Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Mr_jows

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Mr_jows (Pagina: 2 van 10)

Topic: Logo ontwerpen (23-5-2006 16:58:00)

GBG Greg schreef:

Even het onderwerp weer aanwakkeren,

ik vind het een schitterend onderwerp om over te discussiëren. Mijn vader zegt altijd dat je over smaak niet kan discussiëren. Zoals Reind zegt, is er altijd wel iemand die moet zeiken.
Nu, totdat ik deze topic las had ik geen uitleg voor mijn (ons) logo. Alles ging plotseling zo snel, we zouden een site hebben dus moesten we een naam en een logo vinden. Dit werd het dus:

GBG logo

Ik had dus niet echt nagedacht wat het precies ging of zou worden en welke betekenis er achter zat... Ik ben gewoon achter mijn pc gekropen en ben er niet meer achter uit gekomen totdat ik iets had. En het ging vrij vlot. Als ik echt wil kan ik er nu wel een betekenis voor geven... de trillingen in de letters zijn geluidsgolven. De blauwe schijn stelt een blacklight voor.

Hupakee, en we hebben een verklaring.

Ik vind niet dat Jows helemaal gelijk heeft in zijn zeggen, het is waar, er wordt vaak bij nagedacht. Maar ik weet niet of dat het belangrijkste is!!!

Chris, ik hoop in ieder geval dat je nu een fatsoenlijk logo hebt. Laat anders iets weten!

Groeten Greg wink ;)
Een logo valt of staat niet door een diepere betekenis, dat heb ik nooit gezegd. Feit is dat een goed logo herkenbaar is/moet zijn voor je bedrijf/dienst. Jij hebt het nu met kleuren gedaan (backlight / geluidsgolven). Prima dus.

Even in een moderner jasje steken (vector) en je hebt een leuk logo al zul je waarschijnlijk niet de eerste zijn met iets dergelijks.
Topic: welke programma's worden gebruikt door professionele producers om mix cd's in elkaar te steken? (22-5-2006 09:50:00)
Artiesten doen het heel eenvoudig. Ze nemen op, als een overgang niet naar behoren / niet naar hun tevredenheid is, doen ze de track opnieuw, net zolang ze alle tracks hebben gehad.

Uiteindelijk wordt alles zo geknipt dat het één lange mix lijkt. Dit is mij eens verteld door iemand die mix-cd's en vinyls heeft geperst. Die kerel had zijn studio ergens in De Maarn ofzo. De artiesten die dit doen willen hun cd immers helemaal perfect gemixt hebben.

Je hebt uiteraard ook echte live-compilations. Daarop zijn nog wel eens foutjes te horen. De mix is daarentegen vaak wel wat dynamischer. De studio-mixjes zijn vaak zo recht-toe-recht aan zonder verassingen etc.
Topic: Centraal Examens 2006 (15-5-2006 13:07:00)

DJ.T schreef:

Gelukkig doe ik dit jaar examen in een zaal met airco happy :)
Gelukkig hoef ik nooit meer examen te doen. Tenzij ik ervoor betaald krijg ;)
Topic: Centraal Examens 2006 (11-5-2006 15:11:00)

MBF schreef:

Drive in show laat ik met rust, maar ik bedoel als ik na de uitslagen toch een feestje binnen krijg dan ga ik die gewoon doen. Het is alleen zo raar dat je een feest verzorgd voor geslaagden als je zelf gezakt bent.

Het probleem is bij mij: Ik moet leren om te leren! Ik lees meer lesboeken dan dat ik ze leer, Ik probeer door oefenexamens te kijken wat er allemaal mis gaat. Gelukkig heb ik eerst Geschiedenis, nederlands en wiskunde (22 en 23 mei) en dan 6 dagen vrij om voor de andere 3 vakken te leren (niet dat ik daar DAN pas aan begin) Die 6 dagen zijn goed om toch nog het een en ander door te nemen.

Engels word een ramp voor mij! Het is niet te leren (leesexamen) ! Ik geef vaak verkeerde antwoorden omdat de mulitiplechoice vrage zo op elkaar lijken!

Ik heb al van die pilletjes tegen stress en voor conentratie (valeriaan) Ik hoop dat het helpt.

Wat ik altijd bij me zelf denk is: Nu leren, veel tijd in besteden (niet non stop leren want dat is niet goed voor je) en dan na de examens lekker 3 maanden vakantie.. heerlijk. happy :)
Tijdens de lessen werd bij ons altijd aangegeven wat belangrijk was om te leren (alweer 7 jaar terug hoor, dus kan nu anders gaan). Dat markeerde ik dus. Toen ik thuis was ging ik alles opdelen en schreef ik alle stukjes die gemarkeerd waren over met de hand. Dus niet typen, maar schrijven. Het klinkt gek, maar als je zelf dingen schrijft, onthou je het beter dan wanneer je het leest.

