Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Timothy

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Timothy (Pagina: 4 van 10)

Topic: Flightcase voor Rodec MX-180 original (28-2-2016 13:10:00)
Hallo,

Wegens ombouw van mijn combi-case (te groot, te lomp, en niet zo flexibel voor mijn huidig gebruik...) ben ik nog op zoek naar een 19" case (standaardcase liefst) voor mijn mixer (enkel voor de mixer dus):

Rodec MX-180 Original

Weten jullie cases waar deze mixer ZEKER in kan (hoogte achteraan mixer is vaak een probleem = 15,1 cm ongeveer)?

Vereisten case:
- Past voor mijn Rodec (logisch! ;-) ) (Hoogte achteraan is dus ook belangrijk want de Rodec is daar hoog tov andere mixers)
- Aansluitingen achteraan de mixer zijn makkelijk bereikbaar (of 2 extra units (HE) voor aansluit-(doorlink)paneel moeten bij gerekend worden)

Ikzelf had al deze in gedachten, maar de reviews zijn niet zo heel schitterend (case is scheef??): Omnitronic type MCB-19.
Andere opties die jullie kennen?

Alvast bedankt!
Topic: Welke pc (laptop) best kopen voor muziek-pc (6-1-2016 21:23:00)
De HP was wel een laptop hoor!
Het toestel is momenteel bij een 'kenner' die gaat kijken om er inderdaad een nieuwe HD in te steken en hem terug opgestart te krijgen.
Zo gaan mijn dochters inderdaad blij zijn (was inderdaad de bedoeling razz :p )

Wat betreft het HP verhaal. Ik ben me er zeker van bewust dat het een emotionele reactie is. ik wil dan ook zeker geen afbreuk doen aan HP zelf. Alleen zou ik mij nu nooit nog zeker voelen...

BTW: had wel een backup van alles toen de crash gebeurde hoor, maar het blijft wel schrikken en heel wat werk om een andere laptop operationeel te krijgen.

Mvg, Tim
Topic: Welke pc (laptop) best kopen voor muziek-pc (6-1-2016 15:25:00)
Even kleine verduidelijking: ik heb niet/nooit beweerd dat HP slecht zou zijn, maar kan alleen maar vanuit mijn eigen aanvoelen spreken en zeggen dat mijn vertrouwen in dat merk (maar evengoed in de processor) wat weg is.

Ik blijf erbij. Dit was geen pc die dagelijks werd gebruikt (als hij pakweg 30 keer op jaarbasis aan stond, zal het veel geweest zijn), dus 3 jaar ouderdom voor een HD vind ik dan echt wel jong om er de geest aan te geven.
Het kan natuurlijk altijd zijn dat ik in het bezit was van een maandagochtendexemplaar, maar er zijn nog merken genoeg die gelijkaardige toestellen verkopen.
Toch niet onlogisch dat ik vanuit mijn situatie dan niet onmiddellijk ga kijken naar een nieuwe HP niet?
Topic: Welke pc (laptop) best kopen voor muziek-pc (6-1-2016 09:50:00)
Hallo,

Als TS ga ik best misschien even een update geven van wat ik hier allemaal heb uit geleerd en heb meegenomen :-)

Ik ga heel binnenkort beginnen uitkijken naar de aankoop van het toestel.

- Wat wordt het al niet?:
* Een Mac (wegens geen ervaring mee, simpel)
* Een HP-laptop (wegens slechte ervaring mee - na 3 jaar sporadisch gebruik nu HD volledig naar de maan gebleken)

- Waar ga ik naar kijken?:
* Laptop (vind ik toch praktischer in transport dan telkens een desktop mee te sleuren (heb geen eigen dj-meubel meer)
* 1 TB of 750 Gb HD (Heb momenteel maar 250 Gb muziek in gebruik, zelfs minder denk ik) maar wil daar wat ruimte hebben
* Intel processor I5 of I7 (vorige was AMD, en dus geen goede ervaring mee, geen vertrouwen meer in)
* 15,6" grootte (heb ik gaan testen in winkels en is groot genoeg en toch leuk te hanteren ipv 17")
* Windows 10 besturing (tja, momenteel niets anders meer te verkrijgen van Windows en VDJ werkt er nu wel op)

- Waar ga ik als supplement naar kijken?:
* SSD (werking en nut mij onbekend - ben pc-leek - maar blijkbaar toch impact op de snelheid van het toestel. Wel al eens gecheckt en de prijzen gaan wel serieus omhoog met zo'n SSD erbij. Misschien wat inboeten op klassieke HD dan)
Dit is dus te checken.

En nu op zoek naar solden! razz :p
Topic: Mobiele dj met laptop en 19" controller - Hoe doen jullie het? (17-12-2015 12:36:00)
Hey, overstappen wil ik niet onmiddellijk. Is inderdaad een heel leuk toestel en ik ben nogal redelijk traditioneel (eens ik het onder de knie heb, waarom nog zomaar wijzigen...? :-) )

Als er geen ervaringen zijn van anderen, blijf ik wel bij mijn oude setup, maar stilletjes hoop ik hier nog ingevingen te kunnen lezen! :-)
Topic: Mobiele dj met laptop en 19" controller - Hoe doen jullie het? (13-12-2015 17:20:00)
Hallo,

Hopelijk is mijn vraag wat duidelijk: hoe voorzien jullie de setup van jullie combinatie tussen laptop en controller (op een bestaande/gehuurde installatie)?

Ikzelf heb al eens een topic lopende gehad over de inbouw van de laptop samen met de controller in een flightcase met laptopplateau.
Alles is werkbaar, maar aangezien mijn laptop gecrasht is en ik nu toch de kans heb om alles te herbekijken, wou ik even weten of er andere opties zijn en of er andere manieren zijn dat je als dj je laptop met controller kan meenemen (en geplaatst krijgen op een bestaande dj-set-up)

Ikzelf heb nu een setup met onderaan van voor de controller (Denon 4500), daarachter een 1HE panel met de aansluiting voor 2 x RCA combi + powercon. De rest van het plateau is dicht met ventilationpanels en achteraan komt de adaptor van de laptop en de USB kabel eruit.
Bovenop de schuif staat dan de laptop (met 4 blokjes geblokkeerd tegen het schuiven)

Mijn ervaring met mijn setup:
+ Roadproof
+ Alles in één
- Lomp volume (de kist is toch wel groot voor alleen een pc en een controller van 3HE)
- Heeft toch redelijk wat autonome plaats nodig in een bestaande dj setup (ik moet steeds wel plaats vragen naast de mengtafel om mijn kist te kunnen zetten )

Hoe doen jullie het?
Ik zit nu te denken aan een combi in een rugzak voor de laptop (los en dus niet in een case) in combinatie met een scanmastercase voor de controller (past de DENON 4500 hier in?) en een laptopstand.
Zou dit comfortabeler en flexibeler werken zijn? De case kan je overal wel sneller kwijt als een grotere) en de laptop zou je op de stand dus ook op meerdere plaatsen kunnen zetten?

Hebben jullie (andere) ervaringen die jullie willen delen?
Topic: Welke pc (laptop) best kopen voor muziek-pc (13-12-2015 15:42:00)
Hey, even korte update.
(Op privé-laptop kon ik niet meer reageren, gezien hij deze week continu liedjes aan het 'scannen' was om alles klaar te krijgen tegen gisterenavond)
Alles is uiteindelijk vannacht ook fantastisch verlopen.

Heb alles op onze privé-pc gezet (Lenovo - 1GB - i7 Intel - Windows 10). Het systeem heeft het volledig gehouden, al had ik soms wel last van vertragingen: muziek bleef mooi spelen, maar het switchen van scherm (van waitlist naar gewone muziekfolders in Virtual Dj) was soms wel in slowmotion.

Waar wil ik nu naar op zoek gaan tot hier toe:
- Laptop (logisch :-) )
- 1 TB HD (wil al mijn muziekfolders onmiddellijk op de pc en de losse HD enkel gebruiken als backup/reserve/copy)
- Intel processor (best i7 zoals ik nu op de privé-pc heb, maar i5 zou ook al volstaan lees ik hierboven, van Dre?)

Wat weet ik nog niet zo goed:
- Grootte van het scherm: heb nu een 17 inch, maar vind het toestel nu zo 'groot', maar weet niet goed wat de visuals van VDj zouden zijn op pakweg een 15 of 16" scherm. Dat ga ik eens in een winkel naar de modellen voor gaan kijken.
- FullHD of niet: zat nu op FullHD op privé-pc, maar weet ook niet of het verschil met een niet FullHD groot is en of dit voor een muziek-pc met enkel Vdj een meerwaarde is (versus de prijs)
- Besturing: Windows 10? (Draait nu ook op privé-pc, maar heb zo het 'gevoel' dat Windows 10 veel 'zwaarder' draait als pakweg de 7 die ik vroeger had (precies veel achtergrondprocessen die draaien). Zou dit impact hebben op de performantie van VDj tijdens het draaien?)

