Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Maurice

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Maurice (Pagina: 5 van 10)

Topic: Video draadloos verzenden (15-6-2006 10:28:00)

JeroenVDV schreef:

Ik denk niet dat het gaat om een simpele afstand video-operator <-> trussje erboven.
ow dat maakte ik wel op uit victors post happy :) maar dat kan natuurlijk verkeerd zijn
Topic: Video draadloos verzenden (15-6-2006 09:48:00)
is je beamer draadloos nou zo'n enorm voordeel? wij hebben gewoon een video kabeltje de truss in lopen en kan nou niet zeggen dat dat vervelend is of meer werk oplevert. met een draadloos systeem heb je weer 2 kastjes nodig die beide weer een adapter hebben en een signaal kabeltje. moet je weer kwijt in/bij je case. en in je truss.. lijkt mij meer werk. plus dat het altijd minder betrouwbaar is dan gewoon een kabeltje.
Topic: PSA-321 2.5 mm2 bedraad ? (9-6-2006 09:40:00)
er word iets vergeten denk ik,. je weet geen factoren van hoe het in de behuizing is.. een 2,5 kwardraad afzonderlijk gelegt in en koker mag 20A voeren.. (even niet uitgaande van de factoren) De nul mag tot 16kwardraad de zelfde diameter hebben als de fase. maar dat hangt dus af van hoe dat ding bedraad is.. als je een doorgeluste nul heb zou ik niet met 2,5 doen.
maar gelijk maken aan de voedings leiding in dit geval 6kwardraad.

maar als dat niet hoeft valt voor te stellen dat ze dat ook niet doen. als je 10.000 van die kastjes moet maken scheelt dat behoorlijk wat koper.

het valt ook in twijvel te trekken of de NEN-1010 hierop wel geldt aangezien het inwendig bedraden van toestellen er niet in is opgenomen. aldus de norm betrekkingen.
Topic: Het bouwen van een case (1-6-2006 15:33:00)
je zou natuurlijk ook fotos kunnen bekijken van andere kisten. in deze 170 paginas! staan er ook wel een paar tijdens het bouwproces, lijkt mij heel heel sterk dat je dan zelf geen knappe kist kan maken. eerst rustig bedenken hoe je alles gaat doen. dan goed materiaal kopen, belangrijkste: rustig meten, uittekenen, goed gereedschap gebruiken.. kom je een heel eind.
Topic: Het bouwen van een case (1-6-2006 13:09:00)
Ik gebruik altijd voor het plakken van schuim en stofferen van me speakers. van bison volerbedekkingslijm voor tegen wanden,.. nooit problemen mee gehad. laat absoluut niet los.
Topic: Het bouwen van een case (31-5-2006 09:22:00)
de handleiding van tom was behoorlijk uitgebreid met handige tips. de plaatsjes erbij maakte het mooi duidelijk. kan je dus mooi ideeën uit opdoen. zodat de eerste kistjes ook al knap worden. en naartuurlijk leer je al doende maar je zal toch ergens moeten beginnen
Topic: Het bouwen van een case (30-5-2006 14:29:00)
Stuur tom even een mailtje sneaky :V
Topic: Terminator? (29-5-2006 14:59:00)
Zou het dan mogenlijk zijn om door een 5-polige DMX kabel 2 DMX512 singnalen te laten gaan, of is dat net zoiets als verwachten dat er peren gaan groeien aan een appelboom?
alleen moet je dan ook 2 singalen sturen aan het begin. 2 apparaten hebben die dat kunnen ontvangen waarvan 1 op ader 2 en 3 en één op 4 en 5. hoop onhandig werk. lijkt me met alle nadelen van dien. enige voordeel is het besparen van 1 kabeltje
Topic: LED Par??? (29-5-2006 13:42:00)
tuurlijk zijn we er met LED nog lang niet. maar kom regelmatig op kleine optredens/opnames/shows. waar al word gewerkt met LED en dat is vooral in kleine zalen prettig werken.. geen cases vol met dimmers, en vooral geen warmte. het is natuurlijk een uitkomst in kleine hokjes.

veel concerten worden uitgelicht met MH's en is helaas vaak geen par meer te bekennen. (ben zelf nogal fan van parren) het was dus waarschijnlijk ook een slim besluit om toen de mac uitkwam daarin te inversteren. die dingen zijn niet meer weg te denken uit de licht business.

ik kan me dus best voorstellen dat je als je een redelijk lopende verhuur/productie heb je er een reeksje knappe LED parren bij neemt. lijkt me zelfs erg prettig om die dingen bijvoorbeeld te huren voor een huis, tuin en keuken feestje. kopen is te duur! je kan daar weinig stroom trekken, scheelt een hoop warmte, en je kan ze waarschijnlijk relatief goedkoop huren gezien de lange levensduur.. ach het is idd een beetje een toekomst verhaal.
Topic: Kleine actieve set (29-5-2006 11:52:00)
actieve sets hebben ook nadelen. stel je versterker nokt er mee, als je net op klus bent. je regelt niet zomaar een andere. ik heb ooit gekeken voor de sounmate 3 deze was als gehele set al bijna nergens te bestellen. laat staan als je een uitbreiden wil, of losse onderdelen nodig heb. dit haalde mij toch over om wederom voor losse sets te gaan.
Topic: LED Par??? (29-5-2006 10:24:00)
ik denk dat je binnenkort met gewone parren behoorlijk achter de feiten gaat aanlopen. en dan in de nabije toekomst niemand je meer boekt met halogeen/persglas parren.. door het grote aantal nadelen warmte/verbruik/dikke kabels/grote dimmers enz. helaas zit je nu echt op de drempel van of wel of niet in LED moet gaan investeren.
Topic: Foutje van de electriciën! (23-5-2006 15:24:00)
waar lees jij dat iemand zegt dat je dat zelf moet oplossen??

tuurlijk moet dat gebeuren door een erkend installateur. vandaar de extra waarschuwing. kan mensen zonder elektrotechnische kennis alleen maar meer van weerhouden zelf te gaan knutselen.
Topic: Foutje van de electriciën! (23-5-2006 14:39:00)
dat is helemaal nog niet zo HEEEEEEEEEEEEl lang geleden..
en toch iets om als punt van aandacht te noemen omdat het nogal een gevaarlijke situatie met zichmee brengt.

overigens vind ik sex nog steeds een vies woord razz :p
Topic: Foutje van de electriciën! (23-5-2006 10:58:00)
voorheen was het niet eens verplicht om je wasmachine achter een aardlek te hangen als deze op een eigen eindgroep zat. omdat het verschil tussen fase en nul nog wel eens wou verschillen en dan steeds afsloeg. gelukkig is dit tegenwoordig wel verplicht aangezien de wachmachines tegenwoordig wat beter zijn. maar het kan dus zijn dat er in wat oudere huizen nog van dit soort eindgroepen zijn. weer een goede reden om niet te gaan sleutelen in je eigen installatie..
Topic: Ra Ra... (17-5-2006 17:53:00)
cyber heeft het nogal eens over trackspots dus dat zou wel goed kunnen sneaky :V of is dit een verkeerde raad methode?
Topic: Ra Ra... (17-5-2006 14:11:00)
links een msd pitje in scan geen idee
recht een winner scan met een hallogeen pitje
Topic: Het bouwen van een case (10-5-2006 11:12:00)
flightware is gewoon goed spul, en zo via flighcase-onderdelen.nl alles op maat thuis krijgen houdt een case betaalbaar.. ik vind 500 euro wat al gauw in een knappe kist gaat zitten gewoon te veel, zeker gezien mijn kisten populatie ondertussen relatief tot hoe vaak ze mee gaan.. dan maar zelf bouwen is nog leuk ook. overigens goed te doen zo met dit zonnetje.
Topic: Het bouwen van een case (10-5-2006 08:30:00)

mitchel schreef:

een wheelbase eronder en die vast monteren aan de deklsel zodat als de kist open is je de deksel erop legt vlindersloten dicht en op de wheelbse zettem/

of is dat niet wat je zoekt?
ik zie dat regelmatig bij profi bedrijven hier in de buurt.
jah dat weet ik. alleen je trekt mijn mixer uit z'n case. in een bak gemaakt zoals door cyber omschreven.. ik maak wel even foto de case word erg instabiel met gewone wielen. daarom maar besloten om het niet te doen.
Topic: AKG C 419 (9-5-2006 15:40:00)
blazers gaan over het algemeen idd vrij hard, laatst drie blazers gehad. hier vielen ze toch iets te veel weg. ook opgelost met een paar sm58s op statief. ging best goed. door een heel fanatieke blazer bleek dat voor nood zelfs mogelijk is twee blazers te vangen met één mic.. maar handig nope ze staan niet stil genoeg om het knap uit te mixen en je moet er dus continu op letten..
Topic: Het bouwen van een case (5-5-2006 10:48:00)
ik denk toch al is dat niet je voorkeur dat het makkelijks en stevigst is. om twee flightcase deksels van stapel schotels te voorzien, en deze op de grond te leggen. en deze case erop te zetten. heb je een vast oppervlak. en vrij stevig. en kwa opbouw werk kost het nauwelijks extra tijd