Je moet het zo zien. Als je ergens langsrijdt en een verkeerdbord ziet, dan weet je na een half uur niet meer precies om welk verkeersbord het ging. Je hebt hem gezien, maar niet opgeslagen. Als je zelf het verkeersbord zou hebben neergezet, dan weet je na een half uur nog wel precies om welk verkeersbord het ging.

V.w.b. Engels: Schrijf tijdens het lezen korte kernwoorden op. Stel dat het stukje over Andrew gaat en dat hij een hondenkennel heeft, dan schrijf je op: Andrew > heeft hondenkennel. Komt er ander persoon in voor, dan kijk je wat deze persoon te maken heeft met de kennel. Bijvoorbeeld: Stewart > baasje van hond Max. Hond Max > logeert in Kennel. Hond Max > zorgt voor overlast. Andrew > boos op Stewart!

Op die manier ga je de verbanden wat makkelijker zien en wordt het makkelijker om de verbanden in de text terug te vinden. Probeer het maar eens. Neem dus gewoon een markeerstift mee, zodat je de belangrijke zinnen snel terug kunt vinden.

Ten slotte: Gewoon een Xbox 360 vragen van je ouders, omdat je zo nu en dan even goed moet ontspannen :P
Topic: Centraal Examens 2006 (11-5-2006 15:02:00)

MBF schreef:

Offzone, ja niet aan gedacht daar hort ie natuurlijk thuis razz :p .

Ik moet me best doen, voor economie sta ik een 5.4 dat betekent dat ik een 5.6 moet halen. Geen probleem lijkt het zo maar wel als je voor economie vaak een 4 heb zoals mij. Voor wiskunde sta ik ook niet al te best. Ik ben al druk bezig met leren! Als ik al die drive in show sites zie met examenfeesten e.d word ik al zenuwachtig, Ik zou maar een examenfeest binnenkrijgen met mijn drive in.. en dan zelf gezakt zijn ! oeii.. niet aan denken shocked 8O
Ik zou maar letten op dit soort grammaticale fouten. Straks halen ze er 0.3 punten vanaf en ben je het haasje ;)
Examens zijn niet zo moeilijk, maar het is voor mij dan ook al 7 jaar geleden. Op dat moment was ik wel in de stress, want ik moest een 4.3 voor wiskunde halen. Haalde een 4.7 :D
Topic: Welke hoofdtelefoon? (3-5-2006 13:43:00)

spacecrap schreef:

Maarten84 schreef:

Sorry hoor, dacht dat onderbouwen niet nodig is aangezien het een feit van algemene bekendheid is, Dré had na 3 maanden al klachten gekregen over de mdrv700 las ik al in een ander topic.
Puur eigen ervaring. Het probleem is dat je teveel kunt met die sony's. Je kunt ze bijvoorbeeld invouwen, en op manieren gebruiken dat ze zware krachten te verduren krijgen. Dat invouwen kan met een sennheiser niet omdat ze daar weten dat ze op een bepaald punt op moeten houden om een koptelefoon gebruiksvriendelijk te maken.
En daarbij is al dat zilverkleurige plastic gewoon gelakt, en die lak gaat er ook vanaf, een sennheiser is gewoon zwart, en heeft ook niet van die priegelige schroefjes, draadjes, weet ik veel wat.
Ik vind de pioneer en de sony wel mooi op een bepaalde manier, als ze het doen zijn ze best fijn om mee te werken, het is alleen zo gauw voorbij met die dingen.
ik draai nu al ruim twee jaar met de sony en hij doet het perfect.. dat sommige mensen hem compleet uitrekken en in de raarste vormen gaan vouwen ligt aan het gedrag van de mensen en niet van de koptelefoon...

in principe zou je met een mercedes over een open hangbrug kunnen springen maar dan gaat hij wel kapot....terwijl als je gewoon over een gesloten brug rijd dan blijft hij wel heel.
Heb ik al vaker gezegd en daar blijf ik bij. Helemaal mee eens dus. Ligt absoluut aan de gebruiker en niet aan het product an sich. Tuurlijk kun je een exemplaar hebben die niet helemaal goed uit de fabriek is gekomen, maar dan ruil je hem.

De Xbox 360 kent bijv. ook af en toe wat problemen. Gaat bij sommigen vaststaan, videokaart brandt door, etc. Is het daarom een slecht product? Helemaal niet. Gewoon een fabrieksfout. Omruilen en gaan met die banaan. Het is eerder slecht van Sony dat ze het niet erkennen en moeilijk doen over evt. omruil (althans zoiets dacht ik eens gelezen te hebben).