Nog wat vraagjes dus tegen na nieuwjaar :-)
Topic: Welke pc (laptop) best kopen voor muziek-pc (10-12-2015 17:06:00)
Hallo,

Lang getwijfeld voor ik mijn vraag hier zou stellen, maar blijf toch een beetje op mijn honger zitten omdat ik geen pc-techneut zelf ben.

Mijn vraag is simpel: als je nu een laptop zou moeten kopen om als muziek-pc te gebruiken, op welke kenmerken van de pc let je dan het best (bv. RAM-geheugen, type processor, koeling, sturingsprogramma...)
Gebruikt programma: Virtual Dj Pro (7) - origineel aangekocht + Denon DN-HC4500 controller (met Asio-driver)

Reden van mijn vraag: met een feest aanstaande zaterdag in het verschiet, heeft mijn huidige muziek-pc (werd uitsluitend voor dj-activiteit bewaard en gebruikt) het begeven. Plots bleek er geen besturingsprogramma meer op te zitten nadat ik hem correct had afgesloten.
Dus zit ik met de handen in het haar en ben ik al een hele week mijn privé-pc aan het klaarstomen om te kunnen gebruiken. (als depannage)
Dit lijkt wel te lukken, maar na nieuwjaar wil ik toch terug graag een eigen pc hiervoor hebben.

Dus wil ik ook weten wat er belangrijk is/kan zijn om naar te kijken als ik een keuze maak/heb inzake laptops.

PC die is gecrasht was een HP met Windows 7 (en dus enkel met VD7, de Asio-driver, Norton antivirus + mijn muziekbestanden in mp3 erop).

Budget dat ik voor ogen heb is maximaal 1000 euro (ben eigenlijk actief gestopt met dj'en, maar af en toe - momenteel nog 3X/jaar - blijf ik het doen en wil ik mijn collectie toch wel afzonderlijk behouden en onderhouden)

Ik kijk graag uit naar jullie aandachtspunten en tips!
Topic: Speakers voor in garage (24-10-2014 06:00:00)
Klopt wel, alleen stonden mijn speakers in die garage meestal gestockeerd in cases (met schuim) of met een beschermhoes (gewatteerd).

Ergens heb ik wel het gevoel dat dit dan toch wat anders was als dat je een speaker open en bloot, dag in dag uit, in die garage gaat ophangen. Krijgt zo'n woofer dan niet wat meer af te zien?

Condens is er niet nu (nog voldoende ventilatiegaten open happy :)
Topic: Speakers voor in garage (21-10-2014 14:09:00)
Die PRA-82 lijkt me wel al een leuke optie! (Ook de (lengte van de) meegeleverde kabeltjes lijken mij perfect te zijn.
(Dan is meteen mijn probleem van versterker die ik nog moest zoeken, ook opgelost)

Meer voorzie ik eigenlijk niet hoor qua geluid.
Als daar wat fatsoenlijk geluid uitkomt, is het echt al ok hoor. Als ik een tuinfuif geef, huur ik wel ander materiaal in sneaky :V
Topic: Speakers voor in garage (20-10-2014 13:16:00)
Allemaal bedankt voor de reacties!

Ik ben een beetje alle info aan het verzamelen en aan het laten bezinken. (Lees: directe aankoop van 2e hands materiaal zit er niet echt in wink ;) )

Mijn eerste reacties waren vooral:
- K112 = te groot om op te hangen (plafond van de garage is niet echt hoog)
- Bose-optie: Leuk! (Heb binnen in huis ook Bose als hifi staan), maar twijfels voor 2ehands + prijs + risico van de woofertjes die vervangen kunnen/moeten worden (heb daar weinig ervaring mee) en dan kan het duur worden voor een paar speakers in een garage hé :-)

Was me net aan het realiseren dat ik in al deze opties ook nog een versterker nodig heb (op zich niet het probleem), maar dat ik die ook ergens vocht- en vriesvrij moet kunnen stockeren...

Ik lees dus zeker met de nodige aandacht jullie suggesties en Dré, tot hiertoe blijf ik op de JB Systems (of variant) staan.

Andere optie zou nog kunnen zijn dat ik mijn actieve speakers hiervoor gebruik, maar die bewaar ik liever in de case, dan dat ik ze permanent in de garage ophang... (bovendien zijn het 15", dus zit ik met zelfde bedenking als K112)
Topic: Speakers voor in garage (19-10-2014 09:54:00)
Hey bedankt iedereen voor de reacties,
maar au fond had ik een dergelijk systeem voor ogen.

Is iets subtieler voor in garage dan die grote speakers die nu al werden voorgesteld...

Is dit (genre) wat? (Heb er zelf geen ervaring mee met zulke speakers)

En BTW: het stadium van Skytech (en piëzo) ben ik inderdaad al even voorbij... happy :)
Topic: Speakers voor in garage (18-10-2014 18:21:00)
Idee staat genoteerd, maar had het inderdaad wel op iets kleiners voorzien :-)
Zware bassen hoeven echt niet: ik woon op 50 meter van de kerktoren, dus mijn buren zouden dat echt niet appreciëren (tenzij het eens uitzonderlijk zou zijn).
Gewoon een stel leuke speakers (mag actief ook) die vooral wintervast zijn (is hoofdzorg) :-)
Topic: Speakers voor in garage (18-10-2014 17:13:00)
Hallo,

Ik twijfelde een beetje om het in dit forum te plaatsen omdat het niet geheel licht en geluid-gerelateerd is (en misschien als hifi kan worden beschouwd), maar ik waag toch mijn kans omdat er toch een Rodec en Denon aan gekoppeld gaat worden sneaky :V

Wat is mijn vraag: ik ben op zoek naar een paar leuke speakers voor in mijn garage (permanent) te hangen. Suggesties?

Ik heb sinds oktober al mijn dj-materiaal de deur uit gedaan en ben bezig om de garage (waar het materiaal instond) her in te richten.
Nu heb ik nog wel één case gehouden met daarin een Rodec, dubbele cd-speler en dj-controller. Die case zal in de garage staan voor occasioneel gebruik nog eens. En nu was ik aan het denken om in de garage een stel speakers te hangen die ik snel kan aansluiten om in eerste instantie in de garage zelf (maar bij uitbreiding met garage open ook in de tuin) muziek te spelen. (Zo behoud ik nog de microbe om af en toe eens in de garage te draaien ;-) )

Dit hoeft echt geen festivalniveau te zijn (woon in een dorpskern), maar het zou wel leuk zijn om in de garage een leuk niveautje (privé) te halen en in de tuin achtergrondmuziek ermee te hebben. (Leuk voor bij een barbecue met vrienden)

De speakers zouden in 2 hoeken van de garage (tegenover de poort) worden opgehangen en ik zou dan wel de aansluitingen (in opbouw) voorzien om de case aan de sluiten. (Dat komt wel slim en wordt dan wel een hobby-projectje)

Ik zat te denken aan een stel monitorspeakers, maar heb daar nauwelijks tot geen ervaring mee.
Hebben jullie suggesties voor een setje speakers dat ook in de winter kan blijven hangen (garage is niet verwarmd, maar wel al voor 80% geïsoleerd, enkel de poort zelf nog niet, maar staat op de planning)?

Budget: nog geen gedacht, is afhankelijk van prijs/kwaliteit, maar geen duizend(en) euro's, eerder in de richting van 200?? (Kan meer of minder, afhankelijk dus van het aanbod)
Topic: Gezocht: Sparring partner # DTV (3-10-2013 19:15:00)

Frank76 schreef:

Timothy schreef:

Dus je materiaal verzorgen en ook een duidelijke meerwaarde creëren met dit materiaal.
Dat klinkt toch als: zorg maar dat je met nieuw aankomt...
Verzorgd is het zeker, technisch 150% in orde, maar het is wel zichtbaar gedateerd en gebruikt.

Voor de rest overigens een bruikbare bijdrage.
Je klant leert je in eerste instantie kennen via wat hij van je ziet. Als dit 'zichtbaar gedateerd en gebruikt' materiaal is, terwijl hij wat verderop nieuw materiaal aantreft, dan weet je toch wel wat hij gaat kiezen.

Hij zal maar pas je aanpak appreciëren eens hij eenmaal met je gewerkt heeft, maar daarvoor moet je je wel eerst 'verkopen'. Ofwel doe je dat dan met goedkoop 'spectaculair' nieuw materiaal (met kans op uitval en geen show dan), ofwel doe je dat met degelijk materiaal (maar moet je ook investeren om dit materiaal er perfect te laten uitzien.
(Denk maar aan volgend dilemma: welk zou je kiezen: Iemand die met een oude PAR64 afkomt, polish van de behuizing is dof, maar lamp geeft veel licht OF iemand die afkomt met een mooie ledpar 56 van Showtec, mooi armatuur en veel goedkoper. In eerste instantie kiest iedereen voor het nieuwe en moderne, dus krijg je met je oude PAR 64 geen kans om te bewijzen dat je lamp meer licht geeft dan die ledpar. Je gaat wel je kans (soms) krijgen wanneer die PAR 64 er ook al/nog gelikt uitziet. Dit is typisch een marketing-verhaal)
Vandaar mijn stelling om ook te kijken naar het nieuwe (en eventueel goedkopere) materiaal (differentiatie) om jezelf eerst in een markt te plaatsen en een zekere ervaring/reputatie op te bouwen. Daarna is het kwestie van de klant mee te nemen in jouw verhaal en hem te overtuigen van jouw kwaliteiten. (En hopen dat het product of de dienst die je levert natuurlijk ook marktconform is...)

Ik zou ook niet onmiddellijk van in het begin een lagere prijs aanbieden om me zo in de markt te plaatsen (tenzij je natuurlijk het doet met minder kwalitatief materiaal, cf. mijn differentiatie-stelling) want het is inderdaad heel moeilijk en vaak onbegrijpbaar voor een klant dat je plots voor hetzelfde materiaal/voor dezelfde dienstverlening plots meer gaat vragen. De klant verwacht immers eerder een getrouwheidskorting, dan een getrouwheidsopslag wink ;)
Je moet je van in het begin marktconform plaatsen. Eens rondkijken naar je 'echte' concurrenten en je ook aan hun tarieven aligneren. En dan het belangrijkste: netwerken...
Starten met contacten leggen bij enkel verenigingen en natuurlijk van in het begin je best doen zodat de mond-aan-mondreclame echt zijn werk gaat doen...
Topic: Gezocht: Sparring partner # DTV (3-10-2013 12:55:00)
Hallo,

Ik permitteer mij even een reactie te geven. (Voor de duidelijkheid, ik ben zelf niet professioneel met licht en geluid bezig, maar hobbymatig - en stop er binnenkort ook definitief mee door privé (2 kindjes) en werkcombinatie).

Ik lees in je reacties dat je kiest voor kwaliteit. Dat je daardoor niet voldoende omzet hebt en dat je zelf vaak weet dat het in je buurt (lees: de aanbesteding) uitsluitend om de prijs te doen is.

Vanuit het ondernemerschap zou ik dan volgende stappen durven zetten:

- Differentiëren: ook goedkope installaties (goedkoop) aanbieden om je verhoopte omzet te krijgen. Daarnaast ook voor je gekende klanten de kwaliteitsvolle materialen blijven aanbieden.
En tussen beide productgroepen ook duidelijk het onderscheid aangeven. Zo maak je ook kans om die opdrachten waar uitsluitend de prijs speelt binnen te halen (en die klant daarna te overtuigen van het nut van kwaliteit). Want als de klant niet eenmaal voor je kiest, zal hij je nooit leren kennen en krijg je ook nooit de kans om je te bewijzen.

- Profileren op je kwaliteitsmateriaal, zodat de klant ook duidelijk weet waarom dit het beste is (en er ook iets meer voor zal moeten betalen). De klant moet duidelijk weten waarom hij best iets meer betaald en wat hij ervoor in de plaats krijgt.
Excuseer me de bemerking, maar ik las in je reacties dat een spot wel degelijk zijn werk nog doet, ondanks dat er een plek op zit (of een deuk, of...). Als je je profileert met kwaliteit zal ook dit in orde moeten zijn, want die plek is wel wat de klant in eerste instantie ziet...
Dus je materiaal verzorgen en ook een duidelijke meerwaarde creëren met dit materiaal.

Algemene conclusie en tendens: door de crisis wordt er meer dan anders de kaart van de kostprijs getrokken. Het segment van de kwaliteit vermindert drastisch (zie ik ook in mijn eigen professionele omgeving: HR dienstensector). Als bedrijf wordt het dan zaak om je daaraan aan te passen, of hopen dat het snel voorbijwaait en je nog even kan overleven op je reserves en verminderd klantenbestand.
Maar geloof mij: de effecten (bezorgdheid van de mensen om extra's uit te geven) zullen nog een tijdje aanhouden, ook als we al even uit de 'officiële' crisis uit zullen zijn. Mensen zullen nog lang waak- en spaarzaam blijven
Topic: Welke hoofdtelefoon(s) raden jullie aan? (2-8-2013 12:36:00)
Heb ondertussen gisteren mijn bestelling geplaatst...

Dré, je hebt werk na je verlof!! laugh :D

Ik heb uiteindelijk de Sennheiser HD25-1 II Basic gekozen.
Omwille van de feedback hier van verschillende personen, alsook op basis van de eigen luistertest die ik gedaan heb hier in de buurt...
Topic: Welke hoofdtelefoon(s) raden jullie aan? (1-8-2013 12:38:00)

Lexie_1 schreef:

Zal ik mijn mening ook even geven....... razz :p
Ik heb zelf een koptelefoon van Amrican DJ. hij koste dacht ik rond de 30 euro. Prima ding.
Hij zal mischien niet zo zuiver klinken als menig andere koptelefoon maar ben nou eens eerlijk.... Moet dat echt?
Als je 2 of 3 feestjes in de maand draait zou ik gaan voor een goedkope oplossing die het ook prima doet.
Als je eenmaal die goedkopere hebt en je bent het gewend dan is die ook PRIMA !!!

Ik weet nu al dat ik hier veel reacties op ga krijgen dus ik zal nu snel stoppen met verder typen ..... shut up :X
Dag Lexie_1,

Bedankt voor je reactie, maar je krijgt ook een reactie (zoals verwacht) laugh :D

Ik kies nu bewust voor een iets betere hoofdtelefoon qua klank. Niet voor de 2 of 3 feestjes per maand (of per jaar) die ik nog zou gaan doen, maar voor de beleving en geluidskwaliteit.
Ik ben 17 jaar dj geweest en heb heel wat toegevingen gedaan inzake budget en aantal keer dat ik iets nodig heb, maar zoals je misschien zal lezen, hang ik eind dit jaar de "hoofdtelefoon" aan de haak en kies ik voor nog eenmaal te investeren in een degelijke hoofdtelefoon om voornamelijk thuis van de muziek te genieten (thuisinstallatie wordt behouden).
Ik heb inderdaad jaren met een goedkope Sennheiser gaan dj'en, maar thuis (met stille achtergrond en minder drang naar 'correct mixen,...') stel je vast dat de klank van dit apparaatje best wel wat beter kan. Vandaar hier nu mij oproep naar ervaringen voor een iets 'betere' hoofdtelefoon....
Misschien wat randinformatie: ik heb een halfopen bebouwing met aan weerszijden oude buren (84 jaar en 75 jaar). Ik wil hen het - egoïstische - lawaai via boxen besparen, vandaar mijn oproep voor een goede hoofdtelefoon...

Op basis van de feedback van dit forum heb ik dus een luistertest gedaan en twijfel ik tussen de Pioneer en de Sennheiser.
Een dezer dagen zal ik de knoop moeten doorhakken en een bestelling doen, maar wou eerst nog wat pro's en contra's horen van mensen op dit forum...
Topic: Welke hoofdtelefoon(s) raden jullie aan? (31-7-2013 12:08:00)
Hallo,

Sinds vrijdag terug van reis en ben zonet gaan luisteren naar enkele hoofdtelefoons.
Ik twijfel nu uit volgende:

De Sennheiser HD 25-1 II Basic: Inderdaad mooie klank en klankbalans tussen high en low!
En deze: Pioneer HDJ1500K:
www.new-line.nl/nl/koptelefoons/pioneer-hdj-1500-k_42832.htm

Leek mij ook niet verkeerd qua klank.
Puur subjectief had ik het volgende idee/beeld:
Sennheiser wint het op klank, maar de Pioneer 'leek' mij iets steviger...

Iemand met hetzelfde idee, of een ander idee?
Wat zouden jullie kiezen als je voor één van die twee zou moeten gaan, en vooral: waarom dan?
Topic: Welke hoofdtelefoon(s) raden jullie aan? (7-7-2013 11:32:00)
Stand van zaken nu: te testen in de buurt alvorens aan te kopen: De Sennheiser.
Te zoeken naar een testmogelijkheid (in de buurt laugh :D ): de Superlux

Er mogen zeker nog goede suggesties komen hoor!

Ik vertrek vanavond voor 3 weken op reis en bij terugkeer begin ik aan de testings! laugh :D
Hopelijk heb ik dan nog wat vergelijksmateriaal/testwerk...

Tot binnen een 3-tal weken dus!