Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Jeroenstap

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 130 bijdrage(n) van Jeroenstap (Pagina: 4 van 7)

Topic: Het welles en nietus van brandmeldinstallaties, kan iemand hier iets over vertellen? (23-3-2011 00:28:00)
Dat is inderdaad een punt. Het is best begrijpelijk om nee te zeggen, om er maar voor te zorgen dat je brandverzekering ten alle tijden geldig is. Een zaaleigenaar is tenslotte over het algemeen geen expert op het gebied van brandmeldinstallaties. Er is veel geld neergelegd voor een degelijke installatie, vaak met storingscontract, om daar niet meer naar om te hoeven kijken.
Hoe vaak zal het wel niet zijn voorgekomen dat er voor niets brandweer voor de deur stond omdat er: Een zone aanstond die uit had moeten staan, een zone te vroeg na het gebruik van rookmachines weer is ingeschakeld of dat de rook verder het gebouw in trok dan verwacht?
Of andersom, dat de installatie niet volledig ingeschakeld is geweest bij het verlaten van het pand, met alle gevolgen van dien voor de verzekering (mocht er iets gebeuren in die periode).
Waarschijnlijk zullen locaties die op dit gebied eerder problemen hebben gehad, een strenger beleid hebben.
Als je ergens een professionele show neerzet, kan je ook professioneel overleggen over het belang van rook, dan wel het professioneel overleggen over het tijdelijk uitschakelen van de brandmeldinstallatie en het inhuren van brandwachten. Waar een wil is, is een weg. Als die weg maar volgens de richtlijnen en op een fatsoenlijke manier wordt aangelegd.
Topic: Casus, regen. (12-3-2011 02:02:00)
Een dikke stortbui moet je er niet overheen hebben, maar een vuilniszak om de voet van de movinghead heen doet al wonderen. De kop zelf bevat een warme lamp en niet veel meer dan motoren en de plastic behuizing zal daar niet al te veel water doorlaten. Dat kleine beetje verdampt nog wel. De voet is gevaarlijker, omdat daar via de ventilatie water naar binnen kan komen, met alle nare gevolgen van dien.
Dat neemt niet weg dat een movinghead het gewoon niet fijn vindt in de regen. Stel voor jezelf duidelijk de grens en zorg voor en plan mocht het ineens keihard gaan regenen.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (27-2-2011 01:48:00)
Tsja, zo'n processor is toch echt eigen verantwoordelijkheid van de klant. Als de klant bij de knoppen kan kan je er donder op zeggen dat hij eraan gaat zitten. Dus: vertellen hoe het werkt of dat hij eraf moet blijven, anders is het zijn eigen schuld als het niet werkt. Voor het geval dat jij je presets kwijtraakt heb je ze natuurlijk op je computer staan en laad je ze zo weer het apparaat in.
Topic: Het bouwen van een case (18-2-2011 19:02:00)
Ja die achterkant van het doghouse gaat inderdaad net goed. Als er ergens een maatje wat beter was doorgegeven was er netjes een centimeter overgebleven voor schuim, dat was de bedoeling (doghouse was eerder gebouwd dan de kist). Om nou een hele centimeter van het doghouse af te halen is ook weer zo wat met al die schuine kantjes. Het gaat goed, dus ik vind het niet zo'n probleem.
Het deksel is voorzien van klossen met noppenschuim die de tafel op een aantal punten ondersteunen, dus de kist kan zonder probleem op zijn kop/zijkant gezet worden.
Topic: Verzenden van grote of zware pakketten (14-2-2011 17:16:00)
Haal je de deksels eraf en verzend je die apart, dan heb je toch wel 2 pakketten van elk onder de 30 kilo lijkt me?
Topic: Camlock/Powerlock (19-1-2011 23:53:00)
Thijs, jouw foto is inderdaad van een camlock stekker. Je kan zelf wel bedenken dat het niet zo'n veilig systeem is. Er zijn genoeg foto's te vinden van levensgevaarlijke installaties met camlock stekkers. Vooral in de VS en al helemaal in Azië kom je ze nog volop tegen. Nu hebben ze in Azië sowieso wat minder last van regelgeving. Ik neem aan dat je je kunt voorstellen hoe dat er ongeveer uit ziet.
Ik ben ze gelukkig zelf nog nooit tegengekomen. Camlock in Nederland is toch echt wel achterhaald.
Topic: cd spelers digitaal aansluiten of niet? (10-1-2011 20:09:00)
Men gaat ook nog wel eens de mist in met de geniepige knopjes op een DJM800. Als je deze voor een kanaal op digitaal hebt staan doet je analoge input het niet meer, toch lullig als je een analoog apparaat aansluit, het werkt niet en je weet niet dat het knopje bestaat. De meeste gebruikers verwachten niet nog een knop in te moeten stellen naast de phono/line switch. Vaak wordt ervoor gekozen, of men weet simpelweg niet beter.
Daarnaast zitten de digitale ingangen van de djm niet recht onder de kanalen, wat voor verwarring kan zorgen, of er wordt uberhaupt niet aan gedacht dat voor elk kanaal ook een digitale ingang is. Dan is er ook nog het feit dat veel mensen niet weten dat stereo geluid digitaal best door 2 aderen kan.
Topic: Rigging Certificaat (10-1-2011 19:47:00)
Daar hebben ze toch boeken voor uitgevonden? Als je een wandelend naslagwerk wilt worden zit er niets anders op dan het in je hoofd stampen van de literatuur. Er zijn vast wel boeken (of internetpagina's) te vinden waarmee je wat verder kan komen.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (2-11-2010 22:32:00)
Tsja, als alerte stagiair kom je dan terug met een stapel zichtlijnen van de afgelopen 5 jaar - die iemand ergens in een hoekje heeft bewaard - en deelt ze uit aan de mensen op de buitenste rij. Dat is pas echt leuk.
Topic: Het bouwen van een case (31-10-2010 14:58:00)
Penn F0615 en F0620 bijvoorbeeld. Gewoon te vinden bij vele penn leveranciers.
Bedenk wel dat je met deze oplossing baalt als je de kist over een drempeltje heen probeert te tillen en je wielen onder je kist vandaan vallen...
Topic: Macbook of andere laptop (30-9-2010 18:09:00)
Tsja, die zijn alweer de nodige jaartjes oud. Verwacht niet al te veel meer van zware toepassingen. Misschien dat virtual dj het nog zal doen, zonder video en scratchen. Werkte bij mij destijds op een vergelijkbare processor nog prima.
Ik zou er nog maar even over nadenken voordat je deze ibook gaat gebruiken voor dit soort doeleinden.
Topic: Opleidingen , licht en geluid. (28-9-2010 21:24:00)
Maar dan heb je (als het goed is) wel zelf die voorstelling gemaakt en doe je het omdat je het leuk vindt. Als je het geen bal aan vindt moet je sowieso niet naar die opleiding gaan. Vandaar dat er ook maar ±15 man per jaar wordt aangenomen. Er zijn er maar weinig die het, als puntje bij paaltje komt, echt willen.
Topic: BR118, welke houtsoort? (24-9-2010 22:58:00)
Daarnaast vind ik zo'n dikkere staaf van een verzonken handvat toch wel fijner tillen dan zo'n stukje rubber van een flightcase-handvat. In een speaker heb je vaak ruimte zat, dus waarom zou je geen grote handvatten nemen?
Topic: Opleidingen , licht en geluid. (24-9-2010 22:55:00)
@ Roystraver

Volgens mij is dat de OTT, oftewel Opleiding TheaterTechniek van de AHK= Amsterdamse hogeschool voor de kunsten. Er worden doorgaans maar 15 studenten, gemiddeld, per jaar aangenomen, dus best wel specifiek. Op HBO niveau toch wel een van de betere als je het mij vraagt, alleen is de opleiding wel erg op het theater gericht en niet alleen op de techniek. Je zal bijvoorbeeld vaak naar (lange) stukken moeten kijken en ook vakken moeten volgen als kostuumgeschiedenis e.d. Daar staat tegenover dat je in een fantastisch pand zit met mooie faciliteiten. Ik ben er zelf vorig jaar geweest en ben nog steeds aan het twijfelen. Als ik jou was zou ik er gewoon een kijkje nemen op de open dag. Je zal op zijn minst een leuke dag hebben.
Topic: Waar kan ik een backdrop laten maken? (12-9-2010 09:04:00)
Probeer eens een gewone textielhandelaar (in de buurt). Er zijn textielhandelaren die niet gespecialiseerd zijn in theatertextiel, maar zij kunnen dit gewoon leveren.
Topic: Crossover instellingen - Butterworth of Linkwitz Riley (9-7-2010 17:26:00)
Het verschil tussen LR en BW is de curve. De een is wat gelijkmatiger dan de ander. Linkwitz-riley wordt vaak gebruikt op de scheiding sub-top. Butterworth weer vaker op mid-hoog.
Topic: Amp rack eindelijk helemaal klaar (6-7-2010 19:19:00)
bij de verfwinkel? Ziet eruit alsof iemand creatief is geweest en de chassis op een of andere manier zelf rood heeft gemaakt.
Topic: advies en tips belichting bands+afterparty (22-6-2010 21:23:00)

Bassie Rassie schreef:

Ik weet niet of er in bij jou in de buurt een clay paky verhuurder zit.
Zoja, kijk dan even naar een alpha spot 300 hpe. Komt een bak meer licht uit dan uit een 250 krypton.
(En er zit een look-a-like wash op.)
Tsja, als je echt een bak licht wil kan je ook VL3000's neerzetten, lijkt me een beetje een scheve vergelijking gezien die clay paky's toch echt wel een stukje duurder zijn dan de mac 250's.
Topic: krachtstroom (22-6-2010 21:13:00)
Je kan nog zo goed weten hoe zwaar je een 16 A groep mag belasten, soms gebeuren er dingen die jouw berekeningen teniet doen. Als jij altijd netjes niet meer dan 16 ampere trekt op 16 ampere groepen, waarom zou je dan uberhaupt nog zekeringen gebruiken? Als je toch zo goed weet hoeveel erop mag.
Als er, op welke manier dan ook, kortsluiting ontstaat in een 16A groep die rechtstreeks op een 32 A fase zit zonder zekering, kan er ten minste een stroom van 32A blijven lopen door kabels en ook stekkers die soms maar net 16A aankunnen. Dan zit je met een brandende houten plaat en alles wat je erop geschroefd hebt.
Topic: Grootste opschepperij, bloopers en andere (eerlijke) onzin (20-6-2010 22:14:00)
Als er een beetje om die wedstrijden heen wordt gepland kan je er nog best je voordeel mee halen. Lekker rustig opbouwen tijdens een wedstrijd die geen zak aan is en 's avonds/ 's nachts wel gewoon publiek.