Heb de mijne al sinds Januari 2003 en nog steeds geen enkel krasje, scheurtje etc. Gebruik hem zowel thuis als on the road.
Topic: Logo ontwerpen (3-5-2006 09:02:00)

Reind schreef:

Dan is het alleen te hopen dat ie niet zo slordig is als ik ben :-P (Ikke is namelijk z'n orginele EPS bestanden van z'n logo kwijt.... althans ik moest ze vandaag hebben voor de drukker en kan nergens meer die verrekte USB stick vinden).
Reeiiind!! S*KK*L :P
Topic: Logo ontwerpen (2-5-2006 15:29:00)

jeroenzelle schreef:

mr_jows schreef:

Ik heb ook een logo ontworpen voor Chris, ik heb het bestand echter beveiligd. logo
//offtopic: Mr Jows: ik denk dat je je beveiliging van je website een beetje simpel is. Ik kom zo bij het originele plaatje:
https://www.djjows.nl/up/photos/cslightsound.jpg
Dat heeft niets met beveiliging te maken. En wat Jeroen al zegt, staat vaak genoeg Jows doorheen en dan nog.... De drukker lacht zich idd dood als je dit aanlevert ;)
Topic: Je favo Hardstyle/Jumpstyle plaat (2-5-2006 09:08:00)
Jows - Take Me (Me nieuwe productie)

Maar Bring That Shit back is ook erg lekker.... ;)
Topic: Logo ontwerpen (20-4-2006 07:19:00)
Zo slecht vind ik het logo niet. Alleen vind ik het jammer dat je lettertype een beetje een "vuil" lettertype is. Het lijkt iig erg op Base02 klopt dat?

Verder kun je een streepjescode identificeren met producten en laat jij nu net (DJ)producten reviewen. Een streepjescode bevat informatie over een product, dus ook dat komt je logo en website ten goede.

Enige wat ik dus jammer vindt is het lettertype van ABOUTDJ. De rest vind ik wel oke. Roze is een vrij moderne kleur, zwart is tijdloos. Misschien had je er nog voor kunnen zorgen dat de tekst ABOUTDJ er iets meer uitspringt, door de streepjes de kleur #666666 te geven. Van afstand lijkt het dan zwart, maar van dichtbij zie je dan duidelijk dat het donkergrijs is.
Topic: Logo ontwerpen (19-4-2006 21:41:00)

DJ Chris schreef:

Ik weet niet of Jows beter is dan Evert, maakt me ook niet uit, zit een heel ander prijskaartje aan, ik ben blij met mijn logo en dat is het belangrijkst.
Evert maakt het logo voor echt van alles van flyer tot visitekaartje, ik houw ervan als het simpel en strak is, en dat is het.
Dat is ook het belangrijkste. En daarom zei ik ook "ik weet niet wat Chris wil".
Topic: Logo ontwerpen (19-4-2006 21:40:00)

djmouse schreef:

vind toch dat vooral jows vrij denigrerend bezig is maargoed.. dat is een mening.. en ach misschien dat het iets vriendelijker en positiever kan wink ;)

dj mouse
Waarom ben ik denigrerend bezig? Je mag best je mening geven, maar onderbouw die dan. Reind onderbouwt zijn mening. Met hem kun je dan ook discussieren. Ik mag toch zeggen dat ik iets niet mooi vindt en waarom ik dat vindt? Dit topic gaat over logo's.
Topic: Logo ontwerpen (19-4-2006 20:01:00)
Ik zeg niet dat het logo goed is, ik zeg alleen dat het beter is dan het logo dat jij voor Chris gemaakt hebt. Zoals ik al zei, weet ik niet waar hij het allemaal voor wil gebruiken. Stickers? Flyers? Posters? Of misschien alleen voor zijn website?

Daar moet hij dan informatie over geven, dan kan ik gaan bepalen welke grootte het logo moet hebben. Maargoed, dit is iets dat ik in 10min heb gemaakt. Lettertype is inderdaad lomp, gewoon simpel Arial en Arial Black. Ook dat is iets dat hij moet bepalen.
Topic: Logo ontwerpen (19-4-2006 12:06:00)
@Reind, het gaat erom dat je er een beeldmerk bijzet die past bij hetgeen je bedrijf uitstraalt.

Als jij bomen zaagt heb je niets aan een CDtje in je logo of iets dergelijks. Dat is hetgeen ik ermee wil zeggen. Een bedrijf doet iets waarmee het geld verdient. Dat kun je uitbeelden in een logo. Net zoals de lachende "E" van Heineken plezier uitbeeldt.

