Home > Geluid > DJ Gear > Afspelers

Stanton ST-150 Draaitafel

Super Hoge Torque DD Draaitafel, incl. Element

Stanton ST-150 Draaitafel

Artikelnummer: 12794 | 3260
GTIN/EAN: 0049292550640

 

8,7
Bekijk de 3 review(s)
Schrijf zelf een review


DJ Afspelers
Stanton DJ Afspelers

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

Met de ST-150 en STR8-150 gaat Stanton back to basics. Deze "no nonsense" draaitafels hebben alles wat professionele DJ's nodig hebben en niks wat ze niet kunnen gebruiken.

Daarom zijn de ST-150 (standaard S-vormige toonarm) en STR8-150 (skip-proof rechte toonarm) primair ontworpen op basis van kwaliteit. Beide modellen hebben een duurzame constructie om feedback tot een minimum te beperken, een zeer hoge torque motor - tot 4.5 Kgf-cm - en een ultrastabiele platter en toonarm.

Met features zoals Key Correctie, Reverse, tot 50% pitch aanpassing en S/PDIF digitale outputs zijn de ST-150 en STR8-150 sterke kandidaten voor de titel Turntable Supreme.

Belangrijke eigenschappen van de Stanton ST.150:

  • 's Werelds sterkste Torque Motor (4.5 Kgf-cm)
  • Heavy Duty stalen constructie
  • Ultra stabiele Platter en Toonarm
  • Inclusief gemonteerd Stanton 680HP Element + naald

De Stanton ST-150 wordt geleverd inclusief een 1.8mtr aansluitsnoer met haakse eurostekker en een 1.5mtr stereo tulpkabel met aan één kant haakse stekkers.

De Reloop stofkap past prima op deze draaitafel!
Vind vergelijkbare en/of gerelateerde producten.
Categorie: DJ Afspelers

Subcategorie: Draaitafel Direct Drive

USB ondersteuning: Nee

3 reviews (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 8,7

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Enorm uitgebreid!
Door: <anoniem>

Een erg goede platenspeler, de luxe versie van de superoem zeg zo maar...

Een aantal opties die erop zitten (net zoals op de andere superoems) zijn erg handig in gebruik. (Zoals line out, hoge torque, instelbaar pitchbereik,...)

Na een hele poos (heb deze tafels reeds een jaartje) begin ik ook de het gemak van de digital out te kennen. Gedurende de periode dat ik deze tafels had heb ik dezee optie nooit gebruikt, maar na aankoop van een cdj, is het een erg handige uitgang om platen mee te digitaliseren!
Rechtstreeks van de digital out van de platenspeler naar de digital in bij de PC en zonder tussenwegen goed geluid!

Deze platenspeler heeft een Powerknop aan de achterkant zitten, en als je aan de gewone knop van de strobe lights draait, valt enkel de motor uit...

Wel even aanpassen als je gaat draaien met een technics (welke zijn motor heel wat zwakker is en een ander corrigeer gedrag heeft) maar deze tafels zijn voor mij de top!

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +5)

 

Goed, maar duur!
Door: <anoniem>

Deze tafel is samen met zijn goedkopere broertjes de absolute top voor DJ`s. Helaas is deze uitvoering wel heel erg duur... maar dan heb je ook wat..!! (De American Audio HTD 4.5, Omnitronic 5250, Reloop RP 6000, SynQ Xrtm etc etc zijn allemaal gelijk... Helft van het geld)

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

 

goede tafel, maar onnodig topzwaar ,goede standaard element erbij
Door: <anoniem>

Hallo,

Ik heb al jaren 2 technics 1210mk2's en idd is de toonarm en voeten een stuk beter,
maar ik wilde wat nieuwers proberen, eerst de synq...prima en toen deze stanton.

Mooie bouw met helaas dezelfde matig toonarm als alle oems hebben.
Ik scratch voornamelijk en het gewicht van het deck, wat nutteloos zwaar is,incombinatie met de te soepele voetjes, maken het deck wiebelig, daarom heb ik ze helemaal vastgedraaid en waterpas gezet met stug rubber; Gellukig stond hij al zo goed als waterpas, dus dat is prettig.

De platter is perfect en ook de pitchfader voelt kwalitatief goed aan, wat eigenlijk geldt voor alle knoppen. De motor zet ik altijd qua starten en stoppen tot de helft,
di vind ik prettiger scratchen.

Ik gebruik niet de line-output,omdat de pre-amp in de stanton niet zo goed is, maar ik gebruik een externe
phono pre-amp van cambridge.
Ik waardeer de digitale uitgang, welke makkelijk kan zijn om je platen ongecomprimeerd op te slaan ipv mp3's, zodat de dynamiek van het analoge veel meer bewaard blijft. Uiyeraard heb je hier wel een goede audio interfaceface voor nodig. Persoonlijk doe ik het via de cambridge pre-amp.

Ik vind het genot om naar de draaitafels te kijken...mooie kleur en vorm en eenmaalafgesteld ,scratchen ze prima en met een ander slipmatje verloopt het vlekkeloos..

Binnen in de draaitafel zitten toch wel redelijk goedkope componenten(ir.micro-elektronica) en de pcb's zijn erg simpeltjes. De trafo is redelijk en het is natuurlijk geen hifi draaitafell,plus dat het ontwerp aan vernieuwing toe is.
. Alles is natuurlijk aan te passen, maar je unt zien dat het een massaprodukt is(ik beweer niet at alle oems dezelfde componenten gebruiken overigens..)In de synq draaitafel zat een pcb met als naam stanton 2002.).

Gezien het feit dat ik er niet erg veel voor betaald heb(ik zal geen prijs zeggen) en er een element van 80 euro bij zit, was het de upgrade van de synq waard, maar ze draaien voor mijn gevoel hetzelfde en de belangrijkste dingen zijn hetzelfde...
Al dacht ik dat de denon vaker de stand van de motor checkt en het koppel iets constanter houdt.

Ik vergeet bijna een erg groot voordeel:een iec aansluiting+aparte aan en uitknop
van de motor en de aan en uitknop van het totale systeem....
Je kunt nu erg makkelijk een iec aansluiting erin schroeven welke je netvoeding filtert, wat erg weinig kost en functioneel is en buiten dit voordeel is de aarde aansluiting erg fijn en het zit veel beter vast en dit maakt hem dan weer wel duidelijk beter dan een goedkopere oem...

Conclusie :stevige draaitafel met fraai uiterlijk en kwalitatief wat knoppen
,fader en rotaries betreft,,plus de iec-aanslu iting en digitale uitgang een goede draaitafel met een fraaie bouw en kleur. Met helaas vergeleken zijn concurrenten als vestax met hun anti skip tone-arm, de mindere toonarm, welke zelfs bij duurdere modellen als dit met speling afgeleverd wordt, wat wettelijk niet mag--->ondeugdelijk produkt-->speling eruit halen mag geen geld voor gevraagd worden.
Als deze tafels een technics toonarm krijgen met betere voeten zouden ze een 9 krijgen, nu een 7. Anno 2013 mag ik van een draaitafel verwachten dat ze in de loop der jaren, de voeten en arm hadden aangepast. Het hoge koppel is zinloos,
kijk naar de vestax en wie daar mee scratched of kijk naar technics...

groet richard

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: -1)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties