Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Jeroenstap

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 130 bijdrage(n) van Jeroenstap (Pagina: 3 van 7)

Topic: Geluid bij opnemen afwisselend hard en zacht (23-4-2012 23:36:00)
Volgens mij heeft audacity een semi-realtime normalizer optie op de input, naast het feit dat je die niet wilt hebben is die per definitie te laat omdat hij pas ingrijpt als is veranderd (ding weet natuurlijk niet wat er in de toekomst gaat komen). Zou met een simpele instelling uitgezet moeten kunnen worden. Zou natuurlijk zomaar kunnen dat die instelling per ongeluk of in een update weer is ingeschakeld.
Topic: Video: 2x uitbreiden 1x dupliceren (12-4-2012 17:01:00)
Hoe erg ben je afhankelijk van 1 beamer?
Topic: dimmer probleempje?! (10-4-2012 22:21:00)
Tom, volgens mij was de dimmer al langer (een aantal maanden) in gebruik dus het lijkt me sterk dat dat het geval is.

Welke kanalen gaven in eerste instantie storing? Het feit dat je in eerste instantie 2 kanalen met storing hebt gehad kan iets verklaren. Als de stuur-unit draait op dezelfde fase als de 2 kanalen met de storing zit het dus duidelijk in die fase. Ik heb die problemen wel eens gehad en daar was het een kwestie van losgeraakte contacten op 1 fase-print (ook weer afhankelijk van type dimmer hoe de printplaten zijn opgebouwd) waardoor er een storing plaatsvond op een reeks opeenvolgende kanalen. Gebruikelijke verschijnselen daarbij zijn vermogensverlies en inconstante output-levels zonder verandering van de input. Vervolgens vliegen de vonken in het rond in de dimmer en op een gegeven moment is de boel helemaal los. Als je stuur-unit op die fase draait valt die dus ook uit en heb je geen digitale controle meer over de dimmer. Afhankelijk van het model werken de andere fases via de analoge input (als die er überhaupt op zit) nog wel.

Dus ik zou zeggen: Check eerst het fase-verhaal en zoek daarna op visuele (brand) schade in de verbindingen. Die zijn soms prima te fixen.

Dimmer ziet er trouwens uit als de showtec D-pack 6. Misschien dat je daar wel manuals van kunt vinden.
Topic: Dap, Procab of Proel (11-1-2012 19:28:00)
@Hemske,

gebeurt hier elke keer, nog nooit problemen mee gehad. Ook RS485 lijntjes voor audiocore gaan gewoon mee in de multi.
Topic: Wat kosten jullie nou? (18-12-2011 23:06:00)

bomdes schreef:

Indoor modellen heb je met bv 200MW zendkracht
shut up :X Een microgolfoven van 200 MegaWatt vind ik al overdreven veel, laat staan voor een router razz :p Maar ik neem aan dat je mW bedoelde wink ;)
Topic: Converter van Wav naar 320Kbps MP3 (3-12-2011 13:43:00)
This will do Deed het bij mij in ieder geval prima.
Topic: Verwarmen van Schuur (Nieuwjaarsparty) (3-12-2011 02:39:00)
Ik weet niet of je alle 3 de genoemde apparten tot je beschikking hebt, maar in ieder geval vereist elk apparaat zijn eigen gebruikswijze. Daarnaast neem ik aan dat je met KCal kW bedoelde (da's toch echt wel wezenlijk iets anders, niet alleen in grootheid)

IR straler: It's all in the name. Straler. Een ventilator naast een straler zetten is wel het domste wat je kunt doen. Als je een fan naast een par zet, blaas je dan ook het licht(IR straling is, net als zichtbaar licht, nog steeds elektromagnetische straling) weg? Dus tenzij je de stralen op je gehele publiek kunt richten, heb je niet zo veel aan de IR straler alleen. Voor (gelijkmatige) verwarming heb je vooral stroming nodig. Je zou dus wel een bepaalde stof (Stenen, bak water) kunnen verwarmen door de straler erop te richten en vervolgens de vrijkomende warme lucht de ruimte in te blazen. 30kW is al wel een aardige warmtebron, dus als je deze kunt gebruiken ben je al een eind op weg.

Op gas stoken is redelijk simpel en vanzelfsprekend, alleen vind ik persoonlijk de bijkomende geur en gasontwikkeling niet bijzonder prettig. Daarnaast moet je extra gaan ventileren waardoor je dus weer meer warmte kwijtraakt. Ik weet niet of je gaat huren, maar je kan bij toko's als boels voor minder dan 100 euro een indirect gestookte dieselheater huren. Heater buiten, vieze zooi blijft buiten, warme lucht kan met de slang naar binnen, ideaal.

Als je voldoende warmtebronnen hebt is het, zoals eerder gezegd, zaak om je warme luchtstroom bij je publiek te houden. Warme lucht in de nok is nergens voor nodig.
Topic: RCF event of Fohhn Easysat (22-11-2011 23:56:00)
Tino, erg leuk dat jij die serie gebruikt en de bijbehorende specs geeft, maar daar heeft SoSa niet zoveel aan.

