Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Calipso

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Calipso (Pagina: 3 van 10)

Topic: Cortex Hdc-1000 Flightcase (20-1-2009 14:00:00)
Martijn (van het forum hier)

Die gaat voor mij een kistje maken (voor de HDC-1000). Ik heb echter wel een paar speciale eisen aan het kistje waardoor het iets anders word dan de gemiddelde kist. Maar wellicht dat je daar dan even op kunt wachten om wat ideeën op te doen.
Topic: Cortex Hdc-1000 Flightcase (9-1-2009 18:16:00)
Ik heb er een HDD van 400 gig NTFS geformatteerd achter hangen. En hij trekt dat niet zo goed. Ook als hij alleen staat de spelen loopt hij soms vast.

Ik heb het vermoeden dat dit aan de formattering ligt, maar dat moet ik nog testen. Ik hoor er verder niet veel slechts over hoor.
Topic: Cortex Hdc-1000 Flightcase (9-1-2009 17:02:00)
Ik heb die speler hier ook.

Volgens mij past dat wel. Alleen waar ga je de HDD e.d. laten?

Ps: Loopt hij bij nooit vast? ik heb regelmatig vastlopers op dat ding?
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (10-12-2008 15:45:00)

Janbo schreef:

Leuke materie idd happy :)

@ calipso: vat het niet als een aanval joh, als het zo overkomt: excuses.
Zo kwam het wel over met de kort door de bocht reactie wink ;) Maarrem, excuses geaccepteerd!
Even wat vragen terug: Moet je de techniek van een auto begrijpen om erin te rijden? Wordt het technisch beste systeem altijd de standaard? wink ;)

VHS ofzo wink ;)?
Uiteindelijk gaat het om de praktische toepassing, de verkopen (marketing) hoe mensen handelen, niet om de technische invalshoek (dat is hoogstens een middel tot).
tja helaas wel, en ook politieke belangen (philips bv.) spelen ook mee sad :( Daarom ging ik een beetje met de hakken in het zand, van pas op, er kunnen snel (technisch) onjuiste conclusies getrokken worden.
Of led hetzelfde lot beschoren is als de spaarlamp betwijfel ik. Zoals je zelf ook al aangeeft (en mee bezig bent) is er nog veel te winnen in de techniek. Daarnaast is de led juist heel sterk in specifieke toepassingen en bij lagere vermogens (en dat laatste zal in de loop der tijd hoger komen te liggen), bijvoorbeeld als tuinverlichting of inbouw op moeilijke plaatsen.
Dat is inderdaad reëel geredeneerd! De beste high power led heeft een efficacy van 160 lm/w (CREE lab model) De beste productie led is (hoe kan het dan ook) een CREE led met 90 lm/w

Hier komt nog aansturing bovenop die door mbhv een geschakelde voeding 90 - 95 % kan halen. Helaas zijn deze cijfers ook afhankelijk van de warmte. Als de Junction temperatuur naar 120 graden gaat (130 is overleidingpunt van een led) dan keldert de efficacy met 30& (als het niet meer is).

Voor een gloeilamp maakt het niet uit dat hij warm word (daardoor gaat hij zelfs licht geven) bij led is dit een heel ander verhaal. Hoe kouder, hoe beter. En in laboratoria en datsheets word helaas altijd de efficacy opgegeven bij 25 graden welke in werkelijkheid nooit gehaald word.
Wat betreft rondomstralend licht: prima voor kantoor, magazijn, werkruimte etc. maar voor sfeerlicht? Ok, gedimd maar dan is het ook geen algemene verlichting meer. Juist indirect licht zorgt bij mij voor sfeer. Als de show begint, gaat het hoofdlicht ook uit en weer aan als dit voorbij is en iedereen op moet hoepelen (weg sfeer) wink ;). Zo’n combi-lamp lijkt me trouwens ook wel wat.
Dan kom je in de aplicatie gedeelte waar een speciaal ontwerp voor gemaakt moet worden. Dit is zeker niet onmogelijk maar je moet dan goed in je achterhoofd houden wat de belangen zijn. (efficientie? output? stralingsprofiel?)
Het dimmen van lampen heb ik nooit zo begrepen. De efficiency is bedroevend, ik schakel gewoon een paar lampen meer of minder in.
Led lampen kunnen dit wel efficient doen! Maar ook hier, dit is afhankelijk van een goed ontwerp!
Die GU10 megaman zat bij mij in de garage. Onbruikbaar want even iets pakken werd erheen lopen, licht aandoen en na paar minuten terugkomen als er voldoende licht was. De led’s waar ik op dit moment het meeste tevreden over ben zijn de 3 x 2 watt Cree’s. Met 3.000K best warm (alhoewel er ook 2.700K types zijn tegen een nog fors hogere prijs), hebben een CRI>90, mogen er zijn met 360 lumen en hebben een echt hele mooie spreiding. Bij de toepassingen waar ik ze voor inzet, ervaar ik geen nadelen en profiteer wel van een laag stroomverbruik, een lange levensduur en prima licht. Overigens is er slechts 1 plek in huis waar ik nog wel halogeen heb: de keuken… wink ;)
Heb je alleen de led of heb je ontwerp gekocht (referendere naar CREE)? Zoja, welk ontwerp? Ik zoek nog leuke voorbeelden voor mijn eindpresentatie!

