Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Dewazige

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Dewazige (Pagina: 4 van 10)

Topic: Verzending naar België (24-2-2007 17:16:00)
Dat staat heel netjes uitgelegd op de website van tnt post.

Soms wordt het aan de buren afgegeven maar meestal gaat het naar het postkantoor, het kan zijn dat ze een 2e keer proberen te bezorgen, je vind dan een briefje in de bus met zoiets als "we zullen het pakket een 2e keer aanbieden op...". Mocht je er ook dan niet zijn of heeft de tnt geen zin om een 2e keer langs je huis te gaan dan vind je een briefje in je brievenbus met "je kan het pakketje ophalen in een of ander postkantoor.
Doe je dit niet binnen een gestelde termijn dan word het pakketje teruggestuurd naar de afzender.
Topic: doorgebrande lamp (23-2-2007 18:15:00)
De chauvet octopus heeft 2 110v lampen die in serie of in parallel gezet kunnen worden om op 230 of op 110v te werken.
misschien heeft je ventilator ook wel een opdonder gehad maar kan hij daar net wat beter tegen dan een lamp.
Heb je met de voltage switch liggen hannesen?
Topic: Wat is er met Carnaval stukgegaan en wat is de oorzaak? (algemeen) (23-2-2007 18:06:00)
Hier worden de kleinere setjes meteen in het bijzijn van de klant getest, gecontroleerd en geteld. Als ik blij ben dan maak ik de klant blij en geef zijn borg terug. Ben ik minder blij dan maak ik de klant ook minder blij.

@devotion, beetje van die cocktail ;) op een doekje en dan goed wrijven, dan valt de glad wel mee.
Topic: Wat is er met Carnaval stukgegaan en wat is de oorzaak? (algemeen) (23-2-2007 17:57:00)
Haha, leuk topic.

Hier alleen maar een paar krasjes hier en daar op de speakers, alles vol met confetti en 1 kapotte 10m 3p XLR.
Kabeltje had bij de klant een paar keer klemgezeten tussen een stalen deur.
Een beetje cocktailspray [edit]Cockpitspray natuurlijk dom, dom, dom [/edit] doet trouwens wonderen met kunststof kastjes, worden ze weer mooi zwart en glimmend van.
Voor de rest is alles heel gebleven (zoals ik wel verwacht had sneaky :V )
Topic: Zeer Simpele Limiter/Volume Regelaar? (23-2-2007 17:42:00)
Je hoeft niks tussen een versterker te hangen, dit was enkel een voorbeeld, wat je daarmee doet mag je zelf weten. In jouw situatie is dit dus niet mogelijk.
Je kan natuurlijk wel zo'n limiter gebruiken enkel voor je lichtsturing, als je de expander functie ook nog goed afregelt dan heb je zelfs met rustigere/stillere passages voldoende signaal waardoor je show niet "stilvalt" (zelf ooit meegemaakt).

Je kan natuurlijk ook een goedkoop mixertje aanschaffen en die gebruiken als volumeregelaar, je zal die dan wel zelf in de gaten moeten houden. Oh ja, je mag het een Dj best vertellen als hij als op rode lampjes geilt.
Topic: Zeer Simpele Limiter/Volume Regelaar? (23-2-2007 17:30:00)
Een zeer simpele limiter als een MDX-1600 of een GCL-2 zou moeten volstaan.
Je zou zoiets zelfs nog tussen je versterker en mengpaneel kunnen zetten, als dan de uitgang van de limiter opsplitst en dan naar je versterker en geluidskaart gaat kan ook je set niet meer de clip in gejaagd worden. De goedkopere limiters beginnen wel brak te klinken wanneer je ze stevig aanspreekt maar zoals altijd "there's no free lunch".

Evt ligt er hier nog een MDX-2200 die wel weg mag, mail maar bij interesse.
Topic: Dynacord f18-pwh baskast 'klappert' (18-2-2007 20:24:00)
Hoe oud zijn je kasten?
Lijkt me een gevalletje van fabricagefoutje of er is ooit eens iemand geweest die de speaker gereconed heeft en de lijm niet goed gebruikt/laten drogen.

Als de spider (zo heet zo'n ding) alleen los zit kan dit misschien wel gelijmd worden, als de spider gescheurd is zul je een recone nodig hebben. Sowieso zou ik eens proberen contact op te nemen met je Dynacord dealer en de speaker niet meer te gebruiken tot die gerepareerd is om verergering van de schade te voorkomen.
Topic: Geluid en licht op verschillende groepen (17-2-2007 08:42:00)
In de wat oudere woningen (tot ca 1980 gebouwd) is het inderdaad gebruikelijk de wasmachine te voeden met een directe groep zonder aardlek, voorwaarde hiervoor is wel dat de wasmachine vast opgesteld staat en is aangesloten in zo'n wasmachinetrekschakelaar.
Tegenwoordig moeten in principe alle groepen beveiligd worden door een aardlekschakelaar.
Topic: Geluid en licht op verschillende groepen (16-2-2007 18:04:00)
Om even verder te borduren op ruimtes zonder krachtstroom.
Vergeet niet dat lang niet iedere installatie word gevoed met 3 fasen. De meeste woningen en ook veel verenigingslokalen e.d. hebben maar een 1-fase aansluiting, in de meeste gevallen zal de hoofdzekering dan uitgevoerd worden als 25 of 35A traag (of tegenwoordig met automaten, vaak D35 of C40).
Wanneer je in zo'n installatie ijverig gaat zoeken naar lege groepen en die ook allemaal 16A gaat belasten dan zie je dat de hoofdzekering het al snel erg zwaar krijgt. Korte pieken zijn niet zo'n probleem vanwege de karakteristiek van de zekering/automaat maar wanneer mensen honger krijgen en de vetpot wordt ingestoken kan dat net de druppel zijn die de hoofdzekering flats laat zeggen.

Wanneer je meer dan 2 lege groepen nodig hebt en de installatie is uitgevoerd in 1-fase zou je kunnen overwegen de buren eens lief aan te kijken en een verlengsnoer bij hun in te steken (vraag naar de wasmachine, wasdroger, vaatwasser of eventueel fornuisaansluiting*).
Wanneer de buren het niet eens zijn met je idee of er zijn geen buren (meer) dan bestaat er altijd nog de mogelijkheid diesel te veranderen in electriciteit.

* -KIJK UIT MET PERILEX CONTACTDOZEN-
Perilex contactdozen kunnen op vele manieren aangesloten worden, de manier aangegeven in de perilexstekker of -contactdoos gaat uit van 3L+N+PE maar helaas heb ik ze maar zelden zo aangesloten gezien. In woningen met 1 fase aansluiting wordt voor een kooktoestel meestal 2L+2N+PE gebruikt waarvan de penbezetting ook nog wel eens wil variëren. Ook 32A L+N+PE waarvan de pennen per fasen parallel gebruikt werden ben ik al tegengekomen. Perilex aansluitingen voor de voeding en aansturing van ventilatoren is er ook zo een, net zoals perilex voor het gebruik van dimbare tl verlichting of voor lichtlijnen met meerdere schakelfuncties.
Samengevat, de perilexaansluiting is een van de meest misbruikte stekkersoorten, probeer het gebruik hiervan te vermijden, het loont zich niet om "de gok toch maar te nemen", verkeerde verloopje betekent in het gunstigste geval einde apparatuur, in het minder gunstige geval behoren electrocutie en zelfs de dood tot de gevaren.
Topic: New-line meeting 7 januari (12-1-2007 16:23:00)

klunz schreef:

Maar iets centraals als Utrecht moet behalve misschien voor de genenen onder uit zeeland en uit Maastricht goed te doen zijn

klunz
Ik kom uit Maastricht en was er zondag bij, 2 uurtjes in de trein zonder overstap, trein rijdt 2X in het uur. Alleen de prijs van een retourtje viel me meer tegen dan de barrekening en reistijd.
Topic: New-line meeting 7 januari (8-1-2007 17:05:00)
Bij ons wel ja! Was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.
Ik zal proberen ook dan er weer bij te zijn.
Topic: Snel ff dj tafel bouwen... (20-12-2006 16:25:00)
Als je toch geld aan het uigeven bent kan de prijs van een geaard stopcontact er ook wel vanaf (en een zakje knauf).
Topic: Goed gebruik statieven (licht én geluid!) (15-12-2006 17:35:00)
de 20/60/20 regel geldt qua belasting alleen voor het stuk binnen de 2 buitenste statieven. Het gewicht van een uitkraging (uitsteeksel) komt dus nog bovenop die 20% van de 20/60/20 regel.

