Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DJ Ardo

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 68 bijdrage(n) van DJ Ardo (Pagina: 1 van 4)

Topic: Hoe belangrijk vinden jullie faderlengte op een mixer? (12-5-2004 21:45:00)
Volgens mij zijn wij in Nederland een van de weinigen die 10cm faders gebruiken.
Je vindt dat ook terug bij de mixers van Dateq.
In de meeste clubs en discotheken in Nederland staat een Dateq mixer (of is dat niet meer zo??) dus je zou kunnen zeggen dat de Pro's met 10cm faders uitstekend kunnen werken.

In het buitenland worden over het algemeen mixers gemaakt met korte faders. De DJM 500/600 van Pioneer is hier een goed voorbeeld van. Deze mixer zie je veel op festivals en evenementen. De meeste Pro's zullen dus met deze korte faders ook wel kunnen mixen.

Uit ervaring kan ik zeggen dat het gewoon even wennen is.
Muzieksoorten die om snelle overgangen vragen zijn wat moeilijker te mixen met lange faders.
Je maakt een Hip-Hop DJ denk ik niet blij met een Dateq mixer...

Succes met je keuze!
Topic: Platen persen (27-1-2004 07:43:00)

dunic schreef:

We weten allemaal dat 't bij myownrecord.nl voor 75 euro kan voor 1 12'',

maar waar the hell zijn al die sites gebleven met de minimale afname ?

Enigste die ik nog kan vinden is www.cdperserij.nl

of is er een label die ''particulier'' platen perst of iets dergelijks ?

merci.

dunic schreef:

Ja das echt een feest maar ik zoek nu juist 't tegenovergestelde zoals je in mn eerste post kan lezen : )
Ik kan niet anders opmaken dan dat jij een kleine oplage vinyl wil laten maken.
Ligt dat aan mij?
Topic: Platen persen (26-1-2004 21:30:00)
Eigen producties (of die van anderen) op vinyl persen was tot nu toe alleen mogelijk als je er (vanaf) 300 stuks in een keer laat persen. Een lacker (testplaat) biedt uitkomst voor slechts 15 draaibeurten, daarna kan ie de vuilnisbak in.

Bij My Own Record kun je vanaf 35 euro één stuk vinyl ( 7", 10" en 12") laten persen. De perserij garandeert zowel de kwaliteit als levensduur van een 'gewone' plaat.

De eigenaar van My Own Record is Lex van Coeverden, in de jaren '80 bekend als DJ op de piratenzender Radio Stad Den Haag, labelbaas van Dance International Records.
Van Coeverden produceerde onder de naam Lex van der Broek o.a. op Rams Horn Records (Hip House Mix 7") en Pegasus Records (Ovation 12"). Er staat ook een grote reeks house-remixen op zijn naam.

www.myownrecord.com/

Met dank aan VPRO (3voor12)
Topic: Goed geluid (16-1-2004 21:55:00)
Hm, ik was er toch redelijk van overtuigd. Ik heb zelfs mijn documentatiemap er nog maar eens bijgepakt, maar kan niets vinden.

Voorlopig neem ik dat verhaal over sneller of langzamer dan 340 M/sec. dus maar even terug.
Topic: Goed geluid (16-1-2004 20:49:00)
Ow, zeg ik hier iets heel stoms....??

Bij natuurkunde leren we dat geluid zich verplaats met 340 m/sec.
Lage frequenties verplaatsen zich wat langzamer, hoge frequenties verplaatsen zich wat sneller.

Dat probeerde ik te zeggen... Sorry!
Topic: Goed geluid (16-1-2004 18:46:00)

-bart- schreef:

Dit in tegenstelling van het popconcert-concept waar aan weerszijden van de DJ een enorm line-array-achtig syteem staat opgesteld. Dit systeem moet veel harder blazen om de achterkant van de zaal te halen. Daar aangekomen reflecteert het meestal weer even hard terug. Dit probeert men dan weer recht te strijken met stategisch geplaatste delay stackjes.
Ik vind dat de theorie die je hier beschrijft geldt voor 'normale'stack's. Daarin moet je veel vermogen pompen om de volledige ruimte gevuld te krijgen met geluid. Met als gevolg dat door de grote openingshoek het geluid tegen de wanden en het plafond wordt geweerkaatst.

Een line-array heeft een dusdanige kleine openingshoek dat deze gericht kan worden op het publiek. Daarom heeft zo'n line array ook een banaanvorm. Ieder systeem is op een ander gebied gericht. Door het bundelen van het geluid leg je het geluid daar neer waar het nodig is. Dit scheelt dus flink in de weerkaatsingen. Volgens mij is het zelf zo dat op de afstand waar een 'normale' stack een geluidsdemping van 6 dB heeft een line-array slecht 3 dB geluidsdemping heeft. Je kunt dus juist met minder vermogen toe.

Op een gegeven moment stralen de line-array's zo ver dat er geen samenhang meer is met de subs (welke vaak onder of bij het podium staan) de looptijd van lage frequenties is immers langzamer dan die van hoge frequenties. Om de samenhang weer terug te krijgen worden er delay stack's geplaatst.
Topic: Goed geluid (16-1-2004 18:27:00)
Om even op de vraag terug te komen.

Het blijkt dus wel dat geluid alleen goed KAN klinken als er geen vervorming optreedt. Vervorming treedt op als de geluidset het volume niet aan kan.

Mijn advies: Bezuinig niet op de geluidset. Ben je er niet zeker van dat een enkele set genoeg is, zet er dan een tweede bij. En blijf gedurende de avond kritisch luisteren naar wat je hoort.

Succes,
Ardo
Topic: Goede/slechte DJ's?? (7-1-2004 21:04:00)

Tom schreef:

En dat leer je dus nooit op je slaapkamer.
Er zijn natuurlijk mensen die donders graag van dat stoffige kamertje af willen komen, maar simpelweg niet aan de bak komen....
Dat heeft niet altijd met kwaliteit te maken maar ook met muziekstijl en een beetje mazzel.

Overigens leuke discussie!

Ik heb eens iets van Andre gelezen wat de lading aardig dekte:
Een goede plaat duurt 3 minuten, een slechte overgang 10 seconden.....
Topic: foto's maken (21-12-2003 20:57:00)
Ik ben mij nu al een tijdje aan het verdiepen in de digitale camera wereld en heb wat op het oog (fuji finepix S3000).
Wat mij nu verbaasd is het kleine prijsverschil tussen webshops en reguliere winkels.
De laagste prijs die kieskeurig.nl mij geeft (21-12-03) is €279,- en hier om de hoek (o.a. Media Markt) kost hij €299,-.

Zouden de winstmarges op die dingen dan zo laag zijn?
Topic: foto's maken (18-11-2003 21:21:00)
Ik kijk veel op:

www.imaging-resource.com

Daar wordt altijd met 'dezelfde' foto's vergeleken.
Topic: Bekende DJ (6-11-2003 20:49:00)
Veel 'grote' namen kun je boeken bij:

www.anna-agency.nl

Vergeet vooral niet te kijken in de agenda van DJ Jean, deze man wordt nog steeds ieder weekend volgeboekt!
Topic: Review nieuwe OEM bak van het jaar ;-) (9-10-2003 20:13:00)
Het Meet Music Magazine teste de Synq X.TRM.1 in hun september nummer.

--
Budget en besluit
Voor €497,00 heb je een mooie draaitafel met meer mogelijkheden dan de gedoodvergde marktleider. Het begint er langzaam op te lijken dat er een achterhoede gevecht wordt uitgevochten tussen de verschillende concurrenten, die elk mikken op de titel van ïndustrial standard'". Het gekke is dat de achtervolgers allemaal meer mogelijkheden hebben dan het origineel en bovendien een betere prijs bieden. Ja, deze Synq komt ook in aanmerking, want je krijgt hier een erg mooi product voor een zeer concurrentiele prijs

Voordelen

-mogelijkheden
-prijs
-look

Nadelen
-vering van de pootjes
-te gevoelige start/stop
--
Topic: Geavanceerd muziek programma... (9-10-2003 20:04:00)
Magix music maker kost €50,-
Reason kost, ik schat, zo'n 4 a 5 keer zoveel.

Ik zou gewoon lekker beginnen met een magix pakketje. Kijk even goed want magix biedt verschillende pakketten aan. Music Studio, Music Maker en dan nog de techno en hip-hop music makers.

Kijk even goed wat het beste binnen jouw straatje valt. Volgens mij zijn de techno en hip-hop music makers gewoon uitgeklede Music Makers. Ik heb zelf Music studio 6 en verbaas mij over de compleetheid van het pakket.

Ik denk dat tegen de tijd dat je uitgekeken raakt op het magix pakket je inmiddels wel goed kunt beoordelen welk professioneel pakket je graag zou willen hebben.
En schrik dan niet van de prijzen.
Topic: Review nieuwe OEM bak van het jaar ;-) (13-8-2003 15:39:00)
Ik denk dat de discotheken niet snel zullen overstappen. Een nieuwe draaitafel zal zich eerst een aantal jaren moeten bewijzen voordat hij wordt 'geaccepteerd'.

In de boekings contracten van DJ's staat gewoon keihard dat er een set sl1200's beschikbaar moet zijn. Pas als er in die contracten een ander type staat bijgeschreven (wat misschien wel nooit gebeurd), dan wordt er mogelijk een andere draaitafel aangeschaft.
Topic: Luidsprekers bij DJ Set (12-8-2003 14:16:00)
De discussie dient idd. niet op het forum vervolgt te worden.
Topic: Luidsprekers bij DJ Set (12-8-2003 13:34:00)
Lees ik hierboven een mening zonder het betreffende produkt uberhaubt te hebben gezien??
Over kort door de bocht gesproken......

Het valt tegen om een, naar mijn mening zinvolle, tip bericht na bericht afgebrand te zien worden. En dan te bedenken dat deze budget tip bedoeld is voor jongens terend op een studiebeursje. En dus niet voor mensen die al jaren ervaring hebben met de betere (duurdere) produkten.

Een HIFI setje is ook een goede oplossing voor -de man met weinig centen-, maar ik weet zeker (ik heb namelijk ook oren) dat er legio setjes zijn die hetzelfde danwel minder presteren. Die vlieger gaat dus ook niet helemaal op.

Wat een gezeur om 20 euro's...........
Topic: Luidsprekers bij DJ Set (11-8-2003 11:41:00)
Tom ik snap je punt. Ik ben van mening dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn aankoop. Iemand die niet kan overwegen zal altijd dezelfde fout blijven maken....

Ik vind het altijd wel leuk om even naar de online foto's van iemands DJ-set te kijken. Als je ziet hoeveel mensen er multi-media speakertjes gebruiken als monitors dan is deze tip helemaal zo gek nog niet. En geloof mij het geluid valt absoluut mee.

In tegenstelling tot eerder bericht is de midden luidspreker wel gefilterd. Het condensatortje zat buiten mijn gezichtsveld. -Dit even voor de detailfreaks-
Topic: Luidsprekers bij DJ Set (9-8-2003 13:49:00)
Nou, nou wat een verscheidenheid aan reacties.

Natuurlijk is het geluid niet geweldig, maar het geluid van een microsetje van bijv. SONY is ook niet je-van-het. Deze luidsprekers zijn van dezelfde kwaliteit (houten kist met speakertjes) als die je bij bovenstaand microsetje koopt. En dat voor 20 euro, redelijke deal dacht ik zo.

Begrijp me goed ik zeg hier niet; "Koop allemaal die dingen bij action." Het is een blijft een BUDGET TIP, voor de mensen bedoeld die niet veel te besteden hebben. Om dan te gaan roepen dat die dingen kut zijn.......TJA, dat zegt meer over jezelf dan over die luidsprekertjes.

Ze kunnen uiteraard op de BBQ, maar voor 20 euro koop ik daar liever spare-ribs voor. Ieder zijn smaak....wink ;)

Ik kom niet wekelijks bij ACTION dus ik denk niet dat er geregeld een 'budget tip of the week' van mijn hand komt. Misschien dat er hier ACTION vakkenvullers op het forum zitten?
Topic: Luidsprekers bij DJ Set (8-8-2003 16:23:00)
Hier nog even op de valreep de BUDGET-TIP-VAN-DE-WEEK.

Bij ACTION verkopen ze voor 20 euro een setje boomboxen. Ik heb zelf ook een setje opgehaald immers alleen het gebruikte hout is het geld al waard. Het betreffen hier 2 handzame, met stof beklede, kistjes welke door hun vorm op veel plaatsen (staand, liggend) inzetbaar zijn. Het zijn 3-weg luidsprekers, maar zoeken naar een filter is zinloos (hobby-tip!!).

Ik heb ze even aangesloten en ze kunnen hard zat om als slaapkamer-monitor gebruikt te worden. En het geluid valt ook nog wel mee.

En als je ze zat bent heb je een mooi extra setje luidsprekers voor in de tuin, balkon, ....
Topic: Dap boxen (26-7-2003 12:15:00)

kerstmanneke schreef:

alsje met 3/4 man tilt niet meer.
Ik neem aan dat je 3 a 4 man bedoeld.

Anders wordt het zo'n bloederige bedoening............ happy :)