Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Diederik

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Diederik (Pagina: 6 van 10)

Topic: Neutrik XLR plug weer open schroefen ( nieuwe versie ) (21-3-2006 18:26:00)
same here dus vandaar de lap :P
Topic: Neutrik XLR plug weer open schroefen ( nieuwe versie ) (21-3-2006 17:28:00)
Naast de soldeerbout, stripgereedschap en kleine tangetjes moet er nu dus ook een waterpomptang in de gereedschapskist mee op pad...
Overigens heb ik ze laatst ook zonder hulpmiddelen open gekregen (uit nood): contra plug erin zodat je wat meer oppervlakte hebt en met een lap (shirt werkt ook goed wink ;)) en dan flink draaien. Als je eenmaal een stukje hebt dan gaat ie wel. De oude was wel makkelijker in dat opzicht moet ik zeggen...
En anders ga ik wel eens even knutselen op school en zelf zo'n dingetje maken :P
Topic: Geheime zenders (11-3-2006 21:05:00)
Het lijkt er in ieder geval op dat je er nooit serieus naar gekeken hebt, of alleen bij een lokale omroep waar men inderdaad zo werkt. Er zijn echter genoeg lokale omroepen die graag jongeren binnen zien komen, al was het maar omdat het voor hen vaak verdraaid lastig is om die doelgroep te bereiken. En als je dan kunt laten zien, dat je daadwerkelijk een programma neer kunt zetten dat aanspreekt dan zijn ze vaak best bereid om jouw vrijheid te geven, óók in je muziekkeuze. En in de wet is niets geregeld omtrend muziekkeuze dus vaste regels zijn er niet en het is niet per definitie verboden om bepaalde muziek te draaien. Wél is het zo, dat je niet onbeperkt hitradiootje mag gaan spelen, maar dat is om de eenvoudige reden dat je als lokale omroep 51% van je zendtijd tussen 7.00 en 23.00 uur aan lokale informatie, cultuur en educatie moet besteden. Tip van mij: als je het slim aanpakt dan kunnen lokale bandjes en/of DJ's als cultuur worden opgevoerd en tellen ze dus nog mee ook happy :)

Volgende keer kun je dus beter even 3x nadenken voordat je alle vooroordelen en vage veronderstellingen op het forum zet...want in veel gevallen klopt er namelijk geen hout van.
Topic: Geheime zenders (9-3-2006 22:25:00)
De (legale) oplossing: lokale omroep (ik val in herhaling...)
Topic: nieuwe go knop (6-3-2006 15:56:00)
Bestaat al een tijdje (geen nieuwe feature voordat mensen dat gaan denken) razz :p
Topic: Geheime zenders (5-3-2006 22:46:00)
Ik kan mij uit een ver verleden nog herinneren dat vriendjes van mij die van de boerderij af kwamen (ik woon in een dorp dat ooit een boerendorp was) altijd vol trots de trekkers showden, mét daarin een bakkie (27 Mc dus weet ik nu wink ;)). Oftewel: vroegah (in het pre-GSM tijdperk) had je vaak een bakkie aan boord. Er waren/zijn ook piraten die daar op uitzenden, en die band is bij mijn weten (onder voorwaarden) vergunningvrij. Dus als je toch op de boeren mikt dan kun je dat ook gebruiken (apparatuur is nog een stuk goedkoper ook)
Topic: Geheime zenders (2-3-2006 20:03:00)
Slechte of slecht afgeregelde zenders hebben vaak de nodige harmonischen en dergelijke zitten op frequenties vér buiten de normale FM-band. Die kunnen dus wel degelijk de luchtvaartband of een andere verbinding storen.

Een paar jaar geleden moest een toenmalge lokale omroep hier in de buurt(die inmiddels ter ziele is) van frequentie veranderen, naar 105 MHz. Echter, Schiphol was hier faliekant tegen omdat men last schijnt te krijgen van dergelijke zenders boven de 100 MHz, waarvan de harmonischen dus blijkbaar de luchtvaartband storen (ik weet er het fijne niet van maar dit is wat me destijds is verteld)
Topic: Zwarte contact dozen (27-2-2006 17:29:00)
Als je per se een of meerdere hoofsdschakelaars wilt hebben, zou je ook zware draaischakelaars kunnen nemen en die netjes in een paneeltje bouwen. Die dingen worden anno 2006 nog steeds gemaakt (ik ben ze laatst nog tegengekomen, weet alleen echt niet meer waar). Die druk je niet zomaar om (kost nog behoorlijk wat kracht) en staat nog lekker retro ook laugh :D
Topic: Geheime zenders (21-2-2006 18:53:00)

ideedeluxe schreef:

Helemaal niet, als je favoriete mainstream zender door zo'n %#&^@#@ van de zender gedrukt wordt.....
En da's dan precies de reden waarom piraten de laatste tijd zo vaak uit de lucht getrokken worden. Niet alleen omdat ze jouw FM-zender wegdrukken, maar vaak ook omdat ze door slechte apparatuur en dergelijke ook storing veroorzaken op andere zenders en frequenties. Met Schiphol in m'n achtertuin moet ik er niet aan denken dat een of andere piratenzender bezit neemt van de luchtvaartband shut up :X
Topic: ervaringen D&R Disteq (21-2-2006 18:50:00)
Ideaal is het niet, maar je moet wat als je én een goede mengtafel wil met veel stereo-broodjes, én het mag niet teveel kosten. Zoals ik al eerder aan gaf, ben je denk ik op zoek naar het schaap met de 5 poten.
Topic: Geheime zenders (21-2-2006 13:03:00)

KVM schreef:

Diederik schreef:

ghehe piratenzenders, die zijn nog steeds niet weg te krijgen in het oosten van het land...vroegah was het hele land bezaaid met van die stations en menig piraat werd beter beluisterd dan de legale omroepen.
Inderdaad, jaren geleden iedere zondag avond op verzoek.
De gehele zondag werd gevuld door totaal 3 zenders.
Stentor 5watt, stereo decoder, 3 elements antenne en draaien maar.
De kunst was natuurlijk om zo ver mogelijk te komen, met het beste geluid, en de nieuwste top 40 muziek.
Dan was jij nog lief, er zijn ook piraten geweest die met meerdere kilowatts de lucht in gingen compleet met uitzendstraat en processing en al.

En voor wat betreft die muziek: er was/is duidelijk markt voor. Niet iedereen houdt er van (ik ook niet echt), maar er zijn zat mensen die er wel naar luisteren want veel piratenzenders hadden veel luisteraars en barstten daardoor ook van het geld. Een aantal van hen konden daardoor meerdere jaren volhouden, ondanks geregelde inbeslagname van de zendapparatuur en dwangsommen (en geloof me...dat kost een hoop centjes). Want, waardoor heeft een radiostation geld? door adverteerders! waarom heb je adverteerders? omdat je veel beluisterd wordt! Waarom wordt je veel beluisterd? omdat wat je doet mensen blijkbaar aanspreekt!
Topic: ervaringen D&R Disteq (21-2-2006 12:58:00)
2x mono = 1 keer stereo, is een kwestie van de balanspotjes helemaal naar links en naar rechts te draaien!
Topic: ervaringen D&R Disteq (21-2-2006 11:03:00)
Ik zou die S120 nemen, en een goedkope oplossing die wel eens wordt gebruikt om van 2 kanalen 1 te maken, is door een blokje te maken waarmee je de twee faders met elkaar door verbindt. Dan kun je ze in 1 beweging bedienen. Houd binnen je budget wel rekening met eventuele revisiekosten zoals ik al aangaf.
Topic: Geheime zenders (20-2-2006 15:07:00)
Die tijd van gedogen is helaas een beetje voorbij, google maar eens op etherflits of zoek eens bij het Agentschap Telecom (AT) op datzelfde woord.
Topic: Geheime zenders (19-2-2006 21:25:00)

