Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Greendiek

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 175 bijdrage(n) van Greendiek (Pagina: 9 van 9)

Topic: Drie gewonden door omgevallen lichtstellage (18-5-2010 20:52:00)
Inmiddels is de oorzaak van het ongeluk bekend zie het persbericht van het OM hieronder:
Geen vervolging ongeval Kalverdijkje - conditie slachtoffers redelijk

(tekst: persbericht Openbaar Ministerie)

Ongeval sporthal Kalverdijkje veroorzaakt door loszittend statief

Het ongeval met de lichtstellage in sporthal Kalverdijkje van 14 maart 2010, waarbij twee mensen gewond raakte, is veroorzaakt doordat van een van de twee gebruikte statieven een uitzetpoot niet gefixeerd was. Er is geen sprake van opzet of grove nalatigheid. Dit hebben politie en de arbeidsinspectie na uitgebreid (technisch) onderzoek vastgesteld. Het OM stelt geen vervolging in.

Slachtoffers
Op 14 maart 2010 viel een stellage met lampen, die ten behoeve van een gymnastiekuitvoering in sporthal Kalverdijkje opgesteld stond, om. Hierbij raakten twee mensen gewond. Een persoon is met hoofdletsel in het ziekenhuis opgenomen en een persoon raakte licht gewond. De slachtoffers zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en maken het goed tot redelijk.

Onderzoek
Uit het gezamenlijk onderzoek, waarbij een groot aantal mensen zijn gehoord en uitgebreid technisch onderzoek is uitgevoerd, is gebleken dat de lichtinstallatie kon vallen doordat van een van de twee gebruikte statieven een uitzetpoot niet gefixeerd was. Onderzoek heeft uitgewezen dat de gebruikte installatie compleet en gekeurd was. De installatie was door goed geïnstrueerde en ervaren medewerkers opgebouwd. Er is geen opzet of grove nalatigheid geconstateerd. Het betrof bovendien een gebruikelijke werkwijze die nog niet eerder problemen gaf. Hierdoor zag niemand de noodzaak om tijdens de opbouw omstanders op grotere afstand te houden dan tijdens dit bedrijfsongeval het geval was.
Dientengevolge heeft het OM besloten geen vervolging in te stellen naar de verantwoordelijke persoon van het bedrijf dat de installatie leverde of naar zijn medewerkers die de installatie hebben opgebouwd.

De slachtoffers zijn inmiddels door de politie op de hoogte gesteld.
Bron
Topic: Status (18-5-2010 20:02:00)
Het woord `acquisitie` betekent (ver)werving (< Fr. acquérir, acquisition). Het wordt in het Nederlands doorgaans gebruikt als het gaat om het verwerven van opdrachten voornamelijk door freelancers (zelfstandigen).
Topic: american audio speakers (17-5-2010 18:49:00)

Tom schreef:

Voor de vuist weg zeg ik ongeveer 200 in een akoestisch goede ruimte.
Topic: (Apres-Ski) Spellen voor show (12-5-2010 14:00:00)
Wij hebben dit stukje inderdaad wel uitgezocht voor deze spelletjes.

Nu moet ik even nadenken, en voor zover ik mij kan herinneren zat het als volgt:

Iedereen van 18 jaar is voor de wet volwassen. Het is een spel met vrijwillige deelname. Iedereen staat dus vrij om mee te doen, of niet. Gezien het feit dat iemand van 18 geacht wordt volwassen te zijn, is hij/zei zelf in staat te beoordelen wat de persoonlijke gevolgen zijn van het mee doen aan het spel. Indien iemand dus gestrekt gaat is deze persoon zelf verantwoordelijk voor zijn/haar daden.
Tevens is het drinken van alcohol geen misdaad, aangezien we het hier over 18+ hebben.

Wij melden wel altijd aan het begin van de avond dat het meedoen aan de spelletjes op eigen verantwoording is. Gewoon om mensen op het stukje zelfbewustzijn te wijzen.

Mvg, Greendiek
Topic: (Apres-Ski) Spellen voor show (12-5-2010 12:26:00)
Je hoeft er ook niet aan mee te doen...iedereen is vrij om zich aan te melden, en volgens Ferry was niets te gek laugh :D .
Topic: (Apres-Ski) Spellen voor show (12-5-2010 10:09:00)

Ferry schreef:

dus niks is te gek! wink ;)
Misschien kan ik je dan een beetje op weg helpen, het organisatie bureau waar ik een tijdje bij zat had de volgende apres-ski spellen voor dit soort feesten:

Bier Wedstrijd (3 glazen bier per persoon, en wie ze het eerste op heeft).

Flügel-race (je pakt een tampon en laat deze vol zuigen met flugel. Het is de wedstrijd wie het eerste de tampon leeg heeft gezogen).

Jodel Contest (wie de beste jodel kan produceren wint).

Lapdance Contest (welke man/vrouw kan het beste een lapdance geven aan een willekeurige man/vrouw uit het publiek).

Ik hoop je hiermee een stukje op weg geholpen te hebben. laugh :D

Mvg, Greendiek
Topic: Uitlichten Dartbord (11-5-2010 14:05:00)

JeroenVDV schreef:

Holy moly.. Dus de nieuwe generatie licht-technici-in-spe denkt alleen in LED-verlichting?

Frost filters zijn net zoals kleurfilters origineel gemaakt voor gloeilicht zoals PAR..
Ik denk niet alleen in LED-verlichting, maar dit is de enige toepassing waar ik ze van ken. Ik ben geen licht-technici, ik ben geen geluids-technici, ik ben gewoon een hobby boer met een drive-in-show.

Maar de frost filters...ik zal eens kijken tussen mijn filter-collectie. Daar zitten er wel een paar tussen als het goed is.

djbobo helaas heb ik geen profieltjes, anders had ik deze zeker weten ingezet bij deze klus happy :)
Topic: Uitlichten Dartbord (11-5-2010 12:35:00)
De microfoon is inderdaad bedoeld om het geluid van de pijlen die in het bord gaan op te vangen. Dit geeft zo'n dof geluid (net als op tv). Dat is een leuk bij effect. Maar als ik het goed heb zijn de frost filters toch bedoelt voor led parren? Kunnen deze dan wel tegen de hitte die afgegeven wordt door par-56 300 watt?
Topic: Uitlichten Dartbord (11-5-2010 12:28:00)
Hallo allemaal,

ik heb even een vraag. Aanstaande zaterdag is er een darttoernooi bij de vereniging. Niets van hoge kwaliteit, maar gezellig onderling een pijltje gooien. Maar dit jaar willen ze graag dat ik het toernooi ondersteun. Nu heb ik dit andere jaren gedaan in de zin van geluid, maar dit jaar is het de bedoeling dat het finale bord voorzien wordt van verlichting. Tot nu toe hadden ze dit zelf gedaan, maar uit veiligheidsoogpunt wordt dit nu aan mij uitbesteed. Veilige lampjes he links boven? Nu heb ik zelf al een plan in mijn hoofd hoe ik dit het beste kan gaan doen, maar ik zou graag jullie advies willen.

Podium

Hier is een plaatje van het podium met de opstelling hoe ik hem in mijn hoofd heb. Nu is mijn vraag aan jullie:

Als ik dit op deze manier wil gebruiken, is het dan handig als ik de parren voorzie van een filter, of kan ik ze beter zonder filter richten? En indien met filter, welk filter raden jullie aan? Ook zit er namelijk aan te denken om per kant 2 parren naar het bord te richten, en 2 de zaal in. hoe denken jullie hier over? Wordt dit een overkill aan licht op het bord, of is 2 parren per kant te weinig? En zou dit niet te warm worden voor de darters?

Hopelijk zijn er mensen die mij hier mee kunnen helpen.

Hierbij heb ik nog even een voorbeeld over hoe het podium er uit ziet.

Podium vanaf een afstandje

Podium vanaf dichtbij

Met vriendelijke groet,

Greendiek

Ps. Sorry voor de waardeloze paint kwaliteit van de schets ashamed :$.
Topic: Advies voor 4 speakers tbv feest/dansruimte (26-4-2010 10:32:00)
Frankel1,

Misschien is het handig als je het volgende bedrijf eens benaderd. Dit bedrijf is ook gevestigd in houten, en kunnen je waarschijnlijk een heel stuk verder helpen.

https://www.protronics.tc47.nl

Succes met alles :)
Topic: Skytronic failliet (16-4-2010 15:23:00)
ik bedoel, jullie halen de producten toch ook rechtstreeks bij Skytronic vandaan? Is dit voor jullie dan geen akelige situatie? Of blijven er voorlopig nog wel onderdelen beschikbaar voor dealers? Of hoe gaat dit precies?
Topic: Skytronic failliet (16-4-2010 14:40:00)
RTV oost meld: Bij het bedrijf werken 23 mensen.

tctubantia meld: Bij het bedrijf aan de Marconistraat zouden volgens het handelsregister 45 mensen werken.

De berichten spreken elkaar wat dat betreft tegen.

Wel erg voor de mensen welke hier werken. Vermoedelijk zal het bedrijf wel weer een doorstart maken.

Edit: Ik ben trouwens wel benieuwd wat dit inhoud voor de garantie op hun producten.
Topic: scanmaster1,2, licht jockey, lite-4, scanmaster1612, ... (6-4-2010 09:04:00)
Indien je het bij 4 parren wilt laten en niet verder uit wil breiden, heb je deze optie:

/nl/lichtsturingen/showtec-lite-4_3619.htm

Hiermee kan je 4 parren via DMX aansturen, er staan (uit mijn hoofd gezegd) 32 programma's standaard in, en je kan er 1 zelf programmeren. Eventueel kan je altijd doorprikken naar een volgende dimmer, in dien deze het zelfde moet doen als de eerste.
Topic: kabels labelen (17-3-2010 10:24:00)

dexter schreef:

Kun je beter op de vrouwelijke kant doen natuurlijk anders heb je ze elke keer ook bij nette klusjes vlak onder je microfoon zitten, ziet er beetje minder uit.
Als ik het mij goed herinner gaat bij mij het vrouwtje in de microfoon, en het mannetje in de tafel ashamed :$. Ik zou het echt aan de mannelijke kant doen hoor als je ze niet wilt zien wink ;)
Topic: Stel je even voor... (4-3-2010 18:59:00)
Hallo allemaal,

ik lees al een tijdje mee op het forum zonder account. Inmiddels toch maar een account aangemaakt.

Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Lars Groenendijk. Ik ben 20 jaar, en woonachtig in het prachtige Hendrik-Ido-Ambacht (waar??? Tussen Dordrecht en Rotterdam in) wink ;) Ik volg een opleiding Facilitair Leidinggevende, waarbij ik momenteel in mijn laatste leerjaar zit. Voorheen heb ik 1 jaar elektrotechniek gestudeerd, maar hier ben ik mee gestopt omdat het absoluut niet mijn ding was. Al vanaf mijn 7e ben ik geïnteresseerd in het Drive-in-show wereldje. Dit komt door een bruiloft van mijn opa en oma waar toen de tijd de buurjongen draaide. Ik was vanaf het eerste moment niet weg te slaan bij hem, en mijn interesse was gewekt. Sinds die tijd is de Drive-in-show een onderdeel van mijn leven. Vroeger ben ik begonnen met een simpele hifi versterker, met in het begin 2 speakers. Op een gegeven moment stonden er 10 speakers. Dus 5 speakers per kanaal. En ik bleef het maar vreemd vinden dat iedere versterker kapot ging ashamed :$ Ondertussen bleef ik wel spullen kopen op het gebied van licht en geluid. Dit waren echter altijd de standaard Intertoys en Kijkshop spulletjes. Rond mijn 16e ben ik de interesse in mijn drive-in-show verloren. Dit kwam doordat ik toen de tijd een vriendin had welke een bloedhekel had hier aan. Ook de aanschaf van een scooter en het stappen kwamen mijn hobby niet ten goede. Inmiddels ben ik sinds ongeveer 2 jaar weer bezig met het rustig oppakken van mijn hobby. Dit doordat ik nu een vriendin heb welke het wel leuk vind, en mij stimuleert om deze hobby weer op te pakken. Momenteel heb ik een leuke basis staan op het gebied van de show, maar het kan altijd nog beter. Mijn technische kennis op het gebied van de apparatuur is zo goed al nul. Ik weet van de standaard spullen hoe ik ze moet gebruiken, maar daar houd het ook wel mee op. Daarom heb ik mij ingeschreven op het forum.
Indien jullie nog vragen hebben mogen jullie deze gerust stellen happy :)

Mvg,
Greendiek