Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Brammiej

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 18 bijdrage(n) van Brammiej (Pagina: 1 van 1)

Topic: Reloop Digital Jockey (5-2-2010 16:13:00)
Ben nu zo ver dat ik alle bevestigingen (muisklik) over de controller heb, maar youtube doet het nog steeds niet.

Weet iemand waardoor dit komt?

Groeten

ps. nederland.fm doet het dan weer wel, youtube nog steeds niet.
pps. heb het denk ik gefixed. Heb youtube via HTML5 geopend ipv de flash player, nu doet ie het!
Topic: Reloop Digital Jockey (29-1-2010 23:53:00)
Oké, zo had ik het nu ook aangesloten. Ik kreeg er nu echter nog geen geluid uit. Ik zal de handleiding nog een keer goed doorlezen, wat ik al wel gedaan heb... Ik heb de interface trouwens
Topic: Reloop Digital Jockey (29-1-2010 21:07:00)
Hey, vraagje,

Heb ook sinds kort de reloop digital jockey. Nu luister ik echter ook best vaak radio of youtube. Maar hoe kan ik dit dan via de rdj doen?

MVG,

Bram Dekkers
Topic: Nieuwe geluidskaart, help! (12-1-2010 16:04:00)
Nog even over de ruis:

De ruis zit al in het mengpaneel wanneer ik alleen de ''main'' open doe en de rest dicht laat, dus dat ligt dan denk ik aan het mengpaneel? Heb nog niet gekeken of dat het erger word wanneer ik een kanaal open doe, dit zal ik straks nog even kijken. Wat voor soort ruis het is weet ik niet, het is iig geen brom
Topic: Nieuwe geluidskaart, help! (9-1-2010 16:48:00)
De installatie staat idd vast. Nu de kelder een beetje een kroeg begint te worden (lees: Bar, pooltafel, beamer etc. etc.) En de geluidsinstallatie er hangt en ik een nieuwe computer heb gekocht, wilde ik ook de geluidsinstallatie ''zo goed mogelijk hebben''.

Wat ik nu heb weet je al, ik dacht alleen zo,, je ziet al dat veel mensen op de computer een aparte geluidskaart kopen (creative, asus xonar etc.) voor alleen een 2.1 of 5.1 setje van een paar honderd euro.

Daaruit trok ik de conclusie, en ook na het lezen van andere posts, dat het zeker de moeite waard zou zijn, om een geluidskaart te kopen voor mijn geluidssysteem, aangezien deze toch wel wat hoogwaardiger is.

Het is nu wel zo dat er best wat ruis in zit, maar ik werk nu nog met verloopjes waarvan ik vermoed dat deze niet heel degelijk zijn. Daarnaast moet ik binnenkort nog een keer alle xlr kabels aflopen i.v.m. slecht gesoldeerde pluggen en ook de output van de oude computer vertrouw ik niet helemaal.

Blijkt nou dus dat wanneer ik 1. De kabels nagelopen heb, 2. Er geen verloopjes meer tussenzitten en 3. de nieuwe computer met de nieuwe onboard geluidskaart aangesloten is, nog steeds ruis is of slechte kwaliteit muziek weergeeft, zal ik zeker eens een andere mixer ertussenzetten (bijv. Reloop RMX40?) of een geluidskaart proberen wanneer dit probleem zich dan nog steeds voordoet.
Het is immers mooi meegenomen als ik daar geen geld aan hoef uit te geven, want een nieuwe geluidskaart + mixer is toch al gauw weer 4 a 500 euro, terwijl ik dit nu dan liever aan verlichting of andere dingen uit zou geven.
Topic: Nieuwe geluidskaart, help! (9-1-2010 15:26:00)

DJ Delay schreef:

Het is heel simpel, als je een betere geluidskwaliteit wilt dan moet je het zwakste apparaat uit de schakel verwijderen, hoe? Testen. Leen of huur ergens eens een Midas mixer of een A&H oid en kijk eens of het een stuk beter klinkt. Leen van een vriend eens een geluidskaart of hele computer, en probeer het eens uit? Bij onze lokale computerzaak kon ik ook vaak kaartjes meenemen om te testen of het verschil maakte. Hoor jij met een andere geluidskaart meteen een verbetering, dan heeft het zin om een nieuwe aan te schaffen. Anders uiteraard niet.
Hier heb je uiteraard ook gelijk in. Was al van plan om langs de winkel te gaan, en zal meteen nog wat gaan informeren qua kaarten, mixers etc.
Topic: Nieuwe geluidskaart, help! (9-1-2010 15:01:00)
Ik moet wel zeggen dat het me nog niet echt duidelijker word shut up :X
De een zegt dat het wel de moeite is, de ander niet. Daarom denk ik ook dat er wel gekeken moet worden naar wat ik nu heb.
De speakers staan sowieso vast, het mengpaneel zou ik altijd nog kunnen vervangen door een hoogwaardigere, de pc staat ook vast.
Nouja, met elk antwoord kom ik een beetje dichterbij laugh :D
Topic: Nieuwe geluidskaart, help! (9-1-2010 14:58:00)

DJefke schreef:

Ik heb dat ook heel lang geloofd (en vroeger was het ook zo). Maar intussen heb ik ondervonden dat deze regel lang niet altijd op gaat. Ik heb een aantal maanden geleden een i5/750 gekocht (maw, ik heb exact dezelfde onboard sound). Ik heb toen vergeleken en tot de conclusie gekomen dat de geluidskwaliteit beter is dan van mijn Hoontech (ondanks dat deze laatste zijn DAC/ADC's extern heeft, en niet bepaald een consumer kaartje is).

Ik zou nog even willen opmerken dat interne geluidskaarten dezelfde "problemen" hebben als onboard: ruis en spookgeluiden. Ik wil hier dus zeker niet beweren dat een aparte geluidskaart zinloos is, maar niet elke aparte geluidskaart gaat een beter kwaliteit opleveren, of zelfs maar dezelfde kwaliteit. Maar een interne is naar mijn bescheiden mening zinloos.
Een andere goede optie zou zijn om een externe DAC aan te schaffen. Dan ga je vanaf je pc met een digitale coax of fiber kabel naar die DAC, en van daaruit naar je mixer.

Om eerlijk te zijn zou ik persoonlijk wel naar een externe geluidskaart kijken als je effectief dingen wil gaan opnemen.
Oké, bedankt voor het advies. Zo te zien hebben we dus bijna dezelfde computer, een voordeel van een externe geluidskaart is dus dat je minder ruis en spookgeluiden krijgt, wat je sowieso altijd wel een beetje zal hebben bij pci kaarten?

Wat is een DAC? Ik ga het nu zelf even uitzoeken natuurlijk, maar advies kan nooit kwaad.

Verder hoeft er geen rekening mee gehouden te worden qua dingen opnemen.
Topic: Nieuwe geluidskaart, help! (9-1-2010 14:53:00)

DJ Delay schreef:

Hifi staat vaak ook voor goed geluid, en gamen.. Ja, dat is bij de X-Fi kaarten inderdaad wel een extraatje waar je niks aan hebt. Maar bijvoorbeeld die Xonar kaart van Asus is voorzien van hoogwaardige componenten, waardoor je geluidskwaliteit aanzienlijk beter wordt dan met de gemiddelde creative kaart. Echter als er een Behringer mengtafel en simpele speakers (lees: speakers waarop het verschil niet hoorbaar is) achter hangen zou ik eerder overwegen nieuwe speakers te kopen ipv een geluidskaart, denk dat je daar meer winst uit haalt.
De speakers zijn, in mijn oren wel hoogwaardige kwaliteit, maarja, wat is hoogwaardig.
De speakers hangen bij ons in de kelder, die ongeveer 11 bij 7 is.
De speakers waren ook niet goedkoop, 4 topjes a 380 euro per stuk en 1 sub a 400 euro.

Toen we voor speakers zijn gaan kijken hebben we ze vergeleken met de JBL EON15-G2, Mackie SRM 450 en Samson DB300A en ik moet zeggen dat deze speakers, alhoewel ze waarschijnlijk niet zo hard zullen gaan als bovenstaande, deze qua geluidskwaliteit echt beter waren.

Maar zijn dit dan ''hoogwaardige'' speakers te noemen en heeft het dan nut om een geluidskaart te kopen, dat weet ik dus niet.
Of de Behringer een bottleneck is weet ik ook niet,zie dat ie nu nog 2e hands voor 125 euro verkocht word. Daarnaast wil prijs vaak helemaal niets over een product zeggen.

Er kan later altijd nog een betere komen, als jullie zeggen dat deze echt niets waard is. Dan verkoop ik deze gewoon en koop ik iets anders.
Topic: Nieuwe geluidskaart, help! (9-1-2010 14:42:00)
De link werkt idd niet, zal hem straks even fixen,

Ik ben een absolute noob op het gebied van geluidskaarten en p.a. systemen. Ik heb een passie voor muziek en hoe harder hoe beter.
Daarom vraag ik ook jullie advies, alhoewel deze nogal tegenstrijdig zijn.

