilters"bestaan die je voor de fans schroeft zodat er geen stof e.d naar binnen komt.
Vrijwel alle pc's blazen hun lucht naar buiten via de fans en zuigen via de voor- of zijkant aan. Daar lijkt me een filtertje dus iets meer op z'n plek
Topic: Geslaagd?!?! (21-6-2005 21:37:00)

Groovelover schreef:

VWO = Voortgezet Wetenschappelijk Onderwijs
Teering wat doe ik dan nog op dat HBO als ik al boven het wetenschappelijk onderwijs (uni) heb gezeten.... razz :p

Zullen we het maar op Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs houden? razz :p sneaky :V
Topic: Geslaagd?!?! (15-6-2005 21:29:00)

jeroenvdv schreef:

Vandaag toelating bij de HKU gedaan voor Audio Design.
Ben ik een paar jaar geleden ook nog eens wezen kijken maar leek me werkelijk helemaal niks. Dus toch maar wat anders gaan doen wink ;) Ben niet zo geinteresseerd in het 'creatieve' deel, meer in het technische (waar is m'n soldeerbout razz :p). Dat zal het dus wel zijn geweest.
Is wel leuk om te horen, ze hebben nog nooit iemand van 17 toegelaten, maar vonden m'n CV zo indrukwekkend dat ze deze her-toetsing hebben bedacht. happy :) Misschien ook door de CD die ik heb ingeleverd met eigen producties, daar was ik zelf ook meer dan tevreden mee.
Petje af, in ieder geval veel succes ermee.
Topic: alles wegdoen doen of niet (15-6-2005 21:13:00)
Hmz als je dan toch één van beiden zou willen doen, dan zou ik voor geluid gaan.
Waarom? Met een (bescheiden) geluidssetje kun je immers wel kleine feestjes doen, maar met alleen een paar lampjes zul je waarschijnlijk niet zo heel veel boekingen krijgen laugh :D Of je moet natuurlijk iemand vinden waar je goed mee overweg kunt (niet onbelangrijk als je samen moet werken) en die alleen geluid doet of wil doen.
Topic: Toonarm zweeft naar binnen (9-6-2005 21:43:00)

Guidodelijk schreef:

Ik gebruik de concorde pro. Hoezo dan?
Het ene element/naald is nu eenmaal wat gevoeliger dan het andere.
Topic: tulp stekkertje solderen (31-5-2005 10:14:00)
Als je bouwkunde doet..... razz :p
Topic: Multi Media Krat (13-5-2005 14:30:00)
Als je toch met Grolsch bezig bent (Goedzo laugh :D); gebruik je een beugelkratje of een gewoon kratje? Zou iig een beugelkratje nemen, heb je net even meer ruimte. Gelijk ook een mooi excuus om eerst effe een kratje leeg te maken laugh :D
Topic: Verloop kabel naar monitor (8-5-2005 21:05:00)
zoooooooooooowwww die kick deed zeer zeg laugh :D

maargoed pc-voedinkje ligt nog steeds te wachten op een nuttige bestemming. Lukt het niet met audio dan gaat ie gewoon de modelbouwhoek in laugh :D
Topic: Stroom verdelen (2-5-2005 20:50:00)
Nou perilexen wordt vaak op zulke verschillende manieren mee gerommeld dat je ze maar beter even kunt nameten voordat je de stekker erin propt. Er hoeft maar één draadje verkeerd te zitten en je kunt gedag zeggen tegen je set...
Topic: Phase bij soundmate 1? (1-5-2005 12:50:00)
Dat is een fasedraaier: een knopje waarmee je de fase kunt omdraaien. Even simpel gezegd betekent dat dat je het geluid 'omdraait', dus dat de bewegingen van de luidspreker tegengesteld worden aan de muziek. Dit is eigenlijk een 'noodgreep' als er ergens een connector verkeerd is bedraad waardoor plus en min zijn omgedraaid, althans dat is de meest gebruikte toepassing.

Dit soort dingen zijn doorgaans overigens ook in de gebruiksaanwijzing terug te vinden razz :p hoewel dat bij DAP soms problematisch is natuurlijk wink ;)
Topic: Stroom verdelen (30-4-2005 14:27:00)
Hmz wellicht is de 'perilex' dan iets typisch Nederlands. Ik moet namelijk bekennen dat ik die 'fornuisstekker' nog nooit eerder heb gezien.

Lang leve de CEE-standaardisatie razz :p
Topic: Radio Maken (25-4-2005 17:27:00)

Martinos schreef:

Eerst nog maar is wat geld bij elkaar sprokkelen denk ik, en dan voor een Airmate gaan. Wordt op elk forum aangeraden.
Zou ik absoluut doen! Het is een heerlijke tafel om mee te werken en heeft veel mogelijkheden (vooral in de master/talkback sectie), die je normaal alleen op de veel duurdere tafels tegen komt.
Ik denk dat je geen spijt krijgt van een paar jaar doorsparen, bovendien koop je een product wat ook nog wel redelijk waardevast is.
Topic: Radio Maken (20-4-2005 16:25:00)
Je kunt nu eenmaal niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten (helaas, ik zou het ook wel willen). Een D&R Airmate is dan nog een absolute instapper op dit gebied (hoewel die technisch heel aardig in elkaar zit).
Probleem van Behringer is vooral dat de componenten (met name faders) niet echt duurzaam zijn. Daar komt bij dat, als het stuk gaat of versleten is, reparatie van de spullen niet meer lonend is gezien hun waarde (tenzij je het natuurlijk zelf kunt, die fadertjes uit Behringer apparaten kosten namelijk geen drol)
Maar als je netjes met je spulletjes omgaat dan kan ook een behringer doosje nog wel een paar jaar plezier geven.
Nogmaals, alle waar is naar z'n geld... (en Behringer kost doorgaans niet veel dus...)