Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Stoney3K

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 101 bijdrage(n) van Stoney3K (Pagina: 5 van 6)

Topic: Dap powersplit 1.. te dun bekabeld? (9-12-2009 15:17:00)

TB schreef:

Je hebt het mis, dat mag wel happy :)
Kanttekening: Tot een bepaalde lengte. Die ik trouwens niet uit mijn hoofd weet, maar ik geloof dat het om een twintigtal meter ging bij volle belasting.
Topic: Full-time drive-in show (8-12-2009 21:57:00)

SoundExperience schreef:

Op HBO introfeestjes werkt mond OP mond reclame best goed hoor laugh :D
In principe wel, totdat d'r vriend je ineens onopvallend op je schouder tikt. razz :p
Topic: Full-time drive-in show (8-12-2009 14:10:00)

watje schreef:

en de beste promotie is mond op mond reclame.. dat onthouden mensen tenminste.
een visitekaartje is handig voor je site, of telefoon nummer
maar mond op mond reclame geeft een grotere kans op een nieuwe klus!
Klopt zeker, al moet je dat niet overdrijven en elke dag aan iedereen rondbazuinen 'je wist toch nog wel dat ik een drive-in show heb?', want dan ga je een beetje de indruk wekken dat je wanhopig om klussen zit te springen.

@hierboven: Uiteraard bedoelen we mond TOT mond reclame, of het moet om je eigen bruiloft gaan ;)... maar dat foutje is al zo vaak gemaakt dat ik er niet meer wakker van lig.
Topic: Full-time drive-in show (7-12-2009 23:15:00)

Fritz-events schreef:

Als je afstapt van "alleen het Drive-In Show gebeuren" en je gaat producties doen, dan vul je je gaten makkelijk. Kun je ineens licht en geluid verzorgen voor een groot dancefeest. Met voorbereiding, eventuele dingen inhuren, opbouw etc. kun je dan wel een aantal dagen zoet zijn.
Bovendien zit je vooral in de eerste periode als drive-in vaak in het 'ons-kent-ons' circuit. De grote klussen die je je portefeuille opleveren (bruiloften, jubileumfeesten enz.) krijg je pas van buitenaf als je dat soort klussen al hebt gedaan. En dat is puur geluk hebben, tante Nel is immers niet elke week 50 jaar getrouwd en nichtje Anneke gaat ook niet elke maand opnieuw trouwen.

Je profileren als bedrijf wat totaalproducties levert is vaak aantrekkelijk voor zakelijke klanten. Goed, je zal wat meer aandacht moeten besteden aan het kiezen van je apparatuur (congresjes draaien met een DAP setje, hmmm...?) en de afwerking ervan, maar dan heb je vaak ook wat en kun je redelijk snel grotere klussen op je portfolio zetten. Je zet je misschien niet 100% neer als drive-in show, maar je komt ook ergens en je kan net zo goed lol hebben in de uitdaging om zoiets perfect te verzorgen. En tevreden klanten gaan je zeker aan anderen aanbevelen.
Topic: Muziek stijldansen (7-12-2009 00:43:00)

Tom schreef:

latin is de laatste tijd ook heel populair om een bruiloft te openen ervaar ik zo....
Kan deels komen doordat het publiek wat 'nu' trouwt (even denkend aan twintigers) toch veel van de latin en house van de jaren 90 en 2000 meegekregen heeft, vooral de club en house van de laatste jaren heeft veel Latin-invloeden. Van de andere kant misschien ook vanwege de populariteit van 'sporten' als Zumba.

Ik ben zelf alleen niet zo'n fan van latin om een bruiloft mee te openen, omdat latin-dansen (even bij beginners en paso doble uitgezonderd) toch redelijk op één plek uitgevoerd worden. Ik denk dat het publiek achterin een rumba dansend paar dan niet echt meer goed kan zien, met een jive gaat dat misschien nog (stuiter, stuiter!), maar mijn voorkeur van openingsdansen blijft op dat gebied bij de ballroom. Een Engelse wals is elegant, romantisch en kan redelijk vlot aangeleerd worden.

Overigens wordt het niet altijd zo nauw genomen: In de balzaal-scène van Beauty And The Beast wordt op de gelijknamige track een foxtrot gedanst, waar je naar het nummer luisterend eerder een rumba zou verwachten. Dat is waarschijnlijk gedaan ómdat de karakters zich dan meer door de zaal bewegen. (En ja, ik ben bereid de film frame-by-frame te analyseren om te laten zien dat het echt een fox is. ;))
Topic: Muziek stijldansen (6-12-2009 21:12:00)

Tom schreef:

het kan zelfs nog leueker worden als men even aan de dj vraagt hoe die stapjes ook al weer gaan....... sneaky :V
Gewoon Three Times A Lady opzetten, en dan er dwars doorheen door de mic brullen 'Voor, zij, sluit, achter, zij, sluit, voor, zij....', dan snappen ze het gauw genoeg (totdat één of andere mafkees probeert met links naar achteren te stappen en op zijn bek gaat.) laugh :D

Moet alleen niet bij een paso doble gaan proberen. Maar of je die zo vaak gaat draaien op niet-stijldansfeestjes betwijfel ik (en als een stel een demo wil doen dan geven ze meestal ook wel de muziek). De kans lijkt me klein dat iemand ineens naar je booth komt 'Mag ik een paso?' (Tenzij ze je per ongeluk voor de bar aanzien, uiteraard.)

Als het om openingsdansen van bijvoorbeeld een bruiloft gaat, kom je toch gauw bij een Engelse wals of misschien een quickstep/foxtrot uit. Hooguit een tango, maar dan heb je het waarschijnlijk over een koppel wat al aan stijldansen doet.
Topic: Meisje half blind door laserstraal op Tomorrowland (25-8-2009 12:39:00)

DeMennooos] schreef:

(...)Zelfde met meegebracht eten.
En dat heeft totaal geen veiligheidsreden, of omdat je een strafbaar feit zou kunnen plegen (het bootleggen van auteursrechtelijk beschermd materiaal). De enige reden dat festivals en concertzalen meegebracht eten en drinken weren is zodat de bar er meer op verdient.
Topic: backdrop (6-8-2009 11:25:00)

dj krissie schreef:

Er is inderdaad geen betere oplossing dan het Pipe & drape (P&D) systeem.

Zowel in breedte als in de hoogte verstelbaar.
Hee, dat is voor een (beginnende) drive-in show nog best betaalbaar, het maakt je show wel echt af IMO. Zelfs een setje met een tweetal CD-spelers en twee T4'tjes kan dan serieus professioneel en verzorgd uitzien.

Nu nog zoeken naar een winkeltje waar ik een goeie deal op een set kans scoren (mijn idee was, max. 6 meter breed en 3 hoog).
Topic: Meisje half blind door laserstraal op Tomorrowland (5-8-2009 10:57:00)

KVM schreef:

JeroenVDV schreef:

Pointer import hou je niet tegen met regels maar met een import-verbod dat daadwerkelijk gecontroleerd wordt..!
Alles wat verboden is, is in het grijze circuit te koop.
Als je ze verbied ben je al een heel eind, als er iemand loopt met zo'n ding kan je hem in beslag nemen. Als je nou goed op die dingen controleerd tijdens "risico" festivals is de lol er snel vanaf.

Martin.
Alle laserprodukten gaan verbieden vind ik een ander uiterste -- ik heb menig presentatie met een pointer van <5mW tot een prima einde kunnen brengen. Meer heb je in 9 van de 10 gevallen niet nodig om iets aan te wijzen...
Topic: Meisje half blind door laserstraal op Tomorrowland (5-8-2009 00:58:00)
Vermogen per punt gaat het om.
Om even heel precies te zijn: De vermogensdichtheid, oftewel het vermogen per oppervlakte-eenheid. Hoe groter je je 'punt' immers maakt (divergerende beam) hoe lager de vermogensdichtheid ligt, de pupil heeft maar een maximale opening van 5-9mm.

Uiteindelijk kom je op een waarde uit die de MPE niet mag overschrijden. De hele boel is een functie van de scansnelheid, openingshoek, beam-divergentie en wat-dan-nog-meer, voor alle info:
https://en.wikipedia.org/wiki/Laser_safety

De precieze formules ga ik hier niet opschrijven, ook met het risico dat ik in mijn enthousiaste gereken een foutje maak en ineens onwaarheden verkondig ;)... er zijn vast genoeg theorie-cursussen over geschreven, en JeroenVDV zal er ongetwijfeld nog meer van weten dan ik. Lasers zijn voor mij een hobby, voor hem zijn job, dus als je de precieze details wil weten...Idem met serieuze LEDs. Die worden aangemerkt als een Class II laserproduct. Vreemd genoeg vallen LEDs er dan wel onder, terwijl ik nog altijd net zo goed verblind word als ik even een bundel van een MSD-lampje over me heen gewapperd krijg. Om over een 2kW profielspot nog maar even te zwijgen, heeft iemand daar al eens de vermogensdichtheid van uitgerekend? Zou ik ook niet graag onder willen staan voor langere tijd eigenlijk.

Oh, en laten we de zon gelijk maar even verbieden. Die kan levensgevaarlijk zijn!

Maar alle gekheid op een stokje, dat er op het moment in de Benelux totaal geen duidelijke regelgeving is opgesteld is natuurlijk ook niet de bedoeling. In de USA zijn ze misschien overdreven strikt, maar dat komt ook door de doorgeslagen schadeclaim-cultuur die daar heerst. Maar hier geldt helemaal niets -- het zou al netjes staan dat iemand die een laser wil aanschaffen zich eerst even in mag lezen of een inleidende cursus in de materie mag krijgen. Misschien dat we dan ook de wildgroei van 'hobbyisten' die eigenlijk niets anders zijn dan patsende pointer-zwaaiers, een halt toe roepen.
Topic: backdrop (4-8-2009 11:24:00)
Heeft iemand trouwens nog een goeie tip over het (betaalbaar) ophangen van backdrops, zonder een truss-set te hoeven aanschaffen/huren?

Ik kom vaak genoeg op kleine klusjes waar een truss gewoon niet past en voor de klus te duur is, voor twee T4'tjes ga je immers ook geen truss naar binnen slepen. Maar dan zit ik dus met die backdrop in mijn maag... mensen tegen een lelijke achterwand aan laten kijken vind ik ook niet echt een optie.

Ik zoek hier natuurlijk wel een veilige oplossing voor ;)... dus geen Gamma-statiefjes met een verwarmingsbuis overdwars. :)
Topic: afscheidslied(je) (23-6-2009 16:25:00)
Donna Summer - Last Dance blijft natuurlijk ook een klassieker tot aan het afgezaagde aan toe.

Mijn 'oprotplan' is heel vaak om iedereen nog even met een een-na-laatste plaatje wakker te schudden (bv. Nirvana met Smells Like Teen Spirit) om uiteindelijk met de live-versie van Hotel California eruit te gaan.

Overigens doet de theme-tune van Cheers (Gary Portnoy - Where Everybody Knows Your Name) het ook nog altijd best goed, net zoals de Muppets met Mah Nah Mah Nah (uiteraard inclusief het eindstukje van Statler & Waldorf).
Topic: Muziek stijldansen (22-6-2009 21:14:00)

Tom schreef:

Er is niets zo erg om als dj iets als een bepaalde stijl/latin-dansplaat aan te kondigen,
je totaal de plank misslaat met de gekozen plaat-ritme-dans
en dat mensen dat dan ook nog gaan proberen sad :(
Dat is zeker waar, zo heb ik vaak 'lijstjes' van stijldansnummers op internet zien staan die kant noch wal raken. Staan er nummmers tussen de lijst van de Engelse wals in een VIERkwartsmaat... (een Engelse wals is natuurlijk een langzame driekwart). Ik vraag me dan af hoe zo iemand dat samen heeft kunnen stellen en of zo iemand dan ook echt geteld heeft en naar de nummers geluisterd!

Kijk, je zult altijd twijfelgevallen tegenkomen en er zijn ook genoeg 'trucjes' met uitwisselbare dansritmes te doen, maar het fijnste, vooral voor de beginners, is natuurlijk om platen uit te zoeken die een duidelijk ritme hebben, zodat ze niet gaan twijfelen "moet ik hier nou een cha-cha-cha of een rumba doen?".
Topic: Muziek stijldansen (22-6-2009 12:00:00)

DJ JB schreef:

Stoney3K schreef:

Quickstep:
Amy McDonald - This is The Life
Aan de trage kant!
Die gebruiken we op de cursus wel als quickstep, en als het 'aan de trage kant is' heb je nog altijd een pitch-knop. Daar zijn die dingen voor!
Jive:
Lily Allen - F*ck You
Idem, wordt meer een marcheerjive, terwijl het als een swingende dans is bedoeld.
Lily Allen is inderdaad wel erg sloom, maar misschien wel leuk als een slow-jive. Om de hele tijd jives op standje Chuck Berry te gaan draaien wordt iedereen op een gegeven moment ook moe van.
Topic: Muziek stijldansen (21-6-2009 19:17:00)
Okee, in het top-100 rijtje blijft het moeilijk natuurlijk, als je van de cha-cha-cha af wil ;)
(Even uit de lijst van deze week...)

Quickstep:
Amy McDonald - This is The Life
Milow - You Don't Know (mogelijk aan de langzame kant)
Alexander Rybak - Fairytale

Jive:
Lily Allen - F*ck You
Ilse deLange - Puzzle Me

Rumba:
Tiziano Ferro ft. Kelly Rowland - Breathe Gentle

En zoals hierboven al gezegd, doe geen moeite om Engelse walsen, tango's, paso dobles en slowfoxen in de top 40 te zoeken, die vind je nagenoeg niet. Hooguit een verdwaalde Weense wals als apres-skihut knaller (bv. Guus Meeuwis - Brabant).
Topic: Muziek stijldansen (18-6-2009 12:26:00)

djbobo schreef:

weet iemand toevallig nog wat nieuwe/nieuwere nummers van uit de top40/nederlandstalig:
Engelse Jive
Die ken ik nog niet! Is dat een langzame jive met een spin-turn? :p

Je zal de Engelse wals waarschijnlijk bedoelen.
Topic: Thema muziek: Vegas (15-6-2009 10:36:00)
Soundtracks van Ocean's 11/12/13 natuurlijk. Sowiezo ben je hier met filmsoundtracks goed uit (de Bellagio gebruikt ze bijvoorbeeld ook regelmatig).
Topic: Muziek stijldansen (12-6-2009 13:16:00)
Hee, leuk, een stijldansdraadje...

*trekt zijn platentas/koffer/MP3-folder open*

Veel moderne dance-platen kun je wel onder of een quickstep of een cha-cha-cha gooien. Maar er zijn natuurlijk nog veel leukere dingen te bedenken. De 'prullenbak-platen' die allemaal netjes 4/4 zijn en waar je dus eigenlijk altijd wat op kan verzinnen wil ik een beetje vermijden. Platen met een goed ritme erin zijn zeldzaam :)

Ik zoek meestal ook de platen uit waar geen lange intro voor zit en iedereen dus gelijk op de vloer kan. Zelf ben ik nog beginner (net brons af), dus de wat moeilijker dansen kan ik niet allemaal gauw thuisbrengen. D'r zijn ook genoeg twijfelgevallen.

@Sylvia: Je muzieksmaak als het om dansen gaat is ook maar net waar je de nadruk op wil leggen. IMO mag je er wel lol in hebben als je aan het dansen bent of een stijldans-avond draait, maar het moet niet uitdraaien op een knalfuif. Wat je over stijldansen op top 40 platen zegt ben ik het deels wel mee eens - ik ben er ook niet heel blij mee dat ze in onze lessen bijvoorbeeld Lady Gaga met Pokerface als een cha-cha-cha gaan draaien. Dan zijn er veel mooiere platen te bedenken. Voor de tango, engelse/weense wals en paso doble worden bij ons op de vereniging dan ook vaker traditionele nummers gebruikt. Voor die laatsten kun je trouwens ook best goed op film-soundtracks terecht. En dat mensen kunnen stijldansen op reggae- of ska-plaatjes snap ik soms ook niet (uitzonderingen daar gelaten).

Ballroom
Quickstep:
Lionel Ritchie - Dancing On the Ceiling
Fine Young Cannibals - She Drives Me Crazy
Abba - Dancing Queen
David Bowie - Let's Dance
Eurythmics - Sweet Dreams (Are Made of This)
George Michael - Fastlove Part 1
Murray Head - One Night In Bangkok

Engelse wals:
Simply Red - If You Don't Know Me By Now
The Commodores - Three Times A Lady

Weense wals:
(Note: Onderstaande nummers zijn allemaal in een 6/8 maatsoort, maar prima voor een Weense wals)
Blof - Dansen Aan Zee
Nick Cave & Kylie Minogue - Where The Wild Roses Grow
Billy Joel - Piano Man
R.E.M. - Everybody Hurts
Bon Jovi - Bed of Roses

Slowfox:
Bear McCreary - Theme from "A Town Called Eureka"

Latin
Jive:
Pointer Sisters - I'm So Excited
Fleetwood Mac - Don't Stop
Sniff & The Tears - Driver's Seat
The B52's - Love Shack
(Slow jive:)
Robert Palmer - Addicted To Love
Bette Midler - Beast of Burden
Bryan Adams - The Only Thing That Looks Good On Me...

Rumba:
Marvin Gaye - Sexual Healing
Chris Isaak - Wicked Game
George Michael - Careless Whisper
Phil Collins - In The Air Tonight
Chris De Burgh - Lady in Red
Allesandro Safina - Luna
Zucchero & Paul Young - Senza Una Donna

Cha Cha Cha:
John Lee Hooker & Carlos Santana - (Blues is) The Healer
Chic - Le Freak
Wes - Alane
Anastacia - I'm Outta Love
Earth, Wind & Fire - September
Frankie Valli - Grease (veel leuker dan die standaard Megamix...)

Samba:
Safri Duo - Sweet Freedom (en zo'n beetje de rest)
Topic: Roadies / Stagehands gezocht (11-6-2009 23:03:00)
Even naar Heerenveen op en neer kachelen voor een showtje gaat me eerlijk gezegd wat ver. Ik zit zelf namelijk meer in het zuiden des lands ;)

Als je nog een freelancer nodig hebt als de show toevallig in de regio is, hou ik me graag aanbevolen, maar heen-en-weer pendelen lijkt me een beetje gortig.
Topic: Stel je even voor... (11-6-2009 22:31:00)

pimmo schreef:

Welkom.
Lees wel even de forum regels (hint) wink ;)
Leuk dat je dat aanhaalt, ik had ze eigenlijk wel bovenaan de onderwerpenlijst verwacht. Het enige wat ik kan vinden is de Forum Help links, maar die gaat alleen in op technische vragen en niet op de post-etiquette.

Overigens heb ik geen behoefte om op dit forum reclame te gaan lopen maken, en als ik dat zou doen had ik het ook wel anders verwoord (er is een reden waarom ik mijn bedrijfsnaam niet in de post noem). Trots zijn op mijn werk en een een plaatje van laten zien mag toch?