Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Stoney3K

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 101 bijdrage(n) van Stoney3K (Pagina: 4 van 6)

Topic: i-show beamshow (5-6-2010 17:59:00)
Mocht je trouwens met Pangolin aan de slag willen, begin vooral met een 'instap' pakket zoals een FB3 met Quickshow.

Dan heb je wel de fatsoenlijke Pangolin hardware + software in handen, met genoeg basis-figuren om aan de slag te kunnen (Quickshow is veelzijdig genoeg voor 9 van de 10 shows), en hoef je je nog niet blauw te betalen aan een QM2000.NET bord met Lasershow Designer.

Het hele scanrate-verhaal van veel advertenties is misleidend. Als ze met 30kpps adverteren, dan is dat inderdaad op 5 of 8 graden scanhoek. Dat is trouwens op zich niet erg, het betekent alleen dat je voor graphics je projector een stuk verder weg op moet hangen. De 'scanhoek' kun je indirect in je show-programma instellen door de grootte van je figuren aan te passen, hiervoor hoef je niet je galvo's opnieuw in te stellen.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (1-6-2010 16:21:00)
Helaas denkt meneer agent vaak net even anders.... laugh :D
En meneer agent ziet een Scenic rijden met een dichte bak, met een witte plaat erachterop. Als de combinatie er goed uitziet en veilig in orde is, dan zullen ze je niet eens aanhouden (daar is immers geen reden voor)

Mochten ze je aanhouden omdat je met 100 over de A2 ging, dan gaan ze écht niet aan de snelweg even jouw bakje wegen, daar hebben ze immers de spullen niet voor bij zich.

Die Fiat Panda met een tandemasser erachter en allerlei rommel scheef geladen in de open bak maakt meer kans om aan de kant gezet te worden.

Zelf ben ik afgelopen week met een Opel Astra 1.6 station en een (gehuurde) enkelasser met huif op weg geweest. Ik moet zeggen dat die met 300kg belading (totaal 550kg) wel aardig vol lag, de Astra kwam soms toch maar met moeite het heuveltje omhoog. En met 90 vanuit Eindhoven naar Almelo, dán merk je pas wat voor een slakkengangetje het eigenlijk is... wink ;)
Topic: Wie verhuurt..... (Diversen) (29-5-2010 22:54:00)
Voor waar en wanneer?

Ik heb nog wel twee Colorstrips (de Chauvet variant) en twee 18" Electrovoice subs voor je, eventueel met bijpassende versterkers.
Topic: Themamuziek Politie Gevangenis (17-5-2010 07:57:00)
Eric Clapton - I Shot The Sheriff

Of je moet van de Bob Marley-versie houden. wink ;)

Party Animals - Bad Boys (Remix van Bob Marley's - Bad Boys)

Die is dus NIET van Marley, maar van een ander reggae-groepje, Inner Circle. Ook bekend van 'Sweat (A La La La Long...)', waar Bad Boys op de B-kant staat.
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (17-5-2010 00:09:00)
Die van mij ook maar even dan...

https://i83.photobucket.com/albums/j282/Stoney3K/_Equipment/DSC_4868.jpg

Achterkant, met 4x XLR die direct naar de versterkers gaan (parallel aan de Ultradrive). Handig als ik de amps nog eens direct aan wil sturen (bv. voor monitorwedges) of de outputs van de Ultradrive naar iets anders door wil sturen. Op de 3U blind aan de achterkant heb ik gewoon een stekkerdoos geplakt, dat is ook de enige plek waar ik nog witte stekkerblokken (met schakelaar razz :p) wil zien...

https://i83.photobucket.com/albums/j282/Stoney3K/_Equipment/DSC_4866.jpg

Voorkant, met Powercon in/uit, XLR in/through (via DCX2496) en 2x Speakon uitgang. Panelen zoals blind en ventilatie even losgehaald voor de foto.
Topic: Uitlichten Dartbord (13-5-2010 11:45:00)

djbobo schreef:

2 profieltjes, van elke kant 1! mooi 256 erin, of beetje onscherp trekken. Kunt dan eventueel de wand er om heen nog uitlichten met een paar spotjes.
Dat was ook mijn eerste gedachte, maar ik denk dat je dan met de hoogte een beetje moeilijk uitkomt. Als je een profiel te laag opstelt loopt iedereen er doorheen en krijg je lelijke schaduwen.

Een PC of multipar met NSP lens is wat minder lomp en die krijg je denk ik nog wel onder dat plafond kwijt. Misschien zelfs een fronttrussje opstellen, zodat je niet hoeft te hannesen met je lampen in verhouding tot de statieven.
djbobo helaas heb ik geen profieltjes, anders had ik deze zeker weten ingezet bij deze klus happy :)
Je kan natuurlijk altijd één of twee lampjes (en een sturing, dimmers of whatever) bijhuren. PAR56 MFL kun je maar zo ver mee komen, je kan eventueel nog wat trucen uithalen met barndoors, maar het is niet het ideaalste gereedschap voor deze klus. Meer om het hele podium uit te lichten dan een beperkt gebied (zoals het dartbord).
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (5-5-2010 11:01:00)

PvG schreef:

Als ik er over nadenk, wil je alleen ompluggen als je processor stuk gaat.
Als een van je versterkers stuk gaat, kun je altijd de speakons ompluggen + processor omprogrammeren.
Geen DCX-2496 gebruiken dus... ashamed :$
Ik voer de aansluitingen wel dubbel uit aan de achterkant, dus daar nog eens 4xXLR en 4xSpeakon.

Waarom? Als ik het rackje als monitor in wil zetten en de versterkers los wil gebruiken, wil ik niet de hele boel open hoeven halen. Gewoon achteraan de hele boel inpluggen en draaien met die hap.
Topic: welke (budget) versterker? (4-5-2010 23:35:00)

Timothy schreef:

Die ligt dan toch weer wat hoger in de prijscategorie. De Synq is al een enorme toegift ten opzichte van mijn eerste idee (ongeveer het dubbele van de prijs).

Ik heb vorige week een prijs gevraagd bij een bevriende verhuurder/verkoper. Ik wacht nog even de uitkomst ervan af om tot kopen te beslissen...
Als je de Synq een keer voor een klusje wil huren/uitproberen, laat dan maar wat horen. Ik heb hem hier staan (de 2K2 dan) en ik kan wel zeggen dat het de extra euro's wel waard is. Al is het maar voor de rugpijn die je uitspaart, om de extra headroom nog maar even niet te noemen. happy :)
Topic: Post hier foto's van het binnenwerk van je versterker (4-5-2010 14:36:00)
Zo, mijn amps hebben ook even een visitatie van de stofzuiger gehad. sneaky :V

https://i83.photobucket.com/albums/j282/Stoney3K/_Equipment/DSC_4780.jpg

De hele boel bij elkaar: Gemini X-03 (2x200W RMS @8, conventioneel) en Synq Digit 2K2 (2x600W @8, klasse D, eerste serie).

https://i83.photobucket.com/albums/j282/Stoney3K/_Equipment/DSC_4766.jpg

Binnenwerk van de Synq, die nu een half jaartje draait en nagenoeg geen stof heeft gehapt. Zelfs de filters waren nog bijna helemaal schoon. Voeding rechts, buffercondensatoren bovenin, en twee flinke heatsinks voor de MOSFET's middenonder. Het enige verschil met de 3K6 is voor zover ik weet dat de 3K6 meer condensatoren heeft (op de onbestukte gedeelten van de PCB) en iets andere software.

Watt Xtra heeft geloof ik nog een paar 3K6'jes staan, misschien dat ie mijn vermoeden kan bevestigen. :)

https://i83.photobucket.com/albums/j282/Stoney3K/_Equipment/DSC_4771.jpg

En het schrille contrast met de Gemini (afgezien van de hoeveelheid stof die eruit kwam): Met de enorme transformator op rechts, lineair geregelde voeding en old-school transistor-eindtrappen is dit bepaald geen lichtgewicht. Het ding weegt bijna even veel als de 2K2 mét rackje, maar klinkt nog prima. Uiteindelijk wil ik deze wel gaan vervangen voor een extra 2K2.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (4-5-2010 13:28:00)

watje schreef:

half uur, 25,-
uur = 50,-
jou dagprijs is dus 400,- (8 uur) toe maar.. ik krijg dat niet hoor
Ik probeer liever eerst wat uit en neem vervolgens de beslissing.
Sorry, ik had mijn uurprijs als DJ even in mijn hoofd. Als techie reken ik inderdaad ook een lagere dagprijs. ;)

Maar zelfs als het een uur werk zou zijn geweest (25 / uur), dan had ik me nog achter mijn oren gekrabd. Ligt er ook even aan of je natuurlijk de freelancer uithangt en alleen jezelf verhuurt of een productie van een paar duizend euro omzet aan het verzorgen bent.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (4-5-2010 12:51:00)

watje schreef:

wat denk je? dat ik dat niet eerst geprobeerd heb?
heb 2.5 lopen afbreken waarvan 30min ongeveer met 1 klem ;)
Die klem is evenveel waard als een half uur werk. Dus als ik zo'n situatie tegen zou komen, zou ik eerder geneigd zijn om gewoon *chop* te doen, dan een half uur aan gerotzooi te verspillen. Een half-couplertje van 25 euro kun je nog wel reserve meenemen.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (4-5-2010 08:58:00)

watje schreef:

Mijn project van vandaag

Als ik het oplos worden er 4 bolhoeken besteld, 20 meter hoekprofiel, 6 handvaten... you get it?
Dan moet je hem natuurlijk wel netjes tippen als je hem in de garage zet!

Uitladen gaat wel een crime worden, als je er een stolpje van maakt mag je met 4 man gaan tillen, als je er een trunk van bouwt mag je gaan klimmen om alle zooi eruit te krijgen. laugh :D
Topic: Carnavalmuziek 2010 (19-2-2010 13:02:00)

ideedeluxe schreef:

JRC schreef:

Een boeking kost 1250 euro ex BTW en ex 20 % agency fee.
Hiervoor komt hij een half uur bij jullie langs.
Er wordt iets gehyped, het (in dit geval) heel slimme management duikt er bovenop en het wordt ook nog zonder morren afgetikt ook! Dat zie je ook met types uit gouden kooi/big brother/whatever. Het is vaak aapjes kijken voor het publiek, dus men komt toch wel, wetende dat het niets voorstelt. Bij geluk van een goede dj krijg je dan nog een geslaagde avond. Niet, omdat zo'n derderangs judas, die zichzelf artiest noemt, een half uurtje -hoe val ik op- doet.

*Pilsje uit de koelkast pakken doet, om af te koelen... laugh :D
Wordt het niet eens tijd om een topic te openen over "De slechtste orkestbanden/backing-tapes aller tijden"? laugh :D
Topic: Muziek stijldansen (19-2-2010 12:47:00)

Frank76] schreef:

Lijkt me dat je als dansclub wel kan bepalen welke muziek welke dans is?
Anders wellicht eens een avondje naar een dansschool gaan?
Dancemasters had vroeger allerlei tips op de site staan, zie die nu zo gauw niet meer.
Wellicht filmpjes van dansscholen zoeken?
Het internet moet je voor stijldans-deuntjes tegenwoordig echt niet meer vertrouwen, ik heb veel te veel lijstjes gezien waar gewoon grove fouten in staan. De beste manier om dingen eruit te pikken is gewoon te luisteren en te vergelijken met (bestaande) dansen, of dat nu in-het-echie is of van les-filmpjes. Een avondje gaan kijken bij een dansschool/vereniging is ook altijd de moeite waard.

Goed startpunt om te zoeken: Soundtracks van films en musicals. Vaak erg herkenbaar maar toch goed dansbaar.
Topic: Wat kosten jullie nou? (11-2-2010 11:53:00)

watje schreef:

uiteraard met een imperiaal. En dit was gewoon legaal aan gewicht dat op het dak mocht.
ik heb de gegevens des tijd opgezocht. Maar als je er vanuit gaat dat op de astra in ieder geval een normale "koffer" mag die je tot als ik mij niet vergis 50kg mag beladen vermoed ik dat dat ong de max is.

