Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Diederik

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Diederik (Pagina: 7 van 10)

Topic: ervaringen D&R Disteq (19-2-2006 10:36:00)
De wat oudere Eela's zijn niet echt superstil (bijv. SBM 90) maar op zich is het niet storend, zeker niet als ze voor broadcast worden gebruikt (valt namelijk in het niets bij de gemiddelde FM-ruis). Verder klinken ze prima en hebben een behoorlijke headroom (want veel radiomakers zijn net als DJ's... sad :()

Dré schreef:

Idem met de balanspotjes. MAAR... Deze tafels zitten wel ERG mooi in elkaar en zijn bijna een lust om te reviseren ;-)
't is net Dateq...van buiten ziet het er niet uit (hebben meer broadcast mixers last van), maar van binnen...

Balanspotjes zijn inderdaad ook kwetsbaar, maar omdat die vaak iets minder frequent worden gebruikt als de gain gaan ze wat langer mee, is mijn ervaring.
Het reviseren van deze tafels is inderdaad erg goed te doen, en als je er eentje tweedehands op de kop kunt tikken dan moet je dat vooral doen, je kunt er nog erg lang plezier van hebben (ze zijn bijna onverwoestbaar) happy :)
Topic: ervaringen D&R Disteq (17-2-2006 16:35:00)

Tom schreef:

Nathan, ik heb hier een nette mixer voor je gespot
Volgens mij heel aardig met wat je zoekt.....
één tip voor iedereen die ooit overweegt om een tweedehands Eela te kopen, let goed op de gain-knopjes, deze potmeters zijn vaak versleten (kraken) en moeten dan dus worden vervangen. Je kunt ze gewoon bestellen bij Eela. Ze zijn niet zo heel erg duur, maar het moet natuurlijk wel even gebeuren.
Topic: carver pm 1.5 (16-2-2006 16:54:00)
Nope, die zijn voor zover ik weet bijna altijd een beetje oranje-geel en rood.
Topic: ervaringen D&R Disteq (8-2-2006 19:32:00)

Naudjuh schreef:

en wel informatie maar heeft iemand ook nog wast met etrekking op faderstart enzo, ik vind de info op www.d-r.nl namelijk vrij onduidelijk, bedankt,

Naud
[uit de manual schreef:

9.3 START

The start stereo jack connector is for connecting the start functions with external equipment.
If a fader start switch is fitted the tip of the stereo jack socket will short to the ring when the fader is up or the
ON switch is activated or the Cue switch.
Welk deel is je niet duidelijk....?
Topic: ervaringen D&R Disteq (7-2-2006 20:55:00)
Er zijn zeker stereo broodjes, maar dan moeten er dus andere broodjes in dan jij op die Duitse site aantrof. Zoals ik al eerder zei wordt de Disteq niet meer gemaakt dus je zult dan in het tweedehands circuit op zoek moeten naar broodjes, en anders kan D&R ze misschien nog wel leveren uit de voorraad spareparts, maar trek dan je portemonnee maar open.
Over het algemeen zijn losse broodjes voor (broadcast)mixers maar zeer mondjesmaat te krijgen, zeker als het om stereo-kanalen gaat. Wie werkt er tegenwoordig tenslotte nog mono in de broadcast? wink ;)

Verder sluit ik me aan bij Tom voor wat betreft de Airmate van D&R. Is de meest complete broadcastmixer die ik ken in die prijsklasse, zie ook mijn review in de webshop. Wil je een broodjesmixer dan is de eerste serieuze stap een Dateq BCS 25 (beiden zijn 19", basisconfiguratie BCS25 gaat al rap richting 2500 ex BTW). Overigens is de Airmate ook modulair opgebouwd en heeft triple inputs voor microfoon en 2x line. Phono preamps per kanaal zijn een optie.
Topic: Ben op zoek naar een prog. om mp3 mee te mixen (7-2-2006 20:43:00)
Zoals ik al aangaf heb ik toch geen licentie voor virtual DJ gekocht dus het probleem is nu niet echt meer van toepassing.

PC is overigens een P4/2,4 GHz, 512 MB RAM, 120 GB HDD (nog ongeveer de helft vrij), 128 MB videogeheugen en SB Audigy 2 geluidskaart. Op de achtergrond houden een virusscanner en firewall een oogje in het zeil, maar uitzetten van beiden had weinig effect. Ik sluit echter zeker niet uit dat het aan mijn systeem lag, vriend van mij had namelijk geen enkel probleem met de software.

