Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dj smilfit

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 59 bijdrage(n) van Dj smilfit (Pagina: 1 van 3)

Topic: Super OEMs plakken (12-5-2021 11:11:00)
Bij mij was dit ook zo.
Ik heb de laag er af gepoetst in bad met afwasmiddel. Daarna heb ik met een doek met WD40 de kunststof weer glans gegeven.
Topic: Ervaring Synq digit 2K2 en 3K6 versterkers (28-8-2019 14:32:00)
Ik heb zelf een zestal jaren 2 2K2 versterkers gehad. Samen met een processor een lekker lichte en compacte FC.
Aan teveel bijgeluiden of zoem heeft niemand zich ooit gestoord. Ook niet met spraak.
Geluidskwaliteit vond ik voor zijn prijs best ok.
1x ging er 1 kanaal bij 1 van de versterkers stuk. Dit is na de garantieperiode door Beglec gratis hersteld.

Volgens mij zijn er doorheen de tijd meerdere versies geproduceerd. De ene al wat luidruchtiger dan de andere en inderdaad een serie waarbij er al snel iets defect ging.
Topic: uitwisselbaarheid elementen en naalden van ortofon concorde (22-8-2018 22:15:00)
Ok. Dan draai ik rustig door. wink ;)
Topic: uitwisselbaarheid elementen en naalden van ortofon concorde (22-8-2018 16:21:00)
Even een enorme kick.
Ortofon heeft intussen een mkII gamma uitgebracht. Als gebruiker van Concorde en OM mkI elementen vraag me hierover enkele dingen af. Hopelijk weten jullie meer.
Op de website van Ortofon staat dat mkII styli niet passen op de mkI elementen. Klopt dit echt? (Er staat zowel bij mk I als II dat de elementen allemaal anders zijn, maar we weten dat bij de mkI enkel de kleur verschilt.)
Eveneens staat er op hun website dat ze mkI styli blijven produceren voor gebruikers van deze elementen. Weet er iemand hoe lang deze nog geproduceerd zullen worden? (Lees: is het dringend tijd om een voorraadje in te slaan?)
Topic: Vliegen van Dap Clubmate II topjes (23-6-2016 15:57:00)

HS schreef:

Nog één hobbybob poging dan. Zo'n frame is veilig omdat het de speaker van onderen ondersteund, correct? Als ik nu een draadeind (of2) van bovenaf door de speaker leidt en in de speakerflens onderaan vastmaak, bereik ik dan niet dezelfde mate van veiligheid?
Ik weet niet of dat wel écht veilig is. Uiteindelijk zijn de kastjes er niet voor ontworpen. Als de kast van spaanderplaat gemaakt is zou ik er niet aan beginnen.
Eventueel kan je de draadstangen onderaan met een metalen balkje verbinden en op het balkje een buisje monteren dat in de speakerflens past.
Topic: Showtec compact par 7 tri led aansturen met ledcon-02 (23-6-2016 13:01:00)
De Led operator 6 is inderdaad een goede keuze, lijkt me.
Jammer dat de Ledcon niet compatibel is met je parren. Het toestel is natuurlijk bedoeld als "LM400" voor JB Systems Led parren.

Ik heb ook onlangs mijn eerste stappen binnen DMX gezet. Programmeren op een kleine lichttafel ging me niet af, maar met Sunlite software was ik snel weg.
Topic: Gobo zoom (22-6-2016 07:30:00)
Huur eens zo'n toestel en test het uit. Transparanten voor de printer heb je trouwens in verschillende kwaliteiten en diktes.
Zot idee: Heeft een fabrikant van kleurenfilters ook volledig transparante filters in het assortiment? Misschien kan je daar op printen. Die zullen zeker niet smelten, lijkt me.
Topic: Showtec compact par 7 tri led aansturen met ledcon-02 (19-6-2016 13:41:00)
Bij de ledoperator moet je inderdaad de programma's zelf maken. Even werk, maar het voordeel is dat je veel leukere chases kunt maken dat diegene die in de Ledcon voorgeprogrammeerd zitten. Je kan ook een apart knopje voor strobe enz patchen, lijkt me.
Op youtube staan een paar filmpjes van hoe dat in zijn werk gaat.

