Home > Licht > Lichtsturing

Showtec Light-Desk Pro 136

Alles in één DMX Lichtcontroller

Showtec Light-Desk Pro 136

Artikelnummer: 12908 | 50433
GTIN/EAN: 8717748017949

 

8,4
Bekijk de 16 review(s)
Schrijf zelf een review


Lichtsturingen
Showtec Lichtsturingen

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

De volgende Showtec producten zijn nog wel leverbaar:

De Showtec Light-Desk Pro 136 is een handige en betaalbare alles-in-één lichtcontroller die geschikt is voor het aansturen van 8 scans en 8 par cans (136 DMX adressen). De Light-Desk Pro 136 is ook voorzien van een aansluiting voor een analoge rookmachine (antari 5-polig DIN).

De Showtec Light-Desk Pro 136 is uitgevoerd als luxe tafelmodel, maar de kunststof zwarte kappen kunnen ook worden verwijderd zodat de DMX controller kan worden ingebouwd als 19” apparaat.

HEEL erg leuk gecombineerd par/scan tafeltje voor dit geld (ik kan in deze prijsklasse geen alternatief bedenken)!
Vind vergelijkbare en/of gerelateerde producten.
Categorie: Lichtsturingen

Subcategorie: DMX

16 reviews (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 8,4

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

Goed stukje techniek voor dze prijs
Door: <anoniem>

Om het kort te houden: Het is een leuk controllertje als er niet zoveel aan hoeft te hangen. En helemaal de uitkomst als je weinig ruimte hebt.

Hij is overzichtelijk en dat is goed voor het gebruikersgemak. Wel jammer dat het showtec blijft en dus de faders niet zo heel lekker gaan, en alles erg plastic aanvoelt.

Dré bied deze voor een hele nette prijs in zijn shop aan. En hij heeft hem terecht een dré's choice gegeven.

[EDIT] Nu al een tijdje in de running en er is bij een project zelfs watersubstantie ( van de sneeuwmachine's ) overheen gekomen en hij functioneerd tot mijn verbazing nog prima.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +3)

 

2 tafels op 1 lijntje
Door: Roy vd Broek

De Light Desk pro 136 is (zoals Andre al schreef in de shop) voor zijn prijs een aardig tafeltje. Je hoeft niet te verwachten dat je met deze tafel gelijk een hoop meer kunt als met een losse scanmaster 3 en een mingle (laat staan een showmaster/scenesetter).

Ik zal beginnen met het grootste misverstand, het is NIET mogelijk een chase te schrijven waarin je zowel je scan's als je parren bestuurd. Het zijn echt 2 apparte tafels die gewoon 1 output hebben.

Het conversionele gedeelte valt een beetje tegen, slechts 6 programma's en 8 parren te programeren. Het programmeert wel makkelijk. Je kunt dus 6 chases maken, ieder bestaand uit 99 stappen.

De intelli kant is ook makkelijk te programmeren, je selecteerd de scene/chase die je geprogrammeerd wil hebben, selecteerd je fixture (of meer), speelt met de faders totdat je een leuke stap heb, en met een druk op de knop is de stap geprogrammeerd (en bij een chase kan nu de volgende stap erin). Dit zal de meeste wel bekend voorkomen, en het verschil met de scanmaster is dat je niet eerst verschillende scene's hoeft te programmeren voor een chase. Je hebt ook (slechts) 8 programma's voor het programmeren van fixture's (tov de 6 op de scanmaster). De fade time is per fixure in te stellen ofdat je die alleen op de pan/tilt wilt, of op alle kanalen. Snap ben ik nergens tegengekomen.

Dan komen we bij het live ingrijpen, dit is gewoon zoals je dat gewend bent op de goedkope tafeltjes, en helaas ook geen knop waaronder je bv snel een kleur kunt proggen.

Duurzaamheid kan ik niets overzeggen, ik heb hem nog niet zolang. Hiervoor kun je denkik het best bij een dealer zijn.

Overigens, ik heb in tegenstelling tot wat er net beweerd is geen problemen met m'n joystick.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

 

zeer fijne tafel
Door: <anoniem>

echt een hele fijne tafel. Wel eerst even de kanalen bestuderen om je dimmers goed toe te wijzen. Ik werk er nu een paar maanden mee en bevalt zeer goed!
Gemakkelijk scenes en chases mee te programmeren. Het pookje zit iets te los naar mijn mening.
Erg fijn als je niet de hele avond met je lichtshow bezig wilt zijn. De knoppen zijn zeer prettig, liggen op de tafel ipv bijna in de printplaat(botex scenesetter). Dus wanneer je een paar keer te hard op de TapSinq mept dan blijft ie nog gewoon goed.

Het Par gedeelte

De manier waarop je de par output kan regelen is ook zeer prettig. Je maakt de chases gewoon op 100%. Wanneer ze lopen kun je met de masterfader het totaalplaatje aanpassen en met de faders per kanaal een specifieke par meer of wat minder geven. Er is ook de mogelijkheid om meerdere par-chases tegelijk te laten lopen maar dat geeft al snel teveel licht. (met 8 par 56 500w).

