Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Knorrepot

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Knorrepot (Pagina: 8 van 10)

Topic: EV CP3000S icm Nexo NX242 (26-12-2012 23:08:00)

pascal schreef:

Ik heb een keer begrepen dat de 'oude' conventionele versterkers beter presteren i.c.m nx242 dan de switch mode versies.
Misschien toch eens de oude MacroTech erbij halen..
Dat heb ik gedaan. Klankmatig is dit echt not done op een nexo set als je t mij vraagt.. tenminste niet op een ps10R2 set. Ben je direct het mooie frisse hoog kwijt uit de toppen. Een Alpha set zal wel gaan. Dan nog liever een dap stage amp!

Een lab gaat ook wel, soms geeft ie aan de sense niet te kunnen maken maar dat corrigeert hij zelf. Camco is ook digitaal. Daar werkt het perfect mee.
De stage amp functioneert wel perfect met de nx. Gain blijft zelfs stabiel! Iets wat de lab en ma niet doen.Is alleen een beetje dun in het mid en laag. Op de toppen is het prima! Okee t is geen vortex maar daar is de prijs ook naar.
Topic: Ergenissen on stage/ tijdens het draaien (25-12-2012 12:44:00)
Met een tape act naar een eetgelegenheid in de buch buch in Duitsland. Opbouw ging prima, netjes met een rijplaatje de spullen naar boven kunnen rollen. De terugweg alles de trap af moeten zeulen door een glibberige keuken is nooit grappig.
Topic: EV CP3000S icm Nexo NX242 (25-12-2012 12:22:00)

Kvdb013 schreef:

Ik heb ook een stage amp 4.4 gehad op 2 dhz subs maar het viel mij echt tegen. Misschien komt dat omdat de stage amp niet 100% was. Maar ik was was gelijk genezen van de dap stage amp.
Deze ervaring deel ik niet. Hier toch redelijk positief. De oudste draait toch al zo'n jaar mee hier. Nog niks geen problemen mee gehad.
Topic: EV CP3000S icm Nexo NX242 (24-12-2012 22:58:00)

Hollender schreef:

knorrepot schreef:

Even de klank buiten beschouwing gelaten. Hiermee ben ik nog in vergelijk met oa, crown ma2400, lab pf10.000 origineel, en imitatie en als laatste een dap stage amp. Toch best interessante uitkomsten, maar dat ter zijde.
Even off topic, ik ben namelijk heel erg benieuwd naar de prestaties van die stage amp...
Die zijn erg goed! Zowel op top als op sub vind ik ze klankmatig beter dan de bovengenoemde EV amps, amcrons, of een lab pf10000q.

Daarnaast ook getest buiten Nexo om natuurlijk. Klankmatig een tikkeltje dun in het mid misschien, maar op top hoog en laag zeer acceptabel. Drukt goed door op een set dubbel 18" subs. Deze amp scoort bij mij zeker hoog als het gaat om prijs/kwaliteit en klank.
Topic: EV CP3000S icm Nexo NX242 (24-12-2012 22:52:00)
Frank, misschien een keer verdiepen in waar het hier om gaat?

Deze processor heeft een instelling om gain en vermogen van de versterker in te stellen. Dus, deze processor kent de vermogenslimiet van de versterker en, ja, deze processor heeft een peak limiter die daar rekening mee houdt. Feit dat de processor ingeval van de TS de versterker laat limiten/clippen is dus hoogst waarschijnlijk een foute instelling in de processor (zoals ik al eerder aangaf).
Nou dat is niet helemaal waar. Elke amp die je er achter hangt laat de 242 clippen. Zelfs een camco vortex 6 en en de 200v. Maar dit gaat wel gecontroleerd denk ik dan. Hierover heb ik contact gehad met Bert.

Wel zijn voor zien van een nx4x4 en een dik camco rack met nx242es ik kijk eigenlijk rond naar een goedkoper amp setje met een nx242 voor een ps10r2 setje. Bruiloftjes feestjes etc. Dan geef je geen dik camco rack of een 4x4 mee.

De EV's en amcrons staan er nog. Maar klankmatig gaat dat niet wat worden. Een labje ook niet. Tot nu toe blijf ik nog bij de stage amp 4.4.
Topic: EV CP3000S icm Nexo NX242 (24-12-2012 22:31:00)

Frank76 schreef:

PvG schreef:

Dat kan deze processor dus WEL dmv de sense lijnen en dat is dan ook de reden dat de processor een error geeft: de gain van de amp zakt in elkaar op het moment dat de limiter in de amp zijn werk doet.
Dus deze processor wil een versterker die eindeloos doorgaat met meer vermogen geven naarmate je er meer input in steekt?
Die versterker zoek ik ook nog!
Iedere versterker heeft toch zijn vermogenslimiet. Of vind de processor het beter dat de versterker dik gaat clippen en vervormen?
Neem aan dat de processor niet weet welke versterker met welk vermogen eraan hangt. Hooguit dat ie graag meer vermogen zou willen zien en er dus sprake is van een foute instelling?
Dankje voor de opmerking, dit had ik gezien. Sluitze met 2p speakon aan, dus dat mag geen probleem geven. De gain moet goed goed zijn, deze komt uit de manual.
Wat wel opvalt is dat de gain niet stabiel blijft volgens de processor.

Klankmatig is deze amp ook niet je van het. Eigenlijk totaal niet.

Ter info, ik heb van een forum collega een pf10000q op test.
Ook nog geen wonder amp. Na mijn vlugge mening mis ik dynamiek en frisheid in het hoog.
Topic: EV CP3000S icm Nexo NX242 (23-12-2012 22:17:00)
Beste forumers,

Een vraag, zit er in een EV CP3000S een cliplimiter oid?

Zo ja, is deze uit te schakelen?

Ben nu namelijk aan het testen met een boven genoemde amp icm Nexo nx controller, maar zo gauw op de amp de limit lampjes gaan branden geeft de nx242 foutmelding. De sense lampjes gaan knipperen. Bij het terug halen van het vermogen herstelt hij zich weer en draait ie naar behoren.

Even de klank buiten beschouwing gelaten. Hiermee ben ik nog in vergelijk met oa, crown ma2400, lab pf10.000 origineel, en imitatie en als laatste een dap stage amp. Toch best interessante uitkomsten, maar dat ter zijde.

Mocht iemand een idee/oplossing hebben betreft de CP3000 hoor ik dat graag!
Topic: Electrovoice of DB technologies?? (18-12-2012 12:14:00)

Schno009 schreef:

knorrepot schreef:

Doel je op de toppen die in de hoogwerker op t rennerskwartier hangen?
Dat waren inderdaad de enige Community's die ik heb zien hangen op de ZC en geloof me, ik heb alle hoeken gezien ;-)
Leuk dat je het aanhaalt, dat zijn onze toppen. Ieder jaar staan wij er weer om het rennerskwartier van omroep te voorzien. En wat andere kleine dingetjes.

Vreemd dat je vertegenwoordiger dat weet. Die toppies zijn al zeker een jaar of 5 in bezit. Toen werden ze nog niet op de zwarte cross gebruikt.
Worden daar 140v aangestuurd met de amp in de sleuteltent, zit een kleine 1,5km kabel tussen. Een dikke 2 Kw op 140v word er heen gepompt. Vooraan worden ze ondersteunt door wat kleine hoorntjes.

Feesttent zou kunnen, moet je er speciale presets op maken, en een dikke low mid kast onder leggen en een fors pakket subs. Dat gaat als de brandweer! Ik spreek uit ervaring.

Btw, het zijn niet exact de toppen als in jou link, ik denk een voorganger. Type zal ik eer deze dagen even kijken.

Groeten!

Edit: het zijn de RSH-462
Topic: Electrovoice of DB technologies?? (17-12-2012 16:56:00)

Frank76 schreef:

Praten we hier nu over een feesttent op oorlogssterkte of over een wagen waarbij rondom het geluid goed moet zijn, goed verstaanbaar en lekker klinkend? Dacht dat laatste.
In een feesttent zou je, voor feestnivo, ook wel Community kunnen gebruiken, maar dan de grote broer voor een heel grote hal/tent.
Dit soort speakers wordt onder andere op de Zwarte Cross gebruikt.

Jij vraagt een advies voor jouw toepassing, dat heb ik gegeven, binnen de mogelijkheden die wij zouden hebben de beste oplossing. Ook wij kunnen er 4 dikke toppen op zetten, maar dat geeft niet rondom een mooie spreiding.
En de community's is geen must natuurlijk. Met 8 andere kleine topjes maak je eenzelfde beeld. Maar dan is je waterdichtheid en plaatsing meer een probleem.
Maar jij wil blijkbaar toch een stoer uitziende, discotheek op wielen maken waarbij je rondom de wagen op 4 meter toch +110 dB gaat produceren.
Doel je op de toppen die in de hoogwerker op t rennerskwartier hangen?
Topic: Electrovoice of DB technologies?? (13-12-2012 23:26:00)

dbartelds schreef:

we hebben het hier over een carnavals wagen.
daar ga je deze setten toch niet op zetten?
ik hoop niet voor je dat je het dan voluit zet dan heb ik medelijden met de mensen daar.
als ik jou was zou ik 1 sub erop doen en een paar toppen meer dan zat...
Ooit de optocht in groenlo al eens gezien? Dubbel rx draait daar ook gewoon mee hoor.
Gezien je overige reactie's/posts adviseer ik eerst te lezen en zoeken oo het forum alvorens te posten.
Topic: 2x1sub of 1x2sub (18-11-2012 20:14:00)
Los van de opstelling, als je je subs stapelt, gaan ze koppelen. Het geheel KAN daardoor anders klinken..
Topic: Nexo LS 600 (15-11-2012 12:00:00)

Hollender schreef:

Dus we mogen knorrepot geen knorrepot meer noemen?
wink ;)
Van mij wel hoor! happy :)
Topic: Nexo LS 600 (13-11-2012 13:24:00)
wink ;)
Topic: Nexo LS 600 (12-11-2012 21:57:00)

Hollender schreef:

pascal schreef:

Ik heb zelf ook enkele kopieen van een LS1200, Nexo weet dit van mij en hebben geen probleem ermee want deze kasten gebruik ik uitsluitend in de Verhuur, ik verkoop alleen orginele producten van Nexo..
Ik geloof nooit dat ze dat fijn vinden. Jij gaat lopen met hun ontwerp, iets waar ze waarschijnlijk heel veel tijd en moeite in hebben gestoken om te ontwikkelen, maar zij vinden dat niet erg??

En je moet me ook eens uitleggen waarom verhuren van dat materiaal wel kan, maar verkopen niet. In beide gevallen ben je in mijn ogen commercieel bezig. Sterker nog, in feite kun je met de verhuur meer geld verdienen als met de verkoop aangezien je er telkens weer inkomsten van hebt.
Flauw? Zeker niet! Als er wat word gevraagd geen antwoord krijgen en zogauw ik netjes meld dat ik geholpen ben wil ineens idereen ze hebben.

Ik ben zelf op pad geweest met duimstok en camera en heb contact gehad met wat collega's. Met deze personen heb
ik dan ook duidelijke afspraken dat de tekening niet verspreid word. Hier hou ik mij ook aan.
Topic: Nexo LS 600 (6-11-2012 10:30:00)
Waarom verwachte ik die vraag al? laugh :D

Ik kreeg via de mail ook al vragen om de tekeningen te delen.
Dit was in eerste instantie eigenlijk niet het plan. Dit zal voor mij ook weer extra werk met zich mee brengen, gezien ik ze dan voor iedereen begrijpelijk moet tekenen, en niet iedereen over ACAD beschikt, betekend dat ik ze weer om moet zetten in bestanden die iedereen kan openen etc.

Daarnaast weet ik niet of dit problemen op gaat leveren met Nexo zelf, gezien ik daar ook contacten mee heb.
Topic: Nexo LS 600 (5-11-2012 21:58:00)
Ik ben inmiddels geholpen. Bedankt!
Topic: Nexo LS 600 (5-11-2012 11:36:00)

Heatside schreef:

https://tiggersound2.com/upload/imagesMember/2010/08/19/14806_1282166671.jpg

In deze afbeelding staan ze volgens mij
Die heb ik gezien ja, alleen vertrouw ik niet maarzo op maten van het internet. Maargoed ook, ik heb inmiddels wat maten mogen ontvangen van de sub, en deze komen niet overeen met de maten op de tekenig.

De persoon die copie's heeft, heeft er geen tekeningen bij omdat hij ze zelf niet heeft nagebouwd, maar met een orgineel naar een meubelmaker is gegaan, en deze ze na gebouwd heeft.
Topic: Nexo LS 600 (1-11-2012 23:21:00)
Zeker wel, ken ook wel mensen die copies verkopen. Alleen heeft deze persoon geen tekeningen beschikbaar.
Topic: Nexo LS 600 (1-11-2012 22:04:00)
Ik zie hier de LS1200 voorbij komen. Maar ik ben echt opzoek naar de ''nieuwe'' LS 600

Het bouwen is voor mij geen probleem, heb de tekening bijna klaar, ik mis echter slechts 5 maten. Deze staan aangegeven in de tekening A t/m E.

Groet Bram!
Topic: Nexo LS 600 (1-11-2012 13:56:00)
Is er iemand in het bezit die voor mij even enkele maten kan meten van de orginele sub?

Mijn vragen staan op deze afbeelding:
www.imgdumper.nl/uploads6/509270d917fb1/509270d911251-Nexo_LS_600_%28maten_vragen%29.jpg

Alvast bedankt!