Ik ken de FH3 (combo) en FB4 en die zijn beide passief. Heb alleen geen idee wat het setje destijds heeft gekost. Ik zie FH3's voorbij komen op MP voor ongeveer 300, dus misschien is dat een richtprijs?
Topic: Luidspreker valt in zwembad (Tilburg) (11-11-2011 00:37:00)
Klunz heeft eerder in dit topic een mooi verhaal gepost met informatie over materialen in zwembaden. Ik denk dat je dan zelf het antwoord op die vraag kan vinden.
Topic: Verhuur managment software (2-10-2011 02:00:00)
Ik neem aan dat er eventueel een mogelijkheid is om het systeem te (laten) hosten op een server met 99,9% uptime. Maar hoe zit het met de uptime van de gebruiker? Het lijkt me wel zo handig om ook offline je eigen systeem in te kunnen. Dan maar niet real-time, het is toch wel lekker om paklijsten, voorraadbestanden, offertes, facturen, enz. te kunnen inzien, ook als op wat voor manier dan ook geen internetverbinding beschikbaar is.
Topic: Pioneer DJM-900nexus topic (29-9-2011 22:49:00)
tja, wat is plussen als ze allemaal op -3 staan. Het gaat uiteindelijk om de verhoudingen.
Topic: Kleurcodering voor kabel (diameter/lengte) (17-9-2011 23:26:00)
Als je de overweging maakt om een verloopje te gaan maken, ga ik er vanuit dat je de moeite neemt om dat zorgvuldig te doen. Door hem na gebruik weer weg te flikkeren voorkom je dat iemand anders, zonder erbij na te denken, dat ding gebruikt voor de verkeerde dingen.
Topic: Backdrop: waar kopen? (5-7-2011 14:13:00)
maak van de c een x, die heeft het. Het heet easy drape. Werkt best aardig, alleen niet heel erg stabiel.
Topic: Het bouwen van een case (2-6-2011 22:57:00)
Als het waterdicht moet zijn neem je toch een pelicase? Of een vuilniszak en wat tape, werkt ook verbazingwekkend goed in veel gevallen.
Topic: Wanneer KVK en BTW (25-5-2011 23:04:00)
Dus als ik een auto voor de zaak koop mag ik mijn behaalde autorijbewijs ook op de zaak zetten? Het is inderdaad heel simpel: Een rijbewijs in de categorie BE is uiterst bruikbaar in je privéleven en het is zeer waarschijnlijk dat je het rijbewijs ook prive gaat gebruiken. Bijvoorbeeld voor de caravan op vakantie. Daarom mag je hem niet op de zaak zetten. Een C-rijbewijs is een ander verhaal, omdat het aannemelijk is dat je niet privé in een vrachtwagen gaat rijden.
Maar vanwaar de problemen om een papiertje van 400 euro waar je de rest van je leven plezier van kunt hebben? Stel dat je hem op de zaak zou kunnen halen, kost het nog steeds geld. In mijn ogen is de mobiliteit die je ervoor terugkrijgt het geld zeker waard, maar dat is misschien persoonlijk.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (19-5-2011 22:49:00)
Zo'n ding haal je dan wel weer ietsje makkelijker voor je scherm vandaan dan dat je je hele beeldscherm vervangt. Ik kan me voorstellen dat je er in sommige gevallen (waaronder in de genoemde situatie) iets aan kunt hebben.
Topic: Trussberekening (19-5-2011 21:33:00)
Let ook even op dat je de boel goed haaks hebt staan, je trekt de boel wat makkelijker uit zijn verband als die voorste ligger niet is doorverbonden.
Topic: Apple Mac Mini bij drive-in show (5-5-2011 01:10:00)
Je zou bijna zeggen dat alles zo dicht op elkaar gepropt zit in de behuizing, dat er niet eens meer ruimte voor beweging is. Volgens mij hoef je je om transport geen zorgen te maken. De mac-mini zal tijdens transport door jou toch niet veel meer krachten moeten overleven dan tijdens het reguliere transport van het apparaat van fabriek, via via via, naar jou toe? Mac's zijn wel heethoofden, maar volgens mij zit alle ventilatie aan de achterzijde, zolang je die open houdt is er niets aan de hand. Eventueel kan je softwarematig de fan, bij lage warmteontwikkeling, harder laten draaien, om met een lagere temperatuur te beginnen. Mocht je dan pieken hebben in warmte-ontwikkeling, zal je eindtemperatuur iets lager uitvallen.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (30-4-2011 23:35:00)
Ja want iemand omver spuiten doet een brandweerman natuurlijk altijd op koninginnedag. Is het nou zo moelijk om 1: In je buurt dusdanige afspraken te maken dat spullenverkopers zich een beetje netjes opstellen en 2: Je aan te passen aan de situatie? Het is overal druk en iedereen wil graag om zich heen kijken, waardoor de doorstroming over het algemeen zeer laag is. Snel tussen de mensen door kom je toch niet, no matter what het beroep van je vader is.
Topic: Pro Light Sound Messe 2011 (12-4-2011 00:33:00)
Zeg maar gerust dat het evenement vernoemd is naar het bedrijf. Officiele naam is de PRG LEA. Ze geven met de volgende zin ook wel aan dat het om de show eromheen gaan en niet om de inhoud: "The aim of the presentation is to spotlight the wealth of variety that distinguishes the German event scene in the field of live entertainment." Aldus PRG zelf op hun site