Maar verder denk ik dat de specs van mijn pc weinig te maken hebben met de vraag van de OP, dus back on topic dan maar? wink ;)
Topic: ervaringen D&R Disteq (7-2-2006 20:36:00)
2 mono kanaaltjes is 1 stereo kanaal (1 voor links, 1 voor rechts). Niet echt handig dus, wordt af en toe wel gedaan voor dingen waar de faders niet al te veel voor op en neer hoeven. Andere optie zou kunnen zijn dat er 5 stereo broodjes in zitten en de rest blindplaatjes maar dat lijkt me niet zo waarschijnlijk.
Overigens vind ik persoonlijk een scriptspace alleen nuttig als een mixer (veel) breder is dan 19". Mijn armen zijn in ieder geval lang genoeg om een muis te bedienen die naast de mixer ligt, en met bril op m'n kop is ook een blaadje lezen naast de mixer geen probleem.
Topic: Ben op zoek naar een prog. om mp3 mee te mixen (6-2-2006 21:46:00)
Ik heb zelf ooit een demo van Virtual DJ gedownload, die werkte toen enigszins instabiel onder XP. XP in compatibiliteitsmodus gezet, en het probleem was verholpen. Ik heb geen idee of dit aan mijn systeem lag/ligt, of dat dat in de demo zat. Omdat daarna geen licentie heb gekocht, weet ik niet hoe de volledige versie zich gedraagt. Op zich is het wel een leuk programma dat redelijk simpel werkt.
Topic: ervaringen D&R Disteq (6-2-2006 21:34:00)
Met Disteq's heb ik geen ervaring, maar over het algemeen is het niet zo heel moeilijk om mengtafels op te knappen. Alleen een goede schoonmaakbeurt doet vaak al wonderen. Bovendien is dit een broodjesmixer, dus je kunt hem redelijk makkelijk uit elkaar halen.

Eigenlijk kun je het beste beginnen met het ding even te testen (bij voorkeur al voordat je hem koopt), zodat je bijvoorbeeld krakende knoppen en faders al kunt herkennen. Faders kun je redelijk gemakkelijk schoonmaken (even zoeken in het forum), draaiknoppen (potmeters) zijn vaak wat lastiger schoon te maken dus dan is vervangen vaak de enige optie. Als je een beetje kunt solderen is dat wel redelijk te doen.

Op electronisch gebied is het moeilijk in te schatten. Afhankelijk van de mixer kunnen er bijvoorbeeld wat condensatoren zijn uitgedroogd/overleden of solderingen slecht zijn. Met D&R heb ik hier geen ervaring mee maar om nou te zeggen dat ik ontelbare mixers door m'n handen heb gehad...neuh.

Als je onderdelen zoekt of vragen hebt, kun je ook gewoon D&R bellen, mijn ervaring is dat ze meestal niet de beroerdsten zijn om te helpen en onderdelen kunnen ze je ook gewoon nog leveren in de meeste gevallen. Mocht je dat niet weten, D&R is een Nederlands bedrijf (dat telefoneert makkelijker wink ;)). je kunt ze vinden op https://www.d-r.nl, daar kun je ook de handleiding en servicemanual vinden.

Ik heb geen idee wat Disteq's tweedehands nog opbrengen, maar bij Eela's ga je al snel richting de 1500 euro (en dan moet er veel aan gebeuren). Daaronder zijn ze vaak wel heel ernstig afgeragd. Niet zo gek als je bedenkt dat ze destijds 10 tot 20 duizend guldens kostten (eind jaren 80-90) afhankelijk van de configuratie.
Topic: ervaringen D&R Disteq (6-2-2006 19:41:00)
10 kanaaltjes is idd zat, en desnoods knoop je er een patchpaneel tussen, probleem opgelost happy :)
Jackpluggen vind ik zelf op zich niet zo heel erg mits de chassidelen niet al te versleten zijn (veel in- en uitgeplugd). Dsubs zie je ook bij broadcast steeds meer, maar zijn qua solderen niet echt m'n grote vriendjes razz :p
Topic: ervaringen D&R Disteq (6-2-2006 19:00:00)
De plaats in het midden heet de scriptspace, is erg gebruikelijk bij broadcast-mengtafels.
Helaas voor je wordt de D&R Disteq al een aantal jaar niet meer gemaakt, dus nieuw kun je er niet meer aan kopen. Ik betwijfel of je meer broodjes kunt koppelen dan er normaal in het frame passen, omdat de kans bestaat dat de voeding dat niet trekt en dus gek gaat doen. Meestal worden de verbindingen onderling gemaakt met bandkabels of met een basisprint waar de broodjes op worden gestoken. Voor zover ik weet gebruikt D&R vaak bandkabels dus dan zou je de broodjes kunnen verdelen.

Als je geen problemen hebt met tweedehandsjes zou je op zoek kunnen gaan naar een Eela SBM90. Ze zijn niet echt stil (ruisssss), en tweedehands moet er nog wel eens het nodige aan gebeuren (gainknopjes zijn relatief kwetsbaar) maar verder is het een prima ragbak die vrijwel onverwoestbaar is (faders zijn erg goed). Is wel erg karig qua functies.
Heb je een duizendje of 5-6 beschikbaar, kijk dan eens naar een Dateq BCS50. Is een professionele broadcast-mengtafel die uit broodjes bestaat en net als de Eela de door jouw gewenste scriptspace heeft (dit is bij beide mengtafels gelijk de mastersectie)
Topic: 19 Inch standaard (6-2-2006 15:29:00)
@KVM;
Dat klopt, ik heb ook nog wat ruimte over. Ik heb 438 echter aangegeven omdat je dan nog een beetje speling hebt en je niet in de problemen komt met bijv. onvoorziene schroefjes. Je zou inderdaad nog iets breder kunnen gaan.
Topic: 19 Inch standaard (5-2-2006 11:54:00)
Ik zal zo even mn 19" patchbay opmeten (enige wat ik in de buurt heb) en een tekeningetje maken voor je

edit: hier istie dan
maten zijn ter plaatse gemeten (dus +/- 1 mm), normaal gesproken worden M6 bouten en moeren gebruikt voor het vastzetten. Het is dus verstandig om minimaal 6,5 mm te boren. Vaak worden er ook sleufgaten gebruikt om toleranties in het rack op te vangen.
de hoogte van 1HE is 44,5 mm. de hoogte van een apparaat is X * 44,5 mm waarbij X het aantal HE is.
De stippelijnen geven de breedte van het apparaat zelf aan (dus wat achter het frontpanel zit)
Topic: Welke soldeerbout? (5-2-2006 11:37:00)
Ik heb een oud 15W Weller-soldeerboutje, direct aan het lichtnet. Ooit voor een habbekrats bij de electronicadump (Baco in IJmuiden) een houdertje (zo'n veerding) gekocht met sponsje erbij. 15W is voor de meeste audiokabels meer dan voldoende, de rest duurt wat langer. Voordeel van een 15W-soldeerboutje is dat je, als je voorzichtig bent, er ook wel electronica mee kunt solderen (gevoelige IC's op een voetje zetten). Met een 'kale' 50W-bout of hoger wordt dat al wat kritischer...
Topic: van 60 hz naar 50 hz. (2-2-2006 20:45:00)
Ik ben zelf toch nog steeds 'n beetje huiverig als het gaat om schakelende voedingen, omdat er vaak een hoop rommel meekomt aan de secundaire kant (wat dus om een goed filter vraagt, en dat is toch niet altijd goed geregeld). Zal gedeeltelijk wel een vooroordeel zijn, ik heb zelf de laatste tijd ook wel het nodige te maken gehad met electronische omvormers van 1500V DC naar 230/400V AC (die dingen hangen o.a. onder treinen, stage gelopen), en als je de ontwikkelingen ziet die daar de afgelopen (pakweg) 20 jaar zijn gemaakt, dan verwacht ik eigenlijk dat diezelfde ontwikkeling op het gebied van schakelende voedingen ook wel is gemaakt of gaat worden gemaakt. Ik verwacht persoonlijk dat de schakelende voedingen de ouderwetse transformatoren steeds meer gaan verdringen als de kwaliteit steeds beter wordt.
Topic: van 60 hz naar 50 hz. (31-1-2006 22:46:00)

Dré schreef:

20% hoger toerental bij centrifugeren... Doen sommigen een moord voor (maar ondertussen vermoord je wel de motor...).
[off-topic schreef:

Bij wisselstroommotoren is het verhaal precies omgekeerd...daar bepaalt de frequentie namelijk in principe het toerental (en niet de spanning). Is dan ook de reden dat bijvoorbeeld laagspanningsnetten aan boord van schepen doorgaans 400V/60Hz zijn. Wordt het schip dan in de haven aan de walstroom gelegd, dan hebben alle elektromotoren van bijvoorbeeld pompen e.d. er geen last van als de frequentie 50 Hz is (ze draaien slechts wat langzamer) en lopen ze ook niet te barsten bij 60Hz.
[/off-topic schreef:

Victor schreef:

Ik vraag me af wat er gebeurt als je bijvoorbeeld een Technics SL-1200 uit de VS hier gebruikt. Draait 'ie dan ook 20% langzamer?
Als het motortje op gelijkspanning loopt (zeer aannemelijk) dan zou je er geen last van moeten hebben, als de voeding tenminste geen gekke dingen gaat doen natuurlijk.
Topic: van 60 hz naar 50 hz. (30-1-2006 21:04:00)
Als je het topic wat Sylvia een paar posts terug aanhaalde, even door leest dan weet je ongeveer wel wat er speelt/speelde.
Topic: Dj's die een instrument bespelen (30-1-2006 16:49:00)
Ben geen DJ maar heb ook piano gespeeld...zelfde verhaal, kan er nu niks meer van wink ;)
Topic: Neutrik Pluggen (30-1-2006 10:29:00)

Webbie schreef:

Zo te zien heb je een Punch-Down-Tool nodig.
Neutrik heeft ook een versie (de NE8FDP) met ook aan de achterkant een RJ-45-aansluiting, dan heb je dus geen gereedschap nodig, maar prik je aan de achterkant ook gewoon een utp-kabeltje erin.

Vergrendeling is hetzelfde als bij XLR-female's
Topic: Zijn ze nou helemaal van de pot ge...? (19-10-2005 21:17:00)
Da's met alles wat je zelf knutselt...