Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Remczero

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van Remczero (Pagina: 10 van 10)

Topic: yamaha DJXII (5-4-2004 20:48:00)
Ik weet dat de mc505 niet meer te koop is ,maar zoals eerder aangegeven door jou heeft deze dezelfde synth aanboord als de d2. Vandaar dat ik voor de d2 ga kijken. Echter kan ik geen dealer in de buurt vinden die hem heeft. sad :(
Topic: yamaha DJXII (5-4-2004 08:07:00)
Ik ben eigenlijk sinds kort meer van de rolands gecharmeerd. Heb bij een kennis nog even met een mc505 gespeelt en wil (binnenkort als het op school even wat rustiger is) de d2 nog gaan testen in de winkel. Echt geintereseerd ben ik dus niet meer ,en ook je prijs vind ik nogal aan de hoge kant ,dus heb voor dit geld liever een nieuw apparaat ; van roland wink ;) omdat dat type apparaat (echte groovebox) me gewoon meer trekt.
Topic: DAP MC-15 (4-4-2004 17:52:00)
Op lange termijn heb je gewoon veel meer aan dat setje van 300 euro. Anders kan je als je nog ooit wat meer feestjes gaat doen ,en grotere feestjes je speakers weer verkopen.. Maargoed ik hoop dat je je ouders om krijgt wink ;)
Topic: DAP MC-15 (4-4-2004 12:00:00)
Ik zit op mijn kamer ook met een hele oude philips versterker (2*100W) ,maar het beestje voldoet perfect. Ik heb er wel wat duurdere speakers aanhangen maar toch is het voor slaapkamertermen best goed geluid. (zoveel duurder zijn ze trouwens niet ,warfedale force 9). Mij lijkt het door jou genoemde setje voor 300 euro zeker een goede koop. Voor slaapkamer geluid voldoet het zeker en feestjes kun je er ook goed mee doen (verwacht geen 500 man ,maar een feestje van 50-100 man met middelmatig geluid zou hiermee moeten lukken. Wil je keihard dan is het iets minder wink ;) maar je moet ergens grenzen trekken).
Topic: DAP MC-15 (4-4-2004 00:23:00)
Kun je ons wat meer over de versterker vertellen? Er komt namelijk meer bij kijken als alleen 600 watt over 4 uitgangen.. Deze boxen zijn 8 Ohm ,en 350 watt maximaal..Volgens Dre kan je deze speakers 150 watt rms belasten.. Dat will zeggen dat je op een versterker van ongeveer 2*250 watt bij 8 ohm uitkomt om het maximale uit deze boxen te halen (volgens mijn redenering ,correct me if i'm wrong). Je zult dus een versterker moeten hebben die ongeveer 2*250 watt bij 8 ohm kan leveren ,om het beste uit je speakers te halen ,echter is het slimmer om een wat zwakkere te nemen ,omdat deze speakers nou niet je van het zijn (Wat ook niet kan voor dit geld). Als ik aanneem dat je versterker in totaal 600 watt levert dat over 4 uitgangen word verdeelt is dat dus 150 watt per speaker ,afhankelijk van de impedantie kan dit dus voldoende zijn. Ga er echter niet van uit dat je het maximale uit je speakers haalt ,maar de kans om ze weer te mollen is in zon geval wel weer een stuk kleiner (als je hem niet laat clippen om harder te kunnen want dan kun je beter verder sparen voor een duurder ,zwaarder setje).
Topic: yamaha DJXII (31-3-2004 11:19:00)
Beide apparaten zijn van Yamaha grapjas...
Had ik ook al gezien maar ik denk dat hij met zijn 2e yamaha de duurdere speeltjes van yamaha bedoelt...(neem als voorbeeld de Yamaha RS 7000 groovebox wink ;) )
Topic: Licht en geluid voor film (29-3-2004 07:57:00)
[offtopic]
Er zit een handleiding bij ter grootte van het boek van Sinterklaas, helaas heb je eigenlijk een handleiding nodig om met de handleiding te kunnen werken.
Ik denk toch echt dat er in deze zin iets niet klopt anders is het wel heel moeilijk laugh :D
Topic: Licht en geluid voor film (28-3-2004 19:45:00)
Waar wil je die mixer voor gebruiken dan? Ga je 1 mic gebruiken? dan heb je eigenlijk geen mixer nodig. Je kunt je geluidseffecten en muziek enz later in monteren als je dit op de computer doet (wat ik aanneem anders kom je er helemaal niet met dit budget)..
Topic: Droom dj-setup (26-3-2004 19:40:00)
Dit gaan de modemmers onder ons niet leuk vinden Michel ,pas even je foto aan in een link aub of verklein je fotowink ;)
Topic: Droom dj-setup (26-3-2004 19:34:00)
Mijn droomset:

-1* A&H Xone 62
-3* Technics SL-1210 M5g (of gewone 1210) met Ortofon Concorde Night Club E's
-3* Cdj 1000 MkII
-1* Pioneer EFX-500 effectenbak
-1* Sherman - Filterbank 2
-1* Roland Mc909 groovebox
-1* Syrincs monitors

Maargoed dan kan ik wel beginnen met heel hard sparen ,dus het grootste deel zal waarschijnlijk droom blijven... sad :(
Topic: Componeren (26-3-2004 19:20:00)
Ben sinds kort ook met fruityloops bezig... Nog niet echt hele nummers mee gemaakt ,maar ik vind zeker wel dat je uit fruityloops veel makkelijker een lekkere sound krijgt als uit reason (wat ik eerst gebruikte...Het aansluiten vond ik appart maar alles behalve handig)... De nieuwste versies van fruityloops tellen tegenwoordig echt mee. Wat ik van een oude versie die ik toen duur gekocht heb niet kon zeggen. Nee ik heb dit keer geen miskoop gedaan: Vanaf nu ben ik een Fruityloops aanhanger laugh :D
Topic: yamaha DJXII (25-3-2004 18:01:00)
Oke ,dan weet ik genoeg...Ik zal eens een winkel gaan zoeken hier in de buurt waar ik hem kan testen.. In ieder geval iedereen bedankt voor de reacties...
Topic: yamaha DJXII (25-3-2004 17:35:00)
Klinkt niet echt heel handig...Jammer dat er niet een fader voor is (heeft de nieuwste groovebox en een oudere ,307 als ik me niet vergis)..Ga ik gewoon even proberen in de winkel ,maar werkt het volgens jou handig in de praktijk snake of toch niet? Omdat je ook al zegt dat er regelmatig (lees bijna altijd) een afwijking in de BPM zit?? Gewoon wennen? of toch onhandig? Anders ga ik denk ik verder sparen voor een 2ehandse groovebox...
Topic: yamaha DJXII (24-3-2004 17:24:00)
Dankjewel Mark ,heb je mail aan gehad... Ik wil zoieso het apparaat eerst proberen dus dat ga ik zeker in Nederland doen... Heb zoieso voor weinig verschil liever een Nederlands apparaat maar voor teveel natuurlijk niet... ga zoieso ook nog voor de d2 kijken... Mits een van de apparaten mij bevalt zal ik er misschien wel kopen... Ik hou jullie op de hoogte!