Tom schreef:

Blijbaar heeft men totaal nog niet door dat het heel makkelijk is om in de eigen regio een legaal lokaal radiostation te beginnnen.
Kan je gewoon een vergunning voor aanvragen bij de gemeente.....
Nou, zo makkelijk is dat niet, er worden behoorlijke eisen gesteld door de gemeente en door het commissariaat voor de media voordat je uberhaupt wat mag doen. Verder kost het ook een hoop geld want vooral het laatste stukje (dus processing en zender) moet aan behoorlijke eisen voldoen waardoor een hoop eigenhandig hobby-werk al af valt)
Onder andere moet een lokale omroep voor minimaal 51% zijn zendtijd besteden aan lokale en regionale informatie. Dus bij veel omroepen zul je van harte welkom zijn als vrijwilliger, maar dan wel voor informatieve programma's. En als er dan tijd (en mensen) over blijven, dan mag je misschien nog iets anders doen wat je zelf leuk vindt. Maar dat neemt niet weg dat er dus mogelijkheden genoeg zijn om legaal aan de gang te gaan
Topic: ervaringen D&R Disteq (19-2-2006 21:20:00)
En jij gaat me niet wijs maken, dat je je legaal Dalet kunt veroorloven, terwijl je mengtafel max 450 eurie's mag kosten sneaky :V

@Tom, op zich is 7 kanalen niet eens zo heel erg veel, valt best mee. 2 CD-spelers, 2 jingle-spelers (MD), telefoonvork en 2 microfoons is geen extreme combinatie.
Topic: Geheime zenders (19-2-2006 15:16:00)
ghehe piratenzenders, die zijn nog steeds niet weg te krijgen in het oosten van het land...vroegah was het hele land bezaaid met van die stations en menig piraat werd beter beluisterd dan de legale omroepen.

We hebben ze hier erg weinig gehad (zeker onder de rook van schiphol duurde het vaak niet lang voordat ze werden gepakt) dus ik heb er weinig naar geluisterd. Sinds het Agentschap Telecom (de vroegere RCD, Radio Controle Dienst) de kriebels heeft gekregen worden het er steeds minder. Op zich wel begrijpelijk want legale (commerciele) stations moeten een hele hoop geld neertellen voor een etherfrequentie, terwijl de piraten zich er gewoon tussen duwen zonder ook maar een cent aan rechten af te dragen...
Topic: CDJ-100 schoonmaken (19-2-2006 15:11:00)
Dit riekt naar 'High-end' marketingverhaaltjes... sneaky :V
Topic: ervaringen D&R Disteq (19-2-2006 14:10:00)
Eela bellen, broodjes bestellen (hee dat rijmt). Ga je alleen niet redden binnen jouw budget.
Ik ben bang, dat je op zoek bent naar het schaap met de 5 poten. Broadcastmixer met losse broodjes en minimaal 5 tot 7 stereo-ingangen. En dat alles voor hooguit 450 euro. De goedkoopste broodjesmixer voor broadcast die ik ken is de BCS25 van Dateq, maar daar ga je met zo'n configuratie niet voor 450 euro aan komen (tweedehands niet en nieuw al helemaaaal niet)
Topic: ervaringen D&R Disteq (19-2-2006 13:56:00)
Als je nou een paar posts terug gaat....dan zie je daar dat Tom je een voorstel doet...en laat dat nou net:
- een broadcastmixer zijn
- een broodjesmixer zijn
- binnen je budget passen (is nog niet meer dan 325 voor geboden)

En om meer over de kwaliteit van Eela te weten, hoef je niet eens te googlen of de zoekmachine te gebruiken, het scrollwieltje van je muis is in principe genoeg (...) sneaky :V