Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Stoney3K

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 101 bijdrage(n) van Stoney3K (Pagina: 3 van 6)

Topic: 19" montagerek op geleiderails (6-9-2010 19:25:00)

Santifort schreef:

Beste,

Kijk even op de volgende site.

Link

MVG,
Santifort
Wat je dan nog wel mist is een manier om het rackprofiel naar voren te kunnen trekken: Twee ladegeleiders per kant (één boven, één onder) haaks op het profiel moeten die klus wel kunnen klaren. Afhankelijk van de hoeveelheid gewicht wat je erin wil hangen. wink ;)
Topic: Powercon -> schuko verdeel blokje (2-9-2010 22:37:00)

BGijs schreef:

Heb je een linkje van degene die jij bedoelt?
Ik geloof niet dat die al los te krijgen zijn. Je zal voor zo'n blokje dus een bestaande 4-doos (of ander blokje) moeten aanpassen door er aan elke kant een 24mm gat in te boren en de Powercon te monteren.

Ik heb ooit een 2-voudig verdeeldoosje gemaakt van een IP44 spatwaterdichte wandcontactdoos, die houdt zich tot op de dag van vandaag nog goed. Die dingen zijn voor een paar euro te krijgen en hebben aan allebei de kanten een rechte zijkant, waardoor je er dus prima een connector in kan maken.

Hoe het zit met NEN1010 en het gebruik van opbouw-WCD's (ook gesealed) voor tijdelijke installaties weet ik niet, ik geef helaas geen garanties. ;)
Topic: Powercon -> schuko verdeel blokje (2-9-2010 11:38:00)
Op het podium is zo'n Eurolite misschien weer minder handig, dan moet je hem óf op zijn kant leggen óf heb je aan de bovenkant twee van die Powercons uitsteken.

Een blokje met de Powercons aan de kopse kanten (links in, rechts uit) is dan misschien wel een mooiere optie. Met haakse Schuko's erin blijft het mooi plat tegen het podium liggen.
Topic: Wat kosten jullie nou? (7-8-2010 21:55:00)

DJefke schreef:

Dus eigenlijk zeg je gewoon in andere woorden wat ik al zei?
Als je het puur economisch bekijkt wel, maar als het om DJ's gaat heb je ook nog het vrienden-aspect: Vooral als beginnende DJ krijg je minder boekingen als mensen je niet 'kennen' en dus niet weten wat je precies in je mars hebt. Over het algemeen ben je dan in het voordeel als je een grote familie hebt of een familie/vriendengroep die veel feesten organiseert.
Topic: Wat kosten jullie nou? (7-8-2010 13:47:00)

DJefke schreef:

Eigenlijk is het vrij simpel: het is allemaal vraag en aanbod. Als je met je prijs voldoende boekingen krijgt, zit je goed denk ik. Krijg je meer boekingen dan je wil, is je prijs te laag. Krijg je te weinig boekingen, is je prijs mogelijks te hoog.
Vergeet dan wel even niet dat veel klanten voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten en ze het allerliefst willen dat je het gewoon gratis voor ze doet. Anders is er altijd wel een puber die het voor een kratje bier of 50 euro wil opknappen. Ik kreeg laatst van een opdrachtgever te horen dat 25 euro per uur voor werk als technicus (op basis van 8 uur werk, en dan nóg overwerken!) blijkbaar al te veel gevraagd is....

Trek je daar verder niet te veel van aan, als je kwaliteit levert kun je je ook voor een fatsoenlijke prijs aanbieden. Als mensen genoegen nemen met een prutser dan betalen ze ook alleen een prutser-prijs, en worden de fatsoenlijke klussen door de professionals (ons dus) opgeknapt voor een normale prijs.
Topic: RGB Laser advies nodig (27-7-2010 12:10:00)

Victor schreef:

Je hebt gelijk. Om te beginnen zou je de vermogens moeten meten NA alle optiek en niet ervoor. Dan zou je alleen de vermogens moeten meetellen die bijdragen aan een goede witbalans, dus overmatig rood (dat je toch in de software begrenst) niet mee moeten tellen. Dan blijft er bij sommige modellen die worden geadverteerd met flinke vermogens niet zoveel over.
Het is niet alleen het vermogen wat de zichtbaarheid van een kleur (en de witbalans) bepaalt. Ook de afmetingen van de straal die uit de lasermodule komt kan een hoop uitmaken, bij 650nm rood zie je het bijvoorbeeld dat de bundel redelijk groot wordt als je een kleine divergentie wil behalen, en je kans hebt dat de helft gewoon over de spiegels heen valt.

Er is trouwens ook tegenwoordig 445nm blauw voor weinig geld op de markt. Beter te zien dan 405nm (UV-blauw, Blu-Ray) en goedkoper dan 473nm. IMO is het ook mooier blauw.
Topic: RGB Laser advies nodig (3-7-2010 16:22:00)

Victor schreef:

Dat kan wel zijn, maar daar gaat het niet om. In de samenstelling van zonlicht (toch redelijk wit) is door God echt geen rekening gehouden met de gevoeligheid van ons oog. Wit licht bestaat dus gewoon uit ongeveer gelijke hoeveelheden licht van alle zichtbare golflengtes (link).
... Maar bij de evolutie van onze ogen is het toch echt zo uitgekomen dat we meer groen kunnen waarnemen dan rood en blauw in verhouding. Misschien heeft het te maken met het feit dat er nogal veel bomen op deze aardkloot staan. wink ;)

https://en.wikipedia.org/wiki/Colour_perception

Leg bijvoorbeeld maar eens een 5mW groene laserpointer en een 5mW rode laserpointer naast elkaar. Het vermogen is gelijk, maar de rode pointer wordt veel minder helder waargenomen, en daarom heb je in verhouding ook meer rood (en meer blauw) nodig om met groen in balans te komen.
RGB verhoudingen van 4:1:4 zie ik nooit voor RGB systemen. De Medialas Infinity 3000 bijvoorbeeld (die toch echt een prachtige witbalans heeft) heeft een verhouding van 1:1:1. De RGB6 van RGB Lasersystems heeft een balans van 1,6:2,0:1,8.
Een 1:1 verhouding voor groen en blauw is redelijk gangbaar als je 473nm blauw gebruikt. Dan is het groen iets in de meerderheid, maar over het algemeen zie je het effect daar minder van omdat je beamprofiel netjes rond en compact is, iets wat met DVD-speler diodes van 650nm (rood) wel eens anders wil zijn.

Grote hoeveelheden groen zijn voor beamshows trouwens erg nuttig, want een publiek gaat het verschil niet zien tussen een 'mooi' 6500K wit en een wit wat behoorlijk naar de groene kant toe neigt. Het gaat eerder opvallen als een show te donker is, daarom kun je dan beter wat meer power inzetten en wat inleveren op de witbalans, voor grafische shows is het omgekeerde juist waar.
Topic: RGB Laser advies nodig (3-7-2010 00:47:00)

Victor schreef:

Vooral Laserworld maakt zich schuldig aan deze overdosis rood. Waarschijnlijk omdat rood de goedkoopste kleur is en men dan kan adverteren met een flink uitgangsvermogen, terwijl je daarmee nooit een knappe witbalans gaat krijgen en je rood dus softwarematig zal moeten terugdraaien.
Dat is niet helemaal waar: Je oog is veel gevoeliger voor groen (532nm) dan voor rode of blauwe golflengtes. Groen geeft daarom ook al snel de meeste bijdrage voor de helderheid van een lasershow, en je hebt veel meer rood (en marginaal meer 473nm blauw) nodig om het wit optisch in 'balans' te brengen.

Omdat je met RGB werkt krijg je nooit een mooi breedbandig wit zoals je van Ar-Kr buizen ziet, maar diodes zijn nu eenmaal compacter, goedkoper en beter te hanteren dan die lompe gasbuizen.

Je hebt in verhouding inderdaad meer rood nodig om in balans te komen met groen. 8:1:1 is overkill, dan heb je inderdaad te veel rood, een beetje normale vuistregel met 473nm blauw is 4:1:2 voor R/G/B.

Met 445nm blauw, die op het moment redelijk goedkoop op de markt aan het komen is, ligt de verhouding meer op 4:1:4. Het rood en blauw liggen (voor ons oog) namelijk 'even ver' van de gevoeligste piek op 532nm af.
Topic: Muziek stijldansen (29-6-2010 11:49:00)
Om hem goed te maken:

Caro Emerald zet met That Man dan wel een héérlijke quickstep neer. happy :)
Topic: Muziek stijldansen (23-6-2010 11:53:00)

Eline] schreef:

Caro Emerald - A Night Like This doen we vaak een chachacha op.
Die zou je zelfs nog kunnen gebruiken voor een tango. Maar dan is het geen makkie...
Topic: gezocht drive in partner (18-6-2010 15:59:00)

Sgrovert schreef:

Nog wel een stukje langer, papiertje begint van ellende langzaam uit elkaar te vallen.
Maar het tripje naar Gent was idd wel gezellig. wink ;)
Volgens mij had Maarten zijn rijbewijs nog niet, last time I checked.

Gent doen we dit jaar nog wel een keertje over. wink ;)
Topic: gezocht drive in partner (18-6-2010 12:31:00)
@Sgrovert: Heb jij inmiddels al je rijbewijs gehaald? If not, dan loop ik graag een keertje op één van jullie klusjes mee als chauffeur, om de gunst te retourneren, zeg maar. wink ;)

@djspiky: Als je nog iemand nodig hebt, ik woon in Eindhoven en heb zelf een installatie voor ~200 personen (15" Wharfedale + 18" Electrovoice per kant, op 2 weg versterker), plus een hoop muziek en rijbewijs B. Drive-in DJ werk is voor mij gesneden koek, en ook bedienen van licht en uitversterken van tape-acts of sprekers heb ik al eerder gedaan.

Drop me a line. wink ;)
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (11-6-2010 13:57:00)

Frank76 schreef:

Hoe schokbestendig zijn die?
Action is nou niet bepaald toonbeeld van hoogwaardige kwaliteit.
Een eenvoudige led lichtslang tegen het plafond en een omvormer naar de auto werkt ook prima. Kan ook gewoon op vaste spanning.
Maar dan loop je weer wel vaste spullen achter in je bak te monteren (omvormer, lichtslang), die maken het ding weer zwaarder en als je met huurtrailers rijdt wordt het toch wat lastig.

Van de andere kant: een 230V omvormertje en een stekkerdoosje aan de muur is wel praktisch, bv. als je af en toe wat dingen wil testen en de aggregaten nog niet draaien.
Topic: Alles op powercon: goed idee? (11-6-2010 00:05:00)

ideedeluxe schreef:

Hier ook een powercon-junkie. Ik heb grotendeels alles omgebatterijd naar powercon. Het enige dat ik nog wel eens een nadeel vindt, is de blauwe kleur. Als je een powercon in op een beetje een rotplaats hebt zitten, kijk je tegen een blauwe stekker aan in je truss...

Maar verder wegen de voordelen op tegen de nadelen, met als grootste voordeel dat de rommel niet maarzo uit elkaar kan.
Je KAN ze natuurlijk ook zwart maken, en het deel wat in het chassisdeel verdwijnt zijn orginele kleur laten.

Zo maar een ideetje... wink ;)
Topic: Alles op powercon: goed idee? (10-6-2010 16:10:00)
Ik ben zelf wel een fan van zoveel mogelijk Powercon gebruik.

Afgelopen woensdag kwam ik een dimmerrack van een grote verhuurder tegen, die zijn racken patch-baar heeft gemaakt door 2HE aan witte Powercon, daarboven 2HE aan blauwe Powercon te maken. De blauwe Powercons gaan dan weer naar de multi toe, en patchen kun je met een normaal aansluitkabeltje.

Om compatibel te blijven met andere verhuurders zijn Schuko-Powercon en Powercon-stekkerdoos kabels wel praktisch. Mijn aanvoerlijnen zijn toch 9 van de 10 keer Schuko, dat is ook makkelijker te verlengen dan met koppelstukjes moeten pielen.

Verdelers gaan bij mij op CEE32 in/out aan de achterkant, en de zekeringautomaten en 6 x witte Powercon aan de voorkant, met een dopje tussen 1-2, 3-4, en 5-6. Zo kan ik zien op welke fase de groep zit als ik hem inprik.
Topic: Waar vervoeren jullie de drive in mee? (10-6-2010 16:05:00)

DjREsound schreef:

Die spanrails heb ik ook. Ideaal, je kan je ogen gewoon verhangen en dan met spanbanden alles vast zetten. Ideaal.

En zie ik het goed? Heb jij hetzelfde euvel als ik? Geen licht in de bak... Ik moet nog een soort batterij ledlampje plaatsen.
Gamma heeft TL-buizen die op een oplaadbare batterij werken én een stekker hebben, dus als je ze in de muur steekt laden ze zichzelf op.

Ze zijn ook voorzien van een handgreep en ophang-gaten waar een schroef/haakje in valt, dus als je 'thuis' bent hang je hem aan de muur en in het stopcontact, en op klus hang je hem in de aanhanger.

Voor 20 euro kun je je ook niet echt een breuk vallen. wink ;)
Topic: Brom in de PA dankzij stagepiano/synthesizer (8-6-2010 21:47:00)

Tom schreef:

ah, dus omdat je ze hebt gekocht ga je er vanuit dat er niets mis mee is?
Maak ze eens open.......

Ik ben zat fabriekskabels tegen gekomen waarbij het chassis van de pluggen doorverbonden was met pen 1.
Er hoeft er maar eentje tussen ter zitten om een aardlus te veroorzaken sneaky :V

Je probleem wordt voor 95% zeker veroorzaakt door een aardlus.
Je kan het ook simpelweg even checken door de aarde van je plug naar je keybord (de veroorzaker volgens jouw) los te maken.
Hij zegt dat het keyboard via een DI naar de mengtafel gaat. Tussen DI en mixer zit dus gebalanceerd XLR, dan moet het niks uitmaken of pen 1 met chassis verbonden is aan allebei de kanten. Groundlift inschakelen heeft (zoals hij al zei) geen effect, net zoals het pakken van een andere XLR.

De enige manier om dit uit te vissen is alle onderdelen in de keten één voor één uitwisselen. Dus probeer een andere instrumentkabel naar DI, andere DI, andere XLR naar stagebox, en een ander kanaal op de multi.

Als dat nog geen effect heeft, probeer voor de grap een andere bron eraan te hangen, dat is de enige manier om zeker te weten dat het defect ergens in het keyboard zit.
Topic: i-show beamshow (7-6-2010 06:38:00)

JeroenVDV schreef:

Dus veiligheid is pas belangrijk als je wat (meer?) opdrachten krijgt. Typisch.
De simpelste manier om 'veilige' shows te maken is natuurlijk gewoon het gebied waar de laser het publiek in gaat, fysiek blokkeren (plaatje voor de opening). Het beperkt je wel tot shows die boven je publiek uit gaan en eventueel grafische shows, maar die hoeven niet minder mooi te zijn.

Jammer genoeg zijn de lui die met goedkope lasers op pad gaan ook alleen maar gek van die dingen als ze ermee kunnen crowdscannen.

dj-raze schreef:

haha razz :p . nej, veiligheid is en blijft prio 1!

(...)

Beamschows doe ik op dmx.
Ik zou je aanraden om eens je huiswerk te gaan doen. Met een DMX-laser het publiek in gaan wordt er echt niet beter op...
Topic: Onderwater thema + blacklight (6-6-2010 21:51:00)

Tom schreef:

in de stoffenwinkel kan je ook prima fluorescerende stoffen kopen voor weining,
als je dat impregneert tegen brand,
geeft dat het effect wat je zoekt als je voldoende blacklight hebt.
Als jij thuis een feestje geeft, ga je ook even de banken, gordijnen en het wasgoed impregneren?

Wat zal jouw tent naar dat spul stinken zeg.
Topic: semi-newbie vraagt evenementadvies aan kenners en enthousiastelingen (6-6-2010 21:37:00)
Je foto's doen het trouwens niet.

Als je vertelt waar het ongeveer is en wanneer, misschien dat een aantal mensen hier nog wel voor een vriendenprijsje een en ander willen helpen.

Bovendien, een 'krap' budget is net wat je ervan maakt. Ga vooral ook bij concurrerende verhuurders offertes aanvragen, misschien dat die wél meer of andere spullen kunnen leveren voor dezelfde prijs.