Forum > Profiel

Gebruikersgegevens.

Het profiel van Holomeus

Gegevens van leden zijn alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Laatste 32 bijdrage(n) van Holomeus (Pagina: 1 van 2)

Topic: Grootste blunder tijdens draaien? (3-6-2008 21:45:00)

LJ DaAn schreef:

WTF?!

jij hebt een combinatieslot op je opslag/loods zitten?!
Keypad van een elektrische sectionaal poort is ook een vorm van combinatieslot, nee? Wie heeft dat niet? Beetje nummertjes intoetsen, ét voila! Geen probleem met de verzekering.
Topic: geluid (SPL, dB) (5-3-2008 12:49:00)

TCMC schreef:

...
1 Octaaf omhoog is dubbel frequentie. 1 Octaaf omlaag is halve frequentie.
...
Een octaaf is ook wel een hele toonladder, van Do tot Si, voor de muzikanten onder ons. De Do van het volgend hogere octaaf is dus de dubbele frequentie van de vorige (lagere) Do. (Uiteraard bij de toonladder zoals wij die kennen. Bij de Balkanese toonladder zit dat iets anders.)

Ik ben ook wel eens dB/decade tegengekomen, dus niet per verdubbeling van de frequentie maar bij het tienvoudige ervan.
Topic: Koeling Behringer EP2500 omdraaien (18-1-2008 22:07:00)
even een quote van het grote net ivm koeling met ventilatoren : "Wat doe je als de soep te heet is ... juist ja, blazen."
Blazen kan je in een richting, zuigen niet. Wanneer de ventilator niet voldoende dicht aansluit aan de koeltunnel zuig je valse lucht langs de kieren en koel je dus niet vandaar dat blazen dikwijls de voorkeur heeft.
Topic: Jack naar tulp (26-9-2007 17:14:00)
Je kan in Winamp de optie "allow muliple instances" aanzetten. Nu kan je een tweede onafhankelijke winamp opstarten en de output hiervan toewijzen aan een tweede geluidskaart of tweede uitgang op een multichannel geluidskaart. Je kan deze dan gebruiken om voor te beluisteren of gebruikt beide Winamp's zoals twee aparte cd-spelers en sluit ze op je mengtafel aan.
Topic: 108 harting aansluitschema (31-7-2007 18:27:00)

LV Sound schreef:

google helpt je....
ik kwam uit op
deze
Arghh! Heb ik via google toch wel iets anders gevonden (zie topic: Multikabel voorzien van multistekker) en gebouwd.
't Is dan niet de standaard maar het werkt echt wel prettig. Btw, 11 uur aan gewerkt, spin afknippen, multicore ontmantelen, kabeltjes ontmantelen, draadjes strippen, screen twisten en krimpkousjes erover, eindes vertinnen, solderen op pennetjes en dan pennetjes op hun plaats klikken.
Topic: Audio verloopjes (19-7-2007 15:45:00)

Melo-G schreef:

Maar over het algemeen mag ik er vanuit gaan dat je standaard wel een of twee DI's bij je hebt als je een band gaat schuiven, ook al heb je geen rider gezien?
Inderdaad, 'k heb altijd 4 stuks bij, maar dan komt de toetsenist met een 3e keyboard aandragen of de gitarist heeft een nieuwe pedalendoos en wil vandaaruit naar FOH.

Melo-G]Nadeel van die ongebalanceerde zooi: het kan 1 grote antenne worden, en dat is nou net wat ik niet kan gebruiken als ik een band mix.

Vreemd genoeg nog geen last gehad van storingen op het signaal van instrument naar FOH maar wel andersom, van FOH/monitormix (aux) naar actieve monitor wat me enigzins verbaasde. Ik ging ervanuit dat de signaalsterkte hoog genoeg was. Mischien de ingangsimpedantie van de actieve monitor eens verlagen (weerstand van 1k op input naar massa solderen)? De ingang zou zo minder gevoelig moeten zijn, nee? Uitgangsimpedantie van aux bus is 150 Ohm.

edit: op aanraden van Melo-G een nieuw topic aangemaakt hierover. klik
Topic: Audio verloopjes (19-7-2007 12:05:00)
Hmm, niemand unbalanced jack (2p) naar XLR-m? Gebeurd regelmatig om keyboards via stagebox tot aan je tafel te krijgen wegens gebrek aan DI's (eigenlijk nog nooit problemen mee gehad).
Zelfs XLR-f naar unbalanced jack (2p) om actieve monitors (enkel unbalanced jack input) op de stagebox aan te sluiten gebruik ik wel eens. Hierbij heb ik echter wel af en toe de dimmers in de monitor.
Topic: Oordoppen (19-6-2007 15:15:00)

