Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Turntablist Vlex

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 38 bijdrage(n) van Turntablist Vlex (Pagina: 1 van 2)

Topic: Welke Terratec kaart (11-5-2005 12:27:00)
Zou je kunnen vertellen waar je m wel gehaald hebt? (ben ook aant kijken waar die t goedkoopst te halen valt, maar lager dan 249 kom ik niet) behalve buitenland
Topic: mixprogramma's die werken met tijdcode-platen (11-5-2005 10:25:00)
Hmm ik heb geloof ik het 1 en ander gemist de laatste tijd...

Even voor de record: je neemt een willekeurig dj programma die tijdcode ondersteund (djdecks/mspinky/traktor/etc) je hangt je TT aan je geluidskaart(of via een preamp of een versterkte ingang) en koop een FS plaatje. En gaan met die banaan????
Topic: Platen persen (26-1-2004 12:16:00)
Ik had thuis in mn oude computer wat links staan, maar nu niet meer. weet ze ff ook niet meer, mocht ik er weer achterkomen...

hoezo wil je een minimale afnamen? ga je een plaat uitbrengen wink ;)
Topic: Ecler HAK320 (14-1-2004 01:00:00)
T is een TC electronic M300 geworden, en wat een bak!! werkt perfect.

ga nu maar is pitten na een avond zweten achter dat ding happy :)
Topic: Ecler HAK320 (30-12-2003 00:09:00)

Dré schreef:

Snake schreef:

Effe miereneuken:

"Vocorder" bestaat niet, wel "vocoder"
Typfout.
en verder geen reactie op mijn post? wink ;)
Topic: Ecler HAK320 (29-12-2003 14:16:00)

Dré schreef:

Even een paar dingetjes. Ook ik haalde wet en dry door elkaar (goh, is het toch nog ingewikkelder dan ik dacht)...

Het "dry" signaal is de benaming van het origineel. Het "wet" signaal is de benaming van het veranderde signaal (het daadwerkelijke effect). Bij sommige effecten MOET er sprake zijn van EN een dry signaal EN een wet signaal (zoals bijvoorbeeld een "ping-pong"). Dat zijn dan ook effecten die alleen geschikt zijn voor gebruik "in line". Andere effecten zoals reverb zijn WEL prima geschikt voor gebruik in een "send/return" set-up. Ook een pitch shifter is een voorbeeld van een effect dat je eigenlijk alleen goed uit kunt voeren als het apparaat "in-line" geplaatst is (je wilt dan immers NIET het origineel terughoren en alleen het effect horen en DUS kan dit effect niet goed uitgevoerd worden in een send/return optie MAAR WEL in een "insert" optie (waarbij het effect "in-line" geplaatst wordt).

Eigenlijk moet je, als je wilt produceren, een tafel hebben die EN een aux bus heeft (voor send/return mogelijkheden via een aparte bus) EN een insert optie heeft (waarbij je dus een of meer effecten "in-line" kunt plaatsen met het (kanaal)signaal (insert optie)).

Voorbeelden waar je een insert optie wilt:

- Compressor
- Pitch Shifter
- Vocorder

Voorbeelden waar je (meestal) een send/return optie wilt:

- Galm (kan gelijk meerdere kanalen voorzien van galm).
- Subharmonic synths.

Oftewel: Als een effect iets toevoegt aan het origineel dan is een send/return de beste methode van aansluiten. Als een effect het origineel bewerkt dan is een "insert" (in-line) de beste methode van aansluiten.
das dus best raar, dat betekend dat je bij elk multieffect ding maar eigenlijk de helft goed kan gebruiken als je m in effect send/return doet angry en dan moet je nog geluk hebben dat die geen droog uitzendt want dan kan je helemaal nix goed gebruiken sad :( hier is toch wel iets op te verzinnen lijkt me, anders heb je dus eigenlijk nix aan een effect send/return??
Topic: Naald schudt heftig bij scratchen (29-12-2003 13:37:00)

Mayoda schreef:

ook met de anti skate op 3 is er niets aan de hand, mischien zijn die shure naalden gewoon mega goed en verslijt ik mijn platen te snel met antiskate op 2?????
Wat adviseer jij ? antiskate op 0 en de rest van de instellingen laten zoals ze zijn, want dat gaat goed !?
met scratchen anti-skate eigenlijk altijd op 0
Topic: Ecler HAK320 (28-12-2003 20:16:00)
sorry dré maar snap t nog steeds niet helemaal wink ;)

TC is idd een merk die t wel snapt maar ik kan dus nergens vinden in de manual dat de TC geen droog uitzendt. jij zei paar posts terug dat t met de TC wel zou werken, dus je weet zeker (neem aan dat je t ergens gelezen hebt ofzo) dat ie dit niet uitzendt?

alvast bedankt!

Vlex
Topic: Ecler HAK320 (19-12-2003 19:21:00)

Dré schreef:

Yep, Yep, Yep.
kijk dat moest ik nou weten laugh :D
Topic: Ecler HAK320 (19-12-2003 15:44:00)

Dré schreef:

In line: Een tuinslang staat "in-line" met de kraan en de sproeikop. Haal de slang weg en er komt geen water meer uit de sproeikop.

Een mixer staat "in-line" met je draaitafel en je versterker. Haal de mixer weg en je hebt geen geluid meer.

In line: In serie met.
dus met in-line bedoel je nu dat je t dus zo moet aansluiten:

draaitafel->effect->mixer

effect send/return is dus geen in-line?

en een TC zou dus gewoon op send/return werken?
Topic: Ecler HAK320 (19-12-2003 14:53:00)

Dré schreef:

Turntablist Vlex schreef:

ok maar als je dus de effectbak op wet moet hebben staan, omdat je anders boost krijgt. en m terug moet laten komen op de mix, kan je dus helemaal nix aanpassen aan effect? sad :(
Ik denk dat je het nog steeds niet helemaal snapt.

Je stuurt een signaal naar de effectbak toe.

De uitgang van de effectbak bevat het bewerkte signaal PLUS het originele signaal als het effect op WET staat EN DUS in-line geplaatst MOET worden met de rest van je spullen

OF

De uitgang van de effectbak bevat ALLEEN het bewerkte signaal (dus NIETS van het originele signaal) als het effect op DRY staat en DUS teruggevoerd wordt om TOEGEVOEGD te worden aan het totaalsignaal.

Bij sommige DJ effectbakjes wordt de betekenis van WET en DRY helemaal verklooid doordat ze DAAR met "wet" bedoelen "effect aan" en met DRY bedoelen "effect uit". MAAR... Dat zijn stuk voor stuk effectbakjes die PER SÉ IN LINE geplaatst moeten worden (omdat ze ALTIJD het originele signaal op de output zetten). In het geval van de TC (een merk dat precies weet waar het mee bezig is) is dit gelukkig niet aan de orde. Daar weten de ontwerpers wel hoe fikkie hoort te heten.
maar er was hier iemand op het forum die m terug liet komen op de sesion, en op deze manier kan je dus toch het een en ander aanpassen aan hoeveelheid wet, maar meer dry komt er nooit in.
Natuurlijk KUN je de session daarvoor gebruiken MAAR de juiste is de MIX aansluiting.
ik snap(te) t idd nog neit helemaal.

wat houd in-line nou precies in.

en TC weet dus waar ze mee bezig zijn (das erg fijn om te weten) als ik deze dus gewoon op mn effect send/return zet dan gaat dit goed?

(ik voel me dom razz :p )

bedankt!'
Topic: Ecler HAK320 (19-12-2003 12:50:00)

Dré schreef:

Turntablist Vlex schreef:

dus stel ik zet de TC helemaal op dry (geen boost)
Boost is het gevolg van fout gebruik en geen feature of instelling!
dan kan ik met session input op hak(de return) de wet en dry regelen?
De output van het effect laat je terugkomen op de mix (rechtstreeks binnenkomen op de mixer z'n interne bus). En daarom MOET het signaal ook vrij zijn van het origineel (anders zou je een lus krijgen dus dus een opeenstapeling van signaal (ook wel eens kromweg "boost" genoemd ;-))

Staat overigens ook in de handleiding: www.eclerdjdivision.com/download/hak320.pdf
ok maar als je dus de effectbak op wet moet hebben staan, omdat je anders boost krijgt. en m terug moet laten komen op de mix, kan je dus helemaal nix aanpassen aan effect? sad :(

maar er was hier iemand op het forum die m terug liet komen op de sesion, en op deze manier kan je dus toch het een en ander aanpassen aan hoeveelheid wet, maar meer dry komt er nooit in.
Topic: Ecler HAK320 (18-12-2003 15:24:00)

Dré schreef:

Als je de TC op "dry" zet zal de output geen origineel bevatten en zal er dus geen "boost" plaatsvinden. Als je een effect(bak) hebt die geen "dry" signaal kan leveren dan is het beter de effectbak "in-line" te plaatsen.
dus stel ik zet de TC helemaal op dry (geen boost) dan kan ik met session input op hak(de return) de wet en dry regelen?
Topic: Ecler HAK320 (18-12-2003 00:21:00)

Dré schreef:

www.tcelectronic.com/media/M_300_US_rev3.2.pdf
thanx dré wink ;) die heb ik al 2x doorgelezen en "officieel" moet t kunnen, maar omdat er zoveel problemen zijn. maar t zou toch moeten kunnen, en mocht je die boost krijgen zou je dit toch kunnen corigeren dmv input?
Topic: Ecler HAK320 (17-12-2003 17:44:00)
mmmm interesant. Ik ben van plan een TC electronics M300 te kopen. Gaat dit dan goed werken met mn HAK send/return. Op de M300 kan zowel wet/dry als input regelen. dan zou je toch de input wat lager kunnen doen?

later!
Topic: Ecler HAK320 (16-12-2003 23:46:00)

Snake schreef:

Hmm. Vreemd lijkt me.

Bij mij lukt dit alvast zonder enig probleem. Misschien kun je het probleem oplossen door de gain op het effectapparaat te verlagen?
heb je ook een hak? en t lijkt mij ook dat als je de input en/of output op de effectenbak verlaagd dat dit moet werken
Topic: Ecler HAK320 (16-12-2003 15:01:00)
dat zou echt zwaar schraal zijn, sta namelijk op t punt een effecte bak aan te schaffen
Topic: Ecler HAK320 (9-12-2003 12:33:00)

dunic schreef:

hmja, nou je dat zegt, ik zie net dat ik het spanningsniveau op 4 standen kan zetten ( want hij is OOK voor gitaristen ontworpen, ook voor andere muzikanten. Hij heeft niet voor niks stereo in en uitgangen) en zie net dat hij op -20 db staat en fx send/return niet is geactiveerd.

dan zal het wel daar aan hebben gelegen :)
het werkt nu dus?
Topic: Ecler HAK320 (12-11-2003 00:57:00)
wist niet dat de TPG zo snel kon zijn, volgens tracktrace was mn pakje savonds half 12 nog in zwolle, en om half 12 "sochtends" stonden ze op de stoep happy :) erggg relaxed dus. hierbij beschrijf ik ook meteen de tas, erggg relaxed!!

Top dré!!
Topic: Ecler HAK320 (10-11-2003 13:26:00)

Dré schreef:

Turntablist Vlex schreef:

al iets hierover gehoord dré?
Ik heb zelfs nog beter nieuws (zie ook maar in de webshop). Vrijdagmiddag laat (helaas te laat om nog te verzenden) zijn er een aantal mixerbags binnen gekomen. Jouw exemplaar zal maandag verstuurd worden.
ok dan!! dus als de TPG zn best doet heb ik m dinsdag, anders woensdag?

bedankt man!!

edit: ben lekker ongeduldig, is ie vandaag nog de deur uitgegaan? hij staat namelijk nog op "in behandeling"

edit2: ik zeg nix, heb net je mailtje gekregen, top!
Vlex