De MC-E led (multicore) heeft 4, 5 watt die's in 1 behuizing. Daar komt een licht vanaf! Echt ziek. (dat is bijna HID lichtstromen). Maar dat ding heeft een koelblok nodig waar je u tegen zegt en dan kom je weer in het efficacy verhaal.

Lastig he laugh :D! Maar wel leuk!
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (10-12-2008 15:00:00)

Dré schreef:

Mijn led spotjes hebben een CRI van 86 (hoog zat, zeker voor thuisgebruik en ZELFS in de keuken waar je wilt dat dingen er toch lekker uit blijven zien ;-). Alleen de kleurtemperatuur is me nog wat te hoog (3000K terwijl m'n spaarlampen op een vriendelijker ogende 2700K zitten).
86 (eigenlijk alles boven de 80) is prima idd! Ja die kleurtemperatuur is nog een pain in the ass wink ;)
Dimmen is mogelijk bij de duurdere systemen (dus niet die 230V vervang dingen maar de uitgebreidere systemen). Het is een kwestie van tijd voordat men komt met een simpel (en dus betaalbaar) systeem waardoor ook de 230V LED lampen geschikt zijn om aangesloten te worden op een (wellicht fase afsnijding) dimmer.
Ehm, even over die fase afsnijder. Daar zit nog een "pain in the ass". Veel dimmers zijn hebben een minimale last (bv 60 watt). Dit heeft te maken met de werking van zo'n ding (volgens mij hoef ik jou dat niet uit te leggen happy :) ) Deze zijn juist ontworpen voor een gloeilamp waar de weerstand veranderd naar mate hij gedimt wordt. Dit zit allemaal zo klote in elkaar dat een led-lamp niet meer efficient is als hij aan een dergelijke dimmer hangt. (hij moet immers zoveel vermogen trekken om de triac in geleiding te houden).
Bij spaarlampen is dit nu al vaak het geval. Mijn budget 2 euro spaarlampjes van de Nedis laten zich prima dimmen (wel tot "slechts" 20%) door een dimmer met fase afsnijding. Het is alleen nog afwachten wat dat met de levensduur doet (ik heb de temperatuur van buis en voorschakel een tijd gevolgd en kan op basis daarvan geen verhoogde slijtage vermoeden). Overigens moet je bij een spaarlamp ALTIJD voor een kleinere maat kiezen als je hem altijd dimt (want het rendement van een spaarlamp holt achteruit zodra je hem gaat dimmen). Dat is iets waar de markt ook nog wat moet doen... Geef ons OOK 1 en 2W spaarlampen!
Word de spaarlamp ook warmer als je hem dimt zoals de gloeilamp dat doet? Zo ja, zou merk en type mogen weten wink ;) ?
LED spots (hoofdletters MAG dus blijf ik dat lekker doen ;-) bevatten o.a. fosfor (en nog een aantal "rare earth" materialen als ik me niet vergis). Een LED spot voldoet aan de RoHS regels (als het goed is en als de sticker de lading dekt (ander verhaal...)) maar dat is geen vrijbrief om niet voor een nette recycling te zorgen natuurlijk!
Haha de lading dekt, die zijn wij ook al tegengekomen ja! LED mag! en je bent verslaafd hoofdletter(mis)(ge)bruiker.

Recycling is inderdaad belangrijk, gelukkig komt het bij de ledlamp minder precies als bij de spaarlamp (want mijn god, wat is dat een ramp aan materiaal gebruik).

Materialen in een witte led zijn:
Silicon Carbide / Indium / Gallium Nitride --> blauwe led "die"
Fosforcoating (waar gegooit wordt met patenten, dat is echt ongelofelijk!)
Silicon lens
Koper (o.a. bonding)

Zo heel veel zit er van alles niet in. Het is echter package afhankelijk wat erbij komt. Natuurlijk zijn er kleine verschillen in per led/fabrikant.
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (10-12-2008 14:12:00)

DeMennooos schreef:

Volgende week een homogene LED bron op demo (de LED Vari-Lit zal niet homogeen zijn dus helaas in het pro entertainment segment) in Wit. Ben benieuwd wat die geeft. De RGB is al indrukwekkend.
Bij RGB vind geen omzetting plaats door fosforen en deze is dus erg efficient (alle power gaat naar die kleur)
De warmte is het verlies om een elektron te laten vervallen in de valentieband.

Voor een langere golflente is ook meer druk (volt) nodig om te laten vervallen. Daarom hebben de blauwe leds een hogere spanning dan de rode en groene (welke op andere materialen gebasseerd zijn)

CREE heeft de nadruk liggen op witte leds met fosforen en dat is hun core bussiness. Voor efficient kleur veranderen kom je al snel bij RGB (of andere) combinaties terecht als je ook een efficient ontwerp wil hebben. Maar dan heb je weer geen hoge CRI (door dat piekgedrag)

Pff.. ik houd op wink ;) Dat verslag moet nog af haha laugh :D
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (10-12-2008 14:06:00)

Janbo schreef:

Voor rondomstralend licht (wat in veel gevallen zo’n beetje het meest ongezellige licht is)
Huh? Dus een lampenkap maakt het ongezellig? waar je niets liever dan een rondstraler in wil hebben?
is een spaarlamp een prima lamp.
Dat is hij al lang! Maar je ziet nu pas dat hij een beetje mainstream gaat worden, en langzaam de gloeilamp aan het verdrukken is.
Voor de spot-functie is de nieuwe generatie led’s wat mij betreft een waardige vervanger van halogeen. Ok, de prijs is (nog) een serieus nadeel,
Nouww..... Dat nadeel zie ik niet zo. Helaas zijn mensen geneigt om eerder naar de aanschafprijs te kijken en niet naar de TCO (total cost of ownership). Dat gedrag moet eigenlijk veranderen, maar het is al jaren zo (waarom denk je dat die dingen van aldi e.d. zo goed verkopen?)
maar wat betreft lichtopbrengst, openingshoek, lichtkleur is het in de praktijk op het niveau van halogeen tegen een aanzienlijk lager verbruik en veel langere levensduur.
Yep klopt helemaal in deze context, echter vergeet je een aantal dingen die erg ontwerp afhankelijk zijn ongeacht welke leds gekozen zijn om te gebruiken. Deze zijn CRI, Warmtehuishouding (wetende dat een amber led bij 80 graden nog maar 50% van zijn licht uitstraalt), Optisch ontwerp (indien er secundaire optica gebruikt wordt)

De CRI van een spaarlamp is de laatste jaren flink vooruit gegaan, maar zoals ik al aangaf was dit gore licht van vroeger de reden om wel twee keer na te denken over een spaarlamp aanschaf. Dit is de consument en dat bepaal ik niet. En nu zie je hetzelfde gebeuren.
In mijn hal gebruik ik 6 GU10 spots van 3 watt (dus 18 totaal), waar anders minimaal 120 watt in had gezeten. Bij de voordeur hangen twee GU10 spots van 3 x 2 watt (dus 12 totaal) waar anders minimaal 70 watt in had gezeten. Diezelfde lampen zitten ook in spotjes op de kamers boven, vier per kamer dus totaal 24 watt per kamer waar anders minimaal 140 watt in had gezeten.
Natuurlijk wint de led het bij het gebruik van spots. Maarre, kun je ze ook dimmen? Is het retrofit? Kun je met een standaard dimmer dimmen?
Deze 3 x 2 watters kunnen in lichtsterkte nagenoeg wedijveren met een 35 watt halogeen bij een keurige lichtkleur, spreiding en openingshoek.
Yep, omdat de energie omgezet word in een aantal piekjes die jou kegeltjes op de gevoeligste plekken stimuleren. Daardoor kun het licht als wit ervaren. En zelfs feller! Het oog is geen absoluut meetinstrument! Nog sterker, met een luminantie meter kun je ook meer meten terwijl er minder uitkomt. Ik kan dit allemaal uitleggen, maar dan kan ik net zo goed mijn verslag van ruim 70 pagina's online pleuren.
Ik heb daarnaast ook megaman spaarlampjes (GU10) van ik meen 6 watt. De afstralingshoek is groter maar meer licht geven doen ze niet en ze geven zeker geen warmer licht. De levensduur is flink minder (ok, zijn ook stukken goedkoper) en vooral: het duurt een eeuwigheid (zeker 2 minuten) voordat ze een beetje op sterkte zijn.
Yep klopt! Alleen zit er meer in dat licht dan je zo in eerste instantie ziet. Houd er maar eens een fruitschaal onder en houd deze dan onder de gloeilamp met DEZELFDE kleurtemperatuur. Dan zul je zien dat de kleuren niet zo mooi meer zijn. En hier zit juist het gehele probleem van leds!
Voor iemand die hierop afstudeert, vind ik het een beetje kort door de bocht danwel eenzijdig… shut up :X
Like DOH!

Ik heb hier een verslag van ruim 70 pagina's waar alles in beschreven staat over leds voor verlichting. Ik ga (en mag) niet alles openbaar maken. Na verschillende seminars, contacten en specialisten gesproken te hebben weet ik echt wel waar ik het over heb.

Over kort door de bocht, weet je wat CRI is? CQS? nadelen hiervan? Waar faalt de led? Hoe maakt de led deze getallen mooier? Planckse straler? Chromaticity diagram? berekening CRI? en ga zo maar door!

Het is juist het geval dat jij hier kort door de bocht gaat om juist de slechte zaken van de led achterwege te laten zoals alle fabrikanten, overheden en verkopers dat doen.

Begrijp me niet verkeerd, het bedrijf waar ik deze opdracht voor uitgevoerd heb gaat ledverlichting ontwerpen wat WEL mee kan met de oudere verlichtingstypes. Alleen wat er nu op de markt is haalt het bij lange na niet, en dat komt omdat er bij het ontwerpen van een lamp alleen op de led gelet wordt, terwijl het gehele ontwerp juist belangrijk is. En daar wil ik mensen even op wijzen.

Ook een leuke vraag, waar ik me van afvraag hoeveel mensen het weten:
Wat is de CRI van een gloeilamp? En waarom is dit zo?
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (10-12-2008 12:10:00)

Dré schreef:

Bij huisverlichting is de LED een prima alternatief voor de gewone (en halogeen) lamp zodra het gaat om een "spot" functie.
Dat is niet geheel correct. Je vergeet hier een aantal parameters (dimmen en CRI) die al wel in de buurt zijn van een Halogeen en Gloeilamp, maar daardoor maakt het nog geen waardige vervanger. Oja, LED mag in nederlandse tekst met kleine letters, led, en in het engels moet hij nog met hoofdletters LED. Heeft iets te maken met inburgering, uitspraak e.d.
Zodra het gaat om een rondstraalfunctie is een spaarlamp voorlopig nog steeds een VEEL betere keuze.
Klopt, dit heeft te maken met de openingshoek. Dit is wel op te vangen met exotische ontwerpen waar de leds onder hoeken zijn geplaatst. (zoals de eerste ledlampen met 5mm leds onder allerhande hoeken)
Overigens moet er ook bij de LED lamp rekening gehouden worden met het correct recyclen (aangezien ook de led spot gevaarlijke stoffen bevat).
Oja? Welke? Bron? Want dan moet ieder apparaat waar een "die" inzit bij het chemisch afval.
En nee, ik ben geen groene muts; ik zie mezelf wel een beetje als een realist die sinds hij kinderen heeft zich er een beetje meer verantwoordelijk voor voelt ervoor te zorgen dat ook onze kinderen straks nog een toekomst hebben. Bij ons (zowel privé als zakelijk) zijn de gloeilampen dan ook nagenoeg allemaal vervangen door een combinatie van T5 TL buizen, spaarlampen en LED spots en wordt overwogen in de toekomst een rij zonnecellen neer te zetten op de ongebruikte ruimte achter onze loods.
Goed bezig!

De led is veelbelovend, maar heeft nog een enorm lange weg te gaan. Helaas zie je dat een hoop prutsfabrikanten allerlei dingen met led op de markt zetten die een ronduit beroerde lichtoutput hebben. Dit is ook het geval geweest met de spaarlamp. In het begin was het nog niet goed genoeg, mensen kochten het prutspul en vervolgens werd het afgeschreven als "goor" "lelijk" koud licht. Toen de spaarlamp echt zover was (Goede CRI) ging het niet lopen door de slechte ervaringen die mensen er mee hadden.

Helaas is nu hetzelfde gaande met de led. Het is iedere keer van joh, ik heb led in huis. Nou, lekker voor je. Efficienter dan een spaarlamp is het niet en het geeft nog slechter licht ook!

Voor vragen over leds kun je bij mij altijd terecht, ik heb het afgelopen half jaar onderzoek hiernaar gedaan (vooral fabrikant-ontwerper zijde) en ga hier binnenkort op afstuderen.

De enige lamp die kwa licht output redelijk goed is, is de Pharox lamp van Lemnis. Ik zou het alleen niet in huis willen hebben door het technische ontwerp wat er achter zit. (veiligheid e.d.) en aan de zijkant is hij gewoon blauw/grijs. Dit komt doordat de fosforen niet goed geplaatst zijn.
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (9-12-2008 11:28:00)

DJefke schreef:

Wie zegt er dat we in 2012 nog gloeilampen gaan gebruiken? Als ik het goed begrepen heb gaat het niet over halogeen of gas-ontladingslampen. En wie weet is de LED-technologie tegen dan wel volwassen :)
Op dit moment lijkt het erop van niet. Wetende dat op dit moment de spaarlamp nog steeds zuiniger is dat leds.

Ik denk dat de RGB parren echter wel een hit zijn tegen die tijd (die werken immers efficiënter, als het daar dan toch om draait)
Maar een witte led par is bij het gebruik van kleurenfilters inefficiënt.

Ik zie dat het rond 2020-2025 (mits de ontwikkeling zo doorgaat) het wel mogelijk is om gasonladingslampen te vervangen. Voor hoge luminanties (waar gas ontlading gebruikt wordt) is de led nog lang niet interessant.

De gloeilamp hebben ze verslagen kwa efficientië. Spaarlamp kom in de komende 5 jaar in zicht en de gasontlading pas over 10-15 jaar.
Topic: Aanschaf lichttafel (Budget 3000 euro) (3-12-2008 15:10:00)

jop schreef:

Ik ken Coen ook hoor.....
Dat zeg ik toch ook niet?

Btw, Je lamp (Geni Brilliance) doet het nog uitstekend!
Topic: Aanschaf lichttafel (Budget 3000 euro) (3-12-2008 13:33:00)

jop schreef:

Er is genoeg werk hier in de omgeving voor een freelancer met eigen lichttafel. Ik heb zo al een paar klussen voor 'm.....
Ik denk dat Coen beter snapt waar ik het over heb. Het is een stukje persoonlijk advies in zijn geval. Of hij dat ter harte neemt is natuurlijk aan hem zelf. Het is en blijft zijn keuze wink ;)
Topic: Aanschaf lichttafel (Budget 3000 euro) (3-12-2008 08:07:00)
@ Watje: Heb zelf helemaal geen belichting werk altijd voor anderen.
Hier maar ik vaak gebruik van 4/6 Ledbuizen en wat ledparren (verschilt per feest).
Er moeten minimaal wel 14 scans/movingheadjes op kunnen en kwa parren 32 parren.
En Als extras 2 rookmachines en 2/4 stroboscopen.
Tja, en als dat baantje dan ineens niet meer doorgaat zit je met een lichttafel opgescheept waar je niets aan hebt.

Ik zag je eerst een hele drive-in bij elkaar sparen. Toen weer verkocht. En o wat was je trots op je CDJ-1000MK3's. Vervolgens weet je niet hoe je er mee om moet gaan (lees: vervoeren) dus verkoop je de handel weer en ga je een lichttafel kopen???

Vaak word een dergelijke tafel meegeleverd vanuit profi bedrijven en zou je er daar om kunnen vragen.

Of anders gerekend, vang je zoveel dat die tafel zichzelf terug verdient?

Moraal: Zint eer ge begint. Ik zie het weer gebeuren dat je na een jaar dit ook weer de deur uitdoet.
Topic: vergelijking pc speaker - syrincs - jb speakers (28-11-2008 12:52:00)

FloR schreef:

calipso schreef:

Ik heb zojuist de syrincs set binnen gekregen.

Ik ga hem binnenkort tegen over de HK Lucas Smart set zetten (ca 1000 euro) Even kijken wat het doet. wellicht dat er hier wel mensen ginteresseerd zijn in de uitkomsten!
Is deze test ooit gebeurd? Ik heb namelijk de HK Lucas smart kunnen horen, en dat klonk echt goed!
Als de Syrincs hier kan aan tippen, dan is het idd wel een goed setje...
Leuk dat dit nog gevragen word!

Ik heb hem inderdaad tegenover de HK Lucas Smart gezet in een winkel van een vriend van me. Het is al een goed jaar geleden dus even graven.

Wat ons opviel was dat HK iets minder van kwalliteit was in het hoog, maar het laag klonk toch net iets strakker. Ik had het gevoel dat dit erg wensafhankelijk is en dat er wellicht iets verbloemd werd, of strak getrokken werd door de HK set of sysrincs set.

Dit blijft zo gedurende dat het geluid opgevoerd werd. Daarbij had de syrincs toch wel een beetje het nakijken. De HK bleef in laag strak waar syrincs een beetje wobbelig wordt. Dit gebeurd wel pas op echte disco volumes dus beide sets bijna open. Echter in het hoog gebeurde het omgekeerde. Daar presteerde de syrincs weer beter. Die blijft daar lekker strak waar bij de HK ineens de bas begint te overheersen.

een conclusie was eigenlijk, de HK is meer voor feestjes is en de syrincs voor thuis gebruik welke, als het even moet, behoorlijk hard kan. Het prijsverschil daarin meegenomen, vind ik de syrincs meer waar voor zijn geld.

Beetje duidelijk zo?
Topic: Volwaardige tegenhanger van CDJ-1000 mk3? (18-11-2008 10:33:00)

Dré schreef:

DAT verhaal ligt een stuk ingewikkelder (en er speelden veel meer dingen zoals belangen die met het product zelf niets te maken hadden)...
De adult industrie had er onder andere mee te maken (hetzelfde wat nu met Blu-ray en HD-DVD is gebeurd)
Topic: Volwaardige tegenhanger van CDJ-1000 mk3? (14-11-2008 14:29:00)

Djones schreef:

Ik bepaal helemaal niets.
Wat ik aangeef is dat de goedkoopste optie, de CDJ-100, die nog steeds honderden euro's kost, gewoon niet naar behoren werkt.
Wat is behoren? Ik ken zo geen cd-speler die al zolang op de markt is, nog steeds verkocht word en het ook nog eens zolang uithoud. (de mijne waren op wat krassen en een losse jog nog 100% werkend, ja zelfs die jog deed nog steeds zijn werk)
Dat zegt niets over de CDJ-1000 mk3, maar wel over Pioneer.
Maar je trekt er wel (welliswaar indirect) een conclusie uit ten opzichte van de CDJ-1000MK3:

Djones schreef:

Dus ja, ik zelf heb sterke twijfels of wat zij verkopen wel echt beter is dan de goedkopere merken.
En dat is juist fout. Ik zeg niet dat pioneer goedkoop is, maar het is zeker wel waar voor je geld!
Topic: Volwaardige tegenhanger van CDJ-1000 mk3? (14-11-2008 14:24:00)

Victor schreef:

calipso schreef:

Denon probeerd er bij in de buurt tekomen, maar faalt keer op keer met hun idiote dubbele functie knoppen die niet intuitief werken.
Het laatste model waarbij dat in een enkel geval wat in de weg kon zitten was de DN-S5000, die ik nog steeds gebruik en in mijn ogen (ondanks dat hij net zoals alle andere spelers niet perfect is) de lekkerste speler ooit gemaakt is.

Sindsdien is er goed gekeken naar de dubbele functies en zitten de paar die er nog zijn echt niet meer in de weg. Vandaar mijn vraag: van welke dubbele functieknoppen op de huidige Denons heb je last?
Zo up-to-date ben ik niet meer. Wellicht dat het met de nieuwste modellen wel verbeterd is.

En mischien heb je wel gelijk dat een denon is die waardig genoeg is om de CDJ te vervangen. Alleen dan kom je weer in de prijs issue terecht, wat je al zei, en dan is de 1000 weer een betere keus (vanwege veel gebruik enzo... ;))
Topic: Volwaardige tegenhanger van CDJ-1000 mk3? (14-11-2008 13:42:00)

Djones schreef:

Nu, wanneer ik de mastertempo gebruik, komt de kick elke zoveel maten niet lekker door.
Alsof de kick net wegglijdt en daardoor net de timing mist.
Het is alsof je 2 kicks hebt ge-beatmatched waarbij de ene de andere phase-cancelled.
Ik heb dit ook gepost op een internationaal forum, en daar zeiden ze mij dat het bekend is van de CDJ-100's dat dit voorkomt.
Het is voor de rest ook geen defect, maar blijkbaar hebben ze de mastertempo functie gewoon niet goed genoeg uitgewerkt op de CDJ-100's.

Is dat groot genoeg denk je, om dat 'gapende gat' van jou op te vullen wink ;) ?

By the way, dit komt voor met originele NIEUWE cd's.
Klopt, dat heeft IEDERE cd-speler met iets in de vorm van een mastertempofunctie.

Echter is die van pioneer als BESTE gekwallificeerd. En daarbij, de CDJ-100's zijn in vergelijking met de 1000 wel een beetje outdated.

Dus jij bepaalt hier even met een toch wel behoorlijk oud product (+/- 8 jaar?) dat een nieuwer product (2 jaar) van hetzelfde merk ook ruk is? (of in iedere geval die tekortkoming ook zou hebben?)

Ik heb toevallig beide spelers al behoorlijk onder handen gehad. De 100s voor zo'n 7 jaar mee gedraaid, en nu de 1000MK3 voor iets meer dan 2 jaar. De mastertempo functie van de 1000MK3 is echt VELE malen beter dan die van de 100, waar deze al erg goed was in vergelijking met de andere spelers uit DIE TIJD.

Bovendien, ik ben geen fan mastertempo, ik hoor het bijna altijd als dat spul aanstaat, dus staat hij standaard uit. Het is een leuke functie als je flink moet bijpitchen, maar dan heb je toch iets in je manier van mixen nog niet op orde.

Een vervanger voor de CDJ-1000MK3? nee, die ben ik nog niet tegengekomen. Denon probeerd er bij in de buurt tekomen, maar faalt keer op keer met hun idiote dubbele functie knoppen die niet intuitief werken.

Iets wat er in de buurt komt is de CDJ-800MK2 als je het geld niet overhebt voor een 1000.
Topic: Algemeen Hyves Topic (10-11-2008 08:45:00)

Yoghurt schreef:

calipso schreef:

(en vooral andere uitlachen met hun 500+ vrienden omdat ze anders gefrustreerd en onzeker raken haha..)
Laat Roberto het maar niet horen sneaky :V.
Ik doelde vooral op niet-artiesten. Er staan vaak van die opmerkingen op die hyves van: ik kan je niet meer toevoegen, ik heb te veel vrienden... Yeah right, je leeft op hyves, en die 750 (dat is de max) vrienden heb je echt niet in je leven.

Maarrem, ik heb er ook 312 (of zoiets) gewoon voor de fun. Doe er eigenlijk geen zak meer mee, maar soms komen er wel leuke berichtjes langs van artiesten bijvoorbeeld. Zoals download hier mijn nieuwste track of check mijn nieuwe top 10.
Topic: Algemeen Hyves Topic (6-11-2008 16:37:00)
achjah, als alles nut zou moeten hebben denk ik dat je behoorlijk gefrustreerd rond kunt lopen.

Sommige mensen vermaken zich met gezelschapsspelletjes, andere met muziek en andere met films. Hyves zie ik als ook zoiets. Compleet nutteloos, maar wel leuk om te doen. (en vooral andere uitlachen met hun 500+ vrienden omdat ze anders gefrustreerd en onzeker raken haha..)
Topic: Algemeen Hyves Topic (6-11-2008 16:08:00)

joepurlings schreef:

Ben ik dan de enige die het nut van dat hele hyvesgedoe niet inziet? shut up :X
Moet iets nut hebben dan?

gewoon sexen voor de lol heeft toch ook geen nut of wel laugh :D (dan mag het alleen als je kids wil..)