Scan gedeelte

Ik programmeer de helft in kleur en gobo al mee, en de andere helft wit open. Als ik geen zin heb om met de scans te spelen, dan zet ik de eerste helft aan, wanneer ik me verveel roep ik de tweede helft op. Dan kun je zelf met de faders het kleurtje en gobo aanpassen.

Nog een zeer handige tip: als je je progje aan het runnen bent, kun je gewoon een andere fixture selecteren en dan kan het pookje het programma niet meer beïnvloeden. Erg handig.

Al met al een zeer fijn veelzijdig tafeltje.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

 

Super
Door: <anoniem>

Het is echt wel een super apperaat. Het duurde eventjes voordat ik hem doorhad waren er al 2 maanden verder. Je kan niet in een chase je parren en je inteligent licht besturen. Maar ik heb 6 kanaals led parren en dan is het ook een inteligent licht dus dan lukt het ook. De joystick is ook goed. Werkt goed maar is een beetje losjes. Wat echt handig is is dat als je een frog er op wil zetten die niet dmx is kan dat gewoon. Daarvoor is een aparte ingang. Wel moet die dan van een bepaald merk zijn. Dat moet ik nog even uitdokteren.

kortom: Super apperaat lage prijs en veel kwaliteit
KOPEN DUS!!!

Nu 6 maanden verder,
Ik heb hem nu helemaal uitgedoctert, prachtig ding. Ik heb er nu 2 scorpion 160's aan hangen 4 led parren en een dmx strobe. ik ga nog een Antari rook machine kopen ( niet dmx ) en die ga ik er dan op zetten. het stickje voor de besturing van je pan/tilt is een beetje losjes maar hij blijft wel gewoon waar je hem neer richt.

Na 6 maanden is de revieuw nog super.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

 

schitterend ding
Door: <anoniem>

tis een heeeeel schoon toestel en lekker afgewerkt enzo

maar ik heb er eigenlijk maar één kleine opmerking over => als je sequence loopt en je raakt per ongeluk de joystick aan dan stopt je sequence en gaan de scanners naar de plaats waar de joystick aangeeft !!
ongelooflijk irritant als je het toevallig nie gezien hebt

voor de rest totaal niets aan op te merken !!

GreetZ Een tevreden belgische New-liner

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

 

leuk en goed voor die prijs
Door: <anoniem>

wij hebben er 4 martin pro 518 een spooky bleu een strobo en 16 par 56 aan hangen en niet te vergeten een rookmachine bellenblaas en twee sneeuwstorms het is allemaal een beetje uitzoeken maar na een dag werkt de licht show perfect
heb dan ook niets te klagen voor zoon tafel en dat voor die prijs.
wil je het dan echt goed hebben tja dan ben je ook wel vier keer zo duurder uit!!!!!

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

 

prachtig
Door: <anoniem>

wij hebben hem nu ook eindelijk.
whahah jah na lang wachten omdat ie jammer genoeg kapot was geweest. maar ik ben blij dat we hem terug hebben. het is ook onse eerste lichtcontroller waarmee we ook de intelligenten effecten mee besturen en dan de pars natuurlijk.

dus wij hebben oowk helemaal geen ervaring met het dingetje of met andere lichtcontrollers. dus het was voor ons iets heel nieuws,, en in het begin was het dan ook er zoeken en doen van hoe alles in mekaar sit. we hadden dan ook een klote handleiding waar je niets van snappte. nadat ie kapot was geweest kregen we van dré een andere der bij.
nog bedankt ;-)
en daar kunnen wij in ieder geval heel erg goed mee over weg alles staat er bekant in wat ju wilt weten. en dat moet ook in een handlijding en niet in een kort samengevat blaadje wat ju er in eerste instantie bij krijgt.

we hebben dan nu ook programma's en zo kunnen maken en het gaat gewoon geweldig:-).

echt een aanraden voor mensen die er misschien eentju willen aanschaffen.

groetjes Sonny Boeijen
Mathieu Mulders

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

 

goed
Door: <anoniem>

tafeltje is goed ik heb er 2 winners en 4 parren(soms 8) aan hangen de joystick vind ik te soepel en het is jammer dat je de kanalen niet kan inverten aangezien de links op de winner niet overeenkomt met de links op de tafel (das namelijk rechts)

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

 

betereapparaaten
Door: <anoniem>

het is een fijn apparaat maar je ken hem niet in bouwen van wegen de aan/uit knop en de memery card en de handlieding is niet in het nederlands te krijgen

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

 

leuk maar wat onhandig
Door: <anoniem>

ik heb hiermee een paar keer 3 sgm Galileo scanners 2 showtech firestorm scanners en 20 parren mee aangestuurd en ik moet zeggen het kan allemaal prima.

ikzelf heb liever wat meer faders tot mijn beschikking maar ja voor deze prijs is het een prima lichtsturing.
minpuntje: als je de joystick niet uit hebt staan dan kun je er gemakkelijk tegen aan stoten waardoor je setting weer over moet.

ps je kan hem prima inbouwen mits je een wat diepere flightcase gebruikt.

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +1)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties

Vaak gekocht met: