Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Rahulx

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 27 bijdrage(n) van Rahulx (Pagina: 1 van 2)

Topic: JBL JRX-115 & Behringer EP2500 (23-3-2010 15:50:00)
Inmiddels gebruik ik de low cut [40hz] van de cross-over. Mooi compromis niet waar?
Topic: Volgorde aansluiten Cross-Over & Equalizer (18-3-2010 11:17:00)

nijhuisr schreef:

Je stuurt dus je set mono aan?

Dan zet je EQ voor de Cross-over als je met de EQ de gehele range wilt bewerken.
Als je de EQ na de cross-over zet heb je alleen invloed op het gescheiden signaal door de cross-over waardoor de EQ geen effect meer heeft in sommige frequenties.

Maar je beinvloed alleen de mid-hoog of laag kast met de EQ, Je kan dus meer mid-laag geven zonder dat de sub daar in mee gaat, je kan zo een setje misschien beter tweaken zodat het prima klinkt met minder goede speakers.

Het kan een voordeel zijn, ik zou zeggen speel er een beetje mee en hoor wat het beste klinkt.
Wat je zegt klopt precies. Ik was dus op onderzoek uit welke van de twee manieren het meest wordt toegepast en welk het handigst is gebleken in de praktijk. We hoeven het wiel niet nogmaals uit te vinden toch ;)
Topic: Volgorde aansluiten Cross-Over & Equalizer (17-3-2010 22:40:00)
Ik heb geen idee daarom vraag ik jullie hulp?
Topic: Volgorde aansluiten Cross-Over & Equalizer (17-3-2010 19:41:00)
Ik heb een dual band equalizer.
Ik heb een crossover die ik mono aanstuur daar krijg ik dus 2 lijntjes uit, 1 met low en 1 met mid en high
Dit gaat naar 1 versterker die op 1 kanaal subs en op ander kanaal tops aanstuurt.

Als ik em NA de crossover aansluit kan ik dus op 1 kanaal EQ de tops regelen en op 1 kanaal de lows toch?
Topic: Volgorde aansluiten Cross-Over & Equalizer (17-3-2010 19:25:00)
Goedendag, weer een hoofdbreker. Wat wordt over het algemeen gezien als de correcte manier van aansluiten:

Mixer -> EQ -> Crossover -> Versterkers etc.
Of juist het omgekeerde waar eerst Crossover het signaal krijgt en daarna pas naar EQ gaat.
Of maakt het feitelijk niet uit?

Graag jullie gedachtes hieromtrent! Alvast bedankt New-Liners!
Topic: Laag uitbreiden voor JBL JRX-115 Set (8-3-2010 23:13:00)
ik zal het zaterdag proberen op de volgende gig, ik moet proberen om op 1 uitgang low te krijgen voor de bassen en 1 uitgang mid EN low voor de toppen.. afgelopen zaterdag kreeg ik helaas alleen maar OF mid OF high uit de tweede uitgang, daar moet ik maar ff mee gaan stoeien denk ik. Ik heb overigens een subsonisch filter op de versterker op 30 en 50hz die nu op 30 staat en eentje op de crossover van 40hz, welke kan ik et beste gebruiken? belast in mn versterker meer als ik die van de versterker gebruik en kan ik daarom beter die van de crossover gebruiken?
Topic: Laag uitbreiden voor JBL JRX-115 Set (6-3-2010 09:04:00)
Thanks, ideeen over een goede crossover frequentie voor deze AX15b in combinatie met jrx115? :)

djdj.nl/cat/l/d3248_curve.jpg

aan het grafiekje zou ik zeggen op 125 hz en subfilter op 35?? (beetje onduidelijke cijfers maar ik ben ook nog niet zo goed in het lezen en interpreteren van deze soort grafiekjes) de jrx 115 grafiekjes:
www.jblpro.com/catalog/support/getfile.aspx?doctype=3&docid=835 (bladzijde 2)
lees ik het goed dat de jbl vanaf 100 hz alles al netjes oppakt en weergeeft? of toch wat meer aan de sub geven ter ontlasting van de tops?
Topic: Laag uitbreiden voor JBL JRX-115 Set (6-3-2010 00:33:00)
Hey guys, ik heb me vreselijk vergist, ongelooflijke ultieme beginners-fout. Het is niet de X-15b MAAR de AX-15b die ik nu heb (tweemaal) deze zijn 300 watt ipv 400, is deze nog steeds goed door te lussen als sub-sub zoals eerder beschreven of liever niet toch maar wachten tot ik een aparte versterker heb voor de subs apart? let me know, morgen om 1400 vertrek ik richting de gig :D dus voorlopig ff subs-tops doorlussen of wel al sub-sub?

Alvast bedankt!
Topic: Laag uitbreiden voor JBL JRX-115 Set (4-3-2010 11:20:00)
De aardige goedbedoelende man die mij de subwoofers verkoopt die heeft me geadviseerd om te splitsen na de versterker omdat de kabel de belasting niet aan zou kunnen. bij het doorlussen, althans er gaat teveel vermogen doorheen en al met al is het veel simpeler om vanuit de versterker direct de speakons te splitsen in 4 in plaats van 4 kabels.. al weet ik niet hoe ik dit moet en/of kan doen.. Jullie zeggen gewoon doorlussen die handel, kan geen kwaad.. ik zit tussen twee vuren, maar klopt het wat deze man zegt over het splitten? Is dat een veiligere oplossing?
Topic: Laag uitbreiden voor JBL JRX-115 Set (4-3-2010 08:58:00)
Wat mij gister is geadviseerd is om vanaf de speakers (met 2x speakon uitgangen) het signaal zo te splitten dat er VIER kabels gaan lopen naar de boxen, dus dat ik de bassen op channel 1 zet en dat signaal van channel 1 split bij de uitgang van de versteker naar twee speakon kabels en elk naar een bas-box laat gaan. Dit belast de kabel dan minder? Is dit mogelijk en/of beter? Ik heb me lens gezocht naar iets van een speakon naar 2x speakon kabel maar tevergeefs.. hoe kan ik dit het beste uitvoeren en/of is het wijzer? Ook de kabeldikte van de kabels voor deze toepassing, kan ik met 1.5mm volstaan of moet ik echt naar 2.5mm? de kabels zijn sowieso niet langer dan 6 meter
Topic: Stel je even voor... (3-3-2010 11:50:00)
Hey guys! Ik ben Michael uit Drachten (Friesland) en ik ben sinds vorig jaar helemaal from scrap begonnen met het opzetten van een eigen P.A. vanuit nieuwe en tweedehands hardware. Momenteel sta ik nog in de kinderschoenen en kan jullie hulp heel goed gebruiken. Ik zal tzt wel topics aanmaken om nieuwe uitdagende dingen te bespreken als ik die in de praktijk tegenkom.. zo houden we elkaar weer scherp he ;) Ik las het forum al geruime tijd anoniem maar doe sinds kort ook mee! Tot lezens mensen!
Topic: Laag uitbreiden voor JBL JRX-115 Set (3-3-2010 11:38:00)

Dj Joeri schreef:

Ik heb eventueel nog wel een JB-systems XO210 crossover liggen, die weg mag voor 25,-. Hiermee kun je de bassen lekker zwaar laten klinken en kun je tevens de toppen ook op aansluiten.
Bedankt voor de aanbieding, ik overweeg het direct even! Ik heb de complete set nodig voor een optreden op zaterdag dus moet alles gereed zijn voor komende vrijdagavond.
Kan je me vertellen welke kabels ik EXTRA nodig heb bij gebruik van die crossover in mn huidige setup om de crossover met 1 versterker en subs en toppen aan te sturen?

mixer -> XLR XLR -> Versterker -> Speakon Speakon (naar toppen)

achterkant aansluitingen van de toppen: www.uniquesquared.com/eBayImgs/jbl_jrx115_back.jpg
achterkant aansluitingen subwoofers: img.2dehands.be/f/normal/69167115-dap-audio-2-x-15b-subs-palladum-16000-acx-23-crossover.jpg

Moeten er nog kabels van de crossover naar de versterker? de crossover komt tussen mixer en versterker toch? wat voor kabels zijn dit? En moet ik de speakons nu 1 naar de subs en 1 naar de tops en de tops met een jack kabel (ik heb die wel van gitaren etc.) doorlussen?? kan dat met een gewone jack kabel? en hoe lus ik de subs door? speciale soort speakon ofzo?

Toevallig moet ik de subs vrijdagavond in Tilburg ophalen! Dus dat komt goed uit.
Topic: Laag uitbreiden voor JBL JRX-115 Set (2-3-2010 17:09:00)
De DAP'jes haal ik vrijdag op! Welke crossover kan ik het beste gebruiken voor deze combinatie? Dan ben ik 'all set' :D!! Alvast bedankt NEWLINE!
Topic: Laag uitbreiden voor JBL JRX-115 Set (1-3-2010 08:47:00)
Bedankt voor alle reacties! Ik denk dat het unaniem is :) Ik moet a.s. zaterdag wederom draaien en ik hoop dat ik last minute nog twee tweedehands DAP'jes X15B kan binnenhalen, iemand wellicht een idee of kent iemand iemand die dezen heeft waar ze nog in de weg staan? Ik richt mezelf op ongeveer 250-300 euro en dan nog een crossover! Welke cro?ssover (type?) adviseren jullie hiervoor? Ik zag volgensmij onder meer de cx2300 op het tweedehands forum al voorbijkomen voor 35 euro!
Topic: Laag uitbreiden voor JBL JRX-115 Set (26-2-2010 01:08:00)

BSS schreef:

heb er even niet bij stilgestaan dat bv de x-15b'tjes ook een passieve filter naar de toppen hebben. (ja toch?)
Dan kan je idd de toppen doorlussen op de subs.
Je versterker blijft op 8 ohm draaien en je verliest wat rendement.
't Is "beter" je versterker op 4ohm te belasten (zoals hierboven beschreven) omdat je dan meer uit je versterker perst.
Geen idee hoe je je mengpaneel ingesteld hebt. De details van de amp ken ik ook niet maar er komt volgens mij toch al een bak lawaai uit eer je hem aan het clippen krijgt (bij normale situaties).
De jrx'jes kunnen toch aardig wat herrie produceren dacht ik.
Dus als ik het goed begrijp is als ik de subs doorlus naar de toppen een cross-over niet meer nodig?
En als ik via een crossover de subs doorlus en de tops onderling doorlus dan draaien ze WEL op 4 ohm en is dat beter? Of draaien de subs altijd op 8 ohm ongeacht of ik sub-top of sub-sub doorlus?
Topic: Lacie harddisk drive (25-2-2010 20:04:00)
Eerlijk gezegd heb ik destijds ook die Porsche aangeschaft maar gezien de aansluiting van de voeding zou ik het nooit doen. Wat ik je nu kan aanraden is om een schijf van Maxtor te halen of Western Digital (1TB) en dan op de grond veilig neer te zetten zodat hij nooit kan vallen.. dat overkwam mij namelijk met mijn eerste schijf :$
Topic: Braziliaanse carnavalsmuziek. (25-2-2010 19:37:00)
Sunclub - Fiesta, het is denk ik meer een zomer-achtig nummer maar wellicht ook leuk met het brazziliaans carnaval, bekijk ook eens wat tracks van antilliaanse artiesten ;)
Topic: Laag uitbreiden voor JBL JRX-115 Set (25-2-2010 14:13:00)
Stereo is geen probleem, dat is wellicht gewoon beter voor de toepassing inderdaad. Het zal mij verbazen als ik met deze versterker zowel de subs als tops kan aansturen.. als ik momenteel alleen met tops speel en et laag een kwartje opvoer op het mengpaneel dan draait de versterker al in vrij snel in de clip, ik haal maximaal een gevoeligheid op de versterker van driekwart (3 uur) (26db staat er op de knop) bij uitsturen op nul db. Dus de versterker kan nu al niet vol open. Maargoed ik heb hier heel weinig verstand van, als jij zegt dat ik meer geluid met subs eruit kan halen dan geloof ik dat blind als anderen dat ook kunnen bevestigen.. het zou wel perfect zijn hoor! Is het overigens niet handiger om de subwoofers door te lussen naar de tops?
Topic: Laag uitbreiden voor JBL JRX-115 Set (25-2-2010 11:49:00)

BSS schreef:

Voor 50 man ben je het goedkoopste af door een crossover en 2 basskasten erbij te kopen.
De hoge tonen naar kanaal A
De lage tonen naar kanaal B
Topjes op kanaal A, doorgelinkt
Subjes idem, maar op kanaal B uiteraard.

X-over: 75 euro
Subjes: 240 euro/stuk (dap x-15b schijnt beste prijs kwaliteit te zijn in deze prijsklasse)

Kleine 600 euro en je geluid gaat er gigantisch op vooruit.
Bedankt! Dus lekker deze toppen houden en X-15B erbij halen, ik zag deze al voor 300 euro per 2 op het tweedehands subforum en een crossover, tsja ik weet niet welke goed/geschikt is, want er zijn er zoveel in verschillende soorten, maten en types.. ik dacht dat die tweedehands ook wel voor 50 euro te verkrijgen is? Inclusief de benodigde bekabeling (XLR kabeltjes en speakon's) kom ik dan uit op 400 euro. Klopt dat zo? Echter, wat ik mis in je verhaal is of ik er nog een versterker bij moet halen, de X15B's zijn volgensmij passieve kasten en vergen aparte versterking of kan ik dit alles uit de enkele Behringer EP2500 halen die ik heb?

Ik hoor/zie overigens in dit prijssegment de Behringer B1800X subwoofers voorbij komen, maar welke zijn beter voor mijn toepassing, Behringer of DAP?

En ik zie ook een complete DAP Danceshade Set voor ongeveer 600 euro op marktplaats..
Topic: Laag uitbreiden voor JBL JRX-115 Set (25-2-2010 10:05:00)
Beste dames en heren van het New Line forum, ik bezit het volgende (ik zet ff de specs erbij zodat het voor jullie makkelijker is en niet hoeven te zoeken, niet omdat ik voor een recordlengte ga qua post ;))

1 x Behringer EP 2500
Output power (1kHz, 0.1% THD, both channels driven):
8 Ohm: 500W
4 Ohm: 750W
2 Ohm: 1200W.
Output power Bridged (1kHz, 0.1% THD):
8 Ohm: 1500W
4 Ohm: 2400W (1% THD)

2x JBL JRX-115
Power Rating : 250 W / 1000W
Frequency Range : 38 Hz - 16 kHz (-10 dB)
Frequency Response : 50 Hz - 12.5 kHz (±3 dB)
Sensitivity : 98 dB SPL (1w/1m)
Nominal Impedance : 8 ohms
Recommended Amplifier Power : 250 W to 500 W into 8 ohms
Maximum SPL : 128 dB
Nominal Dispersion : 90º x 50º
Crossover Frequency : 1.6 kHz
High Frequency Driver : JBL 2412 1 in exit compression driver mounted on Progressive Transition™ Waveguide
Low Frequency Driver : JBL M115-8A
Input Connectors : Neutrik® Speakon® NL-4 (x1); .25in TS phone jack (x1); parallel

Ik heb deze set gekocht met nog steeds het idee dat ik een dansvloer van ongeveer 50 mensen aan kan. DJ en mini-band bestaande uit drumcomputer, zanger en synthesizer. Nu heb ik afgelopen weekend weer een gig gedraaid en toch vind ik de set wat te weinig, niet zo zeer qua volume, maar meer qua bas. De bas is op de dansvloer vaak slecht tot niet voelbaar als je ergens middenin staat en voor de muziek die wij maken en draaien is een beetje voelbare bas tot nodig. Ik wil het laag dus uitbreiden. Vaak boost ik het laag op de muziek bijna tot het maximale maar het resultaat is niet geweldig, de balans van het nummer raakt vaak zoek.
Nu heb ik niet heel veel geld, (ik denk max 800) maar ik zou toch jullie raad willen hebben qua opties die ik heb.

1. Ik zou bijvoorbeeld de toppen (en versterker?) kunnen verkopen en een heel ander setje kunnen halen, welke adviseren jullie mij dan? Bijvoorbeeld een SoundMate set? Het is goed mogelijk dat ik met de JRX set geen goede toppen in huis heb gehaald dus is verkopen absoluut een optie, ik ging er namelijk van uit dat ik er echt fullrange mee kon spelen maar dat kan slechts in hele kleine ruimtes (slaapkamer/woonkamer).
2. Ik zou subwoofers kunnen toevoegen, welke zijn beetje in verhouding met deze toppen? Ik vervoer alles met twee personenauto's dus 2 subwoofers kunnen maar maximaal erbij sinds de toppen ook 1 auto in beslag nemen qua ruimte, wellicht dat daarom een andere set / andere toppen beter zijn omdat bij de toevoeging van subwoofers zulke grote toppen als dezen niet meer nodig zijn? 4 subs is geen mogelijkheid, tenzij ze allemaal goed passen in een auto op de achter- of bijrijders zitting.
3. Als ik subwoofers toevoeg, welke versterker moet ik dan erbij doen en wat is beter/gemakkelijker in dit geval, aangezien ik die EP2500 al heb om de toppen apart te doen en de Subs apart op een versterker met een crossover (welke?) of twee amps in bridge 1 voor links en 1 voor rechts. (dan is een crossover niet nodig toch?)

Goed, dat is een beetje het dillema waar ik mee zit. 6 Maart heb ik namelijk weer een gig en wellicht kan ik dan al met een nieuwere set spelen en wellicht kunnen de mensen dan wel de bassen van de basgitaar of basdrum voelen :) Alvast bedankt iedereen!