Dré schreef:

15dB vind ik meer dan zat (ik zou zelfs de 9dB overwegen als ik jou was). Als je 25dB doppen nodig hebt dan gaat er iets niet helemaal goed in de PA wereld.
Ik sluit mij aan bij Dré. Ik heb doppen op maat met ER25 filters aangeschaft om live bands te kunnen mixen in café's (met drummers die te hard spelen, bassisten die persé een stack groter als de PA willen hebben, gitaristen die meerdere combo's aaneenkoppelen want dat is wel stoer,...). Nu, de doppen zijn helaas niet bruikbaar om proper te mixen (FOH) maar echter wel zalig om het podium te ruimen wanneer de plaatselijke DJ's na het optreden hun muziek nog luider willen. Je voelt je met -25dB echt wel afgesloten van de wereld (en verliest dus wel een deel feeling bij het mixen, regelmatig even uitnemen om even de balans te checken helpt wel).
Topic: (kracht) 16A CEE-contact 25A afzekeren (1-2-2007 15:21:00)

MeGodYouDie schreef:

...Ik zie namelijk dat 2,5mm2 wel geschikt is voor 32A (aangezien er ook 32A cee form kabels verkrijgbaar zijn met 2,5mm2 kabel)
Hmm, waar? Hier in de webshop kon ik er geen vinden, gelukkig maar.
Topic: (kracht) 16A CEE-contact 25A afzekeren (1-2-2007 09:00:00)
Een 16A CEE afzekeren met 32A mag gewoon weg niet. Kabels van 2,5mm2 mogen afgezekerd worden met 16A(smeltveiligheden) of 20A(automaten). Voor niet permanente installaties (lees verlengsnoeren) wordt het toegelaten deze kabels aan te sluiten op stopcontacten die met 25A afgezekerd zijn.
Topic: DMX dimmerpacks doorlussen en kanalen instellen (13-11-2006 09:24:00)

Douwe schreef:

Holomeus schreef:

Je kan luide brom gaan horen in je audio apparatuur wanneer je dimt, de beelden op Tv en pc schermen in de buurt kunnen wel eens gek gaan doen (trillend beeld). Als je lampen uit zijn of volledig aan zal je er weinig last van hebben, 't is enkel bij het dimmen.
Daarom worden bij veel amps/Dimmers de spanning verdeeld.
?
Je bedoeld verschillende fasen / stroomkringen per funktie (amps / dimmers)?
Topic: 16bit >< 24bit (10-11-2006 14:40:00)

Fireball schreef:

Hoor je veel verschil tussen een 16bitkaart en een 24bitkaart? Kan deze laatste ook een hoger volume decibels produceren?
Mvg
Horen:
Doorgaans zijn de 24bitkaarten recenter en beter verzorgd (ge-designed) waardoor deze minder gevoelig zijn voor storingen (EMI intern de pc,...) en hebben dus minder ruis. (Als er tenminste geen ruis zit op het bronsignaal). De klok is meestal ook beter verzorgt waardoor je minder jitter hebt. Dit kan je dus wel horen (weliswaar met een deftige koptelefoon of speaker/versterker uit de buurt van je PC of in een studio). Het heeft dus meer te maken met een nieuwer design dan met 16 of 24 bits. (dus beter een goed 16bit design dan een matige 24bitter).
Hoger volume:
neen, niet echt. De signaalspanning van 0 tot 0.775V (=0dB unbalanced, kan iemand dit bevestigen?) wordt bij 16bit onderverdeeld in 65536delen terwijl bij 24 bit in 16777216 delen (wat dus nauwkeuriger is).
Topic: Geluid in club (9-11-2006 10:23:00)

DJ_SCARAViLii schreef:

probleem is, ik weet niet waar de dichtstbijzijnde mackie verdeler zit..(limburg, belgië)
Grtz
Ik heb mijn SWA1801 gehaald bij Jacky Claes in Hasselt (vraag naar Peter). Verder is er nog Amptec in Diepenbeek.
Topic: DMX dimmerpacks doorlussen en kanalen instellen (9-11-2006 10:02:00)
Je kan luide brom gaan horen in je audio apparatuur wanneer je dimt, de beelden op Tv en pc schermen in de buurt kunnen wel eens gek gaan doen (trillend beeld). Als je lampen uit zijn of volledig aan zal je er weinig last van hebben, 't is enkel bij het dimmen.
Topic: DMX dimmerpacks doorlussen en kanalen instellen (8-11-2006 09:59:00)
EMC = Electro Magnetic Compatibility. Dit is een verzamelterm voor een hoop normen die opgelegd worden die bepalen in welke mate een toestel overweg moet kunnen met elektromagnetische straling van andere bronnen. Een transformator, gsm, dimmers,... genereren allerlei elektromagnetische straling (storingen zoals brom, het zoemen van je radio als je er een gsm oplegt ed.). (De toetellen in ziekenhuizen hebben veel strengere normen uit veiligeidsoverwegingen, desondanks wordt toch afgeraden je gsm te gebruiken in ziekenhuizen).
EMI (= Electro Magnetic Interference) hoort hier ook bij en dit bepaald hoeveel een toestel zelf van deze straling mag genereren.
Een dimmer kapt de sinus in stukjes wanneer hij dimt. Bij het (dus 100 keer per seconde) schakelen van de stroom naar de lamp wordt er een elektro magnetische straling gegenereerd (deze wordt netjes gefilterd in de professionelere dimmers). Deze puls is groter wanneer ook de belasting van de dimmer hoger is. Dus een dimmer die 1000 Watt dimt zal dus meer EMI genereren dan diezelfde bij 300Watt. In China zullen de normen dus waarschijnlijk lager liggen en mag er dus een groter vermogen gedimt worden dan in Europa.
Topic: 9V oplaadbare batterijen (7-11-2006 09:22:00)
Het probleem is dat oplaadbare batterijen maar 7,2V spanning hebben tov alkaline batterijen 9V. Onze in-ear sets (db-technologies IEM1100) vallen dan ook snel (+-15min) uit met oplaadbare batterijen alhoewel deze nog lang niet leeg zijn, dus gebruik ik liever alkalines. De oplaadbare hebben wel een lagere inwendige weerstand waardoor ze veel meer stroom kunnen leveren maar deze hoge stroom heb je toch niet nodig.
Topic: Subs Bridgen of niet ? (6-11-2006 10:21:00)

Dré schreef:

Holomeus schreef:

dewazige schreef:

Een toename in geluidsdruk van 6 tot 10dB word door het menselijk gehoor waargenomen als "2 keer zo hard"
Idd.
Een verhoging van +3dB in de acoustische output van je speaker (geluidsdruk) is niet hetzelfde als een signaal verhoging van +3dB op je VU-meter (spanning dus +3dB).
Nou... Gelukkig WEL. Anders was het eind helemaal zoek geweest natuurlijk. 3dB is (gelukkig) 3dB.
Hmm, inderdaad, ik heb ergens een redeneringsfout gemaakt. Want 3dB versterking van ingangssignaal komt overeen met 3dB versterking uitgangsvermogen. Lijkt logisch nu.
Topic: Subs Bridgen of niet ? (2-11-2006 10:55:00)

dewazige schreef:

Een toename in geluidsdruk van 6 tot 10dB word door het menselijk gehoor waargenomen als "2 keer zo hard"
Idd.
Een verhoging van +3dB in de acoustische output van je speaker (geluidsdruk) is niet hetzelfde als een signaal verhoging van +3dB op je VU-meter (spanning dus +3dB). Hier verhoog je dus de spanning(signaal) met +3dB en bijgevolg dus ook de stroom door de speaker waardoor je dus wel een van een verdubbeling (+6dB) van je vermogen kan spreken.
Topic: DMX dimmerpacks doorlussen en kanalen instellen (31-10-2006 10:45:00)

martinus schreef:

- 8x Par64 1000 Watt
- 2x Showtec MultiDim MKII
- ...
Gaat dat goed? 1000Watt per kanaal op een MultiDim MKII? Ik lees hier regelmatig op het forum dat je best maximum 300Watt per kanaal aansluit alhoewel de spec vermeld dat er tot 5A/kanaal mag lopen.
Topic: Welke actieve luidsprekers? (24-10-2006 14:05:00)
Ik gebruik de Mackie SWA1801 (bandpass net zoals de RCF 8002). Heel wat (te veel indien nodig) geluidsdruk op korte afstand en ideaal vooor binnen. Buiten op 10m is er al een heel pak minder geluidsdruk. Op een tuinfeestje (80man) 1 SWA1801 en twee HK audio tops (300Wrms) kwam de SWA1801 al te kort. (Zal wel met alle soortgelijke bandpass kasten zijn zeker?).