Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Vanniekerk

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Vanniekerk (Pagina: 6 van 10)

Topic: KRACHTSTROOM (16-1-2007 17:28:00)
Klopt deels,

Als je 16 ampere krachtstroom hebt heb je 3x 16 ampere 230v tussen de fases en de nul
Als je 32 ampere krachtstroom hebt heb je 3x 32 ampere 230v tussen de fases en de nul = dus 6x 16 ampere 230v (als je er 6 automaten tussen zet)
De aarde blijft de aarde en die kan je dus voor ieder van die 3 of 6 groepen gebruiken.

Hoe dat verhaal zit met de 400 volt is erg lastig ik hebt het wel eens gehoord en iemand heeft het voor me getekend. Het heeft iets te maken met het wisselen van de polariteit van de fases en hierdoor meet je tussen twee fases 400v. Doordat ze (ten opzichte van elkaar) net een fractie later wisselen krijg je bij 3 fases ook 400v (en hierdoor kunnen ook elektromotoren werken volgens mij).

Hier is een uitleg erover

Wat ik in ieder geval wel weet (gelukkig nog niet hoeven achter te komen) is dat krachtstroom niet iets is wat je zomaar aan moet sluiten. Meten is weten en dubbel controleren is het behoud van je apparatuur. Meet dus altijd of er 230 v tussen de fases en de nul staat als je iets wil aansluiten. Daarna meet ik het ook altijd nog eens na door er iets simpels in te prikken wat toch redelijk stroom trekt (par bijvoorbeeld). Niet veel werk en toch behoud van je apparatuur!
Topic: Het bouwen van een Dj Meubel (16-1-2007 11:23:00)

James schreef:

simpele oplossing: gewoon met schroeven vastmaken en dan kan ik het losschroeven als ik het niet wil hebben
minder simpele oplossing: geïmpregneerd doek kopen en ervoor hangen als ik de greffiti niet wil
Ik denk juist dat het simpeler is om er een doekje voor te hangen dan de plaat los te schroeven. Ik heb twee platen hout afgewerkt met aluminium hoeklijn. Deze kan ik aan elkaar vast maken en vervolgens op twee keyboard statieven leggen. Hiervoor hang ik dan een afrokdoek wat ik vastmaak met klitteband. (de grove haren aan mijn meubel geplakt en de zachte haren aan het doek!) Werkt ideaal al zeg ik het zelf!
Misschien een idee van jou> klitteband?

Van de achterkant gezien niet echt netjes, maar van de voorkant gezien vindt ik het niet eens zo heel lelijk!
Topic: Confetti bommen (16-1-2007 10:41:00)
Deze dingen zijn dus voor eenmalig gebruik. Zijn er niet dingen te vinden die je kunt hervullen met confetti? Zoals topic starter ook beschreef dat je ze moet "ontsteken" met behulp van een batterij ofzo?

Of is dit niet haalbaar voor een kleine drive-in? Ik heb geen flauw idee van de prijzen namelijk. Die confetti is ook speciale confetti zeker? Niet het standaard dat je in de feestwinkel koopt? Kan me voorstellen dat dit een flinke steekvlam kan geven als iemand er een aansteker ofzo bijhoud. (het welbekende koffiemelkpoeder effect laugh :D )
Topic: KRACHTSTROOM (16-1-2007 09:24:00)

Jozef schreef:

In de schuur waar wij onze carnavalswagen bouwen wilden we laatst een lasapparaat aansluiten op een normale krachtstroombron. Echter het lasapparaat deed niks.
De eigenaar van de schuur (zelf electricien) heeft me het verhaal wel uitgelegd dat er geen nul op die aansluiting zat (zijn ventilatoren in de stal hadden dat niet nodig) maar ik snapte er niet bijster veel van.
Er zijn echt wel lasapparaten die werken zonder nul. Zowel mig/mag lassen als tig als elektrode lasappartaten. Voor jullie doeleind is het misschien handig om effe te kijken waar je zo'n lasapparaat kan lenen/ huren (elektrode is makkelijk instelbaar (eigenlijk niet) mig/mag last weer makkelijker als het apparaat goed is ingesteld, tig moet je maar niet aan beginnen)
Topic: Axis 4 vs CDJ 100 (15-1-2007 16:11:00)

Dré schreef:

vanniekerk schreef:

voordeel axis 4 prijs, nadeel cd lade die kwetsbaar is (ertegen aanlopen, koptelefoonsnoer)
In al die jaren dat de 9/2/4 etc. er zijn nog nooit een laatje (of is het laadje, dat laatje) na hoeven leveren. Schijnbaar is dit probleem toch minder een probleem dan men soms denkt. liever een goede lade dan een matige slikker.

(Overigens maakt Pioneer uitstekende slikkers MAAR ik heb ze ook anders meegemaakt van andere merken ;-)
Het zou zo een citaat van kunnen zijn van deze man
Topic: Axis 4 vs CDJ 100 (15-1-2007 15:21:00)
voordeel axis 4 prijs, nadeel cd lade die kwetsbaar is (ertegen aanlopen, koptelefoonsnoer)

Pioneers vind je tweede hands meer dan axis 4's maar goed, voor de prijs van een tweede hands cdj 100 koop je vaak een axis 4 nieuw.

Zoiets?
Topic: Rookvloeistof ergens anders inspuiten (11-1-2007 15:23:00)
Ok op die manier, dan is het inderdaad te doen. Je moet jezelf niet vergissen in de kracht van zo'n aanhanger hoor! Wij hebben thuis (jaja paps houdt er een vreemde hobby op na, appel valt dus niet ver van de boom wat het hobbyen betreft) ook een landbouwwagen (ex vrachtwagen aanhanger) en hiervoor hebben we dan een grote Ford van 90 PK met vier wielaandrijving. Als deze goed volgeladen is moet je echt rekening houden met een langere remweg.

Maar goed, op de vorige pagina heb ik misschien een idee voor je gepost, over die verticale rookmachine's (of je had dat al gelezen.....)
Produceert dat smalspoortrekkertje zelf geen rook dan? Kan me voorstellen dat ie best moet trekken aan zo'n gevaarte achter zich....
(Laat Tom het niet horen sneaky :V maar: een beetje (liefst oude) motorolie bij de diesel werkt ook> of het goed is voor je trekkertje is een ander verhaal........ shut up :X )
Topic: Rookvloeistof ergens anders inspuiten (11-1-2007 13:53:00)
offtopicL:
Mooie wagen joh! Wat voor trekker(tje denk ik) staat hiervoor? Zijn er bij jullie dan ook nog regels voor een remsysteem voor de aanhanger? Als ik het zo bekijk zit er aardig wat gewicht achter dat trekkertje. Duwt die aanhanger niet door de remmen van het trekkertje heen als je heuveltje af gaat (scharen)?

BTW: Je moet ook geen viaduct of tunnel tegenkomen op de route denk ik laugh :D ?
Topic: Rookvloeistof ergens anders inspuiten (11-1-2007 13:28:00)

DJ HanSie V schreef:

pvc buis
Neem dan op zijn minst staal, PVC kan smelten (bij het mondstuk kan het soms best warm worden hoor!). Zoals al eerder gemeld krijg je dan allemaal gesmolten plastic op en rondom het mondstuk van de rookmachine!
Topic: Rookvloeistof ergens anders inspuiten (11-1-2007 13:12:00)

Tom schreef:

De meeste lichte rookdoosjes hebben niet de puf om buiten iets ten toon te spreiden.
Zelfs met een 2000 watter, is de rook zo weer weg gewaait.
So why bother? sneaky :V

Goedkoop veel rook met weinig elektriciteit zal altijd met een hoop stank gaan daar er een chemische reaktie zal moeten plaats vinden. Verveldend voor de mensen op de wagen en ook voor het publiek.
Het gaat er toch om dat er het effect van een rokende uitlaat wordt neergezet? En niet een poging om heel de stad blauw (wit?) te laten zien zoals cyberdance op de ffwd deed met de hmh truck laugh :D

#Edit: Dit effect Heb de wagen zelf gezien, wat een rook kwam daar vanaf zeg! Echt gaaf laugh :D
Topic: Rookvloeistof ergens anders inspuiten (11-1-2007 11:52:00)
Het is inderdaad beter om (zoals tom al aangaf) niet te klooien met brandbare stoffen enzo.
Een pijp ofzo op een rookmachine is ook niet echt handig volgens mij, het effecht dat dat geeft is ook niet echt denderend. Meestal raakt de rookstraal zijn 'kracht' kwijt door al de pijpjes en bochten enzo.

Wat je wel (veilig) zou kunnen doen is kijken naar een rookmachine die zijn rook omhoog kan laten spuiten iets als dit of dit. Misschien dat je dit ergens kan huren en op de motorkap van de trekker (neus) kan zetten. Let er dan wel op dat het apparaat niet te warm wordt door de motor van de trekker!
Topic: Beginners setje (9-1-2007 12:33:00)

matthijsje9 schreef:

Maar is dit een goed setje?
Ik vind de setjes die dre heeft samengesteld wel goed. Maar ik ben niet weg van het designe van de draaitafels van Reloop. En op de mixer zitten wel heel veel knopjes.
Probeer hier als laatste op te letten, oké het oog wil ook wat maar het gaat toch eigenlijk om de inhoud.
Als je een aantal producten hebt gevonden die in jouw ogen (functie, budget, kwaliteit) hetzelfde zijn, dan kun je nog gaan kijken naar het design.
Argumenten als: "oke die pioneer mag dan wel goed zijn en de standaard in dj-land, toch vindt ik hem niet helemaal bij mijn mixer kleuren" zullen hier niet vaak gebruikt worden razz :p
Topic: Heb ik genoeg? (9-1-2007 09:57:00)

Jozef schreef:

Scheelt weer een kabeltje en t ziet er nog mooier uit ook.
Aan de andere kant is het wel per bar (afgezien van het kokertje waar je je parren aanhangt) ongeveer 80 euro duurder, ben met je eens dat het makkelijker, netter en handiger is zo maar het scheelt wel geld
Topic: Powercon (8-1-2007 12:10:00)
dat er stroom uitkomt? laugh :D
Hoe bedoel je?
Voordeel ten opzichte van wat?

Het is een veelvoorkomende aansluiting in de licht en geluidswereld die je makkelijker dan een schuko chassis in bijvoorbeeld een versterker rack kunt bouwen.
Er zijn twee soorten/kleuren powercon
Blauw=stroom in (hier gaat dus een kabel in met aan de andere kant een mannetjes stekker die weer in het stopcontact gaat)
Grijs/wit= stroom uit, wordt gebruikt om bijvoorbeeld door te lussen naar een ander rack of naar een andere case)
Topic: van switchpack naar de effecten (8-1-2007 11:49:00)
Je zou ook eens kunnen overwegen om dmx switchpacks aan te schaffen en deze aan te sturen via je dmx tafel. Als je een dmx tafel hebt is het misschien wel interessant, anders wordt het wel een wat duurder geintje dan je eigen idee.

Deze
Of deze bijvoorbeeld

Neem trouwens als je van plan bent toch dat switchpack aan te schaffen
deze omdat deze flashknoppen heeft die af en toe best handig kunnen zijn (en dat voor maar 5 euro meer wink ;) )
Topic: New-line meeting 7 januari (8-1-2007 11:25:00)
Goed om te horen dat het zo leuk is geweest (ook wel aan de rekening te zien laugh :D )
Hoor ook al dat er initiatieven zijn voor een volgende meeting! Vond het jammer dat ik er dit keer niet bij kon zijn, volgende keer beter!

Leuke foto's!
Topic: New-line meeting 7 januari (6-1-2007 20:31:00)
Helaas ben ook ik door (famillie) omstandigheden verhinderd. Had er graag bij willen zijn maar dat is dus helaas effe niet anders.......

Veel plezier iedereen in ieder geval!
Topic: Light - Geluid Nieuwjaar (4-1-2007 17:20:00)
buitenkant schuur

dj booth

constructie onderaan

constructie bovenaan

bovenaan

nogmaals bovenaan

Alstu happy :) (na vier pogingen shut up :X )
Topic: Veiligheid: hoe ver gaan we? (4-1-2007 16:57:00)

Dré schreef:

Gebruikersnaam Dré
E-mail forum@new-line.nl
Aantal berichten 16690
Ik zie het, jij zit niet om typwerk verlegen inderdaad laugh :D razz :p
Topic: Veiligheid: hoe ver gaan we? (4-1-2007 16:48:00)
Bij een gewone trussklem denk ik dat dat de t4 er wel afschiet, denk dat dit alleen maar bij halfcouplers opgaat zou het niet?