Ideetje: Misschien kan je je ledparren wel met de Ledcon aansturen als je ze instelt op 3 dmx kanalen gebruiken ipv 4? Volgens de handleiding is dit in te stellen.
Topic: Rodec defect (29-5-2016 15:31:00)
Maak hem even open en kijk alvast of er geen stekkertjes losgekomen zijn. Ik had een Multisource met dezelfde symptomen en daar was gewoon een wit stekkertje losgeraakt.
Topic: Welke pc (laptop) best kopen voor muziek-pc (21-12-2015 15:57:00)
De laptop is aangekocht in maart dus ik ga er nog niet zelf aan prutsen. Ik denk dat ik na de feestdagen maar eens langs de winkel ga.
Topic: Welke pc (laptop) best kopen voor muziek-pc (21-12-2015 09:38:00)
Met Dupeguru heb ik mijn muziekcollectie enkel gescand. Daarna heb ik de dubbele nummers beluisterd door ze aan te klikken en dan pas verwijderd indien écht dubbel. Er ging dus niks zomaar verloren.

Dit weekend heb ik 2x met Serato DJ gedraaid. De laptop haperde niet, maar de processor draaide wel de hele tijd op 100% en het toestel werd erg warm. Dit lijkt me niet gezond. Ik denk dat ik er eens iemand naar ga laten kijken die meer verstand heeft van dit soort dingen dan mezelf.
Topic: Welke pc (laptop) best kopen voor muziek-pc (16-12-2015 21:53:00)
Bedankt voor de tips. Ik zal de laptop nog eens nakijken.
Om dubbele nummers te herkennen heb ik mijn muziek eens gescand met Dupeguru. Hierbij bleek 20% van de nummers dubbels te zijn. Een aanrader.
Topic: Welke pc (laptop) best kopen voor muziek-pc (16-12-2015 16:27:00)

Dré schreef:

Dan heb je een gigantische collectie. Mijn 16000 titels (waaronder alles dat ooit in de Top-40 heeft gestaan op een titel of 5 na) nemen iets van 160GB in beslag (320kbit mp3 of flac in het geval van muziek die ik zelf zie als mijn privé luistermuziek (omdat het kan ;-)).

Wel heb ik m'n best gedaan om nagenoeg alle dubbele titels (soms zelfs 10-dubbel) te wissen.
Bedoel je dat je 16000 nummers in mp3 320kb samen 160GB innemen? In Flac kom ik heel andere cijfers uit.
Ik heb 15 800 nummers in Flac en deze nemen samen 388GB in.
Ik heb eens enkele nummertjes geconverteerd van Flac naar mp3 320 kb. Hetzelfde nummer is bij mij in Flac 28mb en in mp3 slechts 9mb

Ik draai test sinds een weekje Serato DJ met mijn Flac collectie en de CPU meter slaat steeds rood uit. Ik heb alle PC optimizing tips van Serato opgevolgd en alle nodige updates uitgevoerd. Tijdens het draaien hapert de Serato af en toe.
Zou ik met MP3's minder CPU gebruiken?

Mijn pc Asus N551JK draait op Windows 8.1, Intel i7 CPU, 16gig RAM, 64 bit, 1SSD schijf met de programma's, 2 interne 500GB harde schijfjes met de muziek en documentjes.
Ik dacht een laptop gekocht te hebben die mijn draaien met mijn muziek collectie wel zou aankunnen, maar blijkbaar lukt het me (nog) niet om stabiel te draaien. sad :(
Topic: Digitale muziek-collectie beheren. (16-6-2015 14:23:00)
Ik ben nog steeds de tags van mijn collectie aan het bijwerken (en ondertussen groeit die collectie maar sneaky :V ).
Even een vraagje omdat ik nieuwsgierig ben:
Met MP3tag kan je meerdere genre- of artiesten-tags toevoegen door er \\ tussen te zetten (bvb Trance\\Retro). Wordt deze indeling ook herkend door dj programma's zoals Traktor of Serato DJ?
Ik heb nog geen dj software of controller aangeschaft omdat ik hem op dit ogenblik nog te weinig zou gebruiken. Dus ik kan het zelf niet checken.
Ik draai nu nog met cd, usb en MIXX op de pc.
Topic: Digitale muziek-collectie beheren. (31-3-2015 13:30:00)
Zoals Dré suggereerde ben ik op dit ogenblik bezig met ruwweg taggen van mijn muziekcollectie. Daarna kan ik de tags van de nummers die ik vaak gebruik nog steeds verfijnen. Dit zal een werkje van lange adem zijn.
Dit weekend heb ik met cd's en mijn pc gedraaid. Het gemak van dat draaien met de pc motiveert me enorm om verder te taggen.
Topic: Digitale muziek-collectie beheren. (26-3-2015 09:39:00)
@ Dré, ik kan me voorstellen dat alle tags die jij aan je tracks toevoegt enorm nuttig kunnen zijn. Maar is dat niet héél veel werk om alle gegevens op te zoeken?
Bestaat er een database waar je het bpm kan uithalen, of speel je het nummer en les je dit dan af?
Bij de grote hits die na enkele jaren nog steeds gedraaid worden ga ik zeker deze extra's toevoegen, maar het lijkt me onbegonnen werk dit voor alle tracks te doen.

@Tom, een gelijkaardig systeem hadden we ook in het jeugdhuis (toe er nog singles werden gekocht). Dat was inderdaad handig. Je had wel erg veel plaats nodig (en bijna alle barkrukken om de cd en platenkoffers op te zetten happy :) )
Topic: Digitale muziek-collectie beheren. (25-3-2015 16:01:00)
Je kan nog allerlei vrij te kiezen tags toevoegen. Je zou hierin de dansstijl kunnen zetten.
Topic: Digitale muziek-collectie beheren. (25-3-2015 15:43:00)
Nu mijn nieuwe computer geïnstalleerd is ben ik begonnen met het aanpassen van de tags. Na wat programma's uitgeprobeerd te hebben lijkt Mp3Tag voor mij het best te werken.
De tags aanpassen wordt nog een serieus werkje, als ik dat zo zie.

Ik vraag me af hoe ik het best tag zodat ik later mijn muziek makkelijk kan sorteren wanneer ik afspeellijsten maak of aan het draaien ben.
Ik heb tot hiertoe enkel de volgende tags aangepast: artiest, titel, genre, jaar.
Zijn er nog andere tags die handig zijn bij het dj'en?

Maakt het uit dat de bestandsnamen niet allemaal dezelfde structuur hebben (artiest-titel, volgnummer-titel-artiest etc.)?

Genre:
Vinden jullie het ook moeilijk om het genre van een nummer te bepalen? Zoeken jullie dat ergens op?
Beperk ik me best tot enkele grote genres, of bepaal ik het genre van een nummer beter in detail?

Jaar:
Geef bij een "best of album" alle tracks hetzelfde jaar van uitvoering, of best per track het jaar waarin deze uitkwam?
Geven jullie bij "60-70-80" muziek het decennium als tag, of echt het jaar waarin een track werd uitgebracht?
Topic: Digitale muziek-collectie beheren. (21-3-2015 13:20:00)
De harde schijf bij de bank dient als backup voor al mijn bestanden. Ik update die per kwartaal. Niet zo handig, maar als je een keer serieuze blikseminslag met brand in je huis had weet je dit systeem wel te waarderen.
Een NAS systeem is leuk en dat gaat er zeker komen, maar voorlopig werk ik nog even op een laptopje waar niet eens alle muziek samen op kan (geheugen 500Gig). In de loop van volgende week schaf ik me een nieuwe laptop aan.

De tag's verbeteren ga ik zeker en vast doen. Ik zou ook graag playlists maken met de nummers die ik vaak draai.
Met welk programma pas jij je tag's aan?
Topic: Digitale muziek-collectie beheren. (21-3-2015 10:13:00)
De oorspronkelijke indeling, een mapje per cd, behoud ik op een harde schrijf die ik in de kluis bij de bank bewaar. (ivm brand)

Ik denk dat ik de muziekbestanden grosso modo per genre en eventueel decennium in mapjes steek op mijn computer. Van daaruit ga ik dan playlists maken. Nu zijn het nog 1100 mapjes en dat werkt echt niet lekker.

Welk programma werkt het handigst om de ID3 tags te bewerken? Tagscanner?

Klopt het dat ik playlists die ik met Media Player of iTunes maak achteraf ook kan gebruiken in een dj-programma (Serato DJ)?