Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Mount

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 59 bijdrage(n) van Mount (Pagina: 2 van 3)

Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (29-8-2006 22:56:00)
Ja ik vraag me ook af in hoeverre dat te controleren valt.. iemand die wel eens wat bewerkt heeft kan vrij eenvoudig voor een bon zorgen.
Anyway dit systeem wat er nu staat is gewoon helemaal niet doordacht en zeker niet waterdicht. (voor de buma niet omdat het amper te controleren valt, en voor de dj niet omdat je ineens geen gratis legale mp3's kan gebruiken)
Topic: CD-R's, Buma, Muziekrechten etc. (29-8-2006 11:58:00)
Zonder die BUMA licentie niet.. maar heb je die BUMA licentie dan mag het van de NVPI (andere muziekrechten stichting) ook nog niet. Dus eigelijk wordt de legaal gekochte mp3 een beetje grijs.. ergens is het niet legaal en ergens weer wel.
Topic: Hema DJ Cursus (26-8-2006 01:54:00)
Tsja en als je dan rijk wordt zal ik aan het porsche-poestsen moeten wink ;)
Topic: Nieuwe dj software in ontwikkeling! (21-8-2006 13:37:00)
Nope je zit aan het warpen.. aan de ene kant een sterk punt en aan de andere kant ook het zwakke punt vant live. (persoonlijk heb ik nog niet echt veel zin om 800+ tracks te warpen en daar dan weer goede loops van te maken)
Topic: vergelijking pc speaker - syrincs - jb speakers (21-8-2006 00:22:00)
Als het behringer set nu goedkoper zou uitkomen (en dan ben ik het over 50-100 euro) dan zou het zeker het overwegen waard zijn, maar gezien het prijs verschil is het syrincs set gewoon de beste keuze.
Topic: Nieuwe dj software in ontwikkeling! (19-8-2006 20:30:00)
je kan in ableton wel het tempo en de pitch aanpassen (pitch in de vorm van toonhoogte)
Bij traditioneel draaien zijn die twee gelijk aan elkaar geworden omdat meer tempo een hogere pitch betekend en omgedraaid. In AL kan je die dingen onafhankelijk van elkaar instellen.
Maar het is idd niet echt bruikbaar voor drive-in werk.

En opzich is het logisch dat er bug is zitten, ik ken maar erg weinig software die helemaal bug vrij is. Maar op dit moment (de 3.1.1.) moet ik zeggen dat ik het redelijk in orde vind. Daarbij luistert NI goed naar de huidige klachten en zien Traktor gewoon als een volwaardig product. (ipv. het ondergeschoven kindje dat het een beetje was)
Topic: vergelijking pc speaker - syrincs - jb speakers (19-8-2006 20:21:00)
Dat kan het syrincs set ook makkelijk (of je moet een loods als woonkamer hebben ;))
Het is gewoon een klasse beter dan de behringers + sub. opzich komt daar ook helemaal geen verkeerd geluid uit maar prijs/kwaliteit is toch wat minder.

Nadeel is wel dat het ineens een smak geld is, maar misschien is het slim om dan gewoon nog heel even te wachten?
Topic: vergelijking pc speaker - syrincs - jb speakers (19-8-2006 14:06:00)
dat is hij wel, maar ga je ook de woofer er bij nemen dan ben je goedkoper en beter af met het syrincs set
Topic: vergelijking pc speaker - syrincs - jb speakers (19-8-2006 13:28:00)
idd, voor mij geld precies het zelfde.. ik doe m'n dj gebeuren er over heen maar ook gewoon films e.d.
Ik persoonlijk vind het heerlijk klinken (denk dat jij dat ook wel zal vinden MAAR daar is maar 1 manier om achter te komen)
Topic: Wie is jouw favoriete DJ? (18-8-2006 18:34:00)
Op dit moment zeker Don Diablo.. heerlijke tracks en daarbij heel divers in z'n sets.
Topic: Filterz oordoppen (18-8-2006 17:54:00)
Hebben Reind en ik het toevallig eergister ookal over gehad. Maar de Exinore en alpine doppen hadden vroeger een vrij groot gedeelte wat uit het oor stak. Als je dan een nauwsluitende headphone op hebt dan drukt je oor hier vrij pijnlijk tegenaan. Nu hebben ze een groot gedeelte van die rand weg gehaald en zit er alleen een klein randje wat de filter vast houdt (probleem opgelost dus)
De Earproof doppen hebben dit randje helemaal niet en dus dat probleem ook nooit gehad.

(daarbij kan je vaak wel aangeven bij de audicien hoe je de dop in je oor wil hebben.. wat dieper of wat minder diep)
Topic: vraagje Reloop RMX-40 Bpm (18-8-2006 17:47:00)
De assign knopjes kunnen dat wel aan, ze zijn alleen klein gemaakt omdat ze anders bij het mixen nogal snel in de weg zitten.
Topic: Hema DJ Cursus (18-8-2006 16:28:00)
Dat denk ik wel, maar aan de andere kant is het (mits het een beetje redelijk in elkaar zit) wel een goede uitleg hoe het allemaal werkt.

Ik weet nog wel dat ik draaitafels kocht en ik echt geen flauw idee had hoe je 2 platen gelijk moest laten lopen. (ik was druk met de start knop aan het werk wink ;))
Topic: Hema DJ Cursus (17-8-2006 22:52:00)
Maar wie kan je de praktijk wel leren ?? (dat was iig mijn punt met de posts ;))
Achja het is opzich een leuk boekje, maar je zal het zelfde vinden als je even de moeite neemt om "dj" en "how to" in google in vult. of bijv.. "about" "dj" wink ;)
Topic: Hema DJ Cursus (17-8-2006 19:43:00)
Een house dj is meestal gespecialiseerd in één of enkele stijlen, is dus veel beperkter in zijn muziekcollectie en bovendien wordt hij ingehuurd voor één bepaald soort publiek, namelijk het publiek die van die specifieke stijl houdt. Bij een house dj is techniek vele malen belangrijker dan bij een allround dj.
Deels zeker waar, maar een house dj kent ook erg veel onderverdeling in stijlen.. ook een house dj moet de muziek kunnen aanpassen aan het publiek en de stemming. misschien zelfs nog wel meer dan in de drive-in.
Ik heb ook veel drive-in werk gedaan en daarbij was het vaak ook gewoon "niet goed dan toch goed" als je een nummer er in gooit (of omdat het een vreemd verzoeknummertje was of omdat het gewoon niet te mixen viel). en ookal is techniek misschien niet het belangrijkste bij drive-in, het is toch leuk als je een keertje kan beatmatchen.
Het dj'en opzich vind ik niet echt verschillen tussen het drive-in werk en het "dj'en", het blijft toch plaatjes mixen en het publiek aanvoelen.
Topic: CDJ-200 vs. DN-S1000 (17-8-2006 18:04:00)
Daar kan je wel vanuit gaan (het is ook maar net wat je onder "normaal" verstaat wink ;))
Het zijn allebij geen enorm hufterproof spelers, maar als je er normaal mee omgaat kan je ze ook prima mee nemen.
Topic: Hema DJ Cursus (17-8-2006 15:08:00)
Dat is waar, maar dat "praatje" kan ook niemand je leren.. terwijl ik heel makkelijk praat/presenteer heb ik mij iig nooit gewaagd aan het vol praten van een feest avondje.. (daarom waren we toen met z'n tweeen wink ;))
Topic: Hema DJ Cursus (17-8-2006 12:07:00)
Ach zo'n cursus is stukken goedkoper dat een cursus van een willekeurige dj school, maar je mist natuurlijk wel het praktijk gedeelte.
In die 4 uurtjes op een dj school leer je ook helemaal niets meer of minder dan met zo'n cursus. Draaien (met als basis beatmatchen) is gewoon door iedereen te leren komt alleen neer op: weten hoe het moet (wat is een pitch fader en wat doet hij bijv.) en heel veel oefenen. Kan je dat dan ga je vanzelf wel een keer op een verjaardag van iemand een plaatje draaien en als je dat vaker doet kom je aan feeling met publiek. OF je er goed in wordt en ooit de kleine feestjes ontgroeid kan zowel de hema als een dj school je niet garanderen.

Waar ze namelijk naar mijn idee de fout in gaan bij dj scholen is dat ze te veel nadruk leggen op hoe draaien technisch moet. Maar een groot deel van de dj's heeft helemaal geen idee hoe de muziek zelf nu opgebouwd/in elkaar zit. Iets wat veel moeilijker zelf te leren is dan beatmatchen.
De cursus lijkt zich wel (net als bijna alle andere) te concentreren op de house dj, terwijl er natuurlijk ook (en misschien wel veel meer) allround dj's zijn die de bruiloften en bedrijfsfeesten verzorgen.
Wat is het verschil tussen een house dj en een allround dj ?? ik kan zo maar 2 dingen bedenken.. 1. ze nemen zelf hun gear mee 2. ze lullen door de muziek wink ;)
Verder komt het toch op het zelfde neer.
Topic: Nieuwe dj software in ontwikkeling! (17-8-2006 11:59:00)
Beetje uptodate blijven is voor elk stukje software belangrijk... en natuurlijk ook niet de verantwoordelijkheid van native instruments.
Topic: Filterz oordoppen (16-8-2006 14:49:00)
Maar vergeet niet dat je oren ook niet gemaakt zijn om 120 dB aan lage frequentie's op te vangen.. Hoge tonen zijn door de vorm van het gehoor idd schadelijker maar dat ontloopt elkaar niet zo veel.