Over het het omlaagdraaien van je middelste statief om de belasting te beperken kan ik kort zijn; NIET DOEN!!!
Kom je met de belastbaarheid van je eigen statieven niet uit huur dan zwaardere statieven en verwerk de meerprijs evt in de rekening van de klant.
Topic: Light - Geluid Nieuwjaar (5-12-2006 17:11:00)
oplossing; 8 stuks 230->28V trafo erbij die minimaal 250w kan leveren.
Conclusie: Wel te doen maar niet haalbaar.
Topic: New-line meeting 7 januari (27-11-2006 16:47:00)
Maarten Hofstee, 1 persoon, Eindhoven
Topic: Nederlandstalige Stijldansnummers (24-11-2006 20:36:00)
Helaas merk ik wel dat er over het algemeen (of alleen op onze feesten) weinig mensen zijn die een paar pasjes kennen, na een foxtrot en een voorzichtige cha cha houdt 90% het voor gezien. De overige 10% bestaat uit jongens/meisjes die op stijldansen zitten en uit mensen die serieus met dansen bezig zijn. Helaas, wat Tom oom al zei, die vinden het meestal niet leuk om op een lege dansvloer te dansen met alle ogen op hen gericht. Je kan natuurlijk de mazzel hebben een voortreffelijk danspaar in de zaal te hebben die even een showtje weggeeft, onder het motto "zien dansen doet dansen" zullen er zich misschien wat meer mensen zich richting de dansvloer begeven.

Wat je wel ziet is dat stijldansen al heel lang niet meer gebonden is aan typische stijldansmuziek, veel nummers uit de hedendaagse top40 zijn prima dansbaar, heb eens gehoord dat men gedanst had op rammstein. Ach ja, het houd de sport jong en daarmee interessanter voor jongeren, want stijldansen is iets dat iedereen een heel klein beetje (echt een héél klein beetje maar) zou moeten beheersen.

En ja, heb nu even geen zin om op zolder te zoeken, ik heb dacht ik brons, brons*, zilver en heb ooit een begin/geen eind gemaakt aan zilver* maar zodra het als DJ aankomt op stijldansen dan doe ik een stap achteruit en laat het over aan iemend die dat veel beter kan dan ik.
Topic: Carnaval 2005/2006 komt er weer an! (9-11-2006 19:18:00)
Heb de vriendin plechtig moeten beloven dit weekend thuis te blijven na 2 weekenden van producties achter elkaar. Op het vrijthof zal je me zaterdag dan ook niet vinden. Ik heb ook niet zoveel met carnaval, behalve tijdens de 3 dolle dagen zelf.

Zaterdag is wel de nieuwe cd van de Patronaatsknuppele gepresenteerd, staan vast een paar nummers op die in het limburgse tot in den treure gedraaid zullen worden.
Topic: Subs Bridgen of niet ? (1-11-2006 18:47:00)
Een toename in geluidsdruk van 6 tot 10dB word door het menselijk gehoor waargenomen als "2 keer zo hard"
Topic: Subs Bridgen of niet ? (31-10-2006 21:22:00)
Antwoord op vraag 2;
Subs bij elkaar in het midden, levert gratis 3dB op door de koppeling.
Of dit mogelijk is hangt af van je opstelling en of het nodig is, voor een drive-in met een vast meubel ziet het er al snel vreemd uit of je moet ze beiden aan 1 kant zetten. Wanneer je een podium gebruikt kunnen de subs natuurlijk netjes in het midden(ervoor).
Weer een kwestie van smaak en afwegingen dus.
Topic: Subs Bridgen of niet ? (31-10-2006 19:17:00)
bridge 4 ohm is even zwaar voor een versterker als stereo 2 ohm, bridge 8 ohm is even zwaar als stereo 4 ohm.