Het is toen we de auto hadden wel opgezocht, en was gewoon legaal.
Op het dak zal zeker nog wel gaan, maar die VMB's wegen al gauw een 60-80kg per stuk. En 18" subjes zijn ook niet bepaald licht, reken daar ook nog eens volle flightcases met kabels bij, en je zit gauw aan de 250kg die je maximaal achterin je Astra mag gooien. Er moet immers ook nog een bestuurder, vaak een bijrijder en een partij brandstof mee.
Topic: Wat kosten jullie nou? (11-2-2010 01:04:00)
De good old Astra station is dan nog ruimer!.
maar in een astra past dan ook echt veel + er kan veel truss op het dak :D
inhoud: 2X 18" + 2X 15" top + amps + dj set + 2X t4 + 2X te-03
dak: 5X3M truss (30X30 trio)

Hoe wil je dat dan doen? Imperiaal op de roofrails of de truss er dwars overheen? De laatste optie lijkt me namelijk niet echt héél erg praktisch of veilig ;)

Voordeel van die Astra'tjes is (net als de Volvo's 240/740/940/850/V70) dat je laadklep verticaal is en je dus niet hoeft te pielen omdat de hoek van een kistje nét in de opening valt.

Met die payload in je Astra ben je trouwens wel behoorlijk loodzwaar. Niet gek opkijken als je dan even gevraagd wordt om op de kentekenpapieren te kijken... kun je beter de helft in een aanhanger gooien. De auto die ik af en toe rij (Astra 1.6 wagon) mag 950kg geremd trekken met 1018kg leeggewicht, alles wat je erachter knoopt mag dus op B rijbewijs. Je zit wel aan een maximum laadvermogen van ruim een ton (~750kg in trailer, 250 + crew in Astra).
Topic: virtual dj aansluiten (14-1-2010 02:20:00)
Heeft je computer dit niet, zul je er een geluidskaart bij moeten nemen, zodat je master en cue apart kunt beluisteren. Kan heel hip en duur, maar afhankelijk van de toepassing eventueel ook door een simpele OEM USB Geluidskaart of een Behringer UCA-202 naast je onboard geluidskaart te nemen.
Je kan ook je Virtual DJ op mono-split zetten. Dan heb je het linkerkanaal voor master, en het rechterkanaal voor cue (PFL).
Topic: Showtec Showdesigner (9-1-2010 05:43:00)
Heeft iemand de 'nieuwe' Showdesigner (zonder toevoeging!) al ontdekt, of al mee gespeeld? De layout geeft me het idee dat ze schaamteloos van een bekende Italiaanse fabrikant hebben gejat (die nu onderdeel is geworden van Highlite, dus het zou me niet verbazen), maar de prijs is een fractie van de Pilot en ik heb mijn twijfels of er wel dezelfde software op zal staan.

Mocht het zo blijken, dan denk ik dat er veel tafeltjes over de toonbank zullen gaan. De Pilot 2000 was voor veel toepassingen een prima tafel.

Edit: Hij staat niet in de webshop, dan maar even via de site van een concullega:
Edit Mod: Sylvia: verwijderd. Niet meer doen aub.


Het gaat dus om artikelnummer 50403.
Topic: Lichtshow ideeen voor Hardstyle avond (7-1-2010 16:01:00)
Als je gewoon wil puzzelen en kijken hoe een en ander uitziet: Download FreeStyler en Sunlite Magic 3D, dan kun je de boel naar hartelust anders 'ophangen' en zien hoe bepaalde fixtures en lichtbundels uitkomen.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (14-12-2009 18:41:00)

mdk schreef:

Ik weet niet dat het hier al een keer is besproken, maar ik heb me er al een aantal keer aan geërgerd.

Hebben jullie hier ook wel eens mee te maken gehad?
Jup, bekend probleem. 'collega' lichtlui die denken de show een beetje op te kunnen leuken als je met de band in 'hun' tent staat, plots op de rookmachine gaan tijdens een nummer (zangeres ineens in een hoestbui), niet snappen dat het licht boven het publiek toch best graag UIT moet, en frontlicht? Daar hebben ze al helemaal niet van gehoord... We hebben toch 2 scans boven het podium?

Inprikken op 'hun' setje is dan meestal nog duurder dan een hele set zelf inhuren, en vragen om de boel met rust te laten, wordt meestal ook niet zo heel erg gewaaardeerd.