Het maakt me niet uit om 100 of zelfs 200 euro uit te geven voor een geluidskaart, maar het moet zich ook wel lonen.
Maar jij zegt dus dat het die 100 euro zeker waard is om uit te geven?

BVD!

ps. liever 4 kanalen, je weet nooit wanneer ze nog een keer van pas kunnen komen!
Topic: Nieuwe geluidskaart, help! (9-1-2010 13:36:00)
Ook misschien wel belangrijk.

Dit is de onboard geluidskaart van mijn moederbord.

Als nu dus echt blijkt dat het verschil niets of miniem is spaar ik liever de 100 euro uit voor bijv. verlichting! Graag jullie advies!
Topic: Nieuwe geluidskaart, help! (9-1-2010 13:12:00)

DJefke schreef:

Een creative is zowiezo weggegooid geld. Daarmee ga je echt geen hoorbaar verschil hebben tov de interne soundcard van een p55. Met een betere, duurdere kaart, zal je wel een verschil kunnen horen, maar of je dat verschil nog kan horen als je het door een Behringer mixer jaagt is nog maar de vraag.

Maar zoals ik al zei, op demoparties gebruiken we altijd de onboard sound, en dat werkt altijd goed genoeg. En laat naast beeldkwaliteit het geluid toch wel het belangrijkste zijn daar.
Hier kun je op de laatste pagina de specs. zien van het mengpaneel. Kun je zelf oordelen of het nut heeft, mij lijkt van wel. Maar jij denkt dus dat het geen enkel nut heeft om een aparte geluidskaart te kopen?
Topic: Nieuwe geluidskaart, help! (9-1-2010 12:56:00)

DJefke schreef:

Misschien stomme vraag, maar waarom gebruik je niet gewoon de onboard soundcard?
Ik geloof zelf, ook al heb je geen ruis etc. dat de geluidskwaliteit er zeker op vooruit gaat als je een geluidskaart erbij koopt.
[citaat van Malle Pietje schreef:

Waarom in een mixer? Op deze manier valt er weinig te mixen toch?
De reden dat er een mengpaneel tussenzit is omdat ik er nog een microfoon op heb aangesloten, er ook nog een kanaal van de xbox afkomt die mijn mengpaneel in gaat en omdat mijn speakers zijn verbonden met xlr pluggen dus is het net zo makkelijk om die mijn mengpaneel in te sturen.

Malle Pietje schreef:

Voor een geluidskaart zou je ook een externe kunnen pakken: MAYA44 USB deze dus, kan je ook nog eens je laptop meenemen als dat eens nodig zou zijn.
Een externe heeft niet mijn voorkeur omdat, zo als ik gelezen heb, deze meer vraagt van mijn videokaart (correct me if i'm wrong).
Daarnaast gaat het om een vaste installatie en ik vind het net zo makkelijk als hij gewoon vast in mijn pc zit, daar zitten immers ook mijn harde schijven in met alle muziek etc.

DJ Delay schreef:

Waarom niet een simpel Creative kaartje? Deze geven al snel beter geluid dan de standaard onboard kaarten. Mocht je het iets hogerop willen zoeken dan zou ik kijken naar geluidskaarten met betere componenten, zoals de Auzentech X-fi Prelude of een ASUS Xonar D2. Een wat duurdere Creative kaart zoals een uit de X-Fi serie is misschien ook al een leuke optie voor je?
Hier heb ik eerst ook na zitten kijken. Maar zijn deze kaarten niet meer voor hifi en gamen gemaakt? Daarnaast denk ik dat de geluidskaarten waar ik nu naar kijk meer gemaakt zijn voor dit doeleind, gekeken naar de outputs + ik heb een voordeel als ik ooit nog iets opnemen qua zang dat ik dit met zo'n kaart wel kan.
Topic: Nieuwe geluidskaart, help! (8-1-2010 23:28:00)
Ik heb eens even rond zitten kijken.

Op het eerste oog viel me de ESI Maya 44 voor 99 euro op

Specs:



- Up to 24-bit / 192kHz output and 96kHz input

- 4 analog input and 4 analog output channels


Ik zal enkel de output nu nodig hebben, later misschien nog meer, maar kan nu simpelweg nog niets verzinnen.
99 euro is een mooie prijs voor mij.

Nu is mijn vraag, zijn er hier mensen met ervaring met deze kaart of hebben mensen betere ideeen?