Hoe jij het verder interpreteert moet je zelf weten. ;)
Topic: Logo ontwerpen (19-4-2006 09:58:00)
Ik heb ook een logo ontworpen voor Chris, ik heb het bestand echter beveiligd. Dit is iets uit mijn hoofd, aangezien ik niet weet wat Chris wil.

logo

Onder andere verwerkt in het logo

- lichten
- sound (trillende speaker)

Verder heb ik oranje gebruikt, omdat hij dat in zijn eerdere logo ook had gebruikt (tenminste het ding dat Evert had gemaakt). Dus Chris, mocht je hier iets mee willen doen, laat het mij weten.
Topic: Logo ontwerpen (19-4-2006 08:04:00)
@Reind, KVM verwoord het mooi. Er is over mijn logo nagedacht. Ik heb dus geen circeltje gebruikt, omdat ik circels mooi vindt. Ook zul je met mij eens zijn dat ik geen vierkant had kunnen gebruiken (media staat nu eenmaal op een rond schijfje of ronde plaat).

Feit is dat je gewoon niet klakkeloos een logo kunt ontwerpen voor een bedrijf, door gewoon zomaar een lettertype te pakken en zelf een kleur uit te kiezen. Over elk logo moet worden nagedacht. Tuurlijk kun je het simpel houden en sommige bedrijven willen ook niet anders, maar ik weet zeker dat ik voor Chris een logo kan maken dat veel meer bij hem past.

Zie hier een voorbeeld van het gebruik van een juist beeldmerk. Een paard straalt kracht uit. Een schaap totaal niet. Ook heeft een paart op indirecte wijze iets met auto's te maken, een schaap niet. Lijkt logisch, maar daar is vroeger wel over nagedacht.

Ferrari 1

Ferrari 2
Topic: Logo ontwerpen (18-4-2006 15:08:00)

KVM schreef:

mr_jows schreef:

Jaah, maar er zit nog iets in en het heeft met voetbal te maken ;)
11 lijnen wink ;)

Martin.
Kijk! Goede antwoord. De elf lijnen beelden de 11 spelers dus uit. Weinig mensen die dat weten, maar toch zit het er in.
Topic: Logo ontwerpen (18-4-2006 14:45:00)

Dré schreef:

mr_jows schreef:

Tom schreef:

zet die muziek uit!
Dat kun je zelf doen door op de "stop" knop te drukken :s
Je kunt ook voor de "opt in" methode kiezen (wel zo vriendelijk).
Doelgroep heh ;) Hou het dus aan. Maar zal misschien speciaal voor Tom "Heb je even voor mij" als startnummer instellen :D

JeroenVDV schreef:

mr_jows schreef:

Hebben jullie wel eens gelet op het logo van Ajax? ;) Ben benieuwd of jullie zien wat daarin is verwerkt ;)
Griekse god Aias (Ajax) op een abstracte manier afgebeeld.
Jaah, maar er zit nog iets in en het heeft met voetbal te maken ;)
Topic: Logo ontwerpen (18-4-2006 14:14:00)

Vince Linders schreef:

Reind schreef:

..en geen hond die dat uit je logo zou kunnen halen.
Maar je hoeft toch ook niet altijd iets uit een logo te halen?
Hoeft inderdaad niet, maar soms vinden bedrijven het leuk om er een achterliggende gedachte in te brengen.
Philips is een voorbeeld van een merk dat geen apart beeldmerk/logo nodig heeft. Philips is overal bekend.

Misschien een leuke vraag ;)

Hebben jullie wel eens gelet op het logo van Ajax? ;) Ben benieuwd of jullie zien wat daarin is verwerkt ;)
Topic: Logo ontwerpen (18-4-2006 13:45:00)

Tom schreef:

zet die muziek uit!
Dat kun je zelf doen door op de "stop" knop te drukken :s

@ Reind, je ziet steeds vaker dat Logo's een achterliggende gedachte krijgen. Een logo geeft de uitstraling van het bedrijf weer. KPN zie je duidelijk drie bouwstenen (Telefonie, Internet en Televisie). Er zijn heel veel logo's die een achterliggende gedachte hebben. Neem LG. Kijk maar eens goed naar het logo en je ziet dat het een gezichtje voorstelt. Of te wel, smile! LG producten geven je een glimlach, blijdschap etc. Iedereen kent ook wel de lachende "E" van Heineken.

Jij moet er misschien een jointje voor roken, anderen zien dat wel ;) (creatieve geest)
Beter uitleg voor mijn logo is dat mijn muziek je grijpt binnen het kader (de circel). Magoed, misschien is dat voor sommigen gewoon te moeilijk om te begrijpen.

Daarom zijn er ook maar weinig mensen die ECHT een logo kunnen ontwerpen. Logo van T-Mobile heeft ook zeker zijn betekenis (waar denk je dat die stipjes voor staan?). ABN-AMRO is een combinatie van banken die zijn samengegaan. Algemene Bank Nederland, Amsterdam, Rotterdam. Vandaar het gele stukje, die er als het ware precies inpast. Waarom ze voor groen en geel hebben gekozen kan ik je echter niet vertellen.