Home > Geluid > DJ Gear > DJ Mixer

Pioneer DJM-900 Nexus

Professioneel Digitaal DJ Mengpaneel

Pioneer DJM-900 Nexus

Artikelnummer: 31912 | DJM900NXS
GTIN/EAN: 4988028131042

 

10
Bekijk de 1 review(s)
Schrijf zelf een review

Pioneer DJ producten
DJ Mixer
Pioneer DJ DJ Mixer

Hou mij op de hoogte over dit product (i)

Discontinued

 

 

Dit product is niet meer leverbaar.

De Pioneer DJM-900 nexus mixer is gebaseerd op de wereldwijde standaard voor professionele DJ’s: de Pioneer DJM-800. De DJM-900 Nexus kan op een computer worden aangesloten, de effecten hebben een stevige vernieuwing ondergaan en de functionaliteit en klank zijn wederom subliem.

De Pioneer DJM900 nexus heeft een hoogwaardige geïntegreerde vier-kanaals 96 kHz/24-bits USB geluidskaart aan boord (4. en 5.) en is gecertificeerd voor Traktor (3.). De mixer kan met een enkele USB kabel op een computer worden aangesloten voor het rechtstreeks aansturen van alle vier de decks van Traktor.

Pioneer heeft zes vernieuwde effecten van studiokwaliteit ontwikkeld. De geweldige SOUND COLOR FX-effecten zijn met een enkele draai aan de knop te bedienen en hebben een FX-processor per kanaal. Behalve FILTER en CRUSH heeft de DJM 900 nexus nog vier andere effecten: NOISE, SPACE, DUB ECHO en GATE/COMP.

Pioneer garantie is 2 jaar.
Vind vergelijkbare en/of gerelateerde producten.
Categorie: DJ Mixer

Subcategorie: 12" Mixer

Extra Features: Effecten

Toonregeling: 3-weg

USB In/Uit: Ja

Midi Support: Ja

Aansluiting Master: XLR (gebalanceerd)

1 review (Pagina 1). Gemiddelde waardering: 10

Sorteer op: relevantie | datum | waardering

 

DJM-900 Nexus
Door: <anoniem>

Hallo,

voor dat ik begin moet ik zeggen dat ik er geen heb gekocht maar er in clubs altijd mee werk!
in vergelijking met de oude DJM-800 is de DJM-900 Nexus een machtig monster! hij is net iets groter dan de 800 (niet alleen aan de voorkant maar ook aan de zij kanten en in hoogten) de nieuwe fader opbouw is heel fijn en zit goed vast om de fader knop eraf te krijgen moet je wel even pielen maar het lukt wel (het witte horizontale lijntje kan je er aan de onderkant af klikken en dan komt de fader knop los) ook werken de fader beter en directer.
er zijn nu ook meer collor effects (6 ipv 4) alleen 'filter' en 'crush' hebben het overleeft tijdens de evolutie nieuw zijn de 'noise' 'space' 'Dubecho' 'Gate/comp' (gate and Compressor in een) ieder nieuw vollor effect can worden ingebracht om het spelende kanaal en op een leeg kanaal (hoeft ook geen cd speler aan gekoppelt te zijn) ook zijn deze effects dus via je koptelefoon te beluisteren (door ze op een leeg kanaal te zetten)

nu door naar de effect section van deze mixer: de aan/uit knop (van de effects) is makkelijker intedrukken dan op de 800 (kenners weten wat ik bedoel) ook zijn er twee nieuwe effects 'spirol' 'melodic' (nou moet ik toegeven dat ik deze effects zelf nooit heb gebruikt) ook kan je deze effects beluisteren via je koptelefoon! ook zit er een geweldig extratje op de 'X-pad' vergelijkbaar met de oude vertrouwde beat knoppen (zitten er teven ook gewoon op) en met een simpele druk op de 'tap' knop zet de X-pad gewoon weer op nul (net zo als bij de beat knoppen)

bij de EQ's is er wijnig verandert ze zitten beter vast (los te krijgen door de witte ring omhoog te klikken) nog steeds dempent tot 80% max!

ook zijn er nog gewoon twee mic ingangen de XLR/Jack (6,3mm) zit nog op zijn oude plek en de Jack (6,3mm) is verplaatst naar de achterzijne van deze mixer. op de oude plek is er plaats gemaakt voor een USB connectie deze kan worden gebruikt voor TRAKTOR scratch pro 2! (zover ik weet is deze software niet bijgelevert!)
er zijn dus ook twee nieuwe opties naast phono en line/cd dat zijn 'Digital' en 'USB' ook hier zit uiteraart weer een verschil tussen bij de USB is er geen cd speler nodig je kan dan gewoon via je computer spelen. persoonlijk vind ik Digital een geweldige uitkomst voor mensen die geen geld hebben om een set van de CDJ's te halen (of geen zin) je kan namelijk via je computer tracks laden en afspelen via je oude cdj-1000 mk3 (kan ook met andere cd spelers) ook kan je dan gewoon een oude cd met traks pakken en afspelen zonder dat je al je instellingen moet gaan aanpassen ook word de wavevorm veer gegeven op het scherm van de computer en heb je dus ook bij het gebruik van cd's nog steeds dat oude gevoel maar wel met meer controle over je set (echt een uitkomst als je het mij vraagt)

ik denk dat dat het wel was hieronder staat nog een mooie link van de een filmpje (om het allemaal nog wat duidelijker te maken.

www.youtube.com/watch?v=fK6HNGmWFho

met vriendelijke groet Floris van Halm
www.soundcloud.com/florisvanhalm
@f_halm (twitter)

Was deze review nuttig? Ja Nee (Score: +2)

Handige links

www.keurmerk.infoBetaalopties

Vaak gekocht met: