Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Maurice

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Maurice (Pagina: 4 van 10)

Topic: Cable drum (8-8-2006 21:54:00)
Ach die multi's van DAP doen het best ze hebben bij mij al menig klus overleeft. nog geen kabelbreuken o.i.d. n voor het geld koop je makkelijk een keer een nieuwe. De mening dat de DAP multi's slecht zijn wil ik dan toch wel al tegenspreken! Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe je ermee omgaat.

Op de DAP cable drum past gewoon geen 30 meter 20paren kabel, zo'n case is natuurlijk wel mooi maar helaas nogal prijzig in vergelijking met de kabel. Dus ben ik eigenlijk meer opzoek naar een grotere degelijkere drum.
Topic: Cable drum (8-8-2006 19:32:00)
Om maar even dit topic te gebruiken. Ik ben ook opzoek naar een drum voor mijn multi. nou vind ik zo'n hele case nie echt waard waard voor mijn kabel.. Misschien andere stevige ideeën? die dap dingen zijn in ieder geval niks.
Topic: Obscure DJ apparatuur (8-8-2006 14:52:00)
Lijkt me toch niet al te best voor je vinyl, en al valt het mee denk ik dat weinig verkopers dat zouden toelaten op vinyl dat je nog niet gekocht heb. Dan heb je er dus helemaal niks aan laugh :D
Topic: standaard-instelling compresser/limiter (beringerMDX1400) voor mastersignaal treshold e.d. (disco) (8-8-2006 14:46:00)
Lees eens de handleiding. probeer te begrijpen wat bijvoorbeeld treshhold inhoud. Probeer het dan nog eens af te stellen. Ik kan je nou al vertellen dat niemand op het forum je kan vertellen hoe jij dat ding precies moet afregelen of wat de meest ideaäle instellingen zijn.
Topic: arc line strobo tube (8-8-2006 14:24:00)
hmm ben ik dan blij dat ik die showtec nog niet gekocht heb. al is er niet echt een andere oplossing. kon de door jou genoemde controller nergens vinden.. sad :(
Topic: Sennheiser Freeport inbouwen in 19 inch (7-8-2006 18:00:00)
opzich zijn er best veel ontvangers zonder oren.. dus er zal vast wel een goede oplossing voor zijn.. ik heb ontvangers met optionele oren. maar kan nou niet zeggen dat het heel stevig in elkaar zit.
Topic: mini-jack chasis (6-8-2006 17:19:00)
Lijkt me meer dat de OP dit bedoelt www.new-line.nl/v/10928 Alleen dan een 3,5 jack versie. geloof dat die er niet is. Staat in ieder geval niet in de neutrick catalogus. Of ze ook niet bestaan geen idee.
Topic: Het bouwen van een case (31-7-2006 17:28:00)
Een grof zaagblad of een oud zaagblad moet je voor je flightcases sowieso niet gebruiken. Voorkomen is beter dan genezen, zo blijft het hout mooi knap.
Topic: Showtec Minimax (7-7-2006 10:03:00)
shocked 8O die dingen kosten ook steeds minder.. het is natuurlijk net waar je je prioriteit legt. denk dat dit best een leuk headje kan zijn voor de beginnende drive-in. maar of hij betrouwbaar is daarvoor zal je hem moeten testen.
Topic: Drive-in show starten (7-7-2006 09:59:00)
het bespaart niks, het kost net zo veel alleen valt het beter te spreiden!..

je zou natuurlijk in je eentje kunnen beginnen. acht parren op statieven en een dj setje. is makkelijk in je eentje te doen. er zijn op het forum genoeg mensen die mooie drive-ins draaien in hun eentje. de contacten komen dan vanzelf.
Topic: gevlogen subs (6-7-2006 12:25:00)

Dré schreef:

Plafond kan hetzelfde effect geven (een hard plafond is immers ook een boundry).
in dit zaaltje hingen ze ongeveer 2 meter boven de vloer. maar wel een meter of 6 onder het dak. na mijn idee de meest ongelukkige plek want als je het balkon zou doortrekken dan komt dat denk ik precies uit tussen de sub en de top. en zo klinkt het helaas ook :(

het punt van geluidsoverlast is inderdaad een goeie zo had ik het nog niet bekeken. (vandaar ook dit topic uit nieuwschierigheid). maar toch lijkt het me in dit geval sterk, niemand daar kon me echt vertellen waarom het zo hingen. en er staat behoorlijk wat eigen gebouw om de zaal heen. dus buiten hoor je echt niks meer. lijkt me toch dat als je geluidskwaliteit er ernstig onder leidt je beter een proccessor er tussen kan planten en daar de lage tonen er mee uitgooit/limiter instelt en alsnog je subs op de grond zet. het geheel word overigens aangestuurd door een dynacord pro-power mixer. word dus volgend jaar naast me eigen mixer ook eigen subs neerplanten sad :(
Topic: gevlogen subs (5-7-2006 16:00:00)
was pas geleden in een zaaltje waar een setje ev eliminator gevlogen is opgehangen dit is door een geluids bedrijf uitgevoerd. echter zijn de subs vlak onder de tops gevlogen en direct doorgelust geheel op één versterker. ik kan me voorstellen dat het prettig is om je subs niet op de grond te hebben staan, en dat het met oog op je uitlijning niet te ver van elkaar moet staan, maar gaat hier slechts om twee meter. en ik zou ze dus op de grond hebben gezet.

nou komt het probleem de zaal beschikt over een balkon waar je ook onder kan staan. het balkon bestrijkt ruim de helft van de zaal. het sub gedeelte blijft behoorlijk hangen onder het balkon, en het top gedeelte is daar niet goed hoorbaar. op het balkon visa versa. draai je (luisterend vanaf het balkon) sub klinkt de zaal nog veel dramatischer. ligt het aan mij of is het niet handig of heeft dit toch een rede?
Topic: koormicrofoons (4-7-2006 09:04:00)
mijn ervaring met koren is dat het regelmatig vrij zacht gezongen word. om ook dit op te vangen moet je ze harder zetten. happy :) maar ik vind de meeste type shure overheads dan nogal veel dingen weergeven die je niet wil horen, geluiden uit de omgeving e.d. maar ook sneller ruizen. die AkG's hebben dat een stuk minder. mijn persoonlijke voorkeur ligt ook dus bij bijvoorbeeld de c1000
Topic: koormicrofoons (3-7-2006 13:59:00)
hoe ga je het toepassen, mic voor een groep of per persoon. op staanders of hangend aan plafond of truss??

zo heb je van sennheiser mooie gooseneck mics ideaal om aan de rand van een podium te zetten of op te hangen.
je kan natuurlijk ook een paar condensators richten.
Topic: Krachtstroom (27-6-2006 15:07:00)
ik gebruik ook geen goedkope rookdozen.. en toch hou ik altijd licht en geluid strikt gescheiden. voorkomen is beter dan genezen.
Topic: Krachtstroom (27-6-2006 12:07:00)
rookmachine op dezelfde groep als het geluid moet je niet doen. dat is vragen om storing. al zal die kans met en betere rookdoos kleiner zijn. maar voordat iedereen f-80jes bij het geluid gaat inpluggen.
Topic: Lichtbrug TRUSS (26-6-2006 10:15:00)
waarom zijn de 3 bovenste topics uit de lichtsectie allemaal terug te brengen naar eigenlijk dezelfde vraag. ??
Topic: Video draadloos verzenden (16-6-2006 08:46:00)

me_myself_and_i schreef:

maurice schreef:

is je beamer draadloos nou zo'n enorm voordeel?
In sommige gevallen zeer zeker.
Als het steeds wordt verplaatst is dat haast zeker. Als je een paar minuten per keer kan besparen is dat een enorm voordeel.

Ook in vaste opstelling kan het een voordeel geven.
Ik was pas bij de TU/e (dacht iniedergeval, even vergeten welke school). Hier hadden ze mooi een beamer met draadje opgehangen. Lekker een eigen kabelgoot daar gemaakt en dan een dure kabel van 20M daardoorheen en toen konden ze het niet eens goed aansluiten omdat ze niet de standaart computer gebruikte. er moest dus een extra beamer komen.

In eerste opzich lijkt het een besparing, maar tel eens de kosten van die kabel + de kosten van de zelfbedachte kabelgoot. het maken en ophangen van die goot kostte zeker een uurtje of twee, waarschijnlijk langer. dat moet je eigenlijk dan ook rekenen. Dan vallen die kosten van de zender in het niets.

Ook bij ons op school hetzelfde idee gedaan maar dan net wat erger. Die man had ook zelf een constructie bedacht om het op te hangen. nadelen:
veel groter dan als je het koopt.
Zag er zeker niet uit.
onafgewerkt.
Duurder, want je moet zijn uren tellen. zo'n ophangding voor een simpele beamer kost bij Nedis haast niks.
Kosten van de kabel.
Minder flexibel.

maurice schreef:

met een draadloos systeem heb je weer 2 kastjes nodig die beide weer een adapter hebben en een signaal kabeltje.
Wie zegt dat je 2 kastjes nodig hebt? er zijn ook beamers met ingebouwde zender. Dus geen kastje, geen adapter en geen signaal kabeltje.
Gewoon inpluggen in de computer en klaar. Geen probleem als het net wat anders moet, ook geen probleem met een splitter als je twee beamers nodig hebt.

Bij een hoop (kleine) drive-ins tellen ze niet de uren, maar als je dat wel doet is draadloos vaak veel goedkoper.
denk dat dat hele verhaal meer zegt over de knutselpraktijken van die school, dan dat het iets toevoegt aan het hele verhaal.. overigens gaat het hier om een video signaal en maak op uit jou verhaal dat er een monitor kabel gebruikt is.

sommige beamers hebben een draadloze ontvanger maar die van victor kennelijk niet.
en kleine drive-ins hebben meestal geen beamer. vind dat drive-in's die kunnen investeren in een beamer daar ook wel een nette aansluiting voor kunnen maken. gaf alleen aan dat dat niet persé draadloos moet.
Topic: 1e DJ-BOOTH (15-6-2006 12:24:00)
en waarschijnlijk het belangrijkste is de service die hier gewoon top is. wat mij irriteerd aan de meeste shops. is dat je bestelt vervolgens weken niks hoort en dan ineens er een couriersdienst voor je dichte deur staat. verder zijn je spullen gecontroleerd voor verzending en is de kans zeer klein op gebreken. enz enz. lijkt mij de 60 euro meer dan waard.
Topic: Gobo's !!! (15-6-2006 12:01:00)
had aan Dré al eens gevraagd of hij via de GLP (leverancier) gobo's kon bestellen.. toendertijd kon dat niet. misschien is dat inmiddels anders. overigens was dit voor de glp headjes