Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Greendiek

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 175 bijdrage(n) van Greendiek (Pagina: 3 van 9)

Topic: showtec lightdesk pro 136 (3-3-2013 20:45:00)
In het rijtje van record en esc staan ook de knoppen van up en down.

Door het knopje up te gebruiken kun je naar de volgende step in de chase gaan. De knop down werkt vreemd genoeg niet om terug te gaan. Als je dus op step 12 van de 80 zit, en je wil naar step 11 dan moet je dus 79x op de up knop drukken.
Topic: showtec lightdesk pro 136 (3-3-2013 12:27:00)
Oke, ik heb nooit problemen gehad met het verwijderen van chases, maar ik ben blij dat het gelukt is.

Verder: een chase is opgebouwd uit een x aantal "steps". Een step wordt ook wel een scene (een lichtstandje) genoemd. Ze zijn niet aan te roepen via de scene knoppen, maar ze zijn er wel degelijk ;-) gemakshalve zal het het steps voor je noemen.

Als je een chase hebt met 12 steps, en ik wil step 4 veranderen, dan zoek ik in de program mode step 4 op in de chase. Dan ga ik alles instellen op de waarde die ik graag wil hebben en druk op de recordknop als alles klopt. De step is nu opgeslagen tussen de oude step 4 en 5 in, en is dus je nieuwe nummer 5. De oude 5 is nu 6, enzovoort tot en met 12 die nu 13 is. Vervolgens ga je in de chase weer naar step 4, en drukt op de delete knop. Step 4 wordt nu verwijderd, en de nieuw toegevoegde scene (5) vervangt nu nummer 4. Het is dus niet mogelijk om oude steps te overschrijven.

Phony schreef:

Dan snap ik alleen nog niet helemaal wanneer je scenes in de praktijk gebruikt. Als je niet continu achter de lichttafel staat lijkt het me handiger om wat chases in te stellen en zie ik de noodzaak van scenes niet helemaal. Of gebruik je scenes om sneller chases te programmeren?
Hier ben ik ook nog niet helemaal uit. Ik weet dat ze snel gebruikt kunnen worden om chase's te programmeren, maar daar heb ik ze nog nooit voor gebruikt. Ik heb er bijvoorbeeld een snelknop in staan waarbij alle 2 de scanners op open wit springen en 1 plek in de zaal opwijzen (bijvoorbeeld een spiegelbol). Het nadeel is alleen wel dat alle lopende chases in het inteligente gedeelte gelijk stoppen,en alleen de scene nog getoont wordt. De rest is dan dus donker (uit). Als ik dan weer een aantal chases selecteer dan speelt hij wel alles tegelijk af (scene en chase) maar zodra ik weer een nieuwe scene selecteer gaan de inteligenten chases weer op zwart.
Scenes gebruik ik voornamelijk als ik bijvoorbeeld een soort "theatervoorstelling" oid heb. Hierbij kun je (zonder een chase te gebruiken) makkelijk naar de volgende scene (zowel aan de inteligente kant, als aan de parrenkant).
Topic: showtec lightdesk pro 136 (3-3-2013 00:49:00)
Chases verwijderen werkt als volgt: je gaat in de program mode. Je selecteerd de chase die je wilt verwijderen (1x klikken). Daarna druk je de chaseknop opnieuw in (houd deze ingedrukt) en druk dan kort op de del knop, en alle ledjes knipperen als het goed is. Je chase zou nu verwijderd moeten zijn.

Verder met recorden: dit klopt. Hij slaat de nieuwe scene op achter de scene die je geselecteerd hebt. Dus als je scene 4 van de 12 in je chase geselecteerd hebt, en je stelt een nieuwe scene in, dan wordt deze achter scene 4 opgeslagen (dit wordt dan dus 5 van de 13 dan). De oude scene kun je verwijderen door naar die bewuste scene te gaan, en op de del knop te drukken.
Topic: Welk software programma voor mijn cdj-400 (19-2-2013 12:23:00)
Dank voor de antwoorden, maar ik blijf nog steeds met een paar vragen zitten:

- Ik heb begrepen dat virtual dj een soort side-list heeft waar je nummers appart kunt zetten om later op de avond alsnog te draaien, zonder dat je direct met een playlist werkt. Heeft Traktor dit ook? Ik heb het nergens kunnen vinden namelijk.

-Wat zijn nu de grootste verschillen tussen VDJ en Traktor (op het beeldmixen in VDJ en de mix-mogelijkheden in traktor na)?
Weet iemand ook waarom de prijsverschillen zo groot zijn tussen de programma's?
Traktor: 89,00 inclusief geluidskaart (via New Line te bestellen)
VDJ: 240,64 voor alleen de software (alleen aan de deur te betalen, of via creditcard)

-Ik begin steeds meer te neigen naar Traktor Pro, tenzei iemand mij kan overtuigen dat Virtual DJ een heel stuk beter (stabieler, makkelijker etc) werkt dan Traktor, en dat dit prijsverschil echt wel terrecht is.

- Wat zou jullie advies zijn in samenwerking met 2 cdj-400 spelers met een externe mixer, voor een drive-in-show (allround dus, niet alleen 1 genre zoals dance/house), en waarom?

YourLiVe schreef:

Traktor schijnt wat uitgebreidere (mix) mogelijkheden te bieden ten opzichte van Virtual dj...
Deze opmerking maakt het voor mij nog raadselachtiger waarom Traktor goedkoper is dan VDJ.

YourLiVe schreef:

Bij Virtual Dj kun je gewoon gratis upgraden naar de nieuwste versie, als je de full pro versie hebt ten minste. Misschien heeft Ronnie een versie die meegeleverd werd bij de CDJ's en dan moet je dus betalen als je wilt upgraden naar de pro versie.
Heeft Traktor ook de gratis upgrade als je de software koopt, of moet je bij hun de software iedere update (behalve bugfixes) kopen?

Greendiek schreef:

Is er toevallig iemand in de omgeving van Dordrecht die met 2 cdj-400 spelers en een externe mixer gebruik maakt van Traktor Pro/VDJ, en waar ik eens mag komen kijken/proberen? Het downloaden van een demo versie is voor mij geen optie, omdat deze versies niet compatible zijn met de CDJ's (midi/HID functie's uitgeschakeld).
Is er toevallig iemand in deze omgeving (alles binnen een straal van +/- 30 minuten met de auto vind ik nog acceptabel) waar ik eens zou mogen komen kijken/proberen? Andere cd-spelers die het zelfde reageren als cdj-400 spelers vind ik ook geen probleem happy :)
Topic: Traktor kontrol s4 probleem (17-2-2013 21:03:00)
Sluit je de controler op locatie misschien anders aan dan thuis (andere usb poort, of misschien een externe HD mee, die je er thuis niet op aangesloten hebt)? En weet je zeker dat andere kanaal 4 op de mixer gebruiken? Gebruiken die niet stiekem een ander kanaal waarbij de beheerder in de veronderstelling is dat dit kanaal 4 is? Of is kanaal 4 misschien een microfoon/phono/stereo kanaal waarbij de schakelaar niet goed staat?

Ook: is er een vast moment te noemen waarom het gebeurt (bijvoorbeeld: iedere 3 minuut 15 ofzo)?
Topic: Advies bij eerste EV RX set (11-2-2013 21:57:00)
Heeft de verhuurder toevallig ook niet 1 amp in een losse case staan? Dan hoef je die van jou ook niet uit de case te halen (met het risico op transportschade). Wellicht een case met 1 versterker, een processor en patchpanel?
Topic: Advies bij eerste EV RX set (11-2-2013 20:33:00)

DjREsound schreef:

Ja, dat kan ook, beide op 1 kanaal, maar eigenlijk wil ik front 2 x SX300 zetten en dan doorlussen om de SX200 naast de dansvloer te zetten. Daarbij wil ik eigenlijk wel het stereobeeld behouden.
Als je ze doorlust betekend dit wel dat je de losse controle over het volume van deze speakers kwijt bent. Is het niet mogelijk om bij de SX200 ook een losse amp bij te huren?
Topic: Advies bij eerste EV RX set (11-2-2013 20:08:00)
In principe kan dit gewoon. Ze zijn allebei 8 ohm, waardoor je keurig op 4 ohm uit zou komen. Maar is het geen optie om de 2 SX300 op 1 kanaal te zetten en de 2 SX200 op het andere kanaal? Is misschien ook makkelijker als je er een eq tussen hebt staan. Wellicht dat er tussen de200 en 300 wat klankverschil zit, wat je op deze manier wat makkelijker bij kunt trekken.
Topic: Welk software programma voor mijn cdj-400 (7-2-2013 11:35:00)

deejay84 schreef:

op moment ben ik eigenlijk aan vernieuwing toe waardoor ik weer een update moet doen van vdj wat me dus 125euro gaat kosten en daarmee ik dus twijfel om over te stappen naar traktor pro....
Beste Ronnie (en anderen),

uit je reactie maak ik op dat je iedere update van VDJ weer bij moet betalen voor de nieuwe versie. Het is dus blijkbaar niet zo dat je een "totaalpakket" koopt, en dat je eventuele update's gratis van hun site kunt halen. Voor het bedrag van €240 had ik dit eerlijk gezegd toch wel verwacht.
Ik begin steeds meer te neigen naar Traktor Pro, tenzei iemand mij kan overtuigen dat Virtual DJ een heel stuk beter (stabieler, makkelijker etc) werkt dan Traktor, en dat dit prijsverschil echt wel terrecht is.

Is er toevallig iemand in de omgeving van Dordrecht die met 2 cdj-400 spelers en een externe mixer gebruik maakt van Traktor Pro/VDJ, en waar ik eens mag komen kijken/proberen? Het downloaden van een demo versie is voor mij geen optie, omdat deze versies niet compatible zijn met de CDJ's (midi/HID functie's uitgeschakeld).
Topic: Carnavalsmuziek seizoen 2012-2013 (5-2-2013 10:41:00)

Malle Pietje schreef:

Jaja bijdehandje laugh :D dat stond er vannacht al, maar vervolgens is die site niet te bereiken.
Zal wel overbelast zijn.

Maar ik hou me aanbevolen hoor, als je 'm hebt of weet waar wel.....kom maar!
Heb hem zojuist naar je gemaild op je info@ mailadres happy :)
Topic: Hoofdprintplaat GLP Ypoc 250 kapot (4-2-2013 22:13:00)
Als je geluk hebt kun je zoiets daar wel eens tegen het lijf lopen happy :)
Topic: Hoofdprintplaat GLP Ypoc 250 kapot (4-2-2013 21:55:00)
Ik denk dat Tom bedoeld dat ze dit misschien op de pa-markt wel verkopen wink ;)
Topic: Welk software programma voor mijn cdj-400 (4-2-2013 17:46:00)
Even een flinke kick, kan iemand mij helpen met het volgende:

Ik ben aan het kijken voor een goede software voor een cdj-400 setje. Nu heb ik al uitgevonden dat Traktor dj en Virtual dj het makkelijkste werken met een cdj-400, en het meest gebruiksvriendelijk en bekend zijn.

Ik heb de verschillen bekeken, maar kom er niet helemaal uit.
Ik heb begrepen dat virtual dj een soort side-list heeft waar je nummers appart kunt zetten om later op de avond alsnog te draaien, zonder dat je direct met een playlist werkt. Heeft Traktor dit ook?
En wat zijn nu de grootste verschillen tussen VDJ en Traktor (op het beeldmixen in VDJ na)?
Weet iemand ook waarom de prijsverschillen zo groot zijn tussen de programma's?
Traktor: 89,00 inclusief geluidskaart (via New Line te bestellen)
VDJ: 240,64 voor alleen de software (alleen aan de deur te betalen, of via creditcard)
Wat zou jullie advies zijn in samenwerking met 2 cdj-400 spelers met een externe mixer, en waarom?
Topic: Drive-in show websites (17-12-2012 14:56:00)
Nette site.

Alleen bij het aanklikken van de foto's krijg ik de vergrote versie van de foto te zien in een voor de rest witte pagina (zowel vanaf het hoofdscherm als de fotopagina). Misschien een idee om de vergrote foto of als pop up neer te zetten, of misschien het vergrootgedeelte van de foto's weglaten (de foto niet meer klikbaar maken)? Nu moet ik de "pagina terug" knop links boven in gebruiken om weer op je website terug te komen. Ook werkt je kopje Evenement techniek (onder de fotopagina) niet.
Topic: Hulp gevraagd (8-8-2012 12:18:00)
Heb hem voor je ingevuld happy :) Succes met je afstudeerscriptie.
Topic: Outdoor passieve speaker achter actieve speaker plaatsen (9-5-2012 16:56:00)
Je zou er wellicht een kleine tafel met 2 auxen tussen kunnen zetten. Op deze manier kan je vanaf jou plek het volume op beide plekken los van elkaar bepalen. Als na verloop van tijd iedereen naar binnen gaat (omdat het koud wordt, het regent, of verzin het maar) dan staan deze speakers onnodig te draaien. Met je mackies op de main out en de passieve op de auxen kun je deze los van elkaar regelen, en dus ook op 0 zetten happy :)
Topic: Versterker hulp? (beginners vraag) (24-3-2012 10:41:00)
Als het gaat om de set die op bva-auctions staat, ze hebben ooit bij een andere veiling de zelfde set inclusief versterkers en processing verkocht.

AA Craaft PA Set
1 "AA Craaft" PA Set, bestaande uit 2 x bassbin (1190 x 630 x 770 mm) en 2 x top (820 x 490 x 410 mm), 3 x CPA 1202 power amplifier, 1 x BSS FDS-360 frequency deviding system with limiters in flightcase, incl. bekabeling

Misschien dat deze combi ook iets voor jou is?
Topic: PA markt 2012 (18-3-2012 17:13:00)
Dat was weer een leuke beurs gisteren. Helaas niet voor alles kunnen halen waar ik op had gehoopt.

Waar ik uiteindelijk mee naar huis ben gekomen:
- 4x 2 meter milos truss (prachtig die gezichten van iedereen toen ik het op het dak van een rode station auto gebonden mee naar huis namlaugh :D).
- 4 led parren in flightcase (met g-haken, safety's en grondstatiefjes).
- kabelkist
- dap acu-2 (overgekocht van watje)
- 8 triggerclamps (watje had iets te groot ingekocht wink ;)
- 3 cd-kisten (overgekocht van Tom)
- een boel xlr en stroom kabels
- een partij safety's
- nichiban gaffa tape

Waar ik helaas niet voor ben geslaagd:
2 truss adaptors welke op de st-132 statieven passen
2 flightcase lade's (4he)
2 keyboard standaards
Kleine hazer.

Wat me wel opviel is dat ik een heleboel nieuwe spullen op een 2e hands beurs zag staan. Ook veel 2e hands spullen die in de buurt van, of voor zelfs meer dan de nieuwprijs weg moesten gaan.
Ook wordt de catering volgens mij ieder jaar weer duurder, maar daar kan de organisatie ook niets aan doen.
Maar al met al weer een leuke en gezellige beurs.
Topic: PA markt 2012 (17-3-2012 07:11:00)
Goedemorgen iedereen,
Hier ook nog even ontbijten en koffie drinken. Daarna ga ik ook rustig aan rijden.
Topic: Kijk en luisterdag (13-3-2012 09:36:00)
Ridderkerk is bij mij om de hoek. Indien er interesse is zou ik een setje dap K112 en AX15b mee kunnen nemen.