Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van DeWit

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 200 bijdrage(n) van DeWit (Pagina: 4 van 10)

Topic: Ernistig incident voorgekomen bij drive in show werk. (28-11-2007 18:51:00)
Als je dan toch bezig gaat, zoek dan gewoon eens een goed boek op en maak gewoon een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) Daarin neem je, naast je BHV verhaal, ook de rest van de veiligheidsaspecten mee.

Als er interesse is wil ik daar best wel even een stukje over over neertikken, aan de hand van wat Literatuur...
Topic: Ernistig incident voorgekomen bij drive in show werk. (28-11-2007 15:24:00)
Volgens de ARBO moet je, als ik mij goed kan herinneren van m'n VOl-VCA cursus, altijd een BHV'er of hulpverlener hebben. Er is wettelijk gezien geen minimaal aantal personen waarbij deze wel of niet nodig zijn.

Volgens de interpretatie van de wetgeving is een goede stelregel 2% van het totale personeel. In geval van een horecagelegenheid zou ik 2% van de totale aanwezige mensen nemen. Maarrr, als er door een goed onderbouwd RI&E blijkt dat er meer of minder nodig zijn, dan is dat goed.

deWit ook z'n Hoofd-BHV, VOL-VCA en EHBO heeft (Werk in Chemische Sector, vanuit school gehaald...)
Topic: Ernistig incident voorgekomen bij drive in show werk. (27-11-2007 22:44:00)
Een goeie portier is geen kleerkast.... Die heeft van z'n eigen al het overwicht zodat hij eigenlijk nooit hoeft in te grijpen...

Alhoewel dat kleerkast zijn wel handig is als hij dan daadwerkelijk in moet grijpen...
Topic: Showtec SlidingBar, hijsogen (?) (26-11-2007 22:09:00)
Gewoon de ogen eraf en haakjes eraan. Ik heb mijzelf altijd al afgevraagd voor welk doel je die ogen zou willen gebruiken. Een safety erdoor zou ik niet eens willen doen, want die doe ik liever om een 4/bar zelf... Dus highlite, waarom? ashamed :$
Topic: Ernistig incident voorgekomen bij drive in show werk. (25-11-2007 18:20:00)
Het belangrijkste wat ik in de jaren heb geleerd is vooral rustig blijven. Als jijzelf kalm blijft is het veel gemakkelijker om een grote groep rustig te houden.

Ik denk dat ik in jouw situatie ook de mensen bij de open ramen weg had gehaald, en vervolgens afwacht had tot er politie aanwezig was ofzo. Ik had in ieder geval nooit zelf naar buiten gegaan om te kijken hoe of wat... dat is gewoon niet onze taak.

Verder, kijk eens naar dit topic: www.new-line.nl/forum/read/?t=6186
Topic: ''Mooi Spul'' - Jaren 80 Disco avond. (13-11-2007 20:03:00)

Jurrie schreef:

In de Uitstek?
Ik dacht aan Cascade in Hendrik Ido Ambacht...
Topic: ''Mooi Spul'' - Jaren 80 Disco avond. (12-11-2007 19:53:00)
Ik zou wel eens kunnen informeren in het lokale theater hierzo... De lichtman daar is volgens mij ook wel fan van de oudere effecten... Leuke hoogte en een grid wat naar beneden kan...
Topic: Water vernevelaars. (11-11-2007 22:19:00)
Erm, ik wet dat Gardena zo'n vernevelaar in 't assortiment heeft... verder kom je ze ook wel eens in die buitenwinkels (Cranenbroek, Boerenbond enz.) tegen, Intratuin is ook een optie.
Topic: Schotten Drive-in Show :: Bouw (9-11-2007 19:09:00)
Niet goedkoop maar wel goed.... en dat is iets wat ik er best voor over heb...
Topic: New-line meeting part 3 (8-11-2007 19:46:00)
Je weet wat idem betekend hè?

Ontopic, ik ga ook voor het nieuwe jaar...
Topic: Schotten Drive-in Show :: Bouw (3-11-2007 17:23:00)
Trespa is oerstevig, redelijk glanzend, in veel kleuren te vinden, maar ook niet echt heel licht... happy :)
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (31-10-2007 14:19:00)
Ach, volgens mij maakt die priusrijder zich nergens druk om, zelfs niet om het volledig voor lul rijden... Schoon en lelijk, vooruit.. Maar Lelijk en vervuilend; dan heb ik wel andere auto's op de lijst staan happy :)

Wat ik vooral probeer duidelijk te maken is dat niet alles zo schoon is dat het lijkt, en dat je alleen kan spreken van minder vervuilend. Simpelweg omdat volledig schone energie niet bestaat (alhoewel, kernfusie komt in de buurt...)
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (31-10-2007 13:46:00)
Ik ben zelf heel goed op de hoogte van de productie van methanol, heb er een ruime 2 maanden onderzoek naar gedaan. Maar waar denk je dat de benodigde warmte om water te splitsen in synthesegas vandaan komt? Juistem, van de verbranding van aardgas... En daar verbruik je ook aardig wat van, aangezien de reactietemperatuur om te splitsen op industriëel niveau zo rond de 1200 K ligt. Je kan een deel van de warmte die vrij komt bij de methanolproductie herbenutten, maar per saldo moet je er ten alle tijde meer energie in doen. (Die je in je methanol stopt uiteraard...) Maar om je methanol te zuiveren middels destillatie, dat kost ook redelijk wat energie. Ik weet dat vergisting een optie is, maar dan praat je over lange termijn. Is nu nog niet haalbaar.

Dré schreef:

Kan water zijn dat door de zonnepanelen op je dak omgezet wordt in waterstof en zuurstof. Hoeft niet per sé een brandstof te zijn die door een "ander" is geproduceerd.
Maar om die zonnepanelen te produceren is ook weer energie nodig. Het zal allicht wat beter zijn, maar wat ik bedoelde is dat er vooral gekeken moet worden naar de gehele levensloop. Simpel roepen dat een zonnepaneel goed is, is een beetje makkelijk. Zelfde verhaal als de "schone" toyota prius... Die is over het geheel gezien helemaal niet zo schoon..
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (30-10-2007 22:34:00)
En waar komt de brandstof voor die brandstofcel vandaan? De productie van, om een boom te noemen, methanol is niet echt bepaald milieuvriendelijk... En daarvoor gebruik je ook een fossiele brandstof, namelijk aardgas (en *veel* ook)
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (28-10-2007 18:59:00)
Hmmmz, das een tikfoutje ;-) anders klopt wat erachter staat niet helemaal happy :)
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (28-10-2007 15:48:00)
Windenergie is leuk, maar bij onvoldoende wind zit je in het donker. Zelfde verhaal geld voor zonnepanelen. Er is gewoon nog geen goed alternatief om grote hoeveelheden energie op te slaan op een zodanige manier dat het ook per direct beschikbaar is.
Topic: Gloeilamp verbod; gevolgen voor de professionele wereld? (28-10-2007 15:20:00)
Polen moeten niet smelten maar inburgeren...

Afgezien van dat, ik denk niet dat de mens een echte oorzaak is van de opwarming van de aarde. Beetje egoïstisch om dat te denken ook. Het is gewoon een trend die al heel lang geleden is ingezet, en vanzelf weer opheft. Maar dat is een heel andere discussie. Desalniettemin kan het absoluut geen kwaad om geen energie te verspillen, omdat de fossiele brandstoffen niet het eeuwige leven hebben, en verders is onderzoek naar alternatieve schone bronnen ook nodig. Maar dan moet men kijken naar de hele cyclus, dus ook fabrikage en na gebruik. En dat is iets wat vaak niet meegenomen word, want dan ziet het er allemaal iets minder rooskleurig uit.

Zelfde verhaal met groene stroom, ook zo'n onzin. Het is gewoon godsonmogelijk om met z'n allen aan de groene stroom te gaan, want dat is gewoon niet haalbaar...
Topic: Rookmachine / Hazer in combinatie met brandmelders/rookmelders (26-10-2007 11:00:00)
Klopt, is al genoeg over geschreven. Het ligt er totaal aan welke soort brandmelders je hebt...
Topic: New-line meeting part 3 (22-10-2007 22:32:00)
pietje is een mietje!

[/offtopic]

Ik kan volgens mij al die data wel...
Topic: New-line meeting part 3 (18-10-2007 22:10:00)
Uiteraard kan het met 6 man ook wel gezellig zijn... maar koud bier en gezelligheid heb ik dan ook iets dichter bij huis wink ;)

Wat mij betreft verplaatsen we het...