Thanks
Topic: Nieuwe geluidskaart, help! (6-1-2010 21:32:00)
Sorry, heb het al veranderd!
Daarnaast nog 1 vraag, Als dit allemaal aangesloten is wil ik hiermee gaan draaien. Welk programma raden jullie mij hiervoor aan? Ik zal me er nu even in gaan verdiepen, zie veel BPM studio staan, heb zelf al veel goede reviews over Traktor Pro gelezen.
Hierop terugkomend,

Ik denk dat ik Virtual DJ ga gebruiken mits onder de volgende voorwaarden.

Mijn computer zal met 1x een 24'' Beeldscherm aangesloten en als 2e scherm een beamer. Nu zou ik dus graag dat ik naast alleen audio files in de lijst heb staan, zoveel mogelijk videoclips erbij hebben staan. En dan wanneer ik een liedje aanklik waardat dan ook de videoclip bij zit,(hoe ik deze ga verkrijgen weet ik nog niet)dat deze op de beamer weergegeven zal worden.

Deze post zal waarschijnlijk wat meer duidelijkheid geven. Maar zoals ik gelezen heb moet dit mogelijk zijn met virtual dj, kan iemand mij hier meer over vertellen?

En deze drive-in show maakt hier gebruik van! Maar misschien is het makkelijker om hier een nieuw topic over te beginnen.
Topic: Nieuwe geluidskaart, help! (6-1-2010 21:20:00)
Hoi,

Ik heb een nieuwe geluidskaart nodig zoals de titel al zegt.
De geluidskaart zal enkel gebruikt worden om naar mijn mengpaneel te gaan en verder niet voor opnames.
Vanaf mijn geluidskaart zal ie naar mijn mengpaneel gaan (Zie beneden) In mijn mengpaneel zullen ze dan op ''Kanaal 5/6'' aangesloten worden (zie foto) d.m.v. jack pluggen. Nu heb ik geen goede ervaringen met verlooppluggen etc. Dus ik zie het liefst dat dit zo min mogelijk gebruikt kan worden. Daarna gaan ze vanaf mijn mengpaneel via 2 kanalen (links en rechts) met xlr aansluiten naar mijn speakers, op het linker kanaal 2x top en 1 sub en op rechts 2x top (Zie beneden voor welke speakers). Over het budget durf ik nu nog niets te zeggen maar dit zal hoogstwaarschijnlijk niet boven de 200 euro zijn.

https://i50.tinypic.com/32zsvit.jpg

De PC:

Besturingssysteem: Windows 7 64-bit
Moederbord: MSI P55-GD65 (waarschijnlijk niet belangrijk)
Processor: Intel i5 750
Geheugen: OCZ Gold Dual Channel Kit - Geheugen - 4 GB ( 2 x 2 GB )
Videokaart: Sapphire Radeon HD 5770

Mengpaneel: Behringer Eurorack UB1204fx Pro

Speakerset (actief):

''Top'': 4x Proel EX15A
Subwoofer: 1x Proel EX18SA
Daarnaast nog 1 vraag, Als dit allemaal aangesloten is wil ik hiermee gaan draaien. Welk programma raden jullie mij hiervoor aan? Ik zal me er nu even in gaan verdiepen, zie veel BPM studio staan, heb zelf al veel goede reviews over Traktor Pro gelezen.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen!
Topic: installeren, afstellen, regelen apparatuur (2-6-2007 19:52:00)
Ik heb een aantal vragen namelijk, want ik snap nog steeds niet hoe je je versterker en mixer op elkaar af moet stellen. HOe begin je?

1. begin je met je versterker (2 knoppen) open te draaien terwijl je je kanaal fader en je main mix faders op 0DB hebt staan, of alleen je kanaal fader, of alleen je main mixer, of je gain. ( want als ik mijn main mix op 0Db zet heb ik nogal veel ruis.
2 begin je met gain, terwijl je je kanaal fader en main mix op 0Db hebt staan of maar 1 vd 2 en daarna versterker?
En als je wilt afstellen, wil dat dus zeggen dat je op een gegeven moment je geluid op maximaal hebt staan waardoor iedereen in huis gek word? Dat lijkt me niet.
ZOu iemand mij nog van het begin af aan kunnen uitleggen hoe dat je je mixer samen met je versterker af kunt stellen.
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (29-8-2006 16:55:00)
en als je nou de liedjes hebt gedownload op een legale site waar je
moet betalen om te downloaden??

Hoe willen ze dat controleren??