[edit] toch nog even een vraagje over het verschil tussen de d2 en djxII... Hoe kun je je d2 gelijk laten lopen met je platen ,op dit apparaat zit voor zover ik weer geen line in dus zal het niet automatisch doen...heb op internet rond gekeken maar weinig over te vinden. Kan iemand me vertellen hoe dat dan wel gaat op een d2? alvast bedankt!
Topic: yamaha DJXII (23-3-2004 21:42:00)
Echt handige info snake ,mijn complimenten dat je het allemaal in zon simpel stukje tekst kunt uitleggen...De d2 klinkt zoieso een stuk aantrekkelijker ,op dit punt gaan we een heel stuk offtopic maargoed ,wel jammer dat ik 3 maanden geleden mijn yamaha psr keyboard heb verkocht om een dubbele cdspeler te kopen ,maaarja wink ;) Ik ga binnenkort gewoon eens kijken in de winkel. Als ik ondertussen nog vragen heb komen die gewoon in dit topic... Nu weer ONtopic over de DJXII happy :)
Topic: yamaha DJXII (23-3-2004 21:06:00)
Net even op mijn gemak het verhaal van snake zitten lezen (bedankt voor de goede en snelle reactie) maar het zijn dus eigenlijk 2 onvergelijkbare apparaten. Ik ga denk ik binnenkort even een winkel opzoeken om ze eens goed te testen ,want de sounds van beide apparaten (roland toch iets beter dan yamaha) die ik heb gehoort zijn echt GOED voor de prijsklasse. Heb wel eens met een Mc505 gespeeld maar de d2 klinkt bijna net zo goed (geluidjes op internet).. Het enige echte nadeel vind ik van de d2 dat je niet echt makkelijk "on the fly" kunt programeren (wat overigens met de DJXII ook niet gaat). Ik ben benieuwd of dergelijk apparaat echt wat toevoegt aan mijn set.. Gebruik jij hem vooral tijdens het draaien snake? of toch liever standalone?

Ook wil ik Massive even bedanken voor de mail. Ik heb de site afgezocht maar kan helaas alle grooveboxen behalve de DJXII vinden happy :) ,denk dat ze die uit de handel hebben genomen (ook in nederlandse webshops is hij steeds minder te vinden :S ,zou iig de stuntprijs verklaren...maar dit is maar gissen).
Topic: yamaha DJXII (23-3-2004 14:00:00)
Weetje toevallig nog waarvan? Vind het apparaat ook vrij interesant dus dan zou 69 euro toch een beetje een prijs zijn waar je het wel voor kunt uitproberen...Weetje het toevallig nog? Alvast bedankt

Tenslotte nog een vraag aan onze effectenguru snake ( happy :) ).. Welke bak lijkt jou het leukste voor het geld? Een yamaha DJXII? of toch een roland d2 (zit er iets boven in prijsklasse) ,omdat ik zag dat jij een d2 hebt wink ;))
Topic: idols "licht e.d." (17-3-2004 18:42:00)
Oow ,ik maak idd gebruik van dolby surround 2 ja... Maar ook gewoon 2.1 vind ik het beetje galmerig klinken maargoed... Zal wel aan mijn receiver liggen dan sad :(
Topic: idols "licht e.d." (17-3-2004 08:47:00)
Ik vind dat ze voor zon zaaltje erg mooi licht hebben hangen hoor happy :) Die ledpanels voegen echt een nieuwe dimensie aan de show toe ,en het licht is erg leuk uitgedacht ,met bijvoorbeeld die bewegende truss. Echter vind ik wel dat het geluid dit jaar echt RUK is... Zit je rustig idols te kijken hoor je van alle kanten echo's en weet ik et allemaal voor achtergrondrommel. Had zeker wel netter gekunt maarja.. Kijk toch voornamelijk voor Alice wink ;)
Topic: Problemen bij het opnemen van mixen op pc (16-3-2004 21:10:00)
Dit gaat wat buiten een licht en geluid forum maar ik wil jullie toch even tippen. Er bestaat namelijk een erg handig programma waarmee je een image kunt maken van je harddisk ,deze op cd kunt branden ,en dus binnen een paar minuten een helemaal clean systeem hebt. Het programma heet Ghost. Ik gebruik een oude versie al jaren en het werkt echt mega goed. Er zijn inmiddels een hoop nieuwe versies. Kijk even op deze site:

enterprisesecurity.symantec.com/products/products.cfm?productid=3&EID=0

Ik denk dat de oudere versies wel gratis te downloaden zijn terwijl je er vrijwel hetzelfde mee kunt. Namelijk een image maken van je huidige systeem ,en deze op cd branden ,en deze door middel van een opstart diskette binnen de tijd dat je er normaal windows nog niet op hebt terug zetten. Wel is het zo dat je geregistreerde progamma's na de backup kwijt bent ,maar dat ben je ook met een systeem format dus..Ik vind het een aanrader.

(sorry dat ik buiten het licht en geluid gedeelte ga ,maar gezien dit topic dacht ik dat het wel degelijk nut had dit te posten)