Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DJefke

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van DJefke (Pagina: 4 van 10)

Topic: Stel je even voor... (2-9-2010 21:34:00)
Hoi Tov. Kennen wij elkaar niet? Of verwar ik je met een andere Robin "tov" die met geluid bezig is? ;)
Topic: Wat voor werk doe je in de vakantie? (2-9-2010 21:07:00)
Ik werk niet tijdens mijn vakantie laugh :D
Topic: DIN -> DMX probleem (22-8-2010 10:48:00)
Je kan alles ombouwen naar DMX, maar een en ander hangt natuurlijk af je technische kennis en de manier waarop de dingen momenteel worden aangestuurd. Indien op de DIN-aansluitingen gewoon 1 of meerdere 0-10V signalen zitten, kan je deze makkelijk aansturen door een DMX-multiplexer (bv: /nl/lichtsturingen/showtec-multi-exchanger_3636.htm). Je zit dan nog wel met DIN-kabels van de effecten tot aan dit toestel, maar het is veruit de makkelijkste oplossing. Als je een beetjethuis bent in electronica, kan je natuurlijk ook gewoon een klein DMX-naar-analoog printje inbouwen in elk toestel. Er zijn op internet wel een aantal mooie zelfbouw-ontwerpen te vinden, en volgens mij zal DMX4ALL hiervoor ook wel modules hebben.
Maar als die analoge DIN-ingang enkel werkt met een aparte controller van dat effect, dan wordt het natuurlijk iets ingewikkelder. Dan moet je uitvlooien hoe alles werkt en zelf een custom DMX-omzetter bouwen.

Over welke effecten (merk/type) gaat het precies?

/EDIT: Fossalta was blijkbaar net iets sneller
Topic: PA-markt 2010 (8-8-2010 18:37:00)
Ik snap alle discussie hierover niet echt. De beurs gaat mischien een klein beetje verder door, ween ween. Echt, zo erg groot is Nederland niet hoor. Je kunt vrij snel van het ene willekeurige naar het andere willekeurige punt. Als je de afstand te groot is, dan kom je toch lekker niet? (en dan kan je tegelijk jezelf eens afvragen of je wel de juiste hobby hebt gekozen :P)

Ps: Voor mij is het ook ver. Ik kom vanuit Gent, dus ik mag eerst nog even rondrijden langs Antwerpen.
Topic: Wat kosten jullie nou? (8-8-2010 11:08:00)
Als beginnende DJ heb je ook weinig ervaring, en zal je dus ook nog niet zo goed zijn, dus is het normaal dat je minder vraagt.
Topic: Wat kosten jullie nou? (7-8-2010 21:24:00)
Dus eigenlijk zeg je gewoon in andere woorden wat ik al zei?
Topic: Wat kosten jullie nou? (30-7-2010 10:50:00)
Eigenlijk is het vrij simpel: het is allemaal vraag en aanbod. Als je met je prijs voldoende boekingen krijgt, zit je goed denk ik. Krijg je meer boekingen dan je wil, is je prijs te laag. Krijg je te weinig boekingen, is je prijs mogelijks te hoog. Ik denk echt wel dat het meer nut heeft om je eigen prijs te vergelijken met de prijzen van collegas in dezelfde regio (die ongeveer op hetzelfde niveau staan).
Topic: Wat kosten jullie nou? (30-7-2010 10:21:00)
Volledig met Tom eens. In feite is heel dit topic dan ook nogal nutteloos (is volgens mij ook al meerdere malen in dit topic vermeldt). Hoe je met een show voor de dag komt, kan je nog laten zien dmv foto's, maar hoe je ambiance kan maken op een avond is moeilijk te vatten in enkel wat foto's.
Topic: Martin Lightjockey op Mac (23-6-2010 19:16:00)
Koppelverkoop is inmiddels gewoon toegelaten in België. Laptop + besturingssysteem is trouwens 1 geheel, en dus geen koppelverkoop. Probeer maar eens een auto zonder wielen te kopen sneaky :V Dat van de MS EULA niet accepteren is dan weer wel iets dat kan werken, maar wat je veel tijd en moeite kan kosten voor een paar tientalle euros. De OEM-licentie bij de laptop kost namelijk niet zo erg veel.

(Ben zelf voor de rest een vrolijke Linux-gebruiker ;))
Topic: krachtstroom (23-6-2010 11:07:00)
Je moet nu niet de geslagen hond spelen. Niemand kraakt je hier af. Het is misschien niet leuk te horen dat je kennis van electra veel te ontoereikend is voor hetgeen je wil bouwen. Maar dat zeggen we hier niet om je af te breken of te pesten, maar voor je eigen bestwil. We kunnen hier natuurlijk tips geven ivm zelfbouw tot we een ons wegen, maar dat garandeert nog niet dat je in staat zal zijn dit project tot een veilig einde te brengen.
Als je je echt geroepen voelt tot electriciteit, dan is het wel een idee om hiervoor een degelijke opleiding te volgen. Dan wordt je wel haarfijn uitgelegd hoe het zit met krachtstroom, verdeling in groepen, kleurcodes, soorten kabels, soorten overspannings- en andere veiligheden, ...
Topic: krachtstroom (22-6-2010 23:30:00)
Ik kan de meeste mensen hier enkel maar gelijk geven: de topicstarter moet dit idee gewoon vergeten. Hij heeft duidelijk totaal geen kennis van zaken, en dat kan alleen maar slecht aflopen. Het beste wat hij kan doen is een verdelertje kopen. Die dingen zijn bij Newline te koop voor een prijs waarvoor je ze zelf niet kan maken als je een minimum aan veiligheid wilt. Trouwens, als je show zo uitgebreid is dat er al meer dan 3 groepen nodig zijn, kan ik mij niet inbeelden dat een paar 100 euro een probleem kunnen zijn.

@Douwe: Iemand die kennis van zaken heeft, zal inderdaad wel mooi kunnen uitrekenen, maar ik vind dit toch maar slecht advies om te geven aan iemand die duidelijk weinig kaas gegeten heeft van heel het stroomgebeuren. Dat de wetgever zich in hierin moeit vind ik niet zo vreemd. Automaten in een truss zijn inderdaad een zwak punt, maar die zijn makkelijk te vermijden. Zoals je zelf aangaf kan je werken met multikabels. Voor de kleine klussen kan er bv nog altijd gewerkt worden met 16A krachtstroomkabels en van die splitblokjes.
Topic: Wat kosten jullie nou? (20-6-2010 22:19:00)

YourLiVe schreef:

Pfff ben blij dat ik niet in Belgie draai zeg... hier zijn de meeste feestjes maar 4 tot 5 uurtjes, heerlijk!
Ik denk dat het te maken heeft met een verschillende mentaliteit ivm sluitingsuur in beide landen. Ik kan er natuurlijk kompleet naast zitten, maar ik krijg hier af en toe de indruk dat in Nederland het opgelegde sluitingsuur meer regel dan uitzondering is. Ik kan mij natuurlijk vergissen, het is maar mijn indruk.
In België zijn er niet zo heel veel plekken waar een sluitingsuur wordt opgelegd van overheidswege uit. Als er al een sluitingsuur is, is het meestal opgelegd vanuit de zaak zelf. Toen ik nog licht- en geluidsinstallaties ging plaatsen, zag ik tijdens de ophalingen de zon er meestal wel doorkomen (behalve dan bij goa-feesten, want die zijn nooit voor de middag gedaan).

Maar persoonlijk ben ik ook wel te vinden voor de feestjes van 4 a 5 uurtjes. Hier in België mag je op fuiven en in cafés eerst 3 uur staan draaien voor een bijna lege zaal, dan een paar uur gas geven, en dan nog een uur plaatjes draaien voor een paar dronken feestvierders. Die paar keren dat ik in Nederland ben uitgeweest viel het mij wel op dat een feest daar veel sneller vol loopt en echt van start gaat. Lijkt me veel leuker.
Topic: 2e monitor uitgang voor lichtsturing maken (1-6-2010 20:05:00)

partyfish schreef:

Zo'n scherm met dvi ingang is het probleem niet, echter de aansluiting op het connectorpaneeltje wel.
Daar zit nu een D-size vga aansluiting op en een d-size DVI aansluiting heb ik nog niet gezien...
Ik wel, ik heb namelijk een TFT-monitor die DVI-D doet op dsub (ongetwijfeld het enige model monitor in de wereld die dat doet). Maar zo een kabel ga je nooit vinden natuurlijk, enkel bij die kut-fabrikant van dat scherm.
In principe kan je natuurlijk gewoon een DVI-D kabel kopen, in 2 knippen. En dan de ene helft aan de connector in het paneeltje solderen, en de andere helft aan een d-sub kabeldeel. Maar of dit zo een solide oplossing is, betwijfel ik.

Dat er HDMI kabels zijn die het digitale signaal op een dsub zetten, betwijfel ik trouwens ten zeerste.
Topic: compact light showtec (31-5-2010 15:39:00)

joepurlings schreef:

Je vraag toch ook niet wie Frans Bauer is? laugh :D
De broer van Jack Bauer? sneaky :V
Topic: Harddisk in lichtcontroller vervangen (26-5-2010 16:30:00)
Dat is al positief, dan zou het systeem alvast moeten kunnen booten vanaf die stick.
Nu heb ik absoluut geen kennis/ervaring met die tafel. Maar draait deze toevallig onder DOS? Of draait de tafel op zijn eigen OS? En wat komt er precies op het scherm tijdens het booten tot het fout loopt? (ik neem toch aan dat je de tafel ziet booten op de monitor?).
Topic: Harddisk in lichtcontroller vervangen (26-5-2010 15:20:00)
En je hebt de config in de bios aangepast zodat die de memstick ook ziet en aanvaart als een harddisk?
Topic: Status (17-5-2010 21:09:00)

Twinscan schreef:

Ben deze status nog nooit tegengekomen of beter gezegd, ze is mij nog nooit opgevallen.
Mij is ze ook pas opgevallen toen iemand er een topic over opende laugh :D
Topic: Status (16-5-2010 05:37:00)
Fantastisch idee om iedereen er attend op te maken dat je noob van de maand bent. Anders was het amper iemand opgevallen laugh :D
Topic: Welke soldeerbout? (4-5-2010 21:10:00)
Ersa is topkwaliteit. Mijn simpele Ersa 30W heb ik al 20jaar en werkt nog perfect. Mijn schoonpa blijkt overigens exact dezelfde te hebben, maar dan nog min 10j ouder.

Wat de gebruikssporen betreft: een gegeven paard kijk je niet in de mond. Zolang het station en de bout technisch nog ok zijn, zou ik er niet mee inzitten.
Topic: Wat kosten jullie nou? (3-5-2010 18:05:00)
Voor 10 a 15 feestjes per jaar lijtk het mij toch niet zonder risico om "in het zwart" te blijven werken. 15 feesten aan gemiddeld 300 euro is nog altijd ruim genoeg onder de BTW-grens. Dus buiten inkomstenbelasting is de meerkost om legaal te draaien minimaal (natuurlijk wel genoeg onkosten maken, anders ben je alsnog de helft van je inkomsten kwijt aan